Cornucopia?

Aktuellt

Prognos: Kraschen i Stockholms bostadsbubbla - om 90-talets nedgång upprepas

Utvecklingen för Stockholms lägenhetsprisindex speglar än så länge väldigt exakt utvecklingen för lägenhetspriserna på Östermalm under 90-ta...

2016-06-25 15:55

Folk betalar vad som helst för en livsstil

Trängselskatt, sockerskatt, alkoholskatt och nu även iPhoneskatt till Copyswede. När det handlar om att betala för en livsstil, så kommer inga skatter stoppa människor. Det yttersta målet med alla produkter och tjänster till konsumenter är att få dem att tillhöra rätt livsstil, så finns det ingen ända på vad man kan ta betalt.
Hipstercaféet Älskade traditioner på hörnet av Södermannagatan och Katarina Bangata. Söder sjuder av liv en vardag - kanske för att man behöver jobba för att kunna betala för livsstilen att äga en bostad runt Nytorget?
Det är skillnad på att betala för att leva och betala för en livsstil. Att leva kostar inte många kronor. En etta i någon förort, eller rent av ett rum som inneboende någonstans, några hundralappar i veckan för lite ris och kanske blodpudding?

Men att upprätthålla en livsstil - det kan kostas vad som helst.
Livsstilsmarkörer. Frisyrer. Kostymer. Kolla in
Burberryhalsdukarna. Tusenlappar
för en halsduk. Om det nu inte
är billiga Kinakopior.

Till livsstilen hör t ex bostaden. Var och hur den ser ut. Södermalm. Djursholm. Solsidan. Hästgård. Det senare betingar i runda slängar ett påslag på minst två miljoner kronor jämfört med motsvarande villa, bara för att det finns ett fallfärdigt skjul ("lada" eller möjligen "stall") och någon lagt några tusenlappar på en grusplan ("paddock").

För livsstilen får kosta precis hur mycket som helst. Lyckas man göra en produkt som handlar om livsstil och tillhörande signalvärden kan man t ex sälja en iPhone till tre gånger priset mot vad en motsvarande tönttelefon ("Android") kostar. För att inte tala om Apple Watch. 
Frukost Urban Deli, Nytorget.

Eller för den delen en Breitling eller Rolex kontra en Swatch. De visar samma tid.

Samtidigt som vi gnäller över att bensinpriset stiger några ören så är vi beredda att lägga vad som helst på att upprätthålla vår valda livsstil. Skillnaden ligger i att livsstilen väljer vi frivilligt. Och väljer man frivilligt är man beredd att betala vad som helst. Så även om alkoholskatten höjs kommer svensken fortsätta köpa sina viner och hipstern sina hantverksöl.

Så i reklamen får vi alltid, eller oftast, se produkten eller tjänsten i ett livsstilsammanhang. Vackra lyckade människor med rätt livsstil(ar) för målgruppen. Oavsett om de halsar en flaska Coca-Cola eller vill köpa en bil.

För kan man bortse från rationalitet, så är kundens plånbok oändlig. Det kallas livsstil. 

Men den är inte gratis. Antagligen därför Södermalm är stendött dagtid vardagar. Ska man ha råd med hipsterlivsstilen måste man jobba...
Vegetarisk genuin hipsterfrukost på Älskade traditioner, komplett med juice i genuina återvunna syltburkar. Om man inte älskar sin plånbok.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

88 kommentarer:

 1. Ser ju smaskens ut. Våffla a la vomit de chien decore.
  Kommer att bli lika stor succe som den vegetariska glassen.

  SvaraRadera
 2. Många besök på Söder på sistone. Sugen på att flytta hit? Är i inlandet och märker att en viktig livsstilsattiralj här är fyrhjulingar. Såg fyra stycken på en kvart i ett grusvägskors. Är tyvärr för obildad för att se om det var exklusiva märken eller inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Polaris och canAm är hyfsade märken.
   Själv drömmer jag om en Kubota rtv.

   Radera
 3. Minnen är ju billiga online så den skatten slipper man om man vill,alkoholskatten är ju lite häftig så när den gränsen passerades för ocker slutade jag helt sonika att handla på systembolaget.
  Laffer kanske hade en tanke som ändå stämmer!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Single malt eller kvalitetsvodka kostar lika mycket, om inte billigare på systemet än de flesta alternativen, så vad är problemet?

   Radera
  2. Du cherrypickar single malt,sprit till nubben då?
   Problemet?

   Radera
  3. Sprit till nubben blir det svenskt... Jag fattar nog inte vad du menar. Men det är ju klart tokigt med olika skatter på säg, öl och sprit. Är man inte nogräknad kan man ju ta in ett lass billig sprit från Estland eller kanske Polen. Men med tanke på hur relativt lite sprit man dricker, så är det lika bra att dricka något som är gott.

   Radera
  4. Skatten på alkohol är densamma oavsett om alkoholen finns i öl, vin eller maltwhisky (lättöl och t-röd undantaget).

   Radera
 4. Coola killar kör casio f91w så klart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är inte det så extremt 80-tal? Inte den som finns in nyutgåva med solcellspanel för den som är retro och 30+?

   Radera
  2. F91w,"terroristklockan" va?
   Lite kul med retrokultprylar som dessutom är billiga.

   Radera
  3. Nu när alla har skaffat klockor igen har jag tagit av mig min gamla billiga halvfula som jag köpte 2005 när i princip ingen annan köpte sig en klocka utan glodde på mobilen. Nu har jag ju skaffat en smartmobil så varför ska jag då ha klocka? Klockor är till för att visa tiden, men den ser man ju ändå tiden.

   Radera
 5. När det kommer till län märks sånt extremt mycket på klockor idag tycker jag. Högre tjänsteman till chef......ny klocka till dyrare klocka. Själv kommer man där med sin ocertifierade kronograf.

  Men visst är det så. Har märkt det själv (kommit på mig själv) att det skerätt med vissa inköp.
  Men att äta ute...det är svårt det. Då måste det vara gott och bra - inte nödvändigtvis samma sak som dyrt. Men det gör att man nästan aldrig äter ute och har svårt för det. Utan man kör sin eget minifolkhemsvariant med mat hemma.

  Och sen....Cornu folk måste ju äta på hippa ställen för att kunna instagramma om det på Facebook eller Instagram. Få har orken och kunskapen att sno ihop sånt hemma på regelbunden basis.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rättelse, det skall stå "lön" (eller kanske"lån"(?) istället för "län" i första meningen. Autocorrect.

   Radera
  2. Kronograf är inte klocka utan stoppur.

   Radera
  3. Kronometercertifierad kronograf menades det troligen gissar jag, för att vara helt korrekt och besservisser..eller?

   Radera
  4. Ett himla tjafs om petitesser här, ser jag. Då får jag väl ta och reda ut det åt er.

   Kronograf är ett ur för tidtagning med stoppursfunktion, men denna funktion finns på massor av vanliga klockor. Dessa brukar då i folkmun benämnas som kronograf.

   Kronometer är lite förenklat ett kvalitetsbegrepp för ett mekaniskt urverk med hög prescision och pålitlig gång. En certifierad kronometer har genomgått tester och kontroll av behörigt institut, för att säkerställa att kraven uppfyllts. Dessa klockor för då märkas med texten "certifierad kronometer" om tillverkaren så vill det.

   Med vänlig hälsning

   Doktor Syn

   Perfektionist, besserwisser och certifierad masturberare

   Radera
  5. Nästa gång ska jag också försöka stava rätt innan jag postar.

   Radera
  6. Hehe,kronometercerifierad kronograf då eller?
   ;-)

   Radera
  7. Jag ska också se över min stavning..
   Förlåt!

   Radera
  8. Vad ska man ha armbandsur till när man har en smartfån? Slutade med armbandsur för ett antal år sedan.

   Radera
  9. Som förklarat ovan tror jag det handlar om status: Tex ett mekaniskt ur av något fint märke, kronometer osv för mellan 20,30-200+ kkr visar ju tiden alla lika bra, men är dels ett samtalsämne för vissa, dels en markör hur mycket man lagt på den.

   Radera
  10. Jag har på riktigt märkt att jag behöver klocka, efter att ha varit utan i ca 15 år. Jag frågar frugan alldeles för ofta "vad är klockan?" för att smartphonen inte är lättillgänglig efter att ha brottats med barnet i TV-soffan eller dylikt. När jag var yngre hade jag den alltid i fickan men inte nu längre.

   Radera
  11. enannan:

   Hur ska du då veta vad klockan är när ryssen sprängt en atombomb i farstun?

   Radera
 6. Annars är ju livsstilsmarkörer som inte går att köpa 1000 ggr coolare. Granatsplittret i hjärnan, alla mina ärr i armvecken, förhörsprotokollen, recept på tunga mediciner samt fängelsetatueringar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ansiktsärr gillar jag,osydda.
   Pondus!

   Radera
  2. Doktorsavhandlingar är också rätt cool.

   Radera
  3. Givetvis,men med ansiktsärr blir det typ närapå komplett va?

   Radera
  4. -" samt fängelsetatueringar. ", beskrivning känns liiite blött emellertid och så vidare icke för att jag vet eller är påläst men om din klocka F91w,"terroristklockan" kan-vanåt åha isåfall ett påpekande och med svärta nedsörjat bör benämnas med sin riktiga beskrivning, kåk-gaddat.

   Radera
  5. Ska jag berätta en hemlis? Jag har varken fängelsetatueringar eller ärr i armvecket.

   Radera
  6. Ehmm ingetdera av nämnt, ehmm host-harkel öhh vad är pseudot sprunget ifrån sååja och erkänn nu något litet blåsmet finns och vad jag förstått, utöver hehe armbandsur, har de riktiga hårdingarna "Mor" ingaddat.
   Mvh

   Radera
  7. Tatueringar är lika fjolligt som hipsterskägg.

   Radera
  8. Ska jag berätta för min gamle Dachauvän att han är fjollig,inte snällt alls tycker jag.

   Radera
  9. Du är helt klart inne på något. Tex kan en månklocka (omega) som faktiskt varit på månen kosta åtskilliga miljoner (dollar)

   Radera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 8. Grundlagsändringar utan debatt är också coolt!
  http://www.svt.se/nyheter/inrikes/ny-grundlag-historiskt-beslut-utan-debatt?cmpid=del%3Apd%3Any%3A20160625%3Any-grundlag-historiskt-beslut-utan-debatt%3Anyh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Publicerad:24 november 2010 17.57, Inte för att det gör saken mindre illa.

   Radera
  2. Frågan är varför de kallar det "historiskt" och "nyhet". Det har ja snarare blivit tradition att ändra i inslagen så ofta det bara går och jag har inget minne av att det varit någon nämnvärd debatt (bortsett från sedvanlig valrörelse förståss).

   Kom igen med nyheten den gången vi har riksdagsval UTAN grundlagsändring....

   Radera
 9. Nyrik Ryss 1: till NR 2: Kolla vilken fin klocka jag köpt för 50 000 rubel här i affären. NR2 till NR1: Din dumme jävel, du kunde köpt den för 75 000 ett kvarter härifrån.

  SvaraRadera
 10. Livsstilsskatt har man plockat ut i Sverige i mer än hundra år; hundskatten är en av dem. Användes av kommunerna för finansiering av särskilda projekt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Uppsala stadsbibliotek ska från början ha finansierats med hundskatt. Det lär vara därför de har en staty av en mager hund vid entrén.

   Radera
 11. Livsstilsmarkörer är mest intressanta för dem med dålig självkänsla.

  De som lever genuint och med god självkännedom lever sina liv utefter hjärtat.

  Svårigheten är att se skillnad mellan dess 2 personer.

  SvaraRadera
 12. Detta inlägg var det bästa jag läst sen jag började följa bloggen. Fkn spot on!

  SvaraRadera
 13. Statusmarkörer är ett sätt att betrakta livstil, ett annat är en relativ trygg tillvaro för familjen utan allt för långa restider samt goda möjligheter för kommande generation att utvecklas socialt och kunskapsmässigt, åtminstone ge goda förutsättningar för detta.
  Värt en hel del!
  Ni som inte håller med, lever ni som ni lär?

  SvaraRadera
  Svar
  1. japp -"goda möjligheter för kommande generation att - - - " som det faktiskt serut o verkar, är vi numera änmer jävligt få ett skeende pågående illa lång tid.
   Livsstilen kan börja loggas vid tidpunkt då det bestämdes att var enskild individ ska till vart pris klara sig självt/ensam och om inte erhålla lämpligt satt rättning från lukrativt organ, ett genidrag och tack Fam, Gunnar/Alva-Myrdal jublar, Globalisten-Liberal/Marxist.

   Hursomhellst, ska bli spännande att se hur etablissemanget har tänkt sig att manipulera så split hos denna tidens inkommande och av hårt kopplade familjeband, generation efter generation.
   Gott folk, känner ni saknad av nått?

   Radera
  2. Ja, jag saknar en del sammanhang i ditt inlägg. Skitlånga meningar med tre kommatecken, rörigare skrivet än de där lapparna man skrattar åt på ICA.

   Radera
  3. Jag får anpassa interpunktionen men kul att inlägget roade någon med annan livsstilstillhörighet.

   Radera
  4. Syftade inte på dig.

   Radera
  5. inte jag heller, men nu ljuger jag...

   Radera
  6. He-he känns det bättre nu, -"lapparna man skrattar åt på ICA" och påtalom att sakna sammanhang ehmm fåsenudå sammanhang sadu å sakna nått vade åxå.
   Ehmm, ge dig frågan -varför finns det text överhuvudtaget hos Cornucopia.

   Radera
 14. Intressant diskussion!

  Något av det mest intressanta, om jag får cherrypicka lite bland alla lösa trådar i bloggposten, är att det absolut inte måste vara så att man är en skitnödig livsstilshipster bara för att man väljer att lägga lite extra slantar på att bo centralt. Jag är en klassisk nörd och kunde inte skita hårdare i vad folk tycker om mig, får dock panik av att vaska 2+ timmar varje dag av mitt liv på att sitta och vegitera på ett pendeltåg. Har således valt bort långa pendeltider och att ha bil mot att bo dyrt men (tillräckligt) centralt. För min del ligger det en finansiell avvägning bakom mitt val av boendeort där jag räknar in service i närområdet, pendeltider, trygghet, och pris. Sen skiter jag i om folk tycker att det är coolt att bo på min adress. Bodde tidigare vid "hornstull", bor nu på "östermalm".


  Och så vill jag nyansera bilden av världens klockköpare. Inte nog med att en basic casio visar tiden lika bra som en jättedyr prestigeklocka - din smartphone visar ju dessutom oftast tiden ännu mer precist. Ändå köper folk klockor, vilket borde göra just armbandsur till den ultimata statusmarkören. Dock köper folk kanske inte folk så speciellt svindyra klockor, köparen till Stockholms dyraste lägenhet (takvåning på Continental, 105 milj kr) är mannen bakom Daniel Wellington. Relativt nystartat märke med klockor för tusenlappen+. Får en känsla av att folk hellre lägger pengar på tatueringar och att se nån tjomme på globen vifta med armarna bakom en dator som kör en house-playlist än att köpa riktiga prestigeprylar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis,om du sparar två timmar restid per arbetsdag,kanske du kan jobba dessa extra.
   Restid kan räknas in i arbetstiden och då sänks ju lönen en del.
   Ditt dyra boende centralt verkar då vara ett ypperligt val om man nu gillar läget..
   Kanske går du "plus" tillochmed?

   Radera
  2. Hela resonemanget bygger på räntan-dvs kostnad av kapital. På en fungerande marknad sätts räntan av marknaden( och inte av centralbanker). Med felprissättning av priset på pengar som nu sker i alla fiatvalutor så får vi felprissättning av fastigheter - tex att en tvåa kan kosta en livsinkomst.

   Radera
 15. Ser gärna på när andra lever hipster liv. Tycker det är en frihetskänsla att känna att inte behöva köpa det senaste eller ett visst märke för att vara inne. Har inget behov av det längre. Dessutom behövs konsumtion för att mina investeringar ska rättfärdigas. Om de flesta levde som jag gör skulle ekonomin vara i ständig lågkonjuktur.

  http://www.motifake.com/image/demotivational-poster/1206/hipsters-hipster-demotivational-posters-1340070366.jpg

  SvaraRadera
 16. När någonsin har, utom i teoretiskt konstruerade exempel, pris och kostnad någon som helst relation till varandra? Bevis för att livstils-produkter/tjänster skulle vara något undantag efterfrågas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. +1! Monopolistisk konkurrens är en bättre beskrivning av de flesta marknader.

   Radera
 17. Många här tycks associera de människor som kan sägas ha en uttalad livsstil med enbart hipsters. Men det finns många andra livsstilar som syns tydligt i samhället och i bekantskapskretsar, såsom sportklubbssupportrar, golfare, cos-play, metal mm.

  Att vara en hipster, är i mina ögon, att vara del av en trend, där jag tycker att människorna bäst kan beskrivas, som att de försöker leva i någon slags upplyst tillstånd av kvalitetssträvande, (inbillat?) medvetna om både världen, miljön och samhället i stort och ända ner till lösöres-nivå. Hipstern kan sägas vara en slags kvalitetsmedveten traditionalist när det gäller prylar och mat. Inte så att maträtterna ska vara traditionella, nej, hipstern äter gärna sashimi och indiskt, men det ska vara kvalitet på råvarorna. Prylarna ska vara av kvalitet så som de gjordes förr i tiden. Jeansen måste då vara av 14 oz selvage denim eller tyngre. Helst ska de vara av så tjockt tyg att de kan stå själva. Rakning sker med klassisk rakkniv eller så rakar man sig på barberarsalong, 50-60-tals-inredning av företrädelsevis danska formgivare.

  Det som drar ett löjets skimmer över hipstern är att allt måste vara "rätt". Det duger inte att äta på McDonalds ens en enda gång, utan det måste vara typ Flippin' eller Svenska Hamburgerköket.

  Hipstern rör sig lite överallt, men kan i Stockholm med fördel beskådas i kvarteren runt Nytorget, Hornstull/Bergsunds strand, Mariatorget med bakgator, Hornsgatan, Hammarby Sjöstad, Midsommarkransen och Aspudden.

  Andra saker som förknippar med hipstern i övrigt är bl.a. marmorerat kött, ekologiska matvaror i allmänhet, rättvisemärkt, surdegsbröd, skägg (för män, kanske ska tilläggas).

  SvaraRadera
  Svar
  1. För att förtydliga, så anser jag inte att alla kvalitetsmedvetna människor är hipsters. Det som utmärker hipstern, är, att hipstern mår bra av vetskapen att denne lever "rätt", och i det skapas en trygghet. Att leva "rätt" inkluderar att vara miljömedveten och att köpa kvalitetssaker, gärna något återvunnet. Hipstern är därför ytlig expert inom berörda ämnen. Hipstern vet hur sopsortering går till. Hipstern vet hur bananerna odlas i Afrika.

   Hipstern vet naturligtvis även hur bra sushi ska smaka, och vilka ställen man äter den på. Hipstern vet hur köttproportionerna i en bra hamburgare ska vara och diskuterar gärna med likasinnade vänner på Flippin' eller hemma över en kvalitetsöl från något litet bryggeri, om det ska vara 100% högrev eller 70% högrev/30% bringa. Det här är saker som hipstern är expert på, och mår bra av att vara expert på. Hipstern behöver inte nödvändigtvis baka surdegsbröd själv, men har förmodligen en bok i ämnet hemma i hyllan, som hipstern fått i present eller köpt för sakens skull. Öl ska drickas från små lokala bryggerier eftersom små lokala bryggerier, enligt hipstern, alltid har bättre öl än de stora jättarna. 50 spänn++ flaskan är inget problem för en "limited edition".

   Hipstern köper gärna second hand, men tvekar inte heller att lägga 3000 kr på ett par riktiga selvage-jeans Made in Japan eller USA. Naturligtvis ska kanten nedtill på jeansen vikas upp, så att initierade likasinnade kan se vad det är man har investerat i. En kvinnlig hipster som hittar några balla vinglas av god kvalitet på Stadsmissionen ringer omedebart sina bästa vänner för att tala om att: "det känns ba' så jävla rätt", medans en manlig hipster som fyndar ett par vintage Levi's från 60-talet för 150 spänn på Myrorna får utlösning redan i provrummet, och köper dem naturligtvis även om storleken är fel. Om inte annat för att hänga på väggen hemma. För att det är så "rätt".

   Radera
 18. Den grupp jag tycker ömsom illa om, ömsom synd om, är de som totalt vanställer sig med tatueringar. Än värre är de människor som öppnar upp hela örsnibben och monterar in enorma ringar med fläns, stora nog att hänga en klädgalge i hålet eller köra in ett stolsben. Jag är övertygad om att de människorna är vilse i någon slags låtsasvärld. Illa är det i alla fall.

  SvaraRadera
 19. Det ligger nog i den mänskliga naturen att visa upp sig lite, och skryta. Jag tror att det går över lite med åren och man börjar se till funktion och kvalitet (rätt kvalitet). Dyra Klockor, häftiga bilar, märkeskläder, häftigaprylar, fina viner och whisky, allt det där har gått över. I stället lägger jag pengarna på upplevelser, exempelvis semester. Det kan iofs också vara ett sätt att skryta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis. Val av bostadsort kan möjligen motiveras med bra skolor,mer tid med barnen etc. Fast sen skiter ändå många svenska föräldrar i skolan ändå iofs.

   Men rätt klädmärke, klocka eller filmjölk kan knappast motiveras med att det hjälper barnen.

   Radera
 20. Det finns numera laxglass och leverglass till hundar. Kostar 50-lappen för 100 g. Fem ggr dyrare än Lejonet & Björnens ekologiska... Hundarna gillar billigt slask från GB lika bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är sanslöst fånigt! Men hundar ska inte äta socker (o naturligtvis inte kemikalier som i light).
   Själv är jag fascinerad av att någon kan komma på en så fånig produkt som hundglass.

   Radera
  2. Laxglass för människor finns så klart också, i Japan.

   Att det fanns glass för hundar visste jag inte ens. Det verkar meningslöst.

   Radera
  3. Det är meningslöst. Jag var inne i en hundaffär och då kommer en tant och frågar om lågkalorigodis till hennes hund... När det enklaste hade varit att inte ge jycken så jävla mycket käk.

   (Dessutom, hundar är lika glada i vad som helst som går att äta: oxfile, fiskbete, rödbetor. För att nämna olika saker som olika hundar jag känner äter - om de kommer åt.)

   Radera
  4. Kadaver uppskattas ofta,roadkill är gratis

   Radera
 21. Klarsynt inlägg. Jag reagerar och tänker som du men inser också att många i min omgivning anser att meningen med livet är att jobba för att upprätthållla/tillhöra en viss grupp eller livsstil.

  SvaraRadera
 22. Den värsta gruppen i mitt tycke, är medelklassens människor som bosätter sig i nyrika områden, strax utanför staden. Där husen ligger så nära varandra, att utsikten rakt över gatan praktiskt taget är grannes köksskåp.

  Att bo som packade sillar i dyra nyproducerade hus/radhus, det är om något riktigt skrytsamt. Och bara för att att visa sina andra grannar att man också kan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är du säker på att de bor där av de skälen då? Kan ju finnas helt andra rimligare skäl att bosätta sig så.

   Radera
  2. Hej... Förstår vad du menar. Sjävklart är det en subjektiv / spekulativ åsikt. Men ett av exemplen jag menar:
   https://www.booli.se/bostad/1649687

   Värderad runt 6.5 milj.

   Radera
  3. Det där är nog enbart ett sthlmsproblem.

   Radera
  4. Fast nu var exemplet från Göteborg. ;-)

   Radera
 23. När blev telefoner med Android tönttelefoner? iPhone är tantigt men är Android töntigt? Android är spännande och mångfaldigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det inte uppenbart? De blev tönttelefoner när du började använda dem. He he

   Radera
 24. På tal om livsstil, nån som vet när man kan provköra S90? Så man får en försmak för V90...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Många handlare "provkände" väl i förra veckan,gissningsvis kommer det väl erbjudas allmänheten snart då.

   Radera
  2. Oh, trevligt. Tack.
   Synd bara att V90CC först kommer släppas runt oktober... och leveras antagligen inte förrän februari nästa år...

   Radera
  3. Fyll i denna så får du väl ett vettigt svar.
   http://www.volvocars.com/se/sidfot/kontakta-oss/boka-provkorning

   Radera
 25. På tal om livsstil.
  Nu har ni chansen alla preppers.
  Fly sek-pund-eurozonen, bli Texasbor, käk för 12 pers i 10 år, allt detta kan bli ditt för ynka 985 tusen USD.

  http://www.realtor.com/news/unique-homes/preppers-paradise-home-in-texas/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nah, verkar onödigt dyrt. Dessutom är det otroligt deprimerande att sitta i bunker, och inte ha en aning om vad som försiggår. Det knäcker psyket efter ett tag. Jag har prövat, och jag är typen som alltid sagt att jag skulle klara av att sitta i en mörk isoleringscell i 10 år. Bättre att vara rörlig ovan jord vid krig.

   Radera
  2. Och vem har sagt att just du ska vara i bunkern?
   Är ju ett klockrent case.
   Man huserar själv ovan jord samt hyr ut bunkern till 12 preppers.
   Grymma kassaföden på det.

   Radera
 26. Det är inte svårt att se skillnaden mellan dessa personer. Svårigheten är dock att se nån nuförtiden med god självkännedom och som lever efter både hjärta och hjärna.

  Förr (fram till 80- och början av 90-talet) kunde man se ovårdade halvt nedsupna säljare på marknader ute på landet som visade halva röven och skämtade friskt med sina kunder medan de skulle gräva i skrotlådan efter en fin pryl som var bättre än alla andra just för att kunden verkade värd denna. Idag har de dragit upp byxorna och blivit välartikulerade och allvarsamma. Men det de finkammade försöker pracka på en idag borde de stoppa upp i röven till skillnad från han som visade röven.

  SvaraRadera
 27. En guldrolex har varit en mycket bättre investering historiskt än guldtackor, bara en parentes.

  SvaraRadera
 28. Skulle säga att omega speedmaster professional (moon watch) utgör ett exempel på god price-performance. Skämt åsido det handlar om iögonfallande konsumtion, (åtminstone statistiskt) gäller att om man slänger 50' på en klocka så är det inte rationellt om man inte ett antal millar på banken. Det är helt enkelt inte rationellt att investera 50' om man inte har mycket över. Om räntan är 0 och huspriserna är kraftigt uppdrivna gäller kanske inte längre detta samband? Eliten får så leta nya dyrare distanserande attribut..

  SvaraRadera
 29. Köper man rätt klocka är det inte konsumtion, utan en placering av pengar. Ibland en investering. Precis som konst eller ädelmetaller.

  SvaraRadera