Cornucopia?

Aktuellt

Prognos: Kraschen i Stockholms bostadsbubbla - om 90-talets nedgång upprepas

Utvecklingen för Stockholms lägenhetsprisindex speglar än så länge väldigt exakt utvecklingen för lägenhetspriserna på Östermalm under 90-ta...

2016-06-12 19:31

Finsk rapport: Svensk media, särskilt Aftonbladet, går Rysslands ärenden

I en rapport från Finlands utrikespolitiska institut för en dryg månad sedan konstateras det att svensk media går Rysslands ärenden och sprider rysk propaganda och desinformation.

SMP sammanfattar en del:
"Ingen av tidningarna kommer undan i den analys som slår fast att ryska narrativ förmedlades till tidningarnas läsare. Både Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet sägs ha anpassat sin vokabulär till den officiella ryska motsvarigheten. Exempelvis beskrivs Ukrainas regering som Kiev-regeringen eller Kievregimen, vilket kan sägas delegitimera landet som en sammanhållen nation.
Men särskilt en redaktion utmärker sig på ett extremt sätt, och det är Aftonbladets kulturavdelning som följde två teman i bevakningen."
Särskilt pekas Martin Aagård och Åsa Linderborg på Aftonbladet ut som  de som sprider de ryska lögnerna. SMP konstaterar också att Aftonbladets chefredaktör nu gått vidare och blivit nyhetschef på Public Service/SVT...

Själva rapporten kan ni ladda ner här.  Aftonbladet beskrivs på följande vis:
"Aftonbladet is the highest-circulation evening paper in Sweden and represents the left wing of the Swedish media. It de nes itself as social democratic, but features many extreme left-wing writers"
Extra intressant är det att läsa om Aftonbladet från sidan 202 och framåt.
Högerextremister i Ukrainas och Rysslands
parlament
.
"The next day, Aftonbladet’s culture section published an article titled “Where is the war? Show me the war!”. This text took part in the framing of the Crimean operation as peaceful demonstration by normalpeople who wanted to protect themselves from the “fascists in Kiev” with no Russian troops in sight. Later, it was pointed out that Putin was right to refer to Svoboda in the Ukrainian government as fascist hooligans, as they were clearly “right-wing extremists”. Thus, these articles did not just mention the Russian narrative as “the other side of the story,” as had been the case in the majority of the cases discussed above, but took it for granted."
Som alla dock vet hittar man betydligt större andel fascister och nazister i parlamentet i Moskva än i parlamentet i Ukraina. Något som dock aldrig Aftonbladet tar upp av någon anledning. Man ska också komma ihåg att Putins parti Förenade Ryssland uppfyller alla krav för att vara ett fascistiskt parti.

Även DN och SvD har alltså enligt rapporten okritiskt spridit rysk propaganda och ryska lögner, men Aftonbladet står ut i särklass.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

79 kommentarer:

 1. Och vi vet ju alla hur rätt Finland alltid har. De har behållit värnplikt, tar emot färre migranter etc osv. Alltså har de givetvis rätt även nu. Utom möjligen han den där ministern som skickade 2000 sms till en strippa eller vad det nu var.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite äventyr i vattensängar även, visst.
   Faktiskt glömt hur det var.

   Hoppas du har rätt.
   Skall inte visa hustrun.
   Hon brukar inte gråta.
   Men- är jag riktigt 100% perfekt?
   Kanske inte.
   Men under äktenskapet har jag faktiskt aldrig hoppat över skaklarna en endaste gång.

   Radera
  2. Så du lever upp till äktenskapets absoluta miniminivå? Grattis.

   Radera
  3. Tack!
   Kanske beror på att jag har åldrats?

   Radera
  4. Ben, visst är det så att Finland har gjort mer rätt än Sverige de senaste decennierna. De har ju även ett bra skolsystem.

   Jag brukar titta på Svenska YLE och Hufvudstadsbladet någon gång per dag för att få lite utländsk svenskspråkig information, de är inte riktigt så kväljande PK även om de ibland refererar okritiskt till svensk media.

   Jag läste att Alexander Stubb avgår som partiledare för Samlingspartiet. I min fantasi så åker styrelsen för Borgerlig Framtid till Finland, övertalar honom att komma till Sverige, skaffar honom svenskt medborgarskap på rekordtid och gör honom till partiledare. Han är nämligen den ende svenskspråkiga partiledare som jag skulle vilja se som statsminister, men han är ju finländare, synd.

   Vi skulle behöva ta in kompetens från Finland och andra länder, men kommer väl inte att hända.

   Radera
  5. Tror det var Bill Murray som formulerade det så här:

   Welcome to dating - you have to options:
   1. Stay together forver.
   2. Break up.
   Good luck!

   Radera
  6. Fats egentligen är det ju ninte så konstigt, en tidnings kulturredaktion tenderar ju at vara mervänster än ledarredaktionen, det gäller ju SVD, DN såväl som Aftonbladet. Sen kan man ju fråga sig varför man skulle ta in sin världsbild från tidningarnas kultursidor.

   Radera
 2. Putinskurkar som giftmördar med polonium är inte trevligt. Det jag undrar är dock: ligger det något i påståendet att USA inledningsvis skulle ha stöttat IS (som hävdats på zerohedge och the guardian). Motivet skulle enligt zerohedge ha varit störta Assad (för att bygga oljeledning över Syrien till Quatar). Det är svårt att avgöra vad som är propaganda nu förtiden. Så frågan lyder stämmer detta eller är det desinformation från Kreml?

  SvaraRadera
  Svar
  1. ISIS växte i Irak först. Då lät Assad dem gärna hålla till på syriskt territorium utom räckhåll för amerikanerna. Så jag skulle nog säga att det är tvärtom faktiskt.

   Radera
  2. T ex satt många senare högt uppsatta IS-ledare i syriskt fängelse tills de oförklarligt släpptes 2011.

   Radera
  3. Att USA till viss del hjälpte Al-Qaida (även om det nu inte skulle varit meningen) är väl allmänt känt, men det med IS har jag faktiskt inte hört tidigare.
   Större chans att, precis som Ben skriver, Assad ligger bakom deras framgång än USA.

   Radera
  4. http://www.zerohedge.com/news/2015-05-23/secret-pentagon-report-reveals-us-created-isis-tool-overthrow-syrias-president-assad

   Radera
  5. USA var på väg att beväpna IS och liknande grupperingar med tyngre och mer avancerade vapen i den tidigare delen av kriget, dvs då Assad var ond. (Han är fortfarande ond, men tidigare var han den enda onda) Men efter att USA-agenter pratat lite mer och kanske rökt en vattenpipa med de skjutglada muslimska förkämparna, så insåg de att de har gökarna är inte riktigt riktiga i huvudet. Imponerande slutsats. Hursom blev det inga vapen av grövre kaliber, frågan är bara vad USA ev. hann med att göra innan de drog sig ur, och för att sedan vända sig emot sina tidigare tänkta bundsförvanter?

   Radera
  6. @Fixa Ända anmärkningsvärt att man efter 12 års war on terror med extrem övervakning via NSA väljer att beväpna världens hittills värsta terrororganisation..

   Radera
  7. Med tanke på att det är en lögn och att USA i själva verket stred i Irak mot det som idag kallas IS, men då kallades ISI (Islamiska Staten i Irak) så nej, man har inte beväpnat dem.

   Läs mer om bakgrunden här http://cornucopia.cornubot.se/2015/11/is-arkitekt-sa-byggdes-terrorstaten.html

   Radera
  8. "ISI, Islamiska Staten i Irak, var en av USA:s huvudmotståndare under ockupationen av Irak. ISI uppkom ur resterna av Saddam Husseins baathister, när den socialistiska socialnationalistiska baathismen visat sig inte längre fungera som rekryteringsgrund. Istället vände man sig till allt extremare tolkningar av islam för att kunna rekrytera schackpjäser som kunde dö för saken.

   Syriens flagga.

   ISI hade starka kopplingar till al-Qaida och man rekryterade sina soldater från utlandet, vilket minskade i attraktivitet i takt med att ISI:s jihad i Irak tydligt misslyckades.

   Under The Surge besegrades i princip ISI av USA och ledarskapet dödades eller fängslades. Men inte alla. En form av extrem socialdarwinism lämnade en liten mycket kompetent elit i kontroll över ISI.
   "Without foreigners to replace the lost ISI members, the proportion of Iraqis naturally increased and a foreign-led organization became Iraqi-led. It was no accident these Iraqis were FREs. “It was Darwinism,” said Derek Harvey, the Defence Intelligence Agency analyst charged with assessing the Iraqi insurgency after Saddam was overthrown. The Surge left “the smarter and more powerful operatives in place … The opaqueness of ISIS today is a reflection of this tradecraft.”"
   USA:s enda fel var alltså att man bidrog till att rensa ut de mindre kompetenta ledarna ur ISI.

   I ISI:s nederlag låg också att organisationens samarbete med al-Qaida bröts när kontaktpersoner fängslades eller dödades av USA. Därmed bröt till slut al-Qaida med ISI och de två organisationerna blev i praktiken fiender.

   Spillrorna av ISI skickade en liten grupp av sina bästa operatörer in i Syrien 2010, vilket blev starten till ISIL. Man skickade också in operatörer som startade Levantdelen av ISI, när man kallades ISIL. Denna grupp kallades an-Nusra, och detta var år 2012. Brottet mellan ISIL och an-Nusra skedde 2013, efter att Nusras ledarskap blivit för självständiga. Här bytte ISIL namn till ISIS."

   Radera
  9. Tack, det var det jag misstänkte!

   Radera
  10. En attackhelikopter som inte avlossar ett enda skott mot fienden är ju lite udda,ser mer ut som att den skyddar konvojen.

   http://www.washingtonsblog.com/2015/11/video-u-s-apache-attack-helicopter-follows-behind-isis-convoy-into-syria-from-iraq-doesnt-fire-a-single-shot.html

   Radera
  11. @PJ ja det ser ju onekligen komprometterande ut, men kan man vara säker på att videon är autentisk?

   Radera
  12. Är ni lågbegåvade. Ingenstans framgår det att det är en IS-konvoj. IS har alltid sina svarta flaggor att paradera med. Det framgår inte heller att det är syriska gränsen. Snarare handlar det nog om irakiska eller kurdiska trupper inom Irak.

   Därtill behöver det inte vara en amerikansk attackhelikopter, om jag inte har fel så har USA utrustat irakiska armén med attackhelikoptrar, likt man gjort med afghanska armén.

   Videon är ren desinformation och inget stöder att det är en IS-konvoj eller att det är gränsen.

   Radera
  13. "The flow of U.S.-supplied weapons from anti-Assad rebel groups to ISIS merely confirms what The New American has been reporting for some time — that— based on a U.S. intelligence report — the United States helped form and train ISIS from its beginnings."

   http://www.thenewamerican.com/usnews/foreign-policy/item/22123-amnesty-international-says-isis-armed-with-u-s-weapons

   å så kan man läsa här nedan, samt den rapport som finns länkad i denna länken

   http://www.thenewamerican.com/world-news/asia/item/20943-u-s-intel-obama-coalition-supported-islamic-state-in-syria

   Dvs USA hade hyfsad koll på vad som försegick och vad som skulle kunna hända.

   Självklart slogs man mot dem i Irak, men samtidigt stöddes de, direkt är nog att ta i, men helt klart indirekt i Syrien i början av kriget.

   Och slutligen en annan intressant artikel från the Guardian, även om de är lite i klass med aftonbladet när det kommer till en hel del frågor.

   http://www.theguardian.com/commentisfree/2015/jun/03/us-isis-syria-iraq

   Radera
  14. Nu har de ju Isflaggor i slutet av videon, men visst det kan väl sitta IS-killar i helikoptern (som kanske inte heller är apache?) eller så är videon fejkad - hursomhelst borde det finnas något uttalande från USA om videon någonstans -att den är fejk eller liknande..

   Radera
  15. Delvis i linje med petrodollarn och vänskapen till Saudiarabien, har USA, genom att demonisering och likvidering av sekulära muslimska ledare för multietniska arabstater, skapat ett säkerhetspolitiskt vakuum som har fyllts av de sunnimuslimska al-Qaida och ISIS. Det erkänns numera mer och mer i det officiella USA.

   USA har varit mycket behjälplig i att göra Irak och Libyen till Failed states och ligger bakom de stora flyktingströmmarna som når Sverige. USA försöker fortfarande mycket hårt att se till så att Syrien går ett liknande öde till mötes.

   Radera
  16. Det finns ganska enkla fakta att kolla av istället för att kasta påståenden mot varandra.

   Hur effektiv har man varit? När någon påstår sig strida mot någon, hur väl lyckas de? Lyckas man inte bekämpa grupper som består av fattiga bönder eller halv/hel kriminella dit-resande personer. Då kan man fråga sig, strider de verkligen mot de grupper de påstår sig strida mot

   Hur svårt har det varit att stoppa transaktioner med Nato's näst starkaste arme (Turkarna)

   Radera
  17. Mi-24 Hind, inte en Apache. Så det kan mycket väl vara en RYSK helikopter som eskorterar Daesh utan att avfyra ett skott.. sug på den ni..
   Oavsett vem helikoptern tillhör och vad den gör på filmen så är det troligen en Hind, inte en Apache.
   Några visuella clues:
   Apache har korta vingar som sticker rakt ut från kroppen. Hind har längre vingar som är vinklade nedåt.
   Apaches undersida är en rak linje ända fram till stjärtbommens slut. Hind har en mer konventionell stjärtbom där linjen från undersidan vinklas uppåt.

   Radera
  18. Nu blev det dålig stämning...

   Ja, Hind finns hos Ryssland nere i Syrien. USA har ej Hind.

   Radera
  19. "USA har ej Hind."
   Inte?
   USCG Hind

   Nej, nu var jag elak.. bilden är från en Sovjetisk film, en Hind fått spela "the bad guys".

   Radera
  20. Hmm.. länken funkade visst inte..

   https://i.kinja-img.com/gawker-media/image/upload/s---inJT3Df--/c_fit,fl_progressive,q_80,w_636/wwybgxv2cmmbolnnocif.jpg

   Radera
  21. Vet inget inget om helikoptern, men artiklarna från Zerohedge och The Guardian antyder att USA:s kamp mot IS inte från första början varit solklar - kanske har man kompromissat någonstans på vägen för geopolitiska mål.. USA har väl oavsett detta även ett visst indirekt ansvar för att se till att deras vapen inte hamnar i mördarorganisationers händer.

   Radera
  22. Du vet om att IS-krigare finns fotograferade med svenska vapen, som svenskt granatgevär eller svenska pansarskott? Enligt din argumentation ligger alltså Sverige bakom IS.

   Verkligheten är att USA har rustat Iraks armé och IS består delvis av desertörer därifrån, och har i övrigt tagit vapen från dödade irakier, samt vapenförråd man erövrat.

   Radera
  23. Annars menar du väl att Ryssland ligger bakom IS, eftersom de mestadels har ryska vapen, eller? Och Parisdåden var också Ryssland, eftersom det var ryska vapen?

   Radera
  24. Varifrån vanliga infanterivapen kommer ifrån är dålig indikation på vem som stöder vem. Vapenhandeln är global och i princip alla vapensystem som är bärbara "förkommer" och sprids till de som är villiga att betala. Exempelvis så såldes svenska Robot 70 till Iran, trots uttryckligt förbud från regeringen. Var dessa Rb 70 hamnat kan man ju undra. Vissa vapensystem, som TOW, är så gammalt att det levererades i stora mängder till Iran innan revolutionen, och således också utanför USA´s kontroll. TOW är dessutom så vanligt förekommande system att det kan komma i princip från var som helst. Var finns våra egna robotar t.ex? I Arboga, eller har vi sålt dem vidare i och med att vi nästan helt lagt ner alla bärare av rb 55?
   Automatkarbiner säljs på export, licenstillverkas i flera olika länder och finns i stora mängder i förråd. Alla AR-15-kloner man ser är inte tillverkade i USA. En Kalashnikov kan lika gärna vara en kinesisk variant. Endast en expert ser skillnaden mellan en Ak-47 tillverkad av Kalashnikov-fabriken, Norinco eller Valmet.
   Uniformer är också en dålig indikation. Det finns bilder på Daesh iklädda m/90. Betyder det att Försvarsmakten stödjer Daesh? Nej. Uniformssystem 90 är lätt att få tag på civilt. Amerikanska ökenuniformer är inte svårare. Det finns därtill kinesiska kopior som är snarlika originalen.
   Så bilder på Daesh som bär ryska specialstyrkornas Ghorka, amerikanska ökenuniformer eller fältuniform 90 är totalt värdelösa indikationer på vilka som stödjer Daesh. Kan du och jag hala upp ett kreditkort och beställa en komplett uniform liknande den som SOG bär, kan Daesh också.

   Radera
  25. Ingenstans?
   Det står ju redan i länken.
   Undrar vem som är lågbegåvad.
   http://www.paulcraigroberts.org/2016/06/09/where-do-matters-stand-paul-craig-roberts/

   Radera
  26. Bara för att någon skriver något så är det inte sant. Inget i filmen visar att det är så som texten skriver. I själva verket är det alltså en rysk Hind-helikopter, vilket gör att texten är fel.

   Radera
  27. Att USA:s inblandning i Syrien tidigare kan ha varit lite sådär har nog mer at göra med att initialt var man nog inte så intresserad av att göra så mycket i Syrien utan var relativt nöjd med att låta Syrien vara en stabildel av Rysslands intressesfär. (Antagligen pga den huvudvärk man haft i Egypten och Libyen). Det var väl först i samband med Ukrainakrisen och halshuggna Amerikaner som man började göra något mer substantiellt.

   @ErikG, utan att googla, kan USAs krigsmakt några exemplar av Hind för att utvärdera/B-styrkà?

   Radera
  28. Eller i alla fall rysktillverkad. Helikoptertypen är ju väldigt vanlig, och används av både Syrien och Irak. Faktum är att typen även finns inom NATO, då Tjeckien och Polen fortfarande använder den.
   Eftersom filmen är så lågupplöst och sönderkomprimerad är det ju omöjligt att avgöra vilken version det är. Något som hade kunnat underlätta identifikationen av brukare något. Som det är nu går det ju knappt att identifiera helikoptertyp. Men de där svarta pixlarna på filmen ser definitivt mer ut som Hind än som Apache.

   För att foliehatta lite så skulle det inte förvåna mig det minsta om USA har några egna Mi-24 Hind. De stal en tillhörande Libyen (som hade parkerat den i Tchad har jag för mig) under kalla kriget, och sedan dess har ju möjligheterna att komma över Hind-helikoptrar ökat markant. Skulle inte förvåna mig om de rent av finns att köpa på ebay nu för tiden.

   Radera
  29. gbd crvx
   Lite googling gav vid handen att US Army opererar 3 st fd östtyska Hinds för opfor och utvärdering.
   Här finns en bild:
   https://www.flightglobal.com/news/articles/in-a-spin-the-us-army39s-top-10-helicopter-types-410852/?cmpid=NLC%7CFGFG%7CFGFIN-2015-0407-GLOB&sfid=70120000000taAh

   En Mi-24P uppenbarligen (P = Puschka = Kanon, pga den stora fast monterade kanonen. Saknar tornmonterad kanon.)

   Radera
  30. ...och givetvis har de funnits till försäljning på ebay..

   http://www.ebay.com/itm/Mi-24P-Russian-helicopter-Military-vehicle-/121819123384?forcerrptr=true&hash=item1c5cfc4eb8:g:9F0AAOSw4UtWTgbP&item=121819123384

   Verkar vara f.d slovakiska exemplar om man ska tro bilderna.

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  2. Tjat om de nationella socialisterna i SD raderat.

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 4. Kommunister, islamister och putinvänner infiltrerar hela samhället. De största skattestödda mediabolagen inklusive skattefinansierade SVR/SR sprider propaganda och ingen kan göra något åt det. Det är bara att gå till jobbet imorgon och dra in mer pengar... men i september tjänar lite åt mig själv efter att utsugarna fått sitt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enligt Gävles iman ska man som muslim rösta på VPK eller MP. Är inte det ett sammanträffande... https://web.archive.org/web/20141219230653/http:/www.gavlemoske.se/

   Radera
  2. Tänk att min uppfattning om vad SR/SVT läser upp vid rapportering av internationella konflikter där usa har ett intresse, består till 95% (sisådär) av rakt översatta texter från amerikanska nyhets-tvkanaler.

   Radera
 5. Som exempel censurerar SR den amerikanska polisens rapportering om islamisten som skjutit ett femtiotal människor. "Vi vill ha kontroll på vad den svenska allmänheten ska veta" säger Propagandaministeriet på Twitter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I sverige är förövarnas ev tillhörighet/nationalitet så irrelevant att kod R291 uppfanns..

   Radera
  2. Dock har man väl gått ut nu med att det rörde sig om en amerikansk medborgare, så nu borde det vara frid och fröjd hos alla som tycker nationaliteten är viktig att rapportera om...

   Radera
  3. Amerikansk..
   Tycker du att förövarens hyllning till daesh är irrelevant med?

   Radera
  4. Var det inte nationalitet som efterfrågades nyss? Och det har rapporterats om i (även svensk) media nu.

   Om nu helt plötsligt sympatier med IS var det viktiga så har (svensk) media gått ut med att han sympatiserade med IS också.

   Nöjd nu? Eller det kanske finns andra ännu viktigare detaljer kvar att rapportera, vad nu det skulle vara?

   Radera
  5. Du tycker alltså att gärningsmannens daeshhyllning är irrelevant?
   Islamistisk terror under ramadan är då inget att diskutera heller eller?
   Ett av dom värsta dåden mot människor väljer du att förminska,kanske ogillar du homosexuella?
   Här finns mycket att diskutera.

   Radera
  6. OK, det rapporterade faktiskt också att dådet var (troligen) riktat mot homosexuella. Är det något mer relevant info du tycker att de skulle ha rapporterat om? Hittils har du ju bara dragit fram fakta som faktiskt rapporterats.

   Radera
  7. https://mobile.twitter.com/OlleZ/status/742010910395498496
   Efter påtryckningar ja.
   Att du inte svarar tolkar jag som att du tycker att daeshhyllningen är harmlös,och då inget att bry sig om.
   Du är statsanställd va?

   Radera
  8. Dessa "påtryckningar" du talar om, kom de före eller efter man hade publicerat detta? Din länk visar ju bara kommentarer som kommit efter man publicerat ju.

   Du tycker om att bygga halmgubbar va? Sen kan du ju fråga dina halmgubbar vad du vill, men de kommer inte svara...

   Radera
  9. Men hur i helvete kan du undvika att svara på min daeshfråga?
   Andragenerationens "invandrare" är dom som ofta är farligare än sina föräldrar, och islam är givet en stor anledning till vansinnesattacker.
   Du ÄR statsanställd och röstar V va?
   Fy fan alltså för dina daeshsympatier.

   Radera
  10. http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=4097&artikel=6452155

   Ska du prata halmgubbar kan du nog hålla tyst,ytterligare ett inlägg från sr som bekräftar vad jag påstått.
   Halmgubbar...
   Daeshsympatisör som du är så förstår jag din situation iofs.

   Radera
  11. Diskussionen rörde påstådd mörkning av relevanta fakta. På punkt efter punkt av fakta som du tar upp så är det sånt som rapporterar. Ja det har även rapporterats att hans far är invandrare. Finns det fler fakta dom du tycker borde rapporteras? Något som faktiskt inte har rapporterats?

   Vill du diskutera med halmgubbe kan du göra det på egen hand. Du behöver ju ingen annan då eftersom du kan själv hitta på vad halmgubbe skall ha sagt...

   Radera
  12. Här får du att gotta dej i,daeshfanatiker!
   Fakta är ju inte direkt din starka sida,vad jag påstått är helt korrekt,allt!
   Vänsterdaeshmupp där.
   😀
   http://www.thereligionofpeace.com/attacks/attacks.aspx?Yr=Last30

   Radera
  13. Fortsätt du att diskutera med din halmgubbe. Vem vet någon kanske tycker det är underhållande, men ärligt talat blir det lite svårt att följa då vi andra inte kan se vad din halmgubbe säger...

   Radera
 6. Aftonbladet hade ju under lång tid en finne som redaktör.
  Får vi inte glömma.
  Ty Finland var ju ytterligt angelägna att se till att Åland kom att tillhöra Finland.
  Se där!
  Detta får vi icke glömma...
  Kul att de/vi kan ha fel ibland.
  Hoppas att de flesta har glömt frihetskriget.
  Inte vackert, givetvis.
  Inbördeskrig är ju om möjligt bedrövligare än vanliga krig nationer emellan.
  Att sedan såväl vita som röda kämpade med sådan tapperhet 1939 till 1944 är ju synnerligen märkligt.

  SvaraRadera
 7. "Man ska också komma ihåg att Putins parti Förenade Ryssland uppfyller alla krav för att vara ett fascistiskt parti."

  Putins regim är ungefär som Reinfeldt/Borg-regeringen då alltså?

  http://cornucopia.cornubot.se/2012/12/fredagsmys-ar-regimen-borgreinfeldt.html

  SvaraRadera
 8. Vi beklagar! Det blev ett allvarligt sakfel i blogginläggets rubrik pga desinformationsskäl. Det ska stå:

  ”Slutsats i den finländska rapporten: Generellt sett och i kontrast till Aftonbladets kultursidor, genomsyrades inte artiklar och kolumner på svenska ledarsidor av det ryska narrativet, utan var istället ganska kritiska till Rysslands agerande.”

  Om nu svensk mainstream media skulle gå Rysslands ärenden, varför var det ingen som nyhetsrapporterade språklagsbeslutet i det nytillsatta ukrainska parlamentet 23 feb 2014, som innebar att ukrainska minoriteter de facto inte fick använda sina respektive minoritetsspråk i kontakter med myndigheter? Just detta parlamentsbeslut blev den tändande gnistan för oroligheterna i östra Ukraina.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så häftigt att läsa om allt ditt biddel-baddel som syftar till vilseleda debatten in i något annat. I vareviga blogginlägg. :-)

   Radera
  2. Gruelse, du får ju bara på nöten när du drar upp dina gamla lögner om språklagen.
   Kom vi inte överens om förresten att du skulle diskutera ditt socialbidrag med kommunen i Bjuv på samiska, för att se följderna av fascistnazistjuntan i Kievs nya lagar?

   Radera
  3. @Niklas 09:37
   Om du hade bemödat dig att läsa den finländska rapporten som handlar om rapporteringen om Ukraina, vilket jag har gjort, så skulle du kanske trots din starkt förtvinade hjärna, inse att jag håller mig till ämnet och inte ägnar mig åt vilseledning. Det är du som ägnar dig åt vilseledning med din sinnessjuka kommentar. Varför kan inte lågpannade plattnackar som du och Kingedward24 hålla dig borta från tangentbordet om ni inte har några sakargument att komma med?

   Sidan 205 i ”Fog of Falsehood” i kapitlet 9.5 Conclusion:

   However, taken as a whole, most of the lead articles and columns did not adopt the Russian narratives. Instead they were rather critical of Russia’s moves. The only published pieces which heavily contained the Russian narratives and adapted them to the Swedish context were Aftonbladet’s cultural section’s articles, columns and reader comments.”


   @Kingedward24 10:39
   Eftersom din hjärna uppenbarligen är förstörd av sondmatningen från MSM och från diverse spy-upps och bloggar, visar du och din hjärna att ni inte kan ta in och formulera sakargument, utan endast reagerar på floskelstimuli och personangrepp.

   Så när du tycker att jag får på nöten av någon misslyckad akademiker i en kommentarsstråd, som hasplar ur sig en massa sinnesjuka personangrepp mot mig, så betyder det inte att hen vinner sakdebatten mot mig. Till skillnad från dig reagerar jag inte på personangrepp utan på de viktiga sakargumenten.

   I motsats till svensk MSM och allsköns bloggägare, som slaviskt följer det amerikanska narrativet rörande statskuppen i Ukraina, tillåter jag mig vara en sanningssökare och sanningssägare. Som sådan, inser jag att språkbeslutet, som togs under de tumultartade dagarna i det ukrainska parlamentet Werchovna Rada 23 februari 2014, inte var det smartaste parlamentsbeslutet. Beslutstillfället var mycket illa valt. Detta språkbeslut blev den tändande gnistan till oroligheterna i de östra delarna, och kritiserades kort därpå i skarpa ordalag av bl.a. EU-parlamentet. Jag säger inte detta för att övertyga dig. Du reagerar ju inte på sakargument. Jag skriver detta för eventuellt andra mer begåvade och tolerantare läsare. Du reagerar ju på personangrepp, så jag säger till dig – Idiot!

   Radera
  4. Äh Gruelse, du är ganska tröttsam nu. Det är en 320 sidors rapport, Cornu väljer ut en sak till sin vinkel och du väljer ut något helt annat och tramsar på. Bakgrunden och syftet med att trycka dit Ryssarna var tydligt - några ur säkerhetstjänsten hade skjutit prick på Kiev-bor under demonstrationerna. Resten får du läsa in dig på själv.

   Radera
  5. Personligen vill jag veta vem som beordrade prickskyttarna att skjuta på civilister. Om vi kan utreda den tråden kommer vi långt. Tänk om tråden slutar i en order från Kreml ? Då har vi material för en ny bok...

   Radera
 9. Ukraina kan inte beskrivas som, och kommer aldrig att självt vilja bli "en sammanhållen nation", som cornucopia skriver. Det är tydligt och klart det som är själva problemet.
  Stat och nation är nämligen två skilda begrepp.
  Staten är ett område inom gränser, konstgjorda streck på marken.
  Nation är folkslag, typ blodsband, i vidare bemärkelse.
  Staten kan skapa fred mellan nationer inom dess gräns tex genom federation och självstyre.
  Att ständigt och uppenbart bortse från de stora problemen med nationer inom Ukraina förtar till slut all trovärdighet, och bara ren propaganda finns kvar.
  Det förekommer säkerligen vinklingar även i rysk rapportering, men där finns också den beskrivning av situationen både i Ukraina och annorstädes som är mest sanningsenlig.
  Man kan tex se den franska dokumentären i svt: Ukraina, revolutionens mörka sida.
  Man kan tex konstatera att det fanns ingen ubåt. (roligt!)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och ännu ett biddel-baddel som förvirrar diskussionen i grunden a la temat - Finns Ryssland i verkligheten ?

   Radera
  2. Moster Mimmi pekar ju faktiskt, för en gångs skull, på ett verkligt och reellt problem. Den ryska statsbildningen har ju skett till stor del genom blodiga kupper och krigföring mot angränsade länder och etniska grupper. Landet är ju därmed extremt heterogent och vissa delar ingår enbart av tvång i federationen; de delar vare sig språk eller kultur.
   Med Ukraina är det ju lite annolunda; deras problem utgörs ju till största delen av en aggressiv granne. Genom ockupation, bosättningspolitik och påtvingad ryskifiering har de skapat en svår situation både för Ukraina och dess ryska minoritet och ursprungsbefolkningen. Den ryska dåren Lenins terror satte på något sätt nivån för relationerna på ett tidigt stadium.
   Så Mimmi, har du någon idé om lösning på problemet du beskriver? Upplösning av Ryssland, eller? Ett första steg kanske är att vi inte erkänner den ryska federationen som land?

   Radera
 10. Det är högst sannolikt att det finns agenter avlönade av Putin i Sverige och i EU. Putins intresse ligger i att göra EUs medlemsländer mer likt Ryssland - dvs gå åt extremhöger och konservativsm. Best case scenario för Putin är att EU faller sönder och inte kan utgöra ett ekonomiskt "hot", eller nåja, "enad motståndare" till Ryssland. Sanktionerna i kombination med det låga oljepriset ställer nämligen till det rejält för Putins styresmän och skapar oro och revolttendenser i Ryssland. Rimligen använder Putins gäng sig av etablerade medier i kombination med nya internetmedier. Journalister är i stor utsträckning egenföretagare och kan jobba mot betalning. Det är en möjlighet. Allt i syfte att göra EU svagare och stärka Rysslands position. Ur Putins perspektiv har Ryssland rätt att direkt äga Krim med flottbas samt indirekt styra Ukraina med marionetter och säkerhetsfolk. Allt dett är känt sedan länge. Min stora fråga är nu - varför låter våra politiker dessa skadliga processer fortsätta ? Varför identifierar vi inte de 100 främsta förkämparna för Putin och "blockerar" dessa i media ? Det som händer just nu i media är farligare än terrorister och bomber....problemet är bara att politiker inte insett detta ännu och väljarna har inte ens en susning ännu. Tänker fortfarande på Romsons uttalande "11 septemberolyckorna...".

  SvaraRadera
 11. Svensk media ogillar Putins Ryssland eftersom de ogillar Putins popularitet i Ryssland. De förstår inte hans popularitet eftersom de inte har Ryssarnas historik i färskt minne.
  Å andra sidan förstår inte Putin varför han är impopulär i Väst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Putin förstår nog hur det ligger till,även Obama.
   http://www.paulcraigroberts.org/2016/06/09/where-do-matters-stand-paul-craig-roberts/

   Radera
 12. Att en soldat skjuter på ett skenmål behöver inte vara det samma som att hen sympatiserar med fiendens önskan att rikta sin eld fel.

  Ryssland har utan tvivel varit skickliga på att utnyttja hur all marknadsdriven västmedia förhåller sig till nyhetshändelser för att missleda omvärlden om intentionerna med krigshandlingarna mot Ukraina. Observera då rapportens titel; "Russian Strategy of Deception and the Conflict in Ukraine".

  Väljer du inte själv ett narrativ som GRU böra vara synnerligen nöjd med då? Ett narrativ som sprider misstro kring svensk media och lyfter fram lösryckta och polariserade citat ur rapporten kring en publikation med stor spridning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Försöker du möjligtvis säga att t.ex. den vinkling som Aftonbladet kultur tar, kanske främst drivs av en allmän antiamerikanism, snarare än att man är betald av Kreml? Om ja, så kan du nog ha en viss poäng.

   Radera
 13. Den enda anledningen att jag går in på denna blogg nuförtiden är att det är så underhållande med snillen som spekulerar, är bloggens läsare ett tvärsnitt av det det svenska intelligentsian så är Sverige verkligen att gratulera. Kör på mot stupet kära vänner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å där höjde du nivån eller...?

   Radera
  2. Nej nivån går inte att höja, den är redan på topp och där är även du inräknad.

   Radera
 14. Ansöka om en snabb och bekväm lån för att betala räkningar och att starta en ny finansiering av ditt projekt på en billigaste ränta på 2%. Inte att kontakta oss idag via: [email protected] med lånebeloppet behövs eftersom vårt minsta lån erbjudande är 1,000.00 till något val av lånebeloppet . Jag är certifierad, registrerad och legit långivare. Du kan kontakta mig idag om du är intresserad av att få detta lån, kontakta mig för mer information om lånet processen, processen som lånevillkoren och hur lånet kommer att överföras till dig. Jag behöver din brådskande svar om du är intresserad.

  SvaraRadera