Cornucopia?

Aktuellt

Prognos: Kraschen i Stockholms bostadsbubbla - om 90-talets nedgång upprepas

Utvecklingen för Stockholms lägenhetsprisindex speglar än så länge väldigt exakt utvecklingen för lägenhetspriserna på Östermalm under 90-ta...

2016-06-08 16:17

Bokning för Almedalsveckan klar

Som utlovat kommer jag vara närvarande på Almedalsveckan och har nu inte bara bokat boende, utan även överfart till Öjn. Om någon vill boka in ett möte, bjuda in mig till något event eller annat så är det bara att höra av sig.

Erfarenheten att ta med sig är att man tydligen inte bara behöver boka boende ett år i förväg, utan även färja eller flyg. Annars får man åka till Visby på spännande tider, även om man väljer färjan från Oskarshamn.

Jag kommer närvara på Almedalsveckan i flera funktioner. Både som bloggare, författare och som slöseriombudsman. Tisdag morgon deltar jag som det senare på ett seminarium kring det kommunala påhittet samordnad varudistribution, där kommuner fått för sig att bli logistikexperter.

Dagarna jag är där blir måndag till och med onsdag, om någon vill bjuda in mig till något eller boka in ett möte. Jag är billig i drift, då jag jobbar och förstås inte dricker alkohol i tjänsten. Har dock hört att det är ett undantag i Almedalen att inte dricka alkohol. I sig en intressant studie kring olika anställningspolicies hos arbetsgivare.

Billigt kan man dock knappast kalla boende på Gotland under veckan, men i utbyte får ni rapportering från några av Almedalens dagar i år. De partiledartal jag har chans att närvara på är Annie Lööf, Ebba Busch Thor och statsminister Löfven. I övrigt hoppas jag förstås lyckas fylla på min bildbank med olämpliga foton på våra makthavare och olämpligt bruk av skattepengar.

I övrigt är Almedalsveckan någon form av parodi på sig själv. Enligt programmet finns det 2 291 arrangemang under måndag - onsdag. Vem tror sig kunna bryta igenom det bruset?
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

12 kommentarer:

 1. Tar du med eget luftvärn?

  SvaraRadera
 2. Hälsa till Korsbetningen!
  Hjälpte ej grabbarna att ha ringbrynjor...
  Än mindre skydd finnes mot Amors pilar.
  Därför stannar jag på fastlandet.
  Numer!

  SvaraRadera
 3. Det vore ganska kul att åka till Almedalen för att häckla politiker och diskutera hur man får in en gnutta intelligens i politiken.

  SvaraRadera
 4. Dags att skriva något om att 50 dagars MA har brutit upp genom 200 dagars för både DJ World Index och SIXPRX?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det går ju inte. Det är ju tecken på att en krasch kanske inte kommer och det stämmer ju inte med hans/deras övertygelse :)

   Radera
 5. Det verkar nästan som om du blivit frisk. Stämmer det?

  SvaraRadera
 6. Almedalsveckan, for white collar workers spending emoloyers money on lobbyism when you get least amount of money for the bucks.

  SvaraRadera
 7. Kan inte hela Almedalsveckan förläggas till Tingstäde träsk eller geografiskt kända platser?

  SvaraRadera
 8. Kommuner som logistikexperter? Kan man fråga vad det rör sig om? Det låter som något att kasta till de riktiga logistikexperterna för lite dekonstruktion.

  SvaraRadera
 9. Avslutade nyss en läsvärd bok om Almedalen sett från en säkerhetsansvarigs sida.
  Spännande och mycket läsvärd!
  Passar säkert Cornucopias smak med massor av pang-pang och politiska intriger.

  Iden med Almedalen var att fylla semesterstängda tidningar med ledigt utrymme för stor uppmärksamhet.
  Gissar att EM i fotboll konkurrerar ut Svenska freds utspel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas det då EM är mera relevant och trots det fullständig ointressant och meningslöst...

   Radera
 10. Vattenbrist på Gotland, så drick rosevin. Det mest intressanta på ön nu är väl hur man skall hantera vattentillgången och stenbrytningen.

  SvaraRadera