Cornucopia?

Aktuellt

Mina e-noveller nu som ljudböcker på Storytel

Mina tre e-noveller Valet, Berget och Oscar finns nu som ljudböcker på Storytel . I väntan på min nästa roman Höstregn, uppföljaren till Hös...

2016-05-21 15:40

Veckans OMXS30

Veckans utveckling för Stockholmsbörsens storbolagsindex OMXS30 bjöd på ännu en gäspning. Eller flera.
Dagschart OMXS30
Index fortfarande kvar mellan motståndsområdet runt 1400 och stödområdet runt 1300 och för stunden verkar denna utveckling hålla.

OMXS30 är nu -7.20% exklusive utdelningar sedan årsskiftet. Även med utdelningar är index fortfarande negativt och jag är säker på att någon kalenderbitare bland läsarna kan upplysa om exakt hur mycket.

Guldpriset är i svenska kronor upp 15.97% från årsskiftet. Exklusive utdelningar, förstås.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

11 kommentarer:

 1. SIX portfolio return index är -2,33 (20 Maj-2016)
  SIX 30 return index är -3,69
  OMXs30 är -7,2

  Är då utdelningen mellanskillnaden mellan 7,2 och 3,69 eller 3,5% på de 30 i index?

  SvaraRadera
 2. Någon som funderat på exakt vad som händer vid en kollaps av SEK? Om följderna av en kommande bostadskrasch blir för stora kommer nog svenska kronor bli lika mycket värda som monopolsedlar. Jag funderar dock lite på hur händelseförloppet kommer se ut?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mja, om bostadspriserna kollapsar så kommer det snarare trigga en deflationsspiral där pengarna blir *mer* värda och ekonomin stannar av. Men det beror förstås lite på vad som triggar kraschen och vilka motmedel som centralbanker o dylika tar till när kraschen kommer.

   Radera
 3. Hm ja men utländska investerare kommer nog misstro kronan tänker jag (om kreditförlusterna står som spön i backen) och kräva högre räntor, så växelkursen mot utländska valutor borde sjunka (i värsta fall kollapsa)..

  SvaraRadera
 4. En faktor i sammanhanget som ofta glöms bort är den politiska "handlingskraften", en svart svan för många siare.

  SvaraRadera
 5. Om man vill vara snäll kan man säga att den introducerar ett element av randomisering i förutsägelserna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å andra sidan är nog kronkollaps den minst smärtsamma "åtgärden" och politiker brukar ju välja the easy way..

   Radera
 6. Guld,njae det är väl bättre med pensionsspar på annat håll.
  Den som spar får ge till den som inte sparat,det är svensk rättvisa det.
  OT javisst.
  Guld kanske är vettigt ändå,får fråga Torgny om detta.(Meduzas gamla låt ja😀)
  https://mishtalk.com/2016/05/20/rejected-central-states-fund-proposes-60-pension-cuts-treasury-dept-says-not-enough-407000-affected/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, eller som Dia Psalma sa, https://www.youtube.com/watch?v=tTFfTXg3ML0 sen som spar han har snart bara pengar kvar. Det kan ju stämma ungefär, för i Sverige skall de som sliter och jobbar alltid täcka upp för de som tar det lugnt och inte bryr sig, förutom när de som inte bryr sig tycker något är orättvist, då skall kakan delas, och delas och glad skall du vara om det finns några smulor kvar.

   Radera
 7. Funderar allvarligt på att köpa guld. Av den anledningen att jag inte litar på bankerna och det lilla man sparat bara blir värt mindre och mindre. Jag ser det allstå som en "försäkring" mot framtida kollapser, inte för att göra några snabba klipp. Men hur gör man?

  SvaraRadera