Cornucopia?

Aktuellt

Prognos: Kraschen i Stockholms bostadsbubbla - om 90-talets nedgång upprepas

Utvecklingen för Stockholms lägenhetsprisindex speglar än så länge väldigt exakt utvecklingen för lägenhetspriserna på Östermalm under 90-ta...

2016-07-14 23:44

FLASH: Attentat i Nice - 73 döda - över hundra skadade

En lastbil ska avsiktligt ha körts in i vad som verkar vara folkmassan på strandpromenaden längs Promenade des Anglais i Nice, nära Place Massena baserat på de bilder jag sett. Nice kvällsliv fortsätter i den svala Medelhavsnatten långt efter midnatt och hundratals människor går på strandpromenaden runt Place Massena så här dags.

Idag var det dessutom firandet av Bastiljendagen (nationaldagen) i Frankrike och antalet människor bör räknats i tusentals.
Ungefärlig plats strax före klockan nio på kvällen år 2014.
Enligt internationella nyhetsbyrån AP (Twitteruppgift i andra hand från FinWire som refererar till AP) rör det sig om ett avsiktligt attentat, dvs terrorism.


Nyhetsartikel kan hittas här, dock inte bekräftelsen om att det var ett attentat.

Uppgifter på en del håll säger dussintals döda. Andra pratar om dussintals skadade. Facit finns alltså inte just nu.

Jag kommer uppdatera en stund till klarare uppgifter kommer fram.

23:45 Svenska Dagbladet publicerar uppgifter om tiotals döda men har ingen mer information, men kallar det hela för attack.

23:48 Inte ens engelskspråkiga France 24 har någon mer information att komma med i sin livesändning på nätet, utan säger sig återkomma när man vet mer.

23:52 Video. Varning: Kroppar på marken. Skrämmande verkar få människor gå fram för att bistå de dödade eller svårt skadade offren på marken. Eller ens titta till om de lever.


23:56 Mer videoklipp. Inte explicita.


23:58 Rykten florerar nu om en gisslansituation på Hotel Meridien som ligger precis bredvid Place Massena.

23:59 France 24 säger nu "minst 10 döda". Andra uppgifter, som bör tas som obekräftade rykten pratar om 30 döda.

00:02 France 24 bekräftar nu "minst 30 döda". Myndigheterna uppmanar alla att ta sig hem och det har startats initiativ att ge folk som inte bor i närheten skydd. France 24 bekräftar också att polisen öppnat eld mot lastbilen, men det är okänt varför. Vem som ligger bakom attentatet är okänt.

00:06 Sky News säger nu att fransk TV anger över 100 skadade.
"At least 30 people are reported to have been killed after a truck ploughed into a crowd in an apparent attack in the French city of Nice.
A further 100 people have been injured, according to French television station BFM TV."
00:08 Lastbilens förare ska ha skjutits ihjäl av franska polisen.

 Bekräftas även av France 24.

00:12 Extremt explicit video hittas här. Varning. Ser ut att vara en bit västerut från Place Massena. Tillägg: Tagit bort länken. Lita på att det är illa.

00:16 Kulhål i vindrutan på lastbilen.


00:23 Är ni i Nice kan det vara lämpligt att kontakta era anhöriga och meddela att ni mår bra. Myndigheterna ber dock folk att inte ringa annat än nödsamtal, så WiFi och meddelanden från hotellet är att rekommendera, istället för telefoni, inklusive 4G-Internet, som inkräktar på mobiltelefonin.

00:27 Nu sägs det på Sky News att 60 dödats enligt en av de franska polismyndigheterna (stadsprefekturen). Uppgifter är också att lastbilen ska ha mejat ner folk längs en sträcka på flera kilometer, vilket i så fall handlar om hela Promenade des Anglais. Jag uppdaterar inte rubriken till 60 döda förrän det bekräftats tydligare.

00:30 Facebook har aktiverat sin trygghetsinrapportering, för att låta folk enkelt meddela att de är okej. Shit just got real...

00:35 Enligt Sky News har en fransk åklagare nu sagt "långt mer än 30 döda". Antalet 60 anges inte.

00:36 Ännu en bild på lastbilen och kulhålen.


00:37 Enligt Sky News säger nu åklagarmyndigheten 60 döda. Det är rimligtvis fortfarande en uppskattning då det är osannolikt att det är ett exakt tiotal döda. Baserat på den explicita länkade ej infogade filmen ovan är det inte förvånande att antalet döda är så högt. Även SVT citerar nu åklagarmyndigheten i Nice och säger 60. Jag uppdaterar tyvärr rubriken nu.

00:43 Reuters citerar franska inrikesministeriet och säger att det inte finns någon gisslansituation. Ryktena från 23:58 var mycket riktigt rykten.

00:57 Det börjar nu dyka upp filmer på när lastbilen kör in i folkmassan, jagad av springande individer som försöker varna då den kört ner folk tidigare. Lastbilen kör först relativt långsamt, söker bästa mål, och trycker sedan på gasen. Filmer på hur dussintals livlösa blodiga kroppar ligger på gatan.

Och vad gör folk? Jo, på filmerna filmar de och de fotograferar. De går inte fram och kontrollerar andning, puls, stoppar blödningar, eller bara håller en döendes hand. De fotograferar. Man får hoppas att agerandet beror på att vittnena är chockade och inte på att de helt saknar empati.

01:05 Enligt polisuppgifter till den franska tidningen Le Figaro har 73 dödats.
"À ce stade, 73 décès auraient été confirmésUne source policière indique au Figaro qu'à ce stade 73 personnes sont décédées après l'attaque de ce soir à Nice."

01:10 Jag avslutar bevakningen nu. En personlig reflektion är att jag berörs av detta, då Nice och just runt Place Massena är en plats jag varit på semester (nåja "semester" - jag har förstås jobbat som vanligt och ni har inte märkt något på bloggen) sex gånger, oftast i augusti. Jag har ofta vandrat i den relativa svalkan längs Promenade des Anglais sent på kvällen. Jag är knappast den ende svensken som reser till Nice och vi kommer inte osannolikt få se rubriker om skadade, i värsta fall dödade, svenskar.

Man får hoppas att folk någonsin lär sig att inte fotografera när folk behöver hjälp. Kan man inte tillföra räddningsarbetet något bör man avlägsna sig från platsen. Pågår skottlossning, sök skydd. Publicera inte foton eller filmer på polisens aktivitet under en pågående insats, då det kan ge underrättelser till gärningsmän.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

88 kommentarer:

 1. Finns det något slut på detta vansinne?

  30 döda på ett så här tidigt stadium bådar inte väl.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Twitter/Fransk TV nämner nu 60 döda, vilket inte förvånar om man tittar på TV-bilderna.

   Radera
 2. Varför händer sånna här grejer nästan uteslutande i Frankrike? Om vi utgår ifrån att det är islamister (vilket inte behöver vara sant - dock troligt just nu) så finns det ju lika många i Tyskland, Belgien, Spanien och så vidare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Flera orsaker förmodligen.
   Frankrikes koloniala historia i den muslimska världen. Frankrike har den största muslimska minoriteten i Europa, med över 5 miljoner muslimer.

   Symbolvärden: Frankrike är en stor del av den Europeiska identiteten. Jag tycker mig ha läst någonstans att muslimska ledare både förutspår och önskar att Frankrike blir det första europeiska land som dukar under för islam. Frankrike var också det första europeiska land som förbjöd burka.

   Radera
  2. Om det är ISIS eller en ISIS-sympatisör så bör man veta att för en muslim är det skymfande när ”otrogna” bedriver militära aktiviteter på muslimsk botten. Till skillnad från de övriga länderna, bombar Frankrike (tillsammans med USA) ISIS-ställningar i Levanten. Detta leder till att många ISIS-anhängare vill hämnas, helst i form av terrorattacker mot civila ”otrogna”.

   USA, pga av dess geopolitik i Arabvärlden, är hatat i stora grupper av muslimer, speciellt bland muslimer i Arabvärlden. Detta är en realitet.

   Anledningen att utföra terroristattacker i USA är förmodligen större än i Frankrike av ovan anförda skäl. Men det är lättare att utföra dessa attacker i Frankrike, dels pga den stora inhemska rekryteringsbasen för terrorism, dels för att det inte finns någon effektiv gränskontroll mellan EU och Arabvärlden.

   Motivet attentatsmannen i Florida hade för att genomföra sin sprängning av nattklubben var hämnd för USA:s bombningar på muslimsk botten. Motivet hade väldigt lite att göra med nattklubbsbesökarnas eventuella HBTQ-förtecken, som det felaktigt framställdes i svensk MSM.

   Om Sverige militärt sett knyts närmare USA:s geopolitik i Arabvärlden, så kommer sannolikheten för muslimska terrorattentat mot civila i Sverige att öka. Vi har också en stor inhemsk rekryteringsbas för muslimsk terrorism. Det bör understrykas att den misslyckade julruschbombaren i centrala Stockholm 101211 ville hämnas för Sveriges militära aktiviteter i Afghanistan.

   Radera
  3. @gruelse,
   Jag tror att den korrekta benämningen är islamist när man begår terrordåd, inte muslim, om man nu inte vill solka ner själva religionen. Missförstå mig rätt. Jag är emot alla religioner, och anser att de bör motarbetas, men när man talar om grupper är det viktigt att peka ut rätt undergrupp när man problematiserar. Annars är påståenden lika användbara som att säga att det var homo sapiens eller däggdjur. P.s.s. som den idiotiska diskussionen i media om att män våldtar och tafsar, som inte tillför något vettigt alls utan bara skapar spänningar mellan helt oskyldiga och de som kommer med påståendena.

   Radera
  4. Varför?

   Största muslimska befolkningen i Europa - men den absoluta majoriteten lever fredligt i samhället tillsammans med kristna osv.

   Detta vill terroristerna ändra på. Terroristerna vill att dessa attacker drar igång en våg av vedergällning mot den muslimska befolkningen så att den muslimska befolkningen inte har något annat val än att stödja varandra och terroristerna.

   Terroristerna göder extremhögern i Europa och extremhögern göder terroristerna.

   Radera
  5. Jahaja, så du menar att både Putin och islamisterna göder extremhögern i Europa? Samtidigt som Putin fejkbombar islamisterna i Syrien?

   Radera
  6. Islamister ÄR muslimer, och de utför handlingar som står beskrivna i koranen. Hur kan man påstå att IS-krigarna och terroristerna "missbrukar" islams namn, när de utför vad som står i koranen? Att en del, eller större antal muslimer blivit delvis sekulariserade, hör inte hit. De flesta muslimer kommer inte att utföra terrordåd, sekulariserade eller ej, lika lite som att merparten invandrare i Sverige någonsin kommer att begå brott, lika lite som att de flesta män någonsin kommer att våldta någon.

   Har vi trots det ett problem? Ja, och ett jävligt stort problem. Gemene fransman umgås lika lite med muslimer som gemene svensk. No-go-zonerna i Frankrike, London och runt om i Europa är i huvudsak muslimska områden. Befolkningen där ser områdena som "sitt" territorium. Att det skulle vara av anledningen att ett fåtal kriminella styr, tror jag inte ett dyft på. Ett "fåtal" skapar inga stora problem, de skapar små problem. Enkel logik. Ett exempel på hur man tar sig rätten att "ta över" områden kan ni se här, där muslimer blockerar gatorna i hela kvarter, inför bönen.

   https://www.youtube.com/watch?v=RScj18u_QCM&nohtml5=False

   Radera
  7. Jag står fast vid min åsikt att terroristerna göder extremhögern och extremhögern göder terroristerna.

   Sen finns det givetvis mer som göder terrorismen.

   Putin ser nog gärna att Europa tar ett rejält kliv högerut.

   Radera
  8. Om något göder extremhögern så är det väl den mångkulturella samhällsordningen. Även islam göds av den. Uppenbarligen. Ställ dig vid Medborgarplatsen intill Björns Trädgård i dag fredag för att få en uppfattning om det enorma antal djupt troende muslimer som kommer för att delta i bönen.

   Radera
  9. Du kör en logiskt substitution där. Vad exakt är det som gör enligt dig att bön i en moské göder extremhögern?

   Radera
  10. Till viss del har länder med stor invandring sig själva att skylla när de nyanlända behåller sina medhavda normer och värderingar (kultur) och ger uttryck för det (exempelvis kvinnosyn). När man kommer till ett nytt land finns en mängd normer och väredringar som gäller i det landet och den kulturen. Många är kodifierade i lagtexter, och andra är mer lösa och handlar om hur man beter sig mot varandra. Problemet är att de som kommer hit inte får reda på vilka normer och värderingar som gäller här, utan kan fortsätta och verka med sina gamla normer och värderingar, vilket skapar konflikter. Således behövs utbildning för alla invandrare för vad som gäller. Och det är vad som gäller, alldeles oavsett vad de har med sig i bagaget, och vad det tycker. Bara att anpassa sig. Och det har inget med religionsfrihet att göra.

   Radera
  11. Extremhögern är till sin natur konservativ och samhällsbevarande. De göds av motståndet mot det de/du inte känner någon samhörighet med. Motståndet mot allt som bryter ner samhällsordningen, och där ingår även en konkurrerande konservativ samhällsordning, som islam. Islamister och europeiska nationella är varandras motpoler, trots att båda grupperna har konservativa åsikter. Jag skulle dock inte kalla det extremt i sig, att INTE vilja radera sitt ursprung.

   Radera
  12. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  13. Extremhögern är knappast exklusivt konservativ. Vissa av dm titulerar sig ju revolutionärer, t ex.

   Radera
  14. WOfser : De som göder terroristerna med pengar, hjälp och infrastruktur är allra främst deras apologeter. Utan hurrarop, mat, boende och pengar blir det inget skjuta av.

   Radera
  15. Bland nationalister och konservativa finns, som bland alla andra politiska åskådningar, olika uppfattningar om vad man ska titulera sig. Epitetet extremhöger är dock deras antagonisters benämning på dem.

   Nationalisterna själva talar ofta om värdekonservatism, och där är tanken att stärka värden som håller på att gå förlorade. Inte så att de vill knacka bögar och åka ånglok, utan i stället avskaffa mångkulturen och feminismen som samhällsbärande ideologier, stärka ordningen i skolan och samhället i stort. Naturligtvis är även den etniska/rasliga faktorn viktig, likaså fokus på europeisk klassisk konst och kultur.

   Radera
  16. Mm, fast "fokus på den rasliga faktorn" är knappast konservativt. Om man inte går tillbaka till före andra världskriget. Läs Roger Scruton, t ex.

   Radera
  17. Det rasliga var egentligen en icke-fråga för konservativa tidigare, men har i och med den drasiska förändringen av Europas etniska sammansättning, blivit den kanske viktigaste frågan.

   Radera
  18. Typ: inget Europa utan europeer.

   Radera
  19. Ursäkta, men för vilka konservativa då t ex?

   Radera
 3. Jag gissar att 2017 blir revolutionernas år runtom i Europa. Efter att Donald Trump blivit president i USA, så kommer det att dra igång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Revolution om vadå egentligen?

   Radera
  2. Invandring. Mångkultur. Islam. Tafsande och våldtäkter på våra kvinnor och barn. Åldringsrån. Bilbränder. Stenkastning på brevbärare, polis och sjukvårdspersonal. Havererat rättssystem där kriminella i princip härjar fritt. Ett samhälle som du vill leva i, eller ett samhälle du inte vill leva i.

   Anledningen till att jag säger det, är att du ska veta hur många "vanliga" svenska föräldrar, framför allt pappor, som är ursinnigt förbannade till bristningsgränsen över situationen i Sverige. Det är föräldrar som jobbar, skjutsar sina söner och döttrar till hockey och ridning. De åsikter jag hör från dem, får SD:s politik att blekna i jämförelse, milt sagt. Stämningen är att döma likadan bland ett tillräckligt stort antal människor i Europas olika länder.

   Ett vanligt argument man hör från motståndare av mångkultur, är att inget kommer att förändras förrän skadeverkningarna av den i praktiken okontrollerade invandringen drabbar medel- och överklassen, som ju påstås ha råd att köpa sig fri från problemen. Den drabbar dem nu. Den drabbar deras barn nu. Det vet jag, och ursinnet växer.

   Radera
  3. Typ alla revolutioner nånsin har ju handlat om ekonomi eller religion, men du tror att dina likbleka källarkompisar kommer att samlas runt "inget tafsande". Fortsätt drömma.

   Radera
  4. Det handlar om utlösande katalysator, Ben. Vreden är redan tillräckligt stor. Lokala "informella" medborgargarden av svenska föräldrar finns redan lite överallt. De patrullerar sina egna villaområden, och tvingas konfrontera "buset" hela tiden. Detta resulterar i att de bl.a. får sina bilar vandaliserade nattetid. Hände en av mina bekanta senast nu i veckan. Hatet växer. Tänk balkankriget.

   Radera
  5. F.ö. så är jag själv inte organiserad i denna fråga på något sätt, varken partipolitiskt eller informellt.

   Radera
  6. Jag som trodde att de franska och ryska revolutionerna handlade om frihet, jämlikhet och broderskap samt en elak kung och en elak tsarfamilj. Fan också. Jag har blivit lurad i skolan.

   Radera
  7. Som vuxen ansvarar man för sin egen bildning. Du kan inte skylla din okunskap på skolan utan det faller tillbaka på din egen dumhet.

   Radera
  8. Jag trodde man kan skylla allt på samhället här i Sverige? Lugna dig dock, jag har bildat mig se'n dess...

   Radera
  9. Nybörjarlektion i revolutionslära: Slagord: frihet, jämlikhet, broderskap.

   Bild på kröning av den sedermera avrättade kung Ludvig XVI:

   https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/ce/Antoine-Fran%C3%A7ois_Callet_-_Louis_XVI,_roi_de_France_et_de_Navarre_(1754-1793),_rev%C3%AAtu_du_grand_costume_royal_en_1779_-_Google_Art_Project.jpg

   Efter revolutionen: Bild på kröning av nytillträdde Kejsar Napoleon I:

   https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/28/Ingres,_Napoleon_on_his_Imperial_throne.jpg

   Skillnaden är....?

   Radera
  10. Så ditt argument är "vissa revolutioner uppnår inte det resultat man hade ambitionen att uppnå"??

   Wow, ring Nobelkomitten.

   Radera
  11. Nej, man uppnådde precis det man ville, men pratet om frihet, jämlikhet och broderskap var bara förevändningar, om du nu inte förstod det.

   Radera
  12. Så ditt argument är "hela jävla Frankrike förde krig i åratal för att placera en okänd färsk från provinserna å tronen istället"?

   Spännande. Kan du utveckla?

   Radera
  13. "Anledningen till att jag säger det, är att du ska veta hur många "vanliga" svenska föräldrar, framför allt pappor, som är ursinnigt förbannade till bristningsgränsen över situationen i Sverige. Det är föräldrar som jobbar, skjutsar sina söner och döttrar till hockey och ridning."

   Den bilden stämmer väl med den jag har bland de flesta av mina bekanta och det är till stor del högutbildade och eller höginkomsttagare i Stockholm.

   Radera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Jag tror jag går och lägger mig. Och hoppas att allt bara är en mardröm.

  SvaraRadera
 6. När kommer vi få se liknande i sverige?
  Är det mest risk att mc gäng eller nazister är dom man ska vara rädd för,media framhåller ju oftast dessa som värst och farligast.
  Kan ju iofs vara en random galning i detta fallet som inte går att dela in ett fack,men vem vet,jag gissar något..

  Stackars alla drabbade Fransmän!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är många turister i Nice vid den här tiden på året. Jag har själv bekanta som är där nu. Jag tror vi kommer att få se rubriker med andra nationaliteter än fransmän bland de döda, kanske även svenskar.

   Radera
  2. Hells Angels eller Nazister är absolut de grupper man skall frukta mest i Sverige. Muslimer som företräder fredens religion skulle aldrig göra något liknande det som hände i Frankrike.

   Radera
  3. Hells Angels, Bandidos med flera består idag till största delen av kriminella med "utländs bakgrund".

   De har alltså samma rekryteringsbas som de fundamentalistiska muslimska terrororganisationerna.

   MC-gängens amerikanska band borde dock göra att de inte hatar väst på samma sätt. De dödar oftast varandra och inte "civila".

   Skulle man kunna hjälpa till styra rekryteringen av misslyckade och vilsna kids med brottsregister mot MC-gäng för att förhinddra att de islamiseras?

   Eller i vart fall lägga mer resurser på att motarbeta islamister än andra kriminella?

   Det gäller att tänka utanför boxen!

   Radera
  4. Vi har ju inte lyckats vända utveckling i förorterna de senaste 30 åren vare sig med hjälp av fritidsgårdar, att lämna dem ifred från polis eller stöd till de lokala moskeerna menar jag...

   Radera
  5. Vi har redan kunnat se detta i Sverige, den gången var dock bombmannen lite av en klåpare, vilket räddade många människoliv. Det är verkligt bekvämt att glömma detta faktum när den nya ordningen skall införas.

   Radera
  6. De flesta islamister verkar smarta nog att inte skita I eget bo. Svenska jihad-tomtar åker utomlands och mördar folk.

   Radera
 7. Grattis! Utrotningen av vita kristna i sina hemländer fortgår. Turismen till Europa kommer sakta men säkert att minska och en del av inkomsterna kommer gå förlorade. Vurma ni för eran mångkultur, här har ni det fantastiska resultatet. Och förresten, tror ni detta kommer bli den sista gången!? Det är dags att upplösa EU, stänga gränserna och införa visum!

  SvaraRadera
 8. Den underbara kärlekens och fredens religion?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Undrar om detta kan stämma,och kanske är det då inte så konstigt med alla galningar.
   http://en.europenews.dk/-Muslim-Inbreeding-Impacts-on-intelligence-sanity-health-and-society-78170.html

   Radera
 9. Nu tar nog de franska identitärerna snart till vapen för att hejda vansinnet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bollen är redan i rullning.
   http://www.lefigaro.fr/actualite-france/2016/06/21/01016-20160621ARTFIG00282-quand-le-patron-de-la-dgsi-evoque-un-risque-de-guerre-civile.php?redirect_premium

   Radera
  2. Osså detta som redan pågår oförbrutet då.
   Spännande minst sagt.
   http://www.express.co.uk/news/world/688821/Patrick-Calvar-intelligence-chief-warns-France-on-brink-of-civil-war-migrant-sex-attacks

   Radera
 10. Undrar när Sverige drabbas av hemvändande krängta IS krigares vrede?

  SvaraRadera
 11. Förbjud lastbilar, de är potenta terrorvapen😉
  Åkerierna i Sverige kan ju gå terrorister anställda utan att de vet om det.
  Och så pratas det om att jägarna ska avväpnas. Undrar hur debatten kommer att göras nu...

  SvaraRadera

 12. Man får hoppas att folk någonsin lär sig att inte fotografera när folk behöver hjälp. Kan man inte tillföra räddningsarbetet något bör man avlägsna sig från platsen. Pågår skottlossning, sök skydd. Publicera inte foton eller filmer på polisens aktivitet under en pågående insats, då det kan ge underrättelser till gärningsmän."

  Frågan här är om du lever som du lär när du verkar publicera dessa filmer. Jag tycker där är ganska oetiskt att stå och filma eller ens fotografera sådana händelser. Även att bara titta på ställer jag mig skeptisk till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog svårt att förhindra det, liksom att varje device har kamera idag hjälper att sprida information.
   Därmed sagt är det beklämmande att se att så få verkade intressera sig för hur det var med dem som låg på marken. Såg mest ut som en stor paniksituation. Och det är väl det som är problemet med en sån situation och gör också skadorna värre - och detta kan ju gälla allt från en vanlig brand till ett jordskred. Skillnaden är nog att här finns människor med i hotet och drabbas kanske fler av panik.

   Den andra delen av sådant här är ju att "staten"/samhället förväntas ta sitt ansvar per automatik oavsett resurskapacitet. Händer något i Sverige som har antalet döda/döende/skadade på samma skala är det ju idag - med tanke på alla rubriker om sjukvårdspersonal osv - tveksamt att vi kommer klara något sådant. Det gäller ju att agera fort liksom om folk skall räddas.

   Jag skulle nog säga att det är inte är oetiskt att publicera dessa filmer ändå. För de visar situationen och ger förhoppningsvis en och annan tankeställare istället för att bara ge en sorts medial hetsfaktor.

   Radera
  2. Filma eller inte filma, det verkliga problemet ligger nog faktiskt inte där. Men det är lätt att fokusera på det ytliga när allvarliga strukturella problem ger sig tillkänna. Skulle inte bli förvånad om media lägger sitt krut och fokus på folks filmande snarare än det underliggande problemet. Det är dock självklart ett vidrigt beteende, samtidigt tvivlar jag på att speciellt många kan ge första hjälpen. Men uppenbarligen vill de flesta människor leva i det samhället vi har nu, annars skulle de ju såklart göra något åt saken.

   Radera
 13. Dags att förbjuda lastbilar? Hur ska vapenförbudsförespråkarna hantera att lastbilar bevisligen är lika effektiva dödsmaskiner som ett automatvapen? Enda nackdelen med lastbilar är att det irrationellt nog inte är lika skrämmande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lika bra att förbjuda tung trafik helt. Och personbilar, de kan också användas som vapen. Och halsdukar och skosnören, man kan faktiskt strypa någon med dem.

   Radera
 14. Gör dessa grupper några politiska uttalande egentligen eller låter man bli att publicera för att inte hetsa fler anhängare? Terrorns logik, vad vill man åstakomma eller är det bara att få så många pluspoäng som möjligt i paradiset genom att mörda otrogna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du får besöka eller ratta in lämplig institution för att mottaga rätt instruktioner. Uttalanden görs ofta i efterhand, dvs när media har haft sin rapportering, för denna typ av dåd är sannolikt inte direkt styrda.

   Radera
 15. Just nu avhyser kustbevakningen alla badande på stranden vid Nice. Ett antal patrullbåtar och ett något större militärfartyg har ankrat upp i bukten. Grupper av militärpoliser patrullerar torg och större platser. Man ser just nu inget av attentatsplatsen pga. alla vita lastbilar med antenn på taket.
  Jag anlände till Nice igår, men vi valde att inte delta i nationaldagsfirandet på stranden. Såg fyrverkeriet över ett par flaskor rosé från hotelbalkongen.
  Vi här i Nice är chockade, stor förstämning råder. Vi nickar åt varandra med ledsna ögon. Dags att bege sig till blodgiveriet.
  Hälsningar,
  Dan

  SvaraRadera
 16. Några av er nämner det här med att förbjuda vapen som är på tapeten och drar ut det till att nu förbjuda lastbilar. Finns viss logik i det resonemanget. Trots det så var det inte vapen som var problemet i förra dådet i Frankrike och inte lastbil i detta dåd. Utan att veta säkert så antar jag att lastbilen kördes av en muslim (det brukar ju vara så). Det är alltså inte vapen eller lastbilar som skall förbjudas utan religon (alla och inte vara islam). Gör som med alkohol och tobak inför åldersgräns och extrema skatter. Tex ingen marknadsföring eller indoktrinering av minderåriga (på samma sätt som alkohol o tobak inte får marknadsföras eller säljas till minderåriga ). Skatt som på alkohol/tobak. Varför inte 500kr i skatt per besökare till moské, kyrka, synagoga etc. Tobakspaket har varningstext så varför inte varningstext på minst 1/3 av varje sida i religösa skrifter och krav på att imam, präst etc måste använda minst 20% av mässande till att tavla varning (typ 1 minut varnings info per 5 minuter predikan). Religösa institutioner som inte gör som förordnat blir nedslängda precis som restauranger som inte hanterar alkoholen korrekt. Alkohol får inte säljas till kraftigt berusade så kanske inga predikningar och böner för de som är religösa då de redan överdoserat på sagorna? Vad tror ni - förbud mot vapen och lastbilar eller "förbud" mot religion - vad löser problemet med terror effektivast?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känns det rimligt det du just skrev?

   Ska du inte lägga till att vi ska ha ett sanningsministerium som tittar i allas huvuden efter spår av avvikande tankar...

   Tekniken är snart här så det borde du kunna gilla.

   Det finns väl bara en sanning och det är statens sanning?

   Radera
  2. Sveige och Frankrike har båda hårda vapenlagar och mördare har inga prolem att skaffa akarbiner. Vad vi vet från tidgare framgånsrik terrobekämpning i Europa är att "metoden" som användes mot IRA, ETA, RAF... var framgångsrik. Först eliminerades de opinonsbildare (politiker, "intellektuella" kulturperosner) som var resp. våldsideologis trogna apologeter genom att de fick öppet debattstryk av rakryggade självtsändiga tänkare, som kallade spadar för spadar. vlket ledde att apologetrena tvingades ned i sina råttgångar. Det gjorde kaderna av våldsromantiska halvpassiva salongsrevolutionärer tveksamma och de övergick till annan ofarlig romantik som yoga doftterapi och att tjäna pengar och mördarbandens infrastruktur föll då helt samman . Allt stött av beslutsamt, envist, kompromisslöst polisarbete och hårda straff för brott med minsta anknytning till bokstavsmördandet. under edning av en statsledning och byråkrati som skiljer på rätt och fel och unisont kallar spadar för spadar. För Sveriges del är tyvärr denna beprövade process ej i sikte vad jag kan se.

   Radera
  3. Tobak och alkohol är inte förbjudna i ordets rätta betydelse. Bara begränsade för barn och dyrt för alla andra. På samma sätt kan religon hanteras, skydda barn från religonen och tillåt alla vuxna att hålla på med det men till kostnad. I en demokrati kan inte religon förbjudas men barn kan och skall skyddas. Vuxna får göra vad som helst så länge de inte skadar andra men barn som är värnlösa skall inte utsättas vare sig för alkohol, tobak, droger, aga, filmer som åldersbegränsats and so on och ej heller religon. Låt barnen slippa allt skit tills de är myndiga och kan reflektera över vad de vill göra och då börja röka om det är något de känner för eller börja gå med i religösa sammanhang om det är något de känner för.

   Staten bör och skall inte förbjuda tobak eller alkohol eller religon utan endast skydda barn och sända signal (via kraftig beskattning) att vissa beteenden är olämpliga men inte olagligt för vuxna.

   Radera
  4. Det första vi bör göra är att tvinga ut muslimerna i offentligheten. Många av dem mottar bidrag. Granska dem, debattera med dem, ifrågasätt dem. Det är de skyldiga samhället om de ska ha sina pengar.

   Radera
  5. @ Ben D
   Helt rätt i princip. En offentlig diskussion och ifrågasättande av religioner, exempelvis kristendom eller Islam är av godo. Det är det enda sättet att ändra folks uppfattning. Kanske inte direkt och meddetsamma, men om man uppehåller trycket så urholkar till slut droppen stenen. Evidensbaserade sekulära krafter är starkare än fantasier i det långa loppet. Det gäller bara att härda ut och inte ge sig.

   Radera
 17. Bra Dan du gör något konkret. Fler bör bli blodgivare som ett enkelt sätt att få fler att överleva. Det gör lika "fruktansvärt" ont som när en mygga sticker dig. Be att få prova att ge.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
 18. Alla som läser och skriver på denna bloggen (kommentatorsfälten) måste ju FATTA att med detta typ av ratio, denna gång 84 : 1 innebär ju undergång för det kristna Europa. Dessutom är födelsetalet för kristna europeér katastrofalt lågt. Det tillkommer mer och mer muslimer genom flyktingströmmar och genom att dom föder fler barn. Ni kan ju inte vara så ko*k*de och inte förstå vart det bär hän!? ELLER!?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där kommer ta minst ett par hundra år, då är du död. Vi är främst individualister idag och inte kristna.

   Västvärden toppade för ett par generationer sedan, det blir något annat som tar över en dag... kanske muslimer, kanske något annat.

   Det ska mycket till att vända utvecklingen mot ytlig kortsiktig individualism som just nu driver denna delen av världen.

   Radera
  2. Sämsta resonemanget nånsin.

   Plus att stora delar av Nordafrika, varifrån attentsmannen gissningsvis kommer, har låga födslotal, lägre än Sverige.

   Radera
  3. Den stora majoriteten av islamistiska mördare har från Londonmassakern tills nu har varit sedan barnsben bosatta i Europa, gått i skola här, försörjer sig själva på yrken mellan läkare och cannabisförsäljning, går flitigt i moskeen. Deras föräldrar är bidragsberoende och bor i muslimska ghetton. Så detta är ett hemgjort Europeiskt problem.

   Radera
 19. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 20. Lyssnade just på radio P1 om hur vår Fru Utrikesminister anser att problemet med islamistiska mördargalningar ska lösas. Jo genom att vi skickar mera av skattepengar till befolkningen i Mellersta Östern. Då får fler ueorpeer leva längre liv då.

  En stor majoritet av tidigare europeiska islmaistiska mördare är boftasta och uppvuxna i Europa. De går också flitigt i moskeen. Just därför blir de kanske snälla om vi skickar mer pengar till ME. På något feministikst sätt då kanske som jag ej begriper.

  I eftermiddag ska vi få lära oss i radio hur den islamofobiska terrorn påverkar det islamistiska mördandet i Europa.

  Svara Radera

  SvaraRadera
 21. Den fredliga majoriteten är irrelevant, på inget ställe i historien där den fredliga majoriteten varit passiv har den fredliga majoriteten varit relevant.
  Tyskland, Ryssland, Kina, osv osv osv. Det är de extrema som styr agendan, om de icke extrema inte säger ifrån, och då blir de överkörda om de är passiva.

  Ta sverige tex, om man nu anser att SD är extrema, samtliga partier har motarbetat SD, stor del av samhället har motarbetat SD, dock har saker o ting börjat ändras, men fortfarande så fryses de ute. Dvs man har ytterst begränsat inflytande och möjlighet för inflytande pga att majoriteten har motarbetat dem där man har kunnat.

  Vi behöver kräva att de fredliga muslimerna tar mer avstånd, och faktiskt aktivt motarbetar de extrema, svårt att bevisa att de inte gör det dock, dvs man har en typ moment 22, kniper vi åt för hårt, radikaliseras flera, kniper vi åt för lite så styr de extrema. Men är vi passiva så garanteras våran undergång.


  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att de som först ska angripas är ej fredliga lätt likgiltiga muslimer utan de som är islamismens apologeter av alla religioner i vår svenska debatt. De som aldrig kallar en spade en spade, och finner ursäkter för allt. Så utrotade vi europeer RAF, ETA, IRA, så arbetade motståndssrörelsen mot nazismen.

   Radera
  2. Så vilka ska samhället döda eller eventuellt fängsla för att lösa problemet. Tex så är de händelserna vi har sett ett tag nu ivrigt påhejade av tex Vänsterpartiet, och socialdemokraterna, om inte i ord så dock i handling. Blir svårt när en stor del av befolkningen skall utöva direkt våld mot sig själva.

   Radera
 22. Always Joking of course !!! Atombomba allt från Casablanca tom Ghaza, sen resten tom Kashmir. Kanske Bangladesh oxå. Asfaltera. Sätt upp solceller. Problem solved.

  SvaraRadera
 23. Men Givetvis är det fortfarande Ryssarna som är det största hotet! Eller vänta, det är såklart ryssarnas proxy-truck!

  SvaraRadera
 24. Men Givetvis är det fortfarande Ryssarna som är det största hotet! Eller vänta, det är såklart ryssarnas proxy-truck!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var är ryska spåret denna gången förresten?
   Har Cornu tappat stinget helt?

   Radera
  2. Var är ryska spåret denna gången förresten?
   Har Cornu tappat stinget helt?

   Radera
 25. Bara att konstatera att muslimer är ett abel.
  Dags att ta i med hårdhandskarna och kontrollera patrasket mer noggrant i Europa, vi kan ju börja med att skicka hem de hundra tusentals illegala vi har i Sverige och dessutom spara lite skattepengar..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mona sahlin och Svetsarn skall stödja Frankrike och förhindra att liknande attentat sker i Sverige. Samling på plattan imorgon kl 3, sedan skall "we shall overcome" klämmas för full hals. Det ryktas om att självaste fru Merkel skall deltaga via storbildsskärm.

   Radera
 26. Det är islam som är den gemensamma nämnaren för terrorn.
  Granska och lyft från islam i ljuset, hur värderingar och synsätt mm skiljer sig från västvärlden.
  Det finns flera falanger inom islam, sunni är extremare... salafister/wahabbister...
  Här är ett smakprov...
  http://www.mrctv.org/videos/islamic-peace-conference-norway-march-2013

  SvaraRadera