Cornucopia?

Aktuellt

Prognos: Kraschen i Stockholms bostadsbubbla - om 90-talets nedgång upprepas

Utvecklingen för Stockholms lägenhetsprisindex speglar än så länge väldigt exakt utvecklingen för lägenhetspriserna på Östermalm under 90-ta...

2016-07-08 20:28

Fredagsmys: Lite ansikten på svensk försvarsdebatt

Dags för lite härligt fredagsmys igen. Passande för Almedalsveckan ska jag sätta lite ansikten på svensk försvarsdebatt med lite foton på några av aktörerna på Försvarspolitisk Arena på Almedalen. Håll till godo.
ÖB Micael Bydén kräver inte någon vidare presentation. Även känd som Chefen.

Lotta D. Hemvärnet och Twittrar som @treamigos

Oscar Jonsson. Tidigare doktorand i krigsvetenskap på Kings College i London. Nu åter i Stockholm. Twittrar som @oajonsson.

Amanda Wollstad, redaktör Svensk tidsskrift. Twittrar som @awollstad.

Andreas "Kapten Sverige" Braw. Tidigare försvarspolitisk talesperson för KDU, numera officer i kavalleriet. Twittrar som @andreasbraw.

Anke Schmidt Felzman från Utrikespolitiska Institutet. Twittrar som @anke_sf.

Jan Gyllenhammar, gruppledare KD Motala kommun. Twittrar som @jangyllenhammar.

Katarina Tracz från tankesmedjan Fri Värld. Twittrar som @kasiatracz.

Bloggrannen, Bosnienveteranen, expolisen, klippan, samhällsbäraren och numera författaren Magnus "Morgonsur" Ernström. Hittas förstås på Morgonsur, Twitter som @morgonsur.  Glöm inte att köpa hans bok om BA01 i Bosnien.

Zarah Sjökvist. Vice ordförande i moderatkvinnorna i Stockholms län, gruppledare för Moderaterna i Vallentuna och soldat. Twittrar som @zarahsjokvist.

C 18:e stridsgruppen "Stridsgrupp Gotland". Arvet förpliktar.
Så kan alltså ett axplock av svensk försvarsdebatt se ut i verkligheten.

Ha en fortsatt trevlig fredag.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

25 kommentarer:

 1. Bara en som ser ut att ha nåt med försvaret att göra :D

  SvaraRadera
 2. Är det ett strypmärke på Lottans hals?

  Varför är inte ANC med i bildkavalkaden?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej.

   Glömde ta nytt foto på ANC. Hade redan foto på henne sedan Sälenkonferensen, så det var inte prioriterat.

   Radera
 3. Kul fotokavalkad på helt ointressanta personer. Tror dina misslyckade semesterbilder vore mer intressanta. Den där med attributet skepparmössa eller han med baskern verkar vara självskrivna huvudpersoner, så jag gissar att de är viktiga i någon bemärkelse. Baskerville ser dock något efterbliven ut, så jag gissar att han kommer från något hem. Fin mössa dock.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har aldrig semester. Gör ibland bokresearch på andra platser dock, men jag jobbar hela tiden.

   Radera
  2. Att förena nytta med nöje ger den största glädjen här i livet.

   Radera
 4. "Arvet förpliktigar" är inte det Skaraborgs regemente P4?

  Sen lite O.T.
  Det verkar som jordbruksverket har en akut skuldkris.
  Bland annat försenade investeringsstöd.

  Hur bra fungerar ett försvar på kurrande mage?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, observera vad han har längst ut på axelklaffarna.

   Radera
  2. Jo, observera vad han har längst ut på axelklaffarna.

   Radera
  3. Det finns nog en hel drös med gamla guldburkar kvar någonstans i försvarets alla glömda gömmor. Du ska se att om det blir krig så gräver man fram dem och det kan serveras kall lappskojs var dag till alla yrvakna bortskämda svenskar. Mättande och god. Varken någon mage som behöver kurra eller mun som ska klaga. Guldburkarna är egentligen inte EU-godkända att hålla i mer än fem år men det behöver man inte bry sig om eftersom EU-är skit. De håller i 100 år om ingen har bucklat till dem. Minst. Har själv ätit en hel del guldburkar och det är inget fel på mig. Har även relativt nyligen smakat en gammal chokladkaka som gick ut på 80-talet. Knappast något fel på den om man borstar av det vita ovanpå chokladen. Gott med kaffe till. För att inte tala om gamla mariekex från försvaret. De har nog sina matförråd från storhetstiden på 60-70-talen kvar någonstans. Var inte orolig.

   Det är bara kräsna karlar som har magar som kurrar. Det finns alltid nåt att stoppa i sig.

   Martin; visa ÖB respekt. Vet hut pojk.

   Radera
  4. EU är inte skit bara för att man har en 5-årig limit på burkar. Kan dock tänka mig att guldburkar finnskvar. Sen är frågan: Om man nu skall spara dem till en sämre dag, varför äta dem nu?

   Sen..förklara gärna vad han har på axelklaffarna för oss oinsatta. En grip, två stjärnor?

   Radera
  5. Tror du att de har smakat en 30 år gammal guldburk i Bryssel så de kan begripa nåt om det de beslutar? Eller är det livsmedelsindustrin som lobbat för kassering av riktig mat så de kan producera nytt. Tror du att Juncker skulle gräva en bajsgrop? Eller skulle han kräva att få gå på en nystädad lyx-toalett? Eller att han skulle hålla ögonen på kaminen under sin eldvakt? Eller skulle han ta in på ett lyx-hotell i närheten - kosta vad det kostar? Tror du att någon av dem där skulle kunna dela med sig av sitt lyxliv åt någon annan? Vad ska vi med överbetalda inkompetenta kostym-nissar som tror att de står över alla andra?

   Apropå axelklaffar. De flesta mår nog bäst av att inte förstå så mycket de inte begriper nåt av ändå.

   Radera
  6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 5. Cornu: Hur känns det att vara rasist och sexist?

  SvaraRadera
  Svar
  1. J.G;
   Vad är det för fråga?! Rasist och sexist? Vad häver du ut för anklagelser utan att komma med - utan några bevis ellet belägg? Var har du din mor och far? Jag vill allt gärna ta ett snack med dom! Fräckaste djävla dyng-kommentar jag hört på manna-minne trots att det hör till vanligheterna bland alla slynglarna nuförtiden. Nej, ta och skärp till dig pojk och lär dig nåt om verklig rasism och sexism. Vet hut!

   Sen Cornu tycker jag att det var några oerhört ointressanta personer du publicerat bilder på, möjligtvis ÖB är godkänd som intressant nog att lägga ut. Förresten, KD? Vad är och betyder det? Krisande Dårar? Bara en gissning.

   Radera
 6. Jag har fullt förtroende för att dessa samhällsbärare. Tror att de flesta väljer att stanna kvar och slåss med vapen i hand när ryssen kommer och att de med hård hand hanterar en inre fiende.
  Allas lika värde plus slutet på soldaterinran "Om kriget kommer, skall vi med gemensamma krafter till det yttersta försvara vårt land."

  Är dock lite osäker på att få strida med Fridolin och Steffe vid min sida. Det känns otryggt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att de flesta kvinnor och barn blir kvar i kriget medan vi män tar bilen eller båten och flyr hals över huvud. Det är ju så det ser ut i krigsländerna.

   Jag slåss mycket hellre med Stefan vid min sida än med Reinfeldt som såg försvaret som "särintresse" och tillsatte en tomhylsa som försvarsminister.

   Radera
  2. Det löser vi vid mobiliseringen. De som förefaller opålitliga kan ju lätt råka ut för en olycka när det är skarpladdade vapen i omlopp.

   Radera
  3. Frihet, du kommer förmodligen aldrig att få slåss med varken Stefan eller Fredrik. De kommer och dra lika kvickt som männen som kommer till Europa idag. Iofs finns det några fega islamister som håller skenet uppe.

   Vet inte om tomhylsan är bättre en vapenvägraren som sitter där idag.

   Radera
  4. Jag har all respekt för människor som sökt/söker andra tjänster inom försvaret än att skjuta under värnplikten - bara man gör sin plikt. Och det är inte alla som gjort. Det finns många nödvändiga sysslor. Att försvara sitt land handlar inte bara om att sätta en kula i huvudet på en ryss. Tomhylsan fick inte sitt smeknamn bara pga vapenvägran.

   Hultqvisten har nog gjort mer under sina två år för att förbättra försvaret än vad någon moderat gjort genom tiderna. Den ende vettiga moderaten var Odenberg, men han avgick när han inte kom överrens med partikollegorna om försvarets budget. Nickedockan "Tomhylsan" kom glatt och tog över.

   Radera
  5. En kort, enkel analys (som inte nödvändigtvis speglar min åsikt): Den här bloggen kommer att försvinna/tappa stort efterhand som "etablissemangsvännerna" blir färre och färre, inget varar för evigt. Att t.ex. ta NATO i försvar idag är en tydlig svängning åt det "etablerade" hållet, vilket inte kommer att vara/är speciellt populärt. Folk är, för den delen, uppenbarligen missnöjda med regimen i det här landet, liksom i många andra västerländska länder, det folkliga missnöjet bubblar under ytan. Att Cornucopia "hela tiden" får försvara sin NATO-hållning, är ganska talande.

   Dessutom verkar personpåhoppen vara mer frekventa här, idag. För ett par år sedan uppmärksammade Bloggen sådant. Det kanske hänger ihop med att läget börjar bli desperat? Tillflödet av nya läsare minskar kanske? Till vilket pris som helst försvara man sin ståndpunkt, håller fast vid något som är i otakt med tidens svängningar. Jag menar inte att man ska vända kappan efter vinden, det är genomskinligt. Det är dock bra att mjukna i vissa frågor ibland, annars gör man bara sig själv till åtlöje i längden. Nyansera analysen.
   Försvarsfrågorna här på Bloggen verkar, som sagt, vara känsliga. Om det vore en mer neutral blogg, skulle både de ryska och de NATO-vänliga perspektiven tas upp. Att ha två motstående idéer i huvudet samtidigt är dock svårt, för de flesta (bara ett konstaterande).

   Radera
  6. Trams. Man kan inte problematisera folkrättsbrott, brott mot internationell rätt, en diktatur som Ryssland eller ryska hot mot omvärlden, inklusive kärnvapenhot mot oss och våra grannar.

   Ditt försök till härskarteknik är patetiskt.

   Radera
  7. Per Mallin var en ny, kul bekantskap. Nu när man tröttnat på rysstrollen zokrates76 och allt vad de heter, så dyker det upp nya krumelurer man kan garva åt.

   Radera