Cornucopia?

Aktuellt

Mina e-noveller nu som ljudböcker på Storytel

Mina tre e-noveller Valet, Berget och Oscar finns nu som ljudböcker på Storytel . I väntan på min nästa roman Höstregn, uppföljaren till Hös...

2016-05-14 11:22

Rösta på Ryssland i #melfest och #eurovision - för demokratins och frihetens skull!

Ikväll är det tydligen det den skattefinansierade sk Eurovisionsschalgerfestivalen, där en begränsad intressegrupp festar upp svenska skattebetalares pengar. Men ur detta onda kan något gott komma - nämligen förbättrad insyn och rättigheter för HBTQ-personer i Ryssland. Så rösta på Ryssland i kvällens festival.
Ikväll är vi alla ryssar. Eller iaf ni andra, ni som ser på TV.

HBTQ-personers rättigheter, och rättigheten för vuxna människor att frivilligt till ömsesidigt glädje vuxenumgås tillsammans med 1+ andra vuxna människor, kraftigt begränsad. HBTQ-personer förföljs både i lagstiftning och av pöbeln på gator och torg. HBTQ-personer misshandlas, rent av dödas, för vad de frivilligt och till ömsesidig glädje vill göra privat tillsammans med andra.

Däremot finns tillfälliga undantag, som nöter ner det homofoba Ryssland. Ett sådant var OS i Sochi, som lokalt och tillfälligt blev en frizon för HBTQ-personer, när hela världens ögon låg på orten. Man spelade till och med det tjejbandet Tatus musik i rysk statlig radio och TV under OS, ett band som i lesbiska kretsar har visst ikonstatus. 

Vinner Ryssland Eurovisionsschlagerfestivalen kommer de behöva hålla finalen i Ryssland. Västerländska schlagerfans, vilka sägs ha en viss överrepresentation av HBTQ-personer, kommer vilja flockas till finalen och det gör att myndigheterna behöver lugna ner sig lite i sitt förföljande av HBTQ-personer åtminstone tillfälligt. Toleransen får en tillfällig fristad även i Ryssland.

Men viktigast av allt är att Putinregimen kommer göra en rysk final till en rysk propagandashow, som ingen ryss kommer undgå. Därmed ges alla västerländska och demokratiskt lagda artister en möjlighet att göra ordentliga uttalanden från scenen - både i utstyrsel och verbalt, men också i budskap och kan skina lite västerländskt ljus in i det ryska folkets misär. Ett litet ljus om att det finns en värld där ute, som inte styrs av Kreml och Putin.

Propagandashowen kommer också få alla västerländska tittare att kräkas lite i sina munnar och exponera hur avskyvärd Putinregimens diktatur, en av de värsta diktaturerna i världen, värre än Vietnam, Vitryssland och Kuba, faktiskt är. 

Så rösta på Ryssland och ge demokrati och tolerans en möjlighet att för åtminstone någon dag lysa i Ryssland när de får nästa års final. 

Själv ska jag förstås i sedvanlig ordning jobba istället för att titta på den där skiten. Och glöm inte terrorhotet om ni vistas på eller i anslutning till evenemanget. Var uppmärksamma och håll koll på nödutgångar. Vistas inte mitt i lokaler eller folksamlingar och se helst till att placera något mellan er och eventuella folksamlingar eller mitten av lokaler.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

42 kommentarer:

 1. Kommer att hålla mig inomhus idag. Vill inte råka på nån MiljöIslamist med självmordsbälte. Kan bli lite dålig lördagsstämning av sånt. Såg att Jonas Sjöstedt hyllar hjältarna/kommunistpöbeln från Ådalen också & Stasiagenterna på SVT spär på myten i sedvanlig ordning.

  SvaraRadera
 2. Intressant vinkel, jag skall överväga den.

  SvaraRadera
 3. Enligt Dugin är Eurovision bara ett sätt att sprida sodomi till Ryssland.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frågan är om han inte är för sent ute. Enligt hans kartbok befinner ju vi oss i princip i det perifera Ryssland också, och här frodas ju schlagerfans, frisörer och florister om vartannat.

   Radera
 4. Det vore verkligen kul om Ryssland får finalen! Hoppas sedan Turkiet är med och vinner. Frågan är hur vi ska nöta ned motståndet i Sverige? T.ex Riksförbundet för unga svenska HBTQ-muslimer kämpar i motvind och möter hårt motstånd från civilsamhället.

  SvaraRadera
 5. Jag har förstått (via senaste slöso-uppdateringarna) att du är väldigt negativt inställd till mello-kostnaden. Jag har själv exakt noll intresse av spektaklet och slipper fylla mina portabla sandsäckar och damma av kevlarvästen då jag ämnar spendera kvällen på soffan med Fallout 4 (det är ändå högst oklart om man får ta med sig sandsäckar och splitterskydd in, lite som att borda en flight i full höghöjds-hopputrustning någon kommer nog undra vad man pysslar med).

  MEN jag misstänker att esc inte bara innebär kostnader? Finns det någon seriös ansats att uppskatta inkomster, både direkta i kronor och ören samt indirekt i form av tex Sverige/stockholm-PR (något som vi under normala omständigheter är beredda att betala för) samt för intresserade medborgare (de är många!) i upplevt nöje.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaha.
   Fast samma resonemang gäller väl då Operan, Dramaten, alla landets bibliotek, alla svenska filmer, även dem med Kjell Bergqvist, så vad är problemet?

   Radera
  2. Stoffe det kostar för SVT efter reklamintäkter (Kallas sponsring) 125 miljoner. I Malmö gav den finalen 160 miljoner i turistintäkt och då var inte alla hotellrum där fullbokade inför finalen. I Stockholm är alla hotellrum fullbokade och som en ren gissning har Stockholm betydligt fler hotellrum än Malmö.

   Min gissning är att detta ger betydligt mer åter i turistintäkt än de 160 miljonerna i Malmö. Om vi antar låga 200 miljoner ger 25% moms bara det 50 miljoner och mesta återstående av de 200 miljonerna bör vara löneskatter och arbetsgivaravgifter.

   En liten ytterligare intäkt är att flera av låtarna i finalen skrivits av svenskar och dessa kan därmed med tiden få några miljoner i ersättning före skatt.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  3. Ja det var lite det jag var ute och fiskade efter. Men har inte orkat gräva fram några siffror själv. Sen är det ju olika pengapåsar så klart, pengar ut på ett ställe och pengar in på ett annat.

   I vilket fall som helst så är det relativt idiotiskt att bara titta på kostnaden när ett arrangemang uppenbarligen kommer ge inkomster också. Cornucopia är ekonomiskt lagd så det är ju lustigt att se hur blint han väljer att betrakta ett spektakel som detta.


   Jag är tex inte rojalist men anser att de kulorna som går ut till kungahuset varje år sannolikt återvänder med råge på andra håll. Man måste inte tycka om något för att inse att det är en god affär på det stora hela.

   Radera
  4. Råkade se siffrorna i SvD idag. Men Cornucopia? väljer ofta att se något helt från en sida för att få till lite debatt.

   Jo kungaspektaklet är säkert kortsiktigt lönsamt i pengar. Anser ändå att det är djupt odemokratiskt med en ärvd kungamakt. En vald kung är något helt annat. Styr också många små barns tankar som borde vara friare och öppna för nyheter och inte fördunklas i sagomiljö.

   Hörde just Rysslands bidrag och det var bra samt en svensk hade skrivit låten med andra.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
 6. Blir ju lite som svartepetter när den som vinner måste ta kostnad och ansvar för nästa självklara terroristmåltavla.

  Jag som aldrig kollar på Tv råkade faktiskt se den svenska uttagningen och vi kommer ju garanterat inte att vinna denna gången.

  För övrigt så tycker jag det är bra om samhället inte uppmuntrar till homosex, promiskuitet och andra sjuka sätt att kanalisera sin sexualitet.

  Utan istället värnar om konstellationen "Kärnfamiljen"

  Men det få jag väl nästan inte tycka nuförtiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Uppmuntrar till homosex [...] och andra sjuka sätt".

   1. Homosexualitet är inte en sjukdom.
   2. Homosexualitet smittar inte.
   3. Du kan inte uppmuntras till homosexualitet.

   Enda skillnaden är att folk inte behöver dölja sin sexualitet i ett tolerant samhälle. Fast det är klart, skitstövlar som du finns ju kvar.

   Men just det, du är ju en sverigedemokrat och putinist. Ni har ju lite skev syn på verkligheten.

   Radera
  2. En dag kanske Kallle7 råkar upptäcka att han är homosexuell. Misstänker ofta att de som är räddast för homosexuella råkar vara de som är rädda för vad de egentligen är attraherade till.

   Radera
  3. Homosexualitet finns hos en mängd olika raser. Alltså är det inte mer sjukdom än din taskiga genetiska sammansättning Kalle7.

   Radera
  4. Jag misstänker starkt att min granne är homo. Varför skulle hans penis annars ha den här konstiga bismaken?

   Radera
  5. Inte bara människor är homosexuella. Även massor med djur är det (ett antal % hos vissa arter), till och med virila lejonhannar enligt en nyligen publicerad artikel med bild, satte på varandra. Att uppmuntra eller nedmuntra hjälper förmodligen föga mot medfödd programmering. Ens personlighet kan visserligen tryckas ner, men du kan aldrig få någon att gilla något de grundläggande inte gillar.

   Personligen förstår jag inte varför folk ens bryr sig vad andra har för sig i sängen. Kanske de känner sig hotade, kanske de har religiösa motiv, kanske de kämpar mot egna förbjudna ambivalenta känslor och vill ta ut det på de som gett efter i deras skruvade värld.

   Radera
  6. Hrm..Jag är inte Homosexuell det har jag provat flera gånger i min ungdom, men det funkar inte för mig. På den tiden kändes det som att jag hade ett val, Heterosex uppmuntrades och betraktades som det normala och eftersträvansvärda.
   Homosex var något man skulle undvika och försöka tränga undan, inte experimentera med eller bejaka.

   Jag både kände och uppmuntrades alltså att bli/vara Heterosexuell och på det spåret är det. I en annan tid så hade jag kanske gått vilse och provat diverse andra saker som vi inte ens kände till fanns eftersom vi tex inte hade Aftonbladet då.

   Alla har kanske inte det valet och är ofrånkomligt Homo, vilket är beklagligt eftersom det är inte naturens mening.

   Självklart har jag frestats att vara otrogen och på många andra sätt använda sex på ett sätt som snarare liknar ett rent missbruk. Därför vet jag att det är rent skadligt för människor att göra sådär mot sig själv och andra.

   Flera av mina vänner är Homo/Bi och jag har verkligen inget att invända mot deras sätt att leva, men jag ser också att många lever i "motvind" liksom, motarbetade av universum. Inte av samhället.

   Och javisst ja.. Jag är (blev) dessutom Kristen, vad som är rätt och fel, bra och dåligt enligt mina upplevelse (vilka är många och personliga) synkar oftast klockrent med nya testamentet.


   Radera
  7. Om man är bisexuell kanske man kan uppmuntras att välja det ena eller andra och få det att funka, men annars inte. Jag har ännu inte träffat en man som jag har haft ens den minsta antydan till sexuella känslor för. Bara tanken får mig att kräkas lite i munnen. Och där tror jag vi har grundproblematiken. Folk som inte begriper bättre förväxlar sin reaktion på sin fantasi med verkligheten. Ser de två bögar eller flator som tungkysser så sätter de sig i den situationen med helt mänskliga spegelnneuroner och reagerar som att de blivit utsatta för ett övergrepp. Och det enda som hjälper mot såna fobiska reaktioner är att utsättas ännu mer för det, så försvinner det med tiden. Helt normal fobiträning alltså.

   Radera
  8. Så är det nuförtiden för mig också, klarar inte ens att se 2 män kyssas (urk) mår direkt illa och vänder bort blicken.

   Men som ung så var jag bara KÅT, inget annat, hade typ inga preferenser då och tände varken på tjejer eller killar, men sex på vilket sätt som helst var intressant..

   Självklart formas ens sexualitet i unga år och den blir klart påverkad av upplevelser som följer med resten av livet, tex fantastiskt bra sex eller övergrepp

   Radera
  9. Kallle7, ta du och skit fullständigt i vad andra människor gör med sin sexualitet så länge det inte skadar någon annan.

   Radera
  10. Intressant diskussion det här, och självutlämnande. Så jag får väl kontra då med att jag var också KÅT, men hade preferenser (programmerade sedan födseln utgår jag från) redan innan jag hade något koncept för kåt. Redan när jag var väldigt liten hade jag ett obändligt intresse för att undersöka det andra könet. Lyckades få min mamma att göra ett tält av sängtäcket över sina ben en morgon i sängen så att jag i lönndom kunde inspektera hennes kön med en ficklampa, förstås se men inte röra insåg jag. Och då var jag 4-5 år.

   Den ena efter den andra flickan (i min egen ålder då) undersöktes i detalj. Senare när jag fick riktiga sexuella känslor så byggde vi (grabbarna) en koja i skogen och bjöd in tjejerna från klassen för att stolt visa upp byggnaden och ligga och hångla (kanske 11-12 år då), med ett rejält spett i byxan. Och sen har det bara fortsatt på den utstakade linjen.

   Radera
  11. Enannnan, det är nog så att Kallle7 är bisexuell, dvs B:et i HBTQ. Han har bara inte hittat någon man som han är attraherad till på sistone. Utom låtsaskompisen Jesus, förstås.

   Inget fel med att vara HBTQ, kallle7, det som händer mellan vuxna människor utan skada för någon annan ska ingen döma.

   Radera
  12. Grattis till enannan m.fl., för att ni redan har klarat av er behandling med Ludovico tekniken!

   Radera
  13. endast riktiga män blir homosexuella

   Radera
  14. Mina kommentarer var förstås inte konstruerade för att sabla ner på någon utan endast för att dela med mig av min förståelse i frågan på ett trevligt och respekterande debattformat.

   Vad gäller Jesus så är nog det en brist hos den mänskliga hjärna att processa den moderna verkligheten. Utvecklingsteoretiskt kan man kanske förklara fenomenet med att det hjälpte större grupper att interagera utan att först slå ihjäl varandra. Nu har vi förstås lagar och andra regler som gör fenomenet helt överflödigt.

   @LXV, Trams

   Radera
  15. Fakta är inte trams, enannan, det som är trams är det du skriver att det inte funnits några lagar i den tid Jesus levde.

   Du, cornuboten och resten av skaran nyttiga idioter kan rationalisera och filosofera till månen och tillbaka, men jag kan lova dig att det roliga kommer att ta slut den dagen din son kommer hem till dig med sin pojkvän. Det är också helt upp till er att bortse från det faktum att HBTQ-gänget står för den största andelen av våld i nära relationer (gissa varför... jag kan ge dig en 'hint' - det har att göra med en människas moraliska värderingar).

   Ha en trevlig Queervision-kväll!

   Radera
  16. @LXV

   Det jag skrev var i överförd bemärkelse, och inte med så många ord, att förmågan till religion kan ha haft en enande evolutionär effekt genom människans utveckling, och därför gynnades i ett Darwinistiskt urval, och att det är därför den fortfarande finns (har inte hunnit vaskas ur genpoolen än). Alltså religion pre-Jesus, kanske flera hundra tusen år tillbaka talar vi om. Jesus et al var bara den sista formaliserade statsreligionen för att moderera massorna efter trägudar, stengudar, och helt vanliga beläten. Den sista dödsryckningen kan man säga.

   Jag tackar för att du påpekade bristen i min kommentar så att jag kan belysa den mer för personer som inte förstår liknelser, typ såna som i bibel, utan tolkar dem bokstavligt.

   Radera
  17. Vill bara komplettera med en länk till lesbiska gorillor:
   Lesbiska Gorillor
   och en viril lejonhanne som sätter på en annan:
   OBS starka bilder!

   Radera
  18. Vad är problemet med homosexualitet, förutom vissa individers äckelkänslor inför det? Det är ju inte så att vi har brist på människor direkt.

   Radera
 7. Bra att motverka att HBTQ-personer förföljs i Ryssland.

  Men hur är det med förföljelsen i det nya Sverige som växer fram? Där TV-team från hela världen blir utkastade och måste ha poliseskort.

  Områden där vi aldrig ser SVT göra HBTQ-reportage fast det bara tar 15 min med bil dit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kallas att flytta fokus. "Varför ser du flisan i din broders öga men märker inte bjälken i ditt eget öga", enligt Bibeln. Du kallas brun, putinist, rasist, homofob, islamofob etc för att tysta kritiken.

   Radera
  2. Att vi i Sverige har problem med växande trakasserier mot kristna och HBTQ på t.ex flyktingboenden. Judar trakasseras i Malmö. Riksdagen fördömer men gör inget på grund av vänsterpopulister som kallar oroliga för bland annat bruna, rasister och islamofober.

   Radera
  3. Varför kommenterar inte Corny Marias och Styrbords inlägg?

   Radera
  4. @wikstrom

   De där områdena är ju inte längre svenska, det vet Cornu om.

   Men han vågar inget säga eftersom hans försörjning hänger på att spela sina kort rätt, så han inte hamnar i nåt drev. Mycket lättare att hoppa på oss som protesterar och kalla oss "putinister" för att vi vill ha en förändring och röstar på det enda partiet som vill det.

   Cornu och alla som inte röstade på SD de senaste valen är de som hjälpt till att förstöra vårt land.. Oavsett orsaken, bristande insikt, ren dumhet eller rent vilseledda (som cornu, som tror att SD styrs av Putin haha).

   Radera
  5. SD-anhängare körde ju ett välmotiverat pridetåg i Rinkeby-Tensta.

   Roligast var dem s.k HBTQ-vänliga vänsterns reaktion.

   Radera
 8. Nej, jag kommer att rösta på Ryssland för att jag tycker att de har en fet låt, och hoppas att majoriteten resonerar på samma sätt, även om det alltid kommer finnas en och annan tråkmåns som försöker göra politik av precis allt :)

  SvaraRadera
 9. Bästa med om Ryssland vinner är att de får slösa bort pengarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Paul Göransson, bästa med om Sverige vinner är att de får slösa bort pengarna.

   Radera
  2. Det bästa för Ukraina, som nu vann, är att de nu får slösa bort pengar.

   Radera
  3. wikström, det bästa för Banderastan, som nu vann, är att de nu får slösa bort dina och mina pengar.

   FIFY

   Radera
  4. LXV, så sant så sant.

   Radera