Cornucopia?

Aktuellt

Prognos: Kraschen i Stockholms bostadsbubbla - om 90-talets nedgång upprepas

Utvecklingen för Stockholms lägenhetsprisindex speglar än så länge väldigt exakt utvecklingen för lägenhetspriserna på Östermalm under 90-ta...

2016-07-28 11:30

Göteborgs Stads Parkering ger korrekta kvitton - men fortfarande inte Västerbottens-Kuriren

Göteborgs Stads Parkerings mobilapp ger korrekta kvitton. Det gör fortfarande inte Västerbottens-Kuriren, som hävdar att deras "kvitto" är ett kvitto.
Ett korrekt kvitto. Organisationsnummer, namnet på företaget som ger ut kvittot, samt momsregistreringsnummer och kvittonummer (överstruket). Föredömligt och korrekt.
Ett kvitto ska innehålla pris, moms, organisationsnummer, namnet på företaget som ger ut kvittot, momsregistreringsnummer och ett kvittonummer. Ovan ser man kvittot från Göteborgs Stads Parkerings AB när man parkerar med deras föredömliga app istället för att strula med kort, småpengar och köer.

Ovanstående kvitto duger gott som verifikat i bokföring, då det är ett korrekt kvitto. Parkeringen är i tjänsten och avser gårdagens signering på SF-bokhandeln i Göteborg, så det behövs ett korrekt kvitto för att kunna bokföra parkeringen.

Vad som inte är ett kvitto är det som VK lämnar ifrån sig. VK:s kundtjänst hävdar dock att det är ett kvitto i sitt svar.
"Den bekräftelse som skickades till din mail när du gjorde beställningen fungerar som kvitto. Momsen ligger på 25 %.

Jag kan tyvärr inte hjälpa dig mer här från kundservice med detta ärende och om du önskar mer information så måste jag hänvisa dig till ekonomiavdelningen. De är på semester nu och åter om ca 14 dagar så återkom gärna då på telefon eller mail.
[Redacted] är chef på ekonomiavdelningen och hennes mail är: [Redacted]"
Så, minst två veckor innan jag eventuellt kan få ett korrekt kvitto från VK. Och nej, deras "kvitto" fungerar inte som kvitto eftersom det inte är ett kvitto, då det saknar relevant information.

Jag gissar att VK även får presstöd, dvs skattepengar. Är det okej att få presstöd och samtidigt ägna sig åt kvittofusk?

Man kan säga mycket om Göteborgs kommun, men inte att de ger felaktiga kvitton på parkering via deras app.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

4 kommentarer:

 1. Privata annonser på Blocket lider av samma problematik, man får helt enkel inte något som kan kallas kvitto.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som privatperson är det väl ett mindre problem?

   Radera
 2. Får gnälla lite på Google då....

  Description
  Payment Amount SEK 10,000.00

  Saknar raden om "vad betalningen avser".
  Nu avser den påfyllnad av adwords saldo, vilket i sig inte är så tydligt, men kunde väl stå det iaf.

  SvaraRadera
 3. Fick bagaget försenat på semestern och skulle handla för semestern nödvändiga kläder i väntan på bagaget i Mexiko. Ersättning lämnas mot kvitto av kontokortets reseförsäkring. Lätt för dem att säga, när de flesta butikerna på orten vägrade skriva ut kvitto - ens för hand! Fick betala t-shirten ur egen ficka till slut...

  SvaraRadera