Cornucopia?

Aktuellt

Prognos: Kraschen i Stockholms bostadsbubbla - om 90-talets nedgång upprepas

Utvecklingen för Stockholms lägenhetsprisindex speglar än så länge väldigt exakt utvecklingen för lägenhetspriserna på Östermalm under 90-ta...

2016-06-17 11:07

Miljöpartiet ut ur riksdagen i allt fler opinionsundersökningar

MP, Miljöpartiet Islamisterna, åker ur riksdagen i allt fler opinionsundersökningar. Själva tror de att det beror på att de sviker sina ideal, men i verkligheten beror det förstås på att de är fullständigt inkompetenta idealister. 
Ipsos kontor i Oslo.

Att Miljöpartiet är inkompetenta och direkt kontraproduktiva i miljöfrågor visste vi redan innan, men i regeringsställning så blir det så mycket tydligare än som opposition. Svenska folket ser därför ut att just nu belöna partiet med att kasta ut det ur riksdagen.


Det är dock inte den första.

Redan den 26:e maj rapporterade Metro/YouGov att Miljöpartiet Islamisterna fick blott 2.8%.

Och 28:e maj publicerade Ipsos att partiet fick 3.5% i opinionsundersökningen.

Även om Åsa Romson nu åkt ur som språklåda för partiet sitter hen Fridolin kvar, så antagligen kommer inget ändras. Förhoppningsvis åker verkligen partiet ur riksdagen 2018 och den direkt destruktiva påverkan partiet haft på svensk politik och svenska miljöfrågor kan förhoppningsvis börja återställas. Inte bara CO2-halterna, utan hela Östersjön kommer må bättre utan Miljöpartiet när kväve- och fosforutsläppen från svenskt jordbruk kan minska utan Miljöpartiets krav på maximala utsläpp av näringsämnen från jordbruket genom att förbjuda konstgödsel.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

32 kommentarer:

 1. "hela Östersjön kommer må bättre utan Miljöpartiet när kväve- och fosforutsläppen från svenskt jordbruk kan minska utan Miljöpartiets krav på maximala utsläpp av näringsämnen från jordbruket genom att förbjuda konstgödsel."

  Skulle du kunna förklara hur det blir mindre utsläpp om användningen inte begränsas?

  SvaraRadera
  Svar
  1. När man använder konstgödsel så kan man gödsla mer effektivt så att mindre näringsämnen hamnar i havet?

   Jag vet inte - jag har försökt sluta med att förstå vissa slutsatser som Cornu drar.

   Radera
  2. Jordbruk utan konstgödsel funkar utmärkt, det hade vi före 1870 och då kunde vi försörja 4 miljoner på svältgränsen med en mycket köttfattig kost. Så om stortadsbefolkningarna försörjer sig själva på stadsodling och balkonglådor med kryddörter så kan det funnka för oss övriga.
   Det är rätt att med konstgödning kan man gödsla mera precist och optimera givorna till storlek och sammansättning rymd- och tidsmässigt efter varje m2 på åkern vilket leder till mindre utläckage jämfört med att hantera de mycket större volymerna ko- och svinskit.

   Radera
  3. Verkligheten kommer ju att vinna även här, alltså den där verkligheten som vissa partier helst inte befattar sig med.
   Med minskande djurbesättningar kan de ju se sig om i helvetet efter all den naturgödsel som ska ersätta konstgödslet.
   Håller med om annars att det bästa kanske vore att odla för menigheten utanför Stockholm, så kan hipsterna leva av de de kan odla innanför tullarna. Med den miljöpartistiskt fina förtätade staden kommer man ändå snart inte kunna skilja mustascherna från krassen.

   Radera
  4. Det är svårt för dem att se klart genom haschdimmorna...

   Radera
  5. Man kan läsa här lite vad man funnit: http://www.atl.nu/ledare/renare-vattendrag-utan-ekologisk-odling/

   Radera
  6. Intressant läsning indeed. "Ekologisk produktion" har ingen större inverkan.
   Mer våtmarker verkar vara vägen framåt.

   Radera
 2. Goda nyheter, bara hoppas att det står sig till efter valet också :)

  SvaraRadera
 3. Om deta bara vore val idag! Och om det fanns några att rösta på.

  SvaraRadera
 4. Inkompetenta idealister? Annars är väl kritiken att de bara gör vad fan som helst för att få sitta i regering, det är ju knappast idealistiskt.

  Annars tycker jag inte du ska byta ut ordet språkrör till språklåda. Ett rör är ju per definition ihåligt, precis som Miljöpartiets representanter är.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med att "rör" skall det heta. Språk är något som människan förstår eller kan översätta till nåt begripligt. Tal däremot kan vara obegripligt så kalla dem "Talrör".

   Radera
  2. Till skillnad från låda?

   Radera
 5. De stora miljövinsterna för Östersjön står väl för övrigt att finna i utlandet, eller? Visst finns det väl nån lång följetong om hur i princip hela Kaliningrad bara spolar ut all avföring rakt i Östersjön utan tillstymmelse till rening?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Synd att de måste sprida skit där också,man tycker ju att det borde räckamed all skit de sprider på sociala medier

   Radera
  2. Varför kan inte bara EU ordna fram några miljoner o bygga ett reningsverk där då :/

   En liten anekdot; seglade från Borgholm norrut längs Öland en sommar och det luktade skit konstant, en bra bit från land. Är såklart ingen expert på ämnet men det är lätt att då få uppfattningen att det gödslas så att det räcker och blir över..

   Radera
  3. För att Kaliningrad tillhör Ryssland? De borde ha råd

   Radera
  4. Klart att vi har försökt att bjuda dem på ett gratis reningsverk:

   http://www.svt.se/nyheter/utrikes/reningsverk-forsenas-avloppsvatten-pumpas-ut-i-osterslon

   Lokal och central regering är dock, som vanligt i Ryssland, för korrupt och idiotiskt för att göra nånting överhuvudtaget som är bra för medborgarna, grannländerna, miljön eller nånting annat än sina egna plånböcker och schweiziska bankkonton.

   Radera
  5. De tror antagligen det är en Svensk konspiration för att återerövra de baltiska provinserna.

   Radera
  6. Ja, man har slutat förvånas. I tisdags skrev Kommersant att AIDS-epidemin i Ryssland orsakats av kondomer. Förra året registrerades f ö 93 000 nya HIV-fall i Ryssland. Om några år kommer antalet HIV-smittade att nå 2 miljoner. Endast 30% av HIV-smittade i Ryssland får medicin. 3% av alla män mellan 30-34 års ålder är redan smittade.

   Radera
 6. Om du öppnar ögonen borde du se att miljöpartiet nyligen har förändrats i en hel del riktningar som borde passa dig, så du bör nog tagga ner på aggressiviteten ett tag.

  Såg att "Liberalerna" är nere på 4,2 procent. Liberalismen är en skunkig ideologi, som bör ersättas av ekosocialliberaldemokrati.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blanda inte ihop Liberalerna med Liberalism! Dessutom menar en del att liberalism inte är en ideologi, utan en paradox. Man kan inte ha frihet samtidigt som jämställdhet...

   Radera
  2. Liberalism strävar inte efter jämställdhet

   Radera
  3. Mp ovh folkpartiet, 2 partier som passerat sitt bästföredatum och luktar unken populism och ruttnade ideer.

   Radera
  4. Du glömde centern, kommunisterna, Kd...

   Radera
 7. (Mp) har ju inte på något sätt rett ut vad som är viktigt hos deras företrädare. Kan man vara miljöpartist och stödja systerorganisationer till Brödraskapet? För att vara klar i frågan behöll man det språkrör som närmast varit med att orsaka haveriet, och sparkade det andra.
  Maktmässigt är de nu totalt tillbakatryckta i regeringen. Fridolins utbildningdepartement har nog inte hört så mycket av honom på ett tag, ett år eller så. Men det går säkert fint.
  De i ledande positioner som var mest inne i Schlaugfraktionen, Mutt och Schlyter, och som var de som fortfarande ville föra (mp)-politik, är kvar men fråntagna sina pallar och mikrofoner. En hel del väljare identifierade sig nog med dem, så den avpolletteringen blev dyr.
  Nu är ju Miljöpartiet ett parti som vill samarbeta tätare med Nato, ha stram flyktingpolitik, förlänga kärnkraftsdriften, öppna upp för nya reaktorer etc etc. Möjligen vill de lägga ned jordbruket lite snabbare än (s) men skillnaderna börjar bli små.

  Så nog har avideologiseringen kostat väljare.

  SvaraRadera
 8. kamrat 4% kommer att rädda dem, mest troligt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi måste hitta på ett nytt här, kamrat fyra procent är VPK, Broder 4 procent är KD, Så vad är MP?
   Inshala 4%?

   Radera
  2. Ja, symboliserat av en brödraskapshand med fyra spretande fingrar och tummen mitt i handen.

   Radera
 9. Skulle vilja ha en lista med mp:s alla kontaproduktiva miljöförslag. En redan nämnd dvs förbjud konstgödsel. Mina förslag:

  Solceller istället för kärnkraft. Senaste EROEI för solceller i tempererade områden :

  http://euanmearns.com/the-energy-return-of-solar-pv/

  Iofs är resultatet inte helt otvivelaktigt. Men fantastiskt mycket högre en ett är det nog inte...


  Galen invandringspolitik till ett land vid alaskas breddgrader.


  Kanske Cornucopia vill publicera en dylik lista som man fint kan hänvisa till framöver när frågan om miljöpartiets inkompetens uppstår i olika sammanhang.

  SvaraRadera
 10. Romson varnar idag i Di för Brexit enligt rubriken. I artikeln står det inget om det. Hon tycker bara det är olyckligt. Den här typen av journalistik utmärker tyvärr Di.

  Om hon nu ändå varnar så är det knappast trovärdigt ifråga om denna dam. Hon är aningslös. "Olyckligt" passar henne mer.

  SvaraRadera
 11. Jappz, hoppas dom åker ut i nästa val, alternativt ändrar sin politik radikalt..

  SvaraRadera