Cornucopia?

Aktuellt

Bostadsinbrotten föll till nya rekordlåga nivåer - men en polisregion går åt andra hållet

Enligt BRÅ:s preliminära statistik över polisanmälda inbrott i bostäder, så föll dessa till nya rekordlåga nivåer per capita. Det finns do...

2016-05-10 10:08

Sverigebilden: Nordiskt skräckexempel för norrmännen

Hittade nedanstående omslag på Norges fjärde största dagstidning, tabloiden Dagbladet, vid ett studiebesök i en servicebutikk i mångkulturella Grønland i Oslo. Det säger något om den Sverigebild som just nu förmedlas i vårt stora västra grannland.
"Sverige 2016 - Nordisk SKREKK-EKSEMPEL"
Artikeln finns inte online och Dagbladet har enligt Wikipedia bara en tryckt upplaga om ca 71 000 exemplar om dagen. Man har dock 1.4 miljoner dagliga läsare online.

Poängen är dock att detta är vad som trycks upp i ansiktet på varenda person som under dagen besökte en norsk servicebutik eller mataffär. Även om få läser, så är det rubriker som exponeras för norrmännen om situationen i Sverige. Sedan om det är sant eller hårdvinklat för att sälja lösnummer är en annan sak. Dagbladet får exempelvis svenska Aftonbladet att framstå som saklighetens och journalistikens högborg i jämförelse.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

30 kommentarer:

 1. Det hänger väl ihop med:

  http://www.expressen.se/nyheter/norskt-tv-team-fick-fly-husby-under-intervju/

  http://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/norskt-tv-team-utsatta-for-stenkastning-i-husby

  Samt tidigare händelse:

  http://www.expressen.se/nyheter/australiskt-tv-team-attackerat-i-rinkeby/

  Norrmännen har rätt. Det är vi som har fel och en överslätande attityd.

  SvaraRadera
 2. Eller den här från NRK: https://www.youtube.com/watch?v=N6PT2dMilsQ

  SvaraRadera
 3. Tänk att vi behöver nån som ser oss från andra sidan kölen.
  Eller varför inte gå in på Avpixlat?
  Läste på Isabella Lövins Wikipedia presentation:
  "Enligt en modell förs det över en kostnad på 499 kronor för en enda asylsökande ett enda dygn från biståndsbudgeten. Det är i storleksordning med Röda korsets matpaket som kostar 385 kronor men som räcker till en hel flyktningfamilj under en hel månad. Lövin menade att det var moraliskt försvarbart att ta pengar från biståndsbudgeten för att finansiera flyktingmottagning i Sverige"

  Gränserna skapar detta vansinne-men det är tur att de finns-annars hade PK nåt över dem oxå!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men den där flyktingfamiljen som blir av med maten "försvinner" ju genom att bara slå av TVn eller slå över till annan kanal...

   Radera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. 60 minutes spär också på propagandan mot Sverige.

  Migrants Attack 60 Minutes Crew In Sweden

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad är skillnaden på propaganda och nyhetsrapportering eller rent av godhetscensur?

   Radera
 6. Det är inte bara från väster man står med förvåningens finger i munnen angående Sverige, både i söder och öster ser vi med stor oro vad som händer.

  SvaraRadera
 7. Polisen har det inte lätt i sverige,inte konstigt att det slutar en massa.
  Video från lövgärdet.
  https://youtu.be/Hm4yjHidhH8

  SvaraRadera
 8. Tycker inte skräckexempel är en överdrift. Låter som en korrekt beskrivning av verkligheten.

  SvaraRadera
 9. Det är bara en tidsfråga innan våra nordiska grannar inför visumtvång för innehavare av svenska pass.

  SvaraRadera
 10. Ja det är riktigt trist. Politikerna förstör Sverige, och orsakar enorma framtida problem och kostnader, pga att dom är väldigt naiva, och pga ett slags kollektivt PK-självmord...
  Analyser, intelligens, ekonomi, osv, får inget utrymme alls i PK debatten/media, och dumheten och skrikande journalister tar över.

  Dom värsta problemen är nog på lite längre sikt, pga en kass skola utan regler & krav, där man hellre diskuterar genus än att testa programmering..

  SvaraRadera
 11. Nja nog är det skräckfyllt alltid, men har man bott i förorter eller problemområdena så känns faktiskt inte förstasidan på denna tabloid speciellt extrem. Har du möjlighet så föreslår jag ett par månaders boende i lämpligt område. Det skulle vara mycket intressant att få ovinklade reportage. Kan också varit så att jag själv har haft lite otur bara och att mina erfarenheter om de lyftes enbart bara skulle ses som hatpropaganda. Norge känns faktiskt tryggare och bättre, men jag har säkert fel där också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu är inte Grönland direkt ett ghetto, men mångkulturellt och de flesta som är ute på kvällen har invandrarbakgrund i området. Kände mig inte det minsta otrygg, men det var som sagt Norge.

   Radera
  2. När frugan och jag bilat runt i Svetige brukar vi alltid ta en kvällspromenad i stadskärnorna och övervägande delen av övriga kvällspromenerare har varit utomnordiska och vi har inte alls känt oss det minsta otrygga men att det finns många No Go zoner måste väl ändå vara ett allvarligt varningstecken. Nu är det väl inte det som är skräckexemplet utan kanske mer den ekonomiska politik som förs och mottagandet utan gränser som det gäller till nackdel för "etniska" svenska skattebetalare och i synnerhet pensionärer som får det allt sämre.

   Radera
  3. Jag har också utomlands deltagit i mångkulturella aktiviteter, detta utan att landet har lidit ekonomisk skada, så jag tror inte mångkultur i sig är ett problem så länge det finns en gemensam syn på lagar, regler samt beaktande av den "förhärskande" kulturens syn på folkvett. Stölder, skottlossning, knarkande och vandalisering är svåra element att införliva i en sund samhällskropp. Men det är intressant att se hur ett land som Sverige försöker.

   Radera
  4. Ge ett exempel på plats/land där mångkultur fungerar utan konflikter? Inget China Town utan riktig integration. FN förespråkar assimilering men i Sverige är det rasistiskt. Iofs så finns inget svenskt utan allt är tydligen utländskt det är därför svenskar ska integreras i mångkulturen.

   Radera
  5. Flyktingar kommer genomgående FRÅN mångkultur.

   Och mångkultur betraktar det offentliga Sverige som något eftersträvansvärt?

   Hur tänker man då?

   Radera
  6. " Styrbord2016-05-10 17:34
   Ge ett exempel på plats/land där mångkultur fungerar utan konflikter? "


   Jag kan rekommendera Hawaii. Jag var där för längesen, jag fattade nog inte alla nyanser el ev konflikter, men det var en fantastisk blandning av folk från Usa, China, Polynesia, Japan, och en och annan turist ... ! Very nice !!

   Radera
  7. Hawaii.. Inte många muslimer i Hawaii!

   Radera
 12. Va ? Är det problem i förorterna med ungdomar. Vad gör statsministern ? Polischefen ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. De går omkring i sina bubblor.

   Radera
 13. I Romar-Riket så tog förfallet i alla fall flera hundra år, och orsakades mest av beväpnade invasioner av stor folkgrupper...

  Men i Sverige är det helt självförvållat, stora grupper av främmande människor inbjuds av Politikerna att komma hit och ta del av en massa gratis förmåner under många år, betalade av Svenska skattebetalare, utan några förpliktelser ? Och med en stor negativ kulturell påverkan, som väldigt många ogillar.

  Borde hanteras mkt smartare och snyggare -- > tex, ta bara emot familjer från krigsdrabbade områden i Syrien.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja det är nog fel att skylla romarrikets fall på invasioner, det är en mycket komplex fråga och det enorma skattetrycket i Rom hjälpte till att urholka själva kärnan i imperiet. Men korruption och politisk inkompetens är gemensamma nämnare med Sverige idag. Sen är det ju intressant att beakta hur relativt lite vi får ut av skatten vi betalar idag. Skall ett samhälle med 10k invånare eller fler inte ha 1 polis åtminstone?

   Radera
  2. Nja, romarriket föll p.g.a. byråkrati, dekadens och barbarer som kunde ta sig förbi gränsen okontrollerat. Riket föll ihop inifrån och jag tycker nog att Sverige är en bra jämförelse i sammanhanget. Historien upprepar sig alltid...

   Radera
 14. Här i Swe så kommer det att bli stora problem med segregation och splittring i samhället i framtiden.

  Spökplumpar odyl håller nog fast vid sina 1400 år gamla tankekonstruktioner, och vill inte anpassa sig till moderna samhällen, vill inte förstå, fattar inte moderna regler och dom senaste vetenskapliga rönen.

  Undrar vad som kommer att hända på lång sikt ? Man behöver ett land och gränser pga att alla i landet har liknande moral och regler osv...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att vi har politiska val och politisk debatt är väl ett tydligt tecken på att vi inte har liknande moral och regler. Underligt nog är det minoritet som hävdar hur lika vi är.

   Radera
 15. För er som gillar statistik och tabeller:

  http://qz.com/677833/the-languages-the-world-is-trying-to-learn-according-to-duolingo/

  SvaraRadera
 16. Om det är sant? Vad tror du Cornu?

  SvaraRadera