Cornucopia?

Aktuellt

Prognos: Kraschen i Stockholms bostadsbubbla - om 90-talets nedgång upprepas

Utvecklingen för Stockholms lägenhetsprisindex speglar än så länge väldigt exakt utvecklingen för lägenhetspriserna på Östermalm under 90-ta...

2016-07-04 13:14

Jon Karlung: IT-attackerna mot media kom från Ryssland - ökar i omfattning

Internetleverantören Jon Karlungs VD upprepar att IT-attackerna som sänkte bland annat DN och SvD kom från Ryssland. Han konstaterar också att attackerna från Ryssland har ökat i intensitet och omfattning de senaste åren.
Jon Karlung, VD Bahnhof på plats i Almedalen.
I sig är det inget konstigt att IT-attacker kommer från Ryssland, då en betydande del av världens kapade datorer och botnät hittas just i det landet.

Vad som är intressant är att Jon Karlung påtalar att man hos Bahnhof sett en kraftig ökning av attackerna från Ryssland mot svenska Internettjänster och Internetinfrastruktur. Som leverantör av Internetinfrastruktur och -tjänster har man full koll på detta via den sedvanliga tekniska loggningen o och tekniska övervakningen som sker.

Det går naturligtvis inte att fastställa på vems uppdrag attackerna sker, men det finns alltså ett mönster av intensifierade angrepp från ryskt håll. Ryska angrepp utgör alltså ett stigande hot mot svensk internetinfrastruktur, oavsett ursprung. Några tecken på att Kremlregimen försöker få stopp på det hela finns inte heller.

Källa: Kort intervju med en Jon Karlung på språng i Almedalen, på väg för att konfrontera Anders Ygeman kring dessa IT-angrepp.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

21 kommentarer:

 1. Rimligtvis borde normal trafik från Ryssland till svenskspråkiga internettjänster vara väldigt begränsad i omfattning.

  Man borde kunna strypa flödet av dessa paket så de inte kan göra så stor skada och under en större attack strypa flödet helt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns tjänster för precis det, som tvättar ip trafiken ren från DOS attacker och liknande. Kostar inte speciellt mycket heller.

   Radera
  2. Bahnhof har nog inte koll på detta, kontakta dem!

   ;)

   Radera
 2. Enligt ryska utrikesministeriet ska man ju tolika attackerna i Turkiet som delvis utfördes av ryska medborgare, som att man bör samarbeta mer med Ryssland. Kanske ska vi tolka it-attackerna likadant?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alldeles, rätt Ban "Det var ju ett fint IT-system ni har här, vore synd om det skulle råka ut för en olycka osv"

   Radera
 3. Inte alls det är solaktivitet.och tekniska haverier hos Telia som orsakar de avvikande trafikmönstren. OBS ironi

  SvaraRadera
 4. Som kritisk, upplyst bloggläsare ska man inte köpa allt som står på bloggar eller vad som förmedlas i svensk MSM. De flesta bloggar och svensk MSM är i första hand tesdrivare! Min bestämda uppfattning efter att ha läst kompletterande mer seriösa källor, är att tesdrivaren Cornucopia? följer blint ett historieförfalskande USA/Natonarrativ rörande senare tids händelseutvecklingen i Ukraina/Ryssland.

  Man drar sig till minnes hur MSM och fosterlandsförrådande krafter i Sverige basunerade ut att Stuxnet-attacken mot Siemensmaskinerna i det iranska kärnvapenprogrammet kom från Vitryssland, då vän av sanning, sans och allmänbildning antog att Stuxnet-attacken förmodligen kom från de stater som, dels hade programmeringskompetens, dels tjänade mest på ett nedlagt iranskt kärnvapenprogram, nämligen Israel och USA.

  http://www.nyteknik.se/digitalisering/undergroundhackare-skapade-stuxnet-6420450
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Stuxnet

  Cornu, hur tjänar Ryssland på att spamma DN. och SvD?
  Cornu, hur tjänar de svenska Natovurmarna på att utmåla Ryssland spammandes DN. och SvD?

  SvaraRadera
  Svar
  1. @gruelse:

   Så du argumenterar mot ett antagande genom ett annat antagande? Fan vad sämst du är.

   Radera
  2. Den sista meningen övertygade mig-
   Ben Dover äger kommentarsfältet. ( allvar)

   Alla pseudopsykon kan lägga ner så får ryska troll fajtas med varandra.

   Radera
 5. Whoa --- Om du får ett mail från Anastasia eller Irina, think again ! They Love You and want to spend the rest of their lifes with You, as long as you click on the link ....

  And btw, do not click anywhere close to a popup window - On any Site !! Open the task-manager and kill the process !!

  SvaraRadera
 6. Kanske svenska lagivrare lägger band på sig när det gäller att attackera Bahnhof's verksamhet?

  SvaraRadera
 7. En fråga, varför ses Putin som,ondskan själv, jag förstår ärligt inte varför..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den gängse hypotesen är att det beror på att han är mot GMO, mot Soros och Bilderbergarna, stöder "hatsiter" och Marin Le Pen etc, är för en stark nationalstat osv osv

   Radera
  2. Nog är han för EN stark stark nationalstat, nämligen Ryssland. Om de andra nationalstarena ska vara starka, det vete tusan.

   Radera
  3. Ja just Putins motstånd mot GMO används ju ofta som ett bevis på hans ondska. Särskit här på denna bloggen.

   Radera
  4. Är han förresten motståndare mot GMO, eller är det bara en projektion som hans beundrare i väst gör?

   Radera
  5. Det är förbjudet att odla och importera gmo-grödor i Ryssland så det finns sanning i det.

   Radera
  6. Läggger inte ett sådant förbud hämsko på den ryska forskningen?

   Radera
  7. Tja, det började ju med Lysenko så varför sluta idag?
   Då var det god socialism med Lysenkoism men dålig vetenskap. Fast det är surt att veta att man har rätt på väg till ett läger för att räkna träd eller värre.

   Radera
  8. @Peter7256 03:34

   Det svenska journalistiska och politiska etablissemanget och svansen med nyttiga idioter känner sig så mentalt vilsna nu, och behöver en ny åsiktskorridor "Putin är ond", istället för den förra åsiktskorridoren "den berikande massinvandringen", som har raserats.

   Den nya åsiktskorridoren bottnar i att följa ett USA-narrativ och en selektiv och föga verklighetstrogen beskrivning av händelseutvecklingen Syrien och Ukraina. (USA-narrativet, som säger att Janukovytj avsattes i Ukraina på demokratisk väg i feb 2014, är osant enligt faktagranskarna på ”Der Spiegel” och ger Putin rätt som säger att det var en statskupp. Men folket i åsiktskorridoren är inte intresserade av sanningen, utan att tänka ”rätt”.)

   Dessutom har Sverige ett säkerhetsavtal, med ett hemligt tilläggsprotokoll, med USA, som därmed får framskjutna anfallsbaser mot det oljerika Ryssland. USA vill förmodligen ha kontroll över Rysslands fossila energitillgångar. Inför såväl militära som ickemilitära anfall brukar man "trissa upp" agitationen, och de nyttiga idioterna i Sverige hänger uppenbarligen på.
   http://www.spiegel.de/politik/ausland/ukraine-faktencheck-putin-und-der-legitime-praesident-a-957238.html
   https://svenska.yle.fi/artikel/2016/07/05/sveriges-usa-avtal-vacker-fragor-i-finland

   Radera