Aktuellt

Havsbaserad vindkraft olönsam - får 236 öre per kWh i subvention i blåsiga Storbritannien - dubbelt mot kärnkraftens garantier i landet

Ny havsbaserad vindkraft, av den typ som antikärnkraftslobbyn nu vill använda som halmstrå för att slippa rädda Sveriges energiförsörjning g...

2016-06-13 19:00

Väckelsemöte hos Church of S:t Jobs nu

Exakt nu, klockan 19:00 håller Church of S:t Jobs  (NASDAQ:AAPL) väckelsemöte i Kalifornien. Andakten kan följas ganska live på kyrkans hemsida. Inför detta kan det vara intressant att titta på kyrkans aktiekurs. 
Dagschart Church of S:t Jobs  och NASDAQ Composite. Logaritmiska skalor, så jämförbara.
Aktien har gått sämre än NASDAQ-index, även om den generellt följer rörelserna i index.Man kan inte läsa in några förväntningar på kvällens väckelsemöte och det är högst tveksamt om det blir någon större kurspåverkan heller.

Det går alltså inte att säga något om förväntningar på kvällens väckelsemöte, men då det är en utvecklargudstjänst och inte familjegudstjänst förväntas inte några sexiga nya konsumentprodukter av rang presenteras. Istället blir det information om nya versioner av operativsystemen iOS, tvOS och OSX (eller MacOS, som det ryktas att OSX ska döpas om till).

Möjligen kan det komma uppfräschade datorer eller en ny extern bildskärm, men överlag inget som konsumentmarknaden kommer hetsa upp sig över. Förväntade nyheter på operativsystemfronten är att röstbetjänten Siri ska komma till OSX och att Siri öppnas upp för tredje parts utvecklare. Eventuellt kommer meddelandetjänsten iMessage till Android.

Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

5 kommentarer:

 1. Har haft min macbook pro sedan 2009 och den rockar fortfarande på. Den fick iofs +4gb ram och en ssd för ett par år sedan men tycker ändå det är helt outststanding att en flitigt använd laptop inte bara överlever 7+ år utan fortfarnade är fullt arbetsför efter den tiden. Kör senaste osx utan att det känns segt och den klarar köra det jag behöver. Den börjar dock bli lite flåsig när man streamar trots att jag rensat den på damm då och då och batteriet håller inte mer än ett par timmar så det blir nog en ny mbp när de har kommit ut. Verkar inte hända förrän senare under 2016 så gamla bettan får ticka vidare en stund till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du skulle bli förvånad över hur mycket snabbare och responsivare en ny känns, och batteritid på ca 10h. Köpte min första för två år sedan. Har förstås en windowsdator också, men den används knappt längre. Jobblaptoppen är en värstingmaskin men är klart irriterande långsam och dålig på precis allt. Jag förstår faktiskt inte hur pyttesoft kan misslyckas så kapitalt med användarupplevelsen och sin bloat till "OS".

   Radera
  2. Vill ni ha ett riktigt snabbt operativsystem kan jag rekommendera Chrome OS.
   Nu har det sina begränsningar, ingenting för gamers, men på det stora hela är det fullständigt klockrent och driftsäkert.

   Radera
  3. Nja jag behöver kunna köra diverse utvecklingsmiljöer och orkar inte bråka allt för mycket med mitt OS för att få igång alla verktyg. Annars verkar Chrome OS fint, skulle kunna tänka mig att köra det enbart baserat på att det är mindre bloated än osx. Bytte till en Google Nexus lur enbart av den anledningen och har aldrig ångrat mig.

   Kommer nog köpa en mbp när nya modellerna kommer i slutet av året (enligt ryktena). Deras build quality och formfaktor brukar slå det mesta.

   Radera
  4. Nej då är det ingenting för dig Stoffe med Chrome OS.

   Håller med om att Nexus har det bästa operativsystemet på marknaden.

   Radera