Cornucopia?

Aktuellt

Mina e-noveller nu som ljudböcker på Storytel

Mina tre e-noveller Valet, Berget och Oscar finns nu som ljudböcker på Storytel . I väntan på min nästa roman Höstregn, uppföljaren till Hös...

2016-05-02 14:06

Nordkorea + Folkrepubliken Donetsk = Sant!

En video från Göteborg under första maj igår, där man ser Nordkoreas flagga bredvid den så kallade Folkrepubliken Donetsk (DPR) flagga. I sig kan man tycka att det är en slump och att alla socialistiska idioter dras till första maj. Men sedan kommer ett textsvar från DPR-flaggans bärare.

Folkrepubliken Donetsk är vad en del av de av Ryssland ockuperade delarna i sydöstra Ukraina kallar sig själva.
Nordkoreas flagga.

Filmen är alltså från socialisternas och Socialdemokraternas, Vänsterpartiets, SSU:s och Ung Vänsters demonstrationståg i Göteborg.


Frans Sporsén, som tog filmen fick sedermera följande svar i text på Facebook. Kommentaren raderad, men skärmdump nedan:


Så nu vet ni i vilket sällskap de sk kremlinerna och rysstrollen i kommentarsfältet hittas. Det handlar alltså om extremvänster och antiliberaler, som förespråkar socialism på Nordkoreanivå. Kom ihåg det när trollen kommenterar och försvarar Rysslands invasion av Ukraina.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

27 kommentarer:

 1. Jag är också osäker på om de bara trollar eller om de verkligen menar allvar.

  Jag har internettat tillräckligt mycket att jag tror att det lutar åt det första.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför det?
   Den här organisationen är inte på låtsas.

   Radera
  2. Stalin har ju haft det lite motigt efter sin hjärnblödning 1953, så det är klart att en del empatiska personer känner att de "stöder Stalin".

   Radera
 2. Jag trodde dom hade koll på vad dom släppte igenom i de där tågen?

  Några kompisar försökte trolla ett förstamajtåg med (milt) nedsättande kommentarer om kungen och blev utslängda direkt. Och republik är väl nåt som står i åtminstone V:s partiprogram tror jag?

  SvaraRadera
 3. De har så klart hyfsat bra koll men lite nordkorea-flaggor och stalin-profiler är helt sanktionerat. De står helt enkkelt för det budskapet. Svårare än så är det inte.

  Det är exakt samma sak i MP. Folk blir plötsligt förfärade över MP efter att MP gått på samma linje i över 10 år. När man då blir förfärad undrar man om det kan vara på riktigt och givetvis är det på fullaste och blodigaste allvar både i MP, V och S. De förstår helt enkelt inte bättre och tycker faktiskt att Sovjet var bra och att Nordkorea är jämlikt. Det är bara att de ångrar sig lite grann under galgen.

  De rensar alltså ut flaggor som är misshagliga även om de säkert missar någon ibland. Men dessa flaggor är helt okontroversiella och i linje med partilinjen och socialismen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det verkar ju inte bättre.

   Kritik mot kungahuset = vanligt folk ogillar, bort med det.

   Nordkoreansk flagga = vanlig människa känner inte igen det ändå, helt OK.

   Radera
 4. Du skriver "Filmen är alltså från socialisternas och Socialdemokraternas, Vänsterpartiets, SSU:s och Ung Vänsters demonstrationståg i Göteborg".
  Lite källkritiskt funderande... Vilket demonstrationståg var detta i? S och V lär väl knappast ha haft ett gemensamt demonstrationståg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ser ut att vara KP's tåg. Cornu verkar tro att det finns ett (1) 1 maj-tåg i Göteborg.

   Radera
  2. Att det är Röd Fronts (KP och Rättvisepartiets) tåg låter rimligt. Filmen är tagen på Linnégatan kvarteret söder om Andra Långgatan och demonstranterna verkar stå stilla eller vara på väg norrut. Socialdemokraterna tågade från Järntorget till Götaplatsen, VP från Andra Långgatan till Gustaf Adolfs torg vilket innebär att inga av deras demonstranter borde vara där. Röd Front däremot gick från just Linnégatan till Kungstorget.

   Och nej, man kan inte rent allmänt dra alla "socialister" över en kam.

   Radera
  3. Tack Erik för trolig geolocation! Det innebär alltså att det handlar om det förstamajtåg som virrpannorna i Kommunistiska Partiet (f.d. KPML(r)) ordnade och deras kontakter med vänsterdiktaturer såsom Nordkorea är ju väl dokumenterade och inte heller något de hemlighåller. KP är snarast att jämföra med extremister på högerkanten och knappast representativa för vare sig V eller S.
   Så lite källkritik hade varit på sin plats, Lars!
   Du skriver: "Filmen är alltså från socialisternas och Socialdemokraternas, Vänsterpartiets, SSU:s och Ung Vänsters demonstrationståg i Göteborg." Vilket alltså är helt felaktigt!

   Radera
  4. Dock intressant med kopplingen mellan Donetsk och Nordkorea!

   Radera
 5. Fast den där Frans verkar vara en trist j-vel. Han har nån slags De Geer-pastisch med anti-socalistiskt budskap där han istället för "var onationell" som i originalet skriver "var monogam". Säga vad man vill men socialisterna har haft de bästa konstnärerna. Monogami känns inte särskilt provokativt.

  SvaraRadera
 6. Kommunism, när (nästan) alla har det lika dåligt. Socialismen är bara ett stenkast från samma ideologi.

  SvaraRadera
 7. När Hillevi Larsson (S) och Daniel Sestrajcic (V) i Malmö kan demonstrera till parollen "Döda judarna" så har ju sådant som detta redan högt föredöme i den svenska vänstern. Standardförklaringen är ju annars alltid : "jag förstod inte", så den här figuren skljer sig ju litet.

  SvaraRadera
 8. Har mycket svårt att tänka mig något annat än att det var SKP och KPs gemensamma tåg. Alltså trottar och leninister, inte socialdemokrater. Den här typen av symbolik i samma tåg som statsministern hade blivit betydligt mer uppmärksammat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och folk blir upprörda över några nassar som tågar... men tycker det där är helt ok...

   Radera
  2. Historiekunskapen är ringa hos en stor allmänhet; Stalin var med och vann kriget - det tycks räcka med den kunskapen. Att han lät mörda miljontals människor - fler är nazityskland någonsin gjorde - tycks inte vara allmänt känt; därför accepteras kommunism och socialism av just allmänheten.

   Radera
 9. Din slutledningsförmåga är fläckfri som vanligt Cornu :)

  SvaraRadera
 10. Ryssar och kommunister lyckas nästla sig in hos de godtrogna, blåögda och naiva, vi andra står förvånade med tappade hakor och undrar om dom verkligen inte förstår. Inte för att kapitalismen är så mycket bättre, men vi får i alla fall välja själva.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åja, jag tycker nog skillnaden är avsevärd. Det tycker alla som smiter från Nordkorea också.

   Radera
  2. Den kapitalistiska gängledaren Obama tyckte i sitt tal på Kuba att vi ska anamma det som fungerar från kommunismen och och blanda med det bästa från kapitalismen.. Uppenbarligen finns det något som får Obamas hjärta att slå för kommunismen.

   Radera
 11. Problemet med första maj är att det blivit ritual istället för folklig demonstration. Att "FR. Donetsk" eller FR. Nordkorea är med är knappast något som visar på att det finns en gemen vilja att stödja dem, utan snarare allmän slapphet.

  SvaraRadera
 12. Svar
  1. @Stridspitt 18:28
   TTIP handlar inte så mycket om att riva de relativt blygsamma tullarna på varor mellan USA och EU (storleksordningen på 4 %). TTIP handlar mer om att bidra till förverkligandet av NWO, på nationalstaters bekostnad, som jag ser det. Det är ju tänkt att globalt verkande företag inte ska behöva rätta sig efter nationella lagar.

   Om ”Corporatocracy” har John Perkins talat redan 2006 inför krigsveteraner i USA. John Perkins beskriver sig själv som en ”Economic Hit Man”, då han bl.a. ligger bakom implementeringen av petrodollarn på 1970-talet (ca 8:30 i videoklippet).
   https://www.youtube.com/watch?v=KDPoZJNT1eM
   https://www.youtube.com/watch?v=Oid_95vUZAc
   https://www.youtube.com/watch?v=vCde8IjS-GE

   Radera
 13. Hans resonemang är lite som att hylla en Björn som skrämde bort vargen

  SvaraRadera
 14. Om nordkorea är paradiset på jorden, varför flyttar man helt enkelt inte dit istället för att bo kvar i det kapitalistiska helvetet sverige?
  Och hur kommer det sig att folk flyr från cuba till usa och inte motsatt riktning?

  SvaraRadera
 15. Om nordkorea är paradiset på jorden, varför flyttar man helt enkelt inte dit istället för att bo kvar i det kapitalistiska helvetet sverige?
  Och hur kommer det sig att folk flyr från cuba till usa och inte motsatt riktning?

  SvaraRadera