Cornucopia?

Aktuellt

Prognos: Kraschen i Stockholms bostadsbubbla - om 90-talets nedgång upprepas

Utvecklingen för Stockholms lägenhetsprisindex speglar än så länge väldigt exakt utvecklingen för lägenhetspriserna på Östermalm under 90-ta...

2016-06-22 10:23

74% av svenskarna har inte råd att konsumera mer på midsommar

Bonial har gjort en liten webundersökning kring konsumtionen på midsommar. 74% av respondenterna anger att de inte kommer spendera mer pengar på midsommarfirande i år än förra året. Möjligt att det är ett konjunkturtecken. Nedan har ni möjligheten att själva svara i gissningsvis betydligt högre respondentvolym än Bonials 354 respondenter.Så kommer ditt hushåll spendera mer, mindre, eller ungefär lika mycket på midsommarfirande som förra året?

Svara ute till höger.

Bonial benämner sina resultat som forskning, vilket jag finner upplyftande. Om 354 respondenter i en webenkät är forskning så är förstås mina egna enkäter också forskning.

Bonials resultat hittar ni som PDF här
.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

42 kommentarer:

 1. Jag firar inte midsommar speciellt för att det är midsommar. Helg som helg, alltid värt att fira. Kommer inte ihåg vad jag gjorde förra gången. I år är jag i utlandet, och där firas det inget för midsommarafton. De har andra seder i utlandet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. så mitt svar blir "vet inte".

   Radera
  2. Förövrigt, hur mycket kan midsommarfirande kosta? Några tusenlappar på sin höjd, även om man bjuder på mat och sprit. Knappast något som någon bryr sig om.

   Radera
 2. "Har inte råd"? Så står det ju inte i enkäten. Är det din russofobi som får dig att förvränga nyheter så här? Nä, från o m nu slutar jag läsa bloggen och ägnar mig heltid åt Ilya Ehrenburg. Vad ska man med nyheter till om de inte bekräftar det man redan vet, dvs att judarna och Cia riggat fotbolls-EM?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kommer med gamla nyheter.
   På TV:n syns tydligt hur bollen faller med minst 1,4g. De cyniska svinen har tillverkat fotbollar ur resterna av de av den amerikanska sionistregeringen sprängda tornen.

   Ryssland är dessutom helt överlägset i detta mästerskap, Sputnik tog fram bevis på det redan för tre år sedan.

   Radera
  2. Precis. Hela EM spelas med Bilderbollar framtagna i ett zionazilaboratorium i Kiev.

   Radera
  3. ...som edan ska användas av Facistjuntan i Kiev för att bombardera civilbefolkningen i Donetsk?

   Radera
 3. Hur spenderar man mer eller mindre pengar på midsommar? Jag kommer nog äta lika mycket sill och dricka lika mycket öl.

  Eftersom jag jobbar inom handel har jag lite insyn och jag skulle säga att det som skiljer denna vecka från andra sommarveckor är mer prylar med Sverige-tema. Engångsartiklar och grillar. I övrigt som vilken vecka som helst.

  SvaraRadera
 4. Forskning? Hahaa ha. Det vet väl alla att urvals-kriteriet(liksom hur man frågar) är det viktigaste instrumentet för att göra bedömningar! WEB-undersökningar är ju redan från början diskvalificerade. Måvara att de kan visa på trender men att de skulle vara vetenskapliga.. :)

  SvaraRadera
 5. För övrigt har jag tappat tron på mänskligheten. Trodde Trump var en rebell mot etablissemanget. Sen fick jag veta att hans affärsmentor på 80-talet var Roy Cohn, en homosexuell aidssjuk jude. Hans dotter Ivanka har gift sig med en ortodox jude och dessutom konverterat. Hå hå jaja.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trump är en helt normal transaktionell psykopat. Inget konstigt alls.

   Radera
 6. Problemet är att midsommar redan varit. Nu står vi inför den politiskt beslutade midsommar. Ibland lyckas idiotiska beslut stoppas men ibland går de igenom. När en vald i USA för några år sedan ville få beslut att pi skulle bestämmas till 3 för att underlätta beräkningar fick han inte majoriteten med sig.

  Fast det blir givetvis något gott även under regnet till den politiska midsommar också som det blev vid den vetenskapliga midsommaren. I måndags var det afton och klockan 0:34 på tisdagen blev det midsommar.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
 7. Om britterna röstar för Brexit så kommer jag att fira midsommar extra mycket och dyrt.

  SvaraRadera
 8. "74% av svenskarna tror sig spendera mindre pengar än förra året" står det i rapporten, flera gånger "svenskarna"...

  Undersökningen representerar i huvudsak medelålders kvinnor i Västergötland och Skåne, inte svenskarna som helhet. Det står ju till och med i dokumentet. Dessutom alldeles för få deltagare. Snacka om usel kvalitét!

  SvaraRadera
 9. Vad är frågeställningen egentligen?
  Varför skulle jag spendera mer detta år jmf tidigare år?
  Enligt traditionen är menyn den samma, sill och nubbe eller är man ute efter att kostnaderna har stigit? Är svaret normerat för antal personer?

  SvaraRadera
 10. Ja det blir ju mer i år, än förra året. Då vi faktiskt ska fira i år. Förra året låg frugan på sjukhus, och vi hälsade på där. Så 100kr eller vad det kostar om dagen att ligga på sjukhus. Jag blir pga det i år missvisande i statistiken. Annars tror jag att vi lägger ungefär samma summa varje år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Va, bara 100 kr för en dag på sjukhus? Tusan vad billigt! Har migrationsverket kännedom om detta? Maten ingår, antar jag?

   Radera
 11. Det blir en något dyrare midsommar i år eftersom priset på gott nötkött stigit och jag dessutom tänker öka storleken på köttbitarna eftersom nötkött är så himla gott. Alla är överens om detta. Ingen tycker olika. En anledning att dra ner på kvalitén vid en festhögtid, är om man fått det sämre ställt, och det har jag inte.

  SvaraRadera
 12. Du har en väldigt dekadent läsekrets Cornu.
  Är det bara jag som ska jobba?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har inte råd att vara ledig?

   Radera
  2. Eller, du sparar förstås för att slå på stort på Eid al-fitr om ett par veckor.

   Radera
  3. Totalt utblottad.
   Däremot har jag vaknat och somnat till Eid al-fitr sista tiden så jag har fått min beskärda del helt gratis.

   Radera
 13. Jag saknar svarsalternativet "HAHAHA".

  Vad f*n är det för fråga och varför är den relevant att ställa och vilka är nötterna som orkar bemöda sig med att svara.

  SvaraRadera
 14. Har nu bloggarLars bemödat sig om att få ihop dessa 3 svarsalternativ så tycker jag att vi kan bemöda oss att svara. Jag saknade svarsalternativet "tänker du supa dig full" men Lars utgår nog ifrån att "vi" självklart tänker göra det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Syftade inte så mycket på Lars utan mer på ursprungsfrågeställaren och de imbecilla som svarade.

   Här på bloggen tolkar jag det som ironi.

   Radera
 15. OT
  Kulturnytt berättade just att Putin välkomnar alla i skolan-även autistiska barn.
  Har månne SR inte koll på sina kulturarbetare eller anar jag en objektivitet som inte längre bara ser Putins envälde som negativt!

  Fö är svaret på din fråga ett bevis på traditionen och inflationen. Alltid samma!

  SvaraRadera
  Svar
  1. http://www.themoscowtimes.com/mobile/news/article/parents-ask-moscow-school-to-remove-girl-with-down-syndrome-from-yearbook/540104.html

   Dom har en del att jobba på.

   Radera
 16. Denna var en av de mera underhållande kommentarer på länge kan det bero på att censorn är upptagen med annat :-)

  SvaraRadera
 17. Du glömde valet "Nån annan betalar (i år med)"

  SvaraRadera
 18. Som konjunktur indikator är detta helt värdelöst.
  Sill, gräddfil, färskpotatis gräslök säger väldigt dåligt om hur ekonomin går.

  Jag personligen kommer spendera mindre eftersom jag kommer vara på en svensk säkerhetsklassad arbetsplats med krav på nykterhet.

  Till skillnad emot andra år då jag befunnit mig på utlandsjobb kommer jag istället denna midsommar att tjäna mera och spendera mindre.
  Är detta en indikator på det går sämre för Sverige.
  Ristar på huvudet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ristar du runor eller nåt annat på huvudet?

   Radera
  2. Ristar på huvudet och befinner sig på säkerhetsklassad arbetsplats. Säter?

   Radera
  3. Inte det huvudet dumsnut

   Radera
  4. Förresten, om det är att skaka han menar så ska inte det vara Rister i presens? Vad säger du som är Skåning BD?

   Radera
  5. Jo precis. Här kan det också vara läge att påminna om Ohlmarks översättning av Sagan om Ringmuskeln där nån dvärg "runkar sitt skägg".

   Radera
  6. Var det han som monterade slangklämmor på Samhall för 12 kr/tim?

   Radera
 19. kommer att spendera mer.. typ mellan 2-5%.. dvs typ 30-50 kr mer pga generella prishöjningar.

  SvaraRadera
 20. För att kunna svara rätt på den här frågan, krävs det inte att man är en anal typ som sparat alla kvitton sedan förra året, och gjort en detaljaerad plan inför årets midsommar?

  SvaraRadera
 21. Hur som... jag tycker åtminstone att pengarna inte räcker lika långt som i fjol. I alla fall inte om man köper 'samma' och inte viker ned sig för vattensjuk ketchup från Lidl och plågad fläskfile från Danmark.

  SvaraRadera
 22. Nej i år ska jag dricka två flaskor Koskenkorva istället för en.

  Tramsig artikel, man äter och dricker ungefär lika mycket varje år. Midsommarfirande är inte speciellt dyrt heller utan snarare är det billigt jämfört med andra storhelger, en burk sill, lite färskpotatis, gräddfil, gräslök, en låda jordgubbar och en kasse öl, mer än så behövs inte.

  SvaraRadera