Cornucopia?

Aktuellt

Istället för bankfack?

När allt fler banker stänger ner sina bankfack och alternativen kräver att man rycker upp hela sin ekonomi, alla kort, konton, appar, sparan...

2016-06-13 19:00

Väckelsemöte hos Church of S:t Jobs nu

Exakt nu, klockan 19:00 håller Church of S:t Jobs  (NASDAQ:AAPL) väckelsemöte i Kalifornien. Andakten kan följas ganska live på kyrkans hemsida. Inför detta kan det vara intressant att titta på kyrkans aktiekurs. 
Dagschart Church of S:t Jobs  och NASDAQ Composite. Logaritmiska skalor, så jämförbara.
Aktien har gått sämre än NASDAQ-index, även om den generellt följer rörelserna i index.Man kan inte läsa in några förväntningar på kvällens väckelsemöte och det är högst tveksamt om det blir någon större kurspåverkan heller.

Det går alltså inte att säga något om förväntningar på kvällens väckelsemöte, men då det är en utvecklargudstjänst och inte familjegudstjänst förväntas inte några sexiga nya konsumentprodukter av rang presenteras. Istället blir det information om nya versioner av operativsystemen iOS, tvOS och OSX (eller MacOS, som det ryktas att OSX ska döpas om till).

Möjligen kan det komma uppfräschade datorer eller en ny extern bildskärm, men överlag inget som konsumentmarknaden kommer hetsa upp sig över. Förväntade nyheter på operativsystemfronten är att röstbetjänten Siri ska komma till OSX och att Siri öppnas upp för tredje parts utvecklare. Eventuellt kommer meddelandetjänsten iMessage till Android.

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

5 kommentarer:

 1. Har haft min macbook pro sedan 2009 och den rockar fortfarande på. Den fick iofs +4gb ram och en ssd för ett par år sedan men tycker ändå det är helt outststanding att en flitigt använd laptop inte bara överlever 7+ år utan fortfarnade är fullt arbetsför efter den tiden. Kör senaste osx utan att det känns segt och den klarar köra det jag behöver. Den börjar dock bli lite flåsig när man streamar trots att jag rensat den på damm då och då och batteriet håller inte mer än ett par timmar så det blir nog en ny mbp när de har kommit ut. Verkar inte hända förrän senare under 2016 så gamla bettan får ticka vidare en stund till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du skulle bli förvånad över hur mycket snabbare och responsivare en ny känns, och batteritid på ca 10h. Köpte min första för två år sedan. Har förstås en windowsdator också, men den används knappt längre. Jobblaptoppen är en värstingmaskin men är klart irriterande långsam och dålig på precis allt. Jag förstår faktiskt inte hur pyttesoft kan misslyckas så kapitalt med användarupplevelsen och sin bloat till "OS".

   Radera
  2. Vill ni ha ett riktigt snabbt operativsystem kan jag rekommendera Chrome OS.
   Nu har det sina begränsningar, ingenting för gamers, men på det stora hela är det fullständigt klockrent och driftsäkert.

   Radera
  3. Nja jag behöver kunna köra diverse utvecklingsmiljöer och orkar inte bråka allt för mycket med mitt OS för att få igång alla verktyg. Annars verkar Chrome OS fint, skulle kunna tänka mig att köra det enbart baserat på att det är mindre bloated än osx. Bytte till en Google Nexus lur enbart av den anledningen och har aldrig ångrat mig.

   Kommer nog köpa en mbp när nya modellerna kommer i slutet av året (enligt ryktena). Deras build quality och formfaktor brukar slå det mesta.

   Radera
  4. Nej då är det ingenting för dig Stoffe med Chrome OS.

   Håller med om att Nexus har det bästa operativsystemet på marknaden.

   Radera