Cornucopia?

Aktuellt

Prognos: Kraschen i Stockholms bostadsbubbla - om 90-talets nedgång upprepas

Utvecklingen för Stockholms lägenhetsprisindex speglar än så länge väldigt exakt utvecklingen för lägenhetspriserna på Östermalm under 90-ta...

2016-07-19 16:19

Dagens sultan Erdogan: 15 200 lärare får sparken

Så var det dags att följa upp sultan Erdogans utrensningar. Det har nu gått drygt tre dygn sedan militärkuppförsöket mot Erdogan och hans utredning har identifierat 15 200 lärare som delaktiga i kuppen. Dessa får nu sparken.

Tillägg: 15 200 var bara början. Bonnier/DN har mer aktuell info och det är nu 21 000 lärare, 1 577 rektorer (gissar på felöversättning, antagligen lektorer, inte rektorer) från landets universitet och 400 från socialdepartementet.

"The state-run Anadolu news agency reports that Turkey's ministry of education has sacked 15,200 personnel for alleged involvement with a group the government claims is responsible for Friday's failed coup.
The National Education Ministry said Tuesday that the staff are in both urban and rural establishments, and that an investigation has been launched against them."
Nu står det förvisso personal (eng personnel), men enligt tidigare uppgifter skulle det handla om universitetslärare. Det ser dock ut att vara lite bredare än så och berör personal inom utbildning generellt.

Återigen visar Erdogans regim upp en fantastisk utredningsförmåga, när man bara på tre dryga dygn lyckas identifiera ytterligare 15 200 deltagande i sammansvärjningen. Viss ironi kan finnas i detta stycke.

Därtill har man dragit in ett antal sändningstillstånd för radio- och TV-kanaler som kritiserat Erdogan, samt blockerat hundratals websajter som är kritiska mot sultanen.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

43 kommentarer:

 1. I sanning en imponerande effektivitet!
  Något för svensk polis att ta efter, tänk så många brott som skulle klaras upp nästan innan de har begåtts.

  SvaraRadera
 2. Effektivt blir det när man inte måste bekymra sig om sanning.
  Verkligen skrämmande utveckling.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju precis därför som man kanske drar in sändningstillstånd - det vore ju synd ifall fel sanning fick för lätt att läcka ut...

   Radera
  2. ...och genom att rensa ut bland domare så kan man ju slippa eventualiteter som att saken skulle prövas av oberoende domare...

   Radera
 3. Det är uppenbart. Det verkliga statskuppen är de nu pågående utrensningarna under ledning av Recep "köfte" Erdogan alias Kalifen av Baklava.

  SvaraRadera
 4. Vilka genier ni är.
  Just det här med Turkiet har varit mig ett sann underhållning och läsa vilka kunskaper ni besitter.
  Ni befinner er i en annan galax från sanningen... men fortsätt ni, vissa skrattar nästan ihjäl sig och till köpet helt gratis.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas kommentarer fortsätter att strömma in så att du inte bara nästan skrattar ihjäl dig.

   Radera
  2. Jag håller med Skåningen

   Radera
  3. Jaha, och vad är sanningen enligt dig?

   Radera
  4. Så "Skåningen" tror du att alla de 60 000 gripna är skyldiga? Om inte, hur många tusen oskyldiga sitter frihetsberövade tror du?

   [Källa: SVT Nyheter]

   Radera
  5. Ok "Surt" kolla noga!!
   https://www.youtube.com/watch?v=W-eMarhtMg0

   Den här personen har öppnat privata skolor i 140 länder runt om världen, däribland 160 stycken endast i USA.

   Hjärntvättade studenter som placeras sakta men säker i respektive länders styrande organ. Har pågått i ca 30År.

   Resten kan du räkna ut själv.

   Radera
  6. Med 100% säkerhet! Har dom börjat placeras även i Svenska myndigheter, sakta men säkert infiltreras svensk struktur...

   Radera
  7. Om du nu är så insatt kans u väl svara på följande frågor inklusive källhänvisning:
   1. Vad vill Gülen?
   2. Varför är Erdogan och Gülen för detta BFFs och nu ärkefiender?
   3. Varför gjorde man inget tidigare?
   4. Var är Turkiets flottchef
   5. Hur vet du svaren på ovanstående frågor?

   Radera
  8. "Skåningen" sätt och är inte imponerad, frågan kvarstår, hur kan regimen vara så snabba på att spärra in 60 000 personer och hur många av dessa tror du är oskyldiga?

   Radera
 5. Skicka hit dem! Vi har skriande lärarbrist och här skulle de fylla hålen för alla de lärare som saknas för flyktingar/invandrare/asylsökande!

  SvaraRadera
 6. Det lyser numera "false-flag" om hela operationen. Taffligt kuppförsök utan pansar och mätbara mål, någon enstaka flygbomb mot ett fåtal ställen. Sen snabbt återtagande och utredning. Erdogan var mest troligt nära att bli avsatt och satt inför riksrätt, så han var tvungen att agera för att få sitta kvar vid makten....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Niklas,
   Vilken planet kommer du från??

   Radera
  2. DAVOS
   https://www.youtube.com/watch?v=h3HeHOJkiuk

   Radera
  3. Du vet väl vemmmm... Peres är?

   Radera
  4. Bara så att du vet,
   Herr Peres tillhör samma klan som äger 99,8% av allt i världen som är värd att ägas!!! Svenska befolkningens skuld på 220% av BMP, ja Niklas de äger dom också, vet inte om du tillhör den skaran gör du så ägs du av dom också!...

   Radera
  5. Den där Turkiet som ni snackar om har en befolknings skuld 23% av BMP.
   Sverige 220%
   Turkiet 23%
   Vilken frihet pratar ni om? Skuld slaveriet eller??

   Radera
  6. Enligt Världsbanken så pågår 4 av världens tio största bygg projekt just i den Turkiet och den största i listan är just den epiteten "Världens största Flygplats" (ej i markareal).

   Radera
  7. CV
   Borgmästare i Istanbul,
   Bildade AK Partiet 14 Agust 2001
   Statsminister 2003 med 34%
   Statsminister 2007 40%
   Statsminister 2011 46%
   President 2015 52%
   OBS! Första Presidenten som blir vald av folket i Turkiets historia!!!

   Nej han kommer aldrig bli en ledare som Nelson Mandela med Nobelpris och allt men en Sydafrika som inte äger ett gram av sina rikedomar, Vem tror du äger dom då, just det, bingo!


   Radera
  8. Den gamla judiska världskonspirationen. Rothschild då? Är de ägare av de kvarvarande 0,2%? Du är händelsevis inte turk va?

   Radera
  9. Så, vad du säger är att militärkuppen var understödd av den judiska finanseliten i syfte att störta Erdogan för att bereda väg att skuldsätta den turkiska staten/turkiska folket över öronen. Militärkuppen var alltså äkta, men Erdogan hade kännedom om att den kunde komma när som helst, är det så vi ska förstå dig?

   Radera
  10. Förmodligen behövde Erdogan bara släppa lite på bromsen och med lite uppmuntran låta de som ville göra kupp agera medan han redan hade planerat avslutningen och fortsättningen. En mästare att spela ut olika krafter mot varandra. Och nu senast Nato, USA, Ryssland mot varandra. Men naturligtvis kommer han att kliva över gränsen till slut, gränsen där de utspelade sidorna gör gemensam sak, och då är det slut, tvärt slut. Sen kan han sitta och sura i ett av de tusen rummen i sitt palats, tills folket släpar ut och hänger honom i närmsta lyktstolpe.

   Radera
  11. Uppfriskande med Skåningens kommentarer. Miljöpartiets åsikter har kraftigt underrepresenterade på den här bloggen.

   Radera
  12. Enannan, det var tillräckligt att följa förberedelserna för kuppmakarna och samtididigt förbereda "motkuppen" genom att säga upp en massa statsanställda. Speciellt domarna sägs upp så att inga fler utredningar mot Erdogan och hans söner kan göras. Skåningen kan vara i Erdogans tjänst - även de börjar lära sig psyops, dvs turkarna.

   Radera
  13. Herr Red Welder,
   Lite info, vet du vem som äger precis ALLA RIKSBANKER I DENNA PLANET, just det Welder bravo Rothschild, rätt gissat, nu kan du nog räkna själv lite om det blir det resterande 0,2%:ten.
   Förresten du är händelsevis inte jude va?
   Vad fan har det o göra med vad du är för sort, Sanningen Herr Welder Sanningen, det är vad som spelar roll.

   Radera
  14. Och Herr Welder, skulle du nu vara jude tycker jag inte du skall vara så cynisk om turkar.
   Vem var det som kom till Judarnas undsättning då dom blev utslängda av spanjorerna 1490 eller 1590. Tvåhundra tusen judar fick hus och mark av turkarna i turkarnas land.
   Precis som dom idag ger samma möjlighet till nästan 3.000.000 Syrier. Som dom dessutom till 95% betalar helt själva. Och vem e kaptenen i Turkiet jo "diktatorn"Erdogan.
   Som dessutom är nummer ett i världen baserat på sin BNP i bistånd till fattiga länder. NUMMER 1, förre USA och England.

   Radera
 7. Är nog så att Turkiet går åt helvete, med Erdogan som kapten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller kanske han bara är kaptenen Charon som ror över floden Styx för en billig penning med hugade spekulanter.

   Radera
  2. Mina tankar går osökt till Stalin och hans utrensningar.

   Vad blir det kvar till slut?

   Radera
 8. Många intressanta texter om Turkiet här, nu har man lärt sig lite nytt ! Turkiet var liksom lite under-the-radar förut, men nu fattar man ju bättre vilken soppa det är.... Sekulära, Kurder, moderata muslimer, något-mer-än-moderata muslimer, mkt-mkt-mer-än-moderata muslimer, demokrati, Nato, EU, flyktingar...

  Det var bättre förr..

  https://en.wikipedia.org/wiki/Troy
  https://en.wikipedia.org/wiki/Jason

  SvaraRadera
 9. Nu väntar jag på rykten eller beslut om att USA flyttar sina kärnvapen från Turkiet, det borde vara en möjlig eller stark signal om att natomedlemskapet verkligen är i fara.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror ej alls USA överväger att blinka med det ögat. Ska vara mycket och lång retorik i år innan något sådant ens blir påtänkt.

   Radera
 10. Det är kanske något man missat, men det tycks väl att det är nu de turkar och andra som anser sig höra till den turkiska kulturen men bor i EU och resten av världen men inte håller med om utrensningarna bör väl passa på att protestera mot dessa. Det är bättre att göra det nu än sen, när allt det där mumlet om dödsstraff och annat börjar bli verklighet.

  SvaraRadera
 11. Hur många har de kvar? Är ju en massa olika tjänstemän som fått gå, tydligen väldigt svårt att hitta några med utbildning som gillar Erdogan. men det är ju klart han är inte vidare sympatisk:

  Stendum, feg och impotent
  är Turkiets president
  Kuken stinker av kebab
  värre än en gris med skabb
  Mannen som ger flickor dask
  enbart iklädd latexmask
  vill helst knulla varje get
  krossa var minoritet
  Kurder sparkas, kristna pryglas
  Ser på barnporr, kan ej tyglas
  Nattetid, när andra slaggar
  fellatio med hundra baggar
  Ja, Erdogan är oomstritt
  en president med liten pitt
  Turkarna vet, gammal som ung
  att svinet har en skrumpen pung
  Från Ankara till Istanbul
  ses Recep köpa män för knull
  Snuskig, lusig, och zoofil
  Recep Fritzl Priklopil
  Pungen tom, liksom hans hjärna
  vid var gruppsexfest en stjärna
  Tills kuken blivit ännu snedare
  Det är Recep Erdogan, Turkiets ledare

  (Bubblas fina översättning av dikten Jan Böhmerman läste upp i tysk TV)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj då,
   Hur vet du att hans kuk stinker av kebab???
   Du har väl inte råkat få xxxxx den???

   Radera
  2. Kiss och bajs humor från ett folk med folkmord och två världskrig bakom sig , nasse tysk är avundsjuk på en handlingskraftig folkvald president. Biji Erdogan , Biji Turkiet

   Radera
  3. Unknown, för Turkiet har ALDRIG genomfört folkmord, Right?! ^^

   Radera
 12. Nästa steg i "avslöjandena" är att Erdogan kommer att utse en utländsk makt som medansvarig för "kuppförsöket". Mycket spännande vem som får den äran. Det gamla fantasilösa valet vanliga USA, är tydligen tippad (av CIA som normalt har fel) eftersom USA redan ivrigt dementerat. Möjligt , men trivialt, rutinmässigt och betydelselöst vore shia-Iran. Slagpåsen Assad/Ryssland kanske för att bädda för delnig av gamla Syrien?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har väl redan skett? Den där Gülen. Nu har sultanen infört undantagstillstånd för att rensa ut alla med kopplingar ditåt. Det eskalerade fort...

   Radera