Cornucopia?

Aktuellt

Prognos: Kraschen i Stockholms bostadsbubbla - om 90-talets nedgång upprepas

Utvecklingen för Stockholms lägenhetsprisindex speglar än så länge väldigt exakt utvecklingen för lägenhetspriserna på Östermalm under 90-ta...

2016-06-16 09:05

OMXS30 testar återigen stödområdet runt 1300

OMXS30 testar återigen stödområdet runt 1300, och det ser för stunden ut att hålla. Enligt berättelserna så ska den negativa börsen bero på den påstådda oron för Brexit.
Dagschart OMXS30. Stödområdet vid 1300 symboliseras av en linje, och motståndsområdet runt 1400 likaså.
Ej medräknat morgonens öppning.
Återstår att se om det blir något utbrott nedåt från 1300-nivån den här gången. OMXS30 öppnar negativt och faller i skrivande stund 1.34%. Dock ska man generellt bortse från börsens första femton minuter, som inte säger så mycket.

För att kunna utropa att börsen brutit ut nedåt behöver index gå ner under förra botten på 1250. Till dess anser jag att man är kvar i stödområdet.

I övrigt kostar guldet i svenska kronor nu drygt 349:- SEK och är upp drygt 21% från årsskiftet. I sammanhanget är det intressant att notera att all time high för guldet för oss svenskar är drygt 390:- SEK. Berättelsen är förstås att Brexit sägs oroa finansmarknaderna vilket sägs stärka guldet. Andra säger att det handlar om räntepolitiken i USA.

Sammantaget används just nu Brexit som ursäkt för precis allt, vilket är praktiskt. Alltså måste även motsatsen gälla. Om det blir Bremain så kan allt som sker därefter skyllas på det.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

10 kommentarer:

 1. Ställtips: omx testar 1247 innan midsommar. Om det håller eller en låterjag vara osagt.

  SvaraRadera
 2. "Stödområdet är runt 1300. Nu står börsen i 1286 men jag anser det inte brutet förrän vi är under 1250." Stödområdet är och har alltså hela tiden varit 1250?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här väl hela tiden varit "runt 1300".

   Radera
 3. Problemen kommer från FED, ECB mfl. Brexit är bara ursäkt för att Fed inte kan höja räntan (trots stigande inflation) för att man då punkterar alla bubblor som utgör konstgjord andning för den amerikanska ekonomin. Bered er på rally i ädelmetallerna world Wide !

  SvaraRadera
 4. Brexit kanske följa av en Ryskin!
  EU pratar i alla fall med dem!

  SvaraRadera
 5. Guld och silver går finfint för tillfället.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guld gick fint ändå tills underrättelseagenterna (i det allmänt goda syftet att försvara värdelöst papper)petade ner det en så där tre procent; http://dailyreckoning.com/u-s-helping-china-accumulate-gold/

   Radera
  2. http://dailyreckoning.com/chinas-hidden-plan-accumulate-gold/

   Radera
 6. Dollarn är återigen över 200(EMA).

  SvaraRadera
 7. Ser ut som DJIA kommer att testa Sälj-motståndet(vecka) vid 17.120 nästa vecka(före Brexit). 1,9% ner dit. Bryts det kan vi se nedgång till 16.500. Håller inte det blir det ras typ 18% och en ev. bear-trap. OMX till 1000-nivån.


  SvaraRadera