Cornucopia?

Aktuellt

Nytt teveformat - dokusåpan #skyddsrummet

"I skyddsrummet kan alla höra dig skrika" - Lars B på Twitter I MSB:s skyddsrum ska varje person få 0.75 m2 i yta. Detta är en g...

2016-05-23 10:45

Redwood Pharma till AktieTorget med siktet inställt mot en 46-miljarders ögonmarknad

Detta inlägg är reklam.

Redwood Pharma, är ett bolag som utvecklar ögonläkemedel, har erfarna och framgångsrika entreprenörer och två viktiga tillgångar som ska säkerställa den framtida intjäningsförmågan, FAS II-data och IntelliGel®, en drug delivery-plattform. Med hjälp av positiva FAS II-data från kvinnor som lider av kroniskt torra ögon kan bolagets ögondroppar utvecklas snabbare och med mindre risk än om man fått göra prövningarna från början. Teckning pågår till och med den 27 maj.


RP101 Redwood Pharmas produkt mot torra ögon

RP101, ögondroppar, som bolaget utvecklar innehåller en känd biologisk substans som kan hjälpa kvinnor efter klimakteriet med kroniskt torra ögon. Idag finns ingen bra behandling för patienter som har måttliga till svåra besvär. Produkten kommer att bli den första som påverkar en grundläggande orsak och som naturligt ökar produktionen av tårvätska. Med hjälp av IntelliGel®, en drug delivery plattform, ska en ny formulering utvecklas som minskar doseringstillfällena ned till en eller två gånger per dag och därigenom bli bekvämare och lättare att ta för patienten. IntelliGel®, bolagets drug delivery-plattform, planeras användas som bas för många fler nya ögonprodukter.Marknaden för torra ögon med måttliga till svåra besvär, DED (dry eye disease)

Den globala marknaden för receptbelagda läkemedel inom DED beräknas växa till USD 5,5 miljarder under 2022. Det finns närmare 5,8 miljoner kvinnor i åldern 45-65 år i USA och Europa som lider av kroniskt torra ögon. Marknaden är så pass stor att om en affärspartner når 10% marknadspenetration i Europa och USA så kan försäljningen årligen uppgå till över 500 miljoner USD och vid 20% marknadspenetration till mer än en miljard USD.
Det finns idag inga konkurrerande produkter under utveckling som är riktade till kvinnor och mot de underliggande biologiska mekanismerna på det sätt som Redwood Pharmas RP101 gör.

Affärsmodell

Genom licensavtal på RP101med större läkemedelsbolag kommer Bolaget att erhålla betalningar från olika milstolpar och framtida royalty. IntelliGel® kan dessutom säkerställa multipla möjligheter till attraktiva licensavtal.

Nyemission

Den nyemission som nu görs på cirka 20 mkr tillsammans med teckningsoptioner som under andra halvåret tillför ytterligare cirka 18 mkr 2017 ska ge bolaget nya FAS II-data och därefter en möjlig attraktiv utlicensiering av RP101. Bolaget värderas till 28,8 mkr före emissionen och är till cirka 80% garanterad av företagets nuvarande ägare

5 skäl att investera enligt Analyst Group:

• Marknaden för receptbelagda läkemedel för torra ögon bedöms årligen växa med 12 % och nå en marknadsstorlek om 5,5 mdUSD 2022.

• Idag finns inte några läkemedel som kan hjälpa majoriteten av patienterna som lider av kroniskt torra ögon och det behövs därmed nya medicinska lösningar. Redwood Pharma ska utveckla det första läkemedlet riktat mot en grundläggande mekanism av kroniskt torra ögon hos kvinnor efter klimakteriet, nämligen hormonbrist.

• Med rättigheten till tidigare klinisk data avseende RP101 kan bolaget nå marknaden snabbare med lägre risk. För att ytterligare öka värdet av RP101 ska en omformulering göras tillsammans med plattformen IntelliGel®, där nya kliniska studier ska inledas senast i slutet av 2017.

• Med hjälp av drug delivery-plattformen IntelliGel® kan frisläppning av den aktiva substansen ske på ett mer kontrollerat sätt. Målsättningen är att RP101 ska omformuleras så att doseringen ska kunna ges 1-2 gånger per dag. Via IntelliGel-plattformen kan även ytterligare ögonprodukter komma att utvecklas framöver.

• Bolaget ska generera intäkter genom licensavtal med större läkemedelsbolag med affär senast efter fas II. För RP101 kan man därmed tänka sig att en första licensintäkt potentiellt kan komma under 2018. Därefter kan ytterligare intäkter komma vid uppnådda mål, t.ex. slutförd fas III, marknadsgodkännande och försäljning.

Extern kommentar från Analyst Group

Redwood Pharma riktar sig till en stor marknad där det finns en tydlig efterfrågan på bolagets läkemedel. För en investerare kan värde komma i form av milstolpsbetalningar, utlicensiering av IntelliGel®-plattformen, ytterligare produktutveckling, marknadsförsäljning och uppköp. En investering bör ses som långsiktig och en investerare bör vara medveten om att det alltid finns risker inom läkemedelsutveckling, t.ex. att processer kan ta längre tid än väntat. Med nuvarande ledningspersoner anser vi att Redwood Pharma har goda chanser att framgångsrikt utveckla bolaget.

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Redwood Pharma.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

3 kommentarer:

 1. Hade väntat mig att du skulle vara först på bollen gällande Stampen.
  Ansöker om rekonstruktion enl SVD!

  SvaraRadera
 2. Investera i sådana här företag är som att som att spela på Solvalla. Kan gå precis hur som men mest troligt förlust. Går det hem så blir det dock bra utdelning men är supersvåra att bedöma. Man behöver nog investera i 50 olika bolag för att få in en fullträff och om den fullträffen ger 50 ggr pengarna så är man ändå bara plus/minus noll för man förlorade på alla de andra 49! Det är ändå denna typ av företag som bygger framtiden och förbättrar för människor men som investering är det ytterst svårbedömt. Jag står över.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har så rätt. It can go either way. Men tyvärr så har Svenska small cap venture firms börjat lära sig sen ca 10 år tillbaks det UK och USA körde för 25 år sedan (eller 50 till och med). Det innebär att oavsett utfall så vinner alltid de ursprungliga investerarna. Och det är inte alltid tydligt vilka som står bakom bolaget egentligen. Det gäller att hålla utkik efter såna "småluriga" schemes - för de är ofta sjäva affärsidén med prospektet. Du som följeinvesterare skall bara lyfta av risken och garantera deras vinst. Detta ökar risken att bolaget misslyckas.

   Radera