Cornucopia?

Aktuellt

Mina e-noveller nu som ljudböcker på Storytel

Mina tre e-noveller Valet, Berget och Oscar finns nu som ljudböcker på Storytel . I väntan på min nästa roman Höstregn, uppföljaren till Hös...

2016-05-01 18:34

Spring Filip Stenviks löprunda från Stjärnklart

Förra veckan, när jag befann mig i Stockholm, passade jag på att få avverkat Filip Stenviks löprunda från Stjärnklart. Som jag sprang den blev det behagliga dryga sex kilometer och inkluderar Hammarby Sjöstad och Vita Bergen.

Nu var det visserligen vår och inte höst, men det regnade och kom även lite småhagel, och trädens grenar var fortfarande nakna efter vintern, så viss höstkänsla fanns ändå.

Den ungefärliga sträckningen, så som jag sprang den.
Citaten nedan kommer från Stjärnklart.

"Vägarna var däremot tomma, undantaget skräp från söndriga soppåsar. Han började istället springa mitt i ena körfältet på Hammarby Allé i höjd med en övergiven spårvagn."

"Mitt på Skansbron stod polisbilen kvar, tros att det hade gått fem dagar, även den med krossade rutor."

"Den första kroppen sprang han förbi på Gotlandsgatan. Ett vitt lakan täckte över vad som tydligt var en människokropp vid sidan av en ytterdörr."

"I början av Vitabergsparken mötte han en annan löpare. En ung man, precis som han själv. Och precis som han själv bar killen en axelväska med kortad axelrem på ryggen. En Maxpedition Jumbo, gissade Filip, komplett med paracordsnoddar i naturfärger. En annan prepper."

"Remsor av vitt toalettpapper inne bland träden skvallrade om vad parken nu användes till. Filips sprang förbi ett par med tre barn, som alla kom gående ut från träden. Mannen, i skägg, runda glösögon och smutsiga hipsterkläder, antagligen i ekologisk ull, bar en nästan tom toalettpappersrulle i ena handen. Familjen stannade upp och tittade efter Filip. Det äldsta barnet pekade på honom och ropade.
"Han har fått mat, mamam! Se hur gubben springer! Jag vill ha pulled pork!"

Exakt var ni börjar löprundan spelar nog ingen roll. Filip bor på Babordsgatan, vilket jag glömde bort när jag sprang, så jag sprang hela vägen ner till Styrbordsgatan för säkerhets skull. Korrekt runda blir något kortare. Rundan passerar Vita Bergens högsta punkt, Skanstullsbron, Hammarby Allé och Babordsgatan.

Är man dessutom van vid att springa i stadsmiljö, med allt vad det innebär i form av trafik, trafikljus och vägarbeten kan man nog med lätthet pressa tiden ytterligare. Dessutom var det omfattande vägarbeten på slutet av Hammarby Allé närmast Skanstull, och det går att korta rundan något när de arbetena inte längre blockerar gångvägen.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

11 kommentarer:

 1. Ska man se det här som en utmaning alltså? Jag jobbar precis i närheten med tillgång till dusch så jag borde absolut kunna göra ett försök. :) Fast jag får inte riktigt ihop det där med Gotlandsgatan och Vita bergens högsta punkt. Som du ritat ser det ut som du sprungit Ringvägen hela vägen och högsta punkten är väl vid kyrkan?

  SvaraRadera
 2. Du måste fan se till att ordna ett lopp som marknadsföring ffs lars.. behöver ju inte vara mer än nått hundra tal löpare.. vore awsome.. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vore absolut awesome. Men det är nog varken enkelt eller billigt att arrangera ett lopp mitt inne i Stockholm.

   Radera
 3. Om jag hade bott där hade jag föredragit att springa i de fina kuperade löpspåren längs med årstaviken till Liljeholmen, över till Hornstull och tillbaka genom parker och gångvägar längs med vattnet till Skanstull och över till Hammarby. Ca 7,5 km.
  Vill man ha lite längre runda fortsätter man från skanstull längs med kajkanten till danvikstull och sedan ner till sjöstan, då blir det nog ca 10 km. Och vill man ha en behaglig okuperad 10 km runda kan man bara springa söder runt längs med vattnet - ganska så precis 1 mil och nästan helt platt hela vägen.

  SvaraRadera
 4. Det här får påminner mig om hur mycket jag ser fram emot stjärndamm (snacka om att den titeln tigger om att bli översatt till engelska, för övrigt). Framför allt är jag nyfiken på hur de Tjechovska gevären du hängde upp i början på Stjärnfall kommer att avlossas.

  Hoppas jag inte spoilar här (sluta läs...) men jag tänker på tågstoppet i Herrljunga, sista patienten på Sahlgrenska, odlandet av nanomiter och striden i Arboga. Nyfiken.

  SvaraRadera
 5. Extremloppet Ringhals-Marstrand då?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med stridsutrustning. Fast de tog faktisk lite pauser då och då.

   Radera
  2. När man läser boken får man intrycket att de i princip sprang hela tiden, med undantag för ett par pauser i bl.a tunneln i Åsa och den lilla vilopausen i höghuset på Södra Dragspelsgatan i Frölunda. Med tanke på att det enligt google maps skulle ta styvt 24h, (116 km), att GÅ den sträckan, (Norvära-Fjärås-Mölndal-Frölunda-Älvsborgsbron-Säve-Ytterby-Tjuvkil-Carlsten), så har de onekligen gjort ett hästjobb.

   Radera
  3. Mer snabbmarsch än att springa. Och de tog båt från Säve, så sträckan är kortare.

   Allt behöver inte skrivas ut. Det finns fler pauser på vägen, implicerat. Även uttalat, efter Älvsbrogsbron.

   Inklusive när man vänder och tar strid.

   Radera
  4. Ber om ursäkt om det framstod som kritik. Det var helt ärligt menat när jag sa att det var ett hästjobb att löpa/snabbmarschera hela den vägen. Även om de tog båt vid Säve så pratar vi ju fortfarande tio mil i runda slängar. Strongt.

   Radera
  5. Såg ingen kritik. Det var strongt. Många började marschen, få kom fram. Och de som klarade den var eliten.

   Funderar på att testa den själv, se om jag klarar den på 24 timmar. Med packning.

   Radera