Cornucopia?

Aktuellt

Anställda LO-medlemmar - ovanligt folk

Fackförbundet LO:s ordförande Thorwaldsson ska avgå. LO-medlemmar är allt ovanligare och LO-medlemmar med någon form av anställning är ovanl...

2016-05-05 09:00

Mona Sahlin vet hur man avgår

"Underbar och älskad av alla..."
Mona Sahlin har avgått som samordnare mot våldsbejakande extremism. Antagligen är det bra, för även om alla makthavare tydligen älskar Mona Sahlin, så finns det inget att se konkret av hennes arbete. Att prata och vara trevlig mot olika makthavare och experter är förstås ... trevligt, men stoppar inte någon våldsbejakande extremism.
Mer effektiv mot våldsbejakande extremister än en pappersrapport.
Nu är det tänkt att det ska komma någon slutrapport i sommar.

Ja, hela samordningsarbetet verkar vara att ta fram en rapport. En diger lunta papper som man kan drämma i huvudet på våldsbejakande extremister. Gissningsvis kunde pengarna spenderats betydligt bättre.

Mona Sahlin må vara hur underbart trevlig och älskad av alla som helst, men det duger faktiskt inte.

Dessvärre har hon nu avgått på grund av att hon återigen verkar ägnat sig åt juridiska tveksamheter i privatlivet och inte på grund av hennes arbete. Rapporten är i sitt slutskede och man får hoppas att hon verkligen bara agerat samordnare och fått olika experter att tala med varandra. Sahlins kompetens ligger i det sociala, utanför det är kompetensen högst tveksam. Ett lysande exempel på att social kompetens inte räcker.

Nu önskar vi henne hej då, och hoppas att hon inte behövs i det offentliga mer. Men jag tvivlar. Hon är ju så trevlig.

Hon vet åtminstone hur man avgår. Utan protester, utan att bortförklara sig och utan tjafs. Något som miljöpartister borde ta till sig. Social kompetens helt enkelt. Alla är bra på något.

Sedan kan man diskutera exakt vad hon gjort för fel här. Tydligen har hon pengar nog privat att betala en välbehövlig livvakt för 60 000:- SEK i månaden, men glömde betala ca 18 000:- SEK i månaden i sociala avgifter, även om hon angav livvaktens månadsinkomst till hans statliga lön om 43 000 + hennes utbetalning om 60 000 + de sociala avgifterna om 18 000 för en summa om 120 000. Alla ser ju felet här, nämligen att det blir 121 000:- och inget annat. Annars är jag mest fascinerad över varifrån Sahlin får 60 000:- SEK i månaden. Hotbilden mot henne är reell, förstås, men att ur egen ficka betala för livvaktsskydd utanför ordinarie skydd får nog sägas vara exceptionellt. Felet måste rimligtvis vara att hon inte betalat in sociala avgifter, att hon får 121 000 till att bli 120 000 och räknar in sociala avgifter i en persons bruttolön handlar om kompetens. Sedan är det upplyftande att en gammal socialdemokrat anser att sociala avgifter (om än inte betalade) ska räknas som bruttolön. Vi ser alla fram emot att detta blir standard i alla lönekuvert framöver.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

46 kommentarer:

 1. Glöm inte de 215 000 kr hon hade i obetalda skatteskulder hos fogden. Eller att hennes livvakt som hon gick på visningen med rattar en sproilans Audi R8 V10.

  Relativt övertygad om att det försnillats pengar av staten för att ge fina grejer till sin unga älskare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har man 60tkr (svart?) i månaden utöver en lön på 43tkr så kanske man har råd med en Audi R8?

   Radera
  2. Vem har 215tkr i obetalda skatteskulder och vad avser dessa? Är det så att hon som arbetsgivare deklarerat att hon betalat ut en bruttolön på 60tkr och inte betalat in preliminärskatten på dessa? Eller är det så att hon helt enkelt inte lämnat in en arbetsgivardeklaration här?

   För den som inte känner till det så skall en arbetsgivare varje månad lämna in en deklaration på hur stor bruttolön som betalats ut varje månad och hur mycket som innehållits som preliminärskatt. Per deklarationsdatum skall man också betala in deklarerad preliminärskatt och arbetsgivaravgift på hela altet. Har man deklarerat så har man en skatteskuld, har man inte deklarerat (i tid) så har man skitit i det blå skåpet.

   Radera
  3. De 60kkr betalades endast ut för detta årets månader som en konstruktion för att han skulle få bostadslån till bostadsrätten för 10Mkr.

   Förutom arbetsgivaravgiften så hade Mona Sahlin 215kkr obetalda skatteskulder som låg hos fogden, men som nu är betalade.

   "Samtidigt som Mona Sahlin enligt egen utsago kunnat betala sin före detta livvakt 60 000 kronor i månaden med sociala avgifter inräknat en utgift på över 78 000 kronor i månaden har hon lämnat sina egna skatter obetalda så att Skatteverket tvingats skicka dem till kronofogden.
   Enligt offentliga register hos Skatteverket var hennes skatteskulder hos kronofogden så sent som i helgen drygt 215 000 kronor."

   Får man 60kkr svart i fyra(?) månader har man inte råd med en R8 v10, även om man köper en begagnad för 500kkr (vilket är väldigt osannolikt med tanke på att det är en 2nd gen v10) så är service och försäkringar anpassade efter det trippla. Det är betydligt dyrare att köra Audi R8 v10 än Porsche 991 turbo, både i nypris men framförallt i underhåll då 991 turbo är en mycket lättare bil.

   Radera
  4. Jag utgick från att man lånar till bilen och räknar man med att få behålla lönen så kan man rimligen ha råd med bilen.

   Att han kommer med en R8 är kanske inte så märkligt, men om bilen är registrerad på honom få man ju anta att han defacto har lön därefter. Att det krävs ett oriktigt intygande för att styrka detta verkar onekligen skumt, kan det vara så att beloppet som intygats trots allt är rikigt även om de inte vill erkänna att resterande pengar är svarta?

   Radera
  5. Äh, livvakten kan faktiskt ha ärvt pengar helt legitimt eller vunnit på Lotto. Ni har ingen aning om vederbörandes privatekonomi. Vederbörande är inte frågan här, det är Mona Sahlin.

   Radera
  6. Det jag menar är att vederbörandes privatekonomi kanske inte är så irrelevant.

   Om man utgår från att han inte är allmänt korkad så får man väl anta att han har ekonomi nog för att kunna ha bostadsrätten, men tydligen ansåg inte föreningen det utifrån de (officiella) uppgifter de hade att tillgå.

   Endel har teorier om att MS's snabba avgång beror på att hon vill slippa mediadrev vilket kan bero på att det finns mer tveksamheter i storyn som kan belasta henne.

   En sådan teori skulle kunna vara att hon var medveten om att han hade betydande svart inkomst. En mer betungande teori skulle vara ifall MS själv var inblandad i detta, en ytterligare mer betungande teori vore ifall pengarna har tvivelaktigt ursprung dessutom.

   Men visst, han kan ju ha fått pengarna helt legitimt och har inte de inkomster som behövs för att klara av bostadsrätten...

   Radera
  7. Var var livvakten anställd? Om han var statligt anställd så har nog Säpo rimlig koll, de är inte helt inkompetenta.

   Radera
  8. Jag tror han är Monas kola-kran.

   Radera
 2. Hur kunde Mona "häftigt att betala skatt" Sahlin glömma av att betala in skatterna för sin välavlönade livvakt? Eller det kanske inte är så häftigt med skatt längre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror hon egentligen menade att det är häftigt att vi betalar skatt till henne.

   Radera
 3. Alltså hon har aldrig betalat 60000 kr/mån privat. Efter att det kom ut i media så har hon betalat in 60000 kr en gång för att få det att se ut som intyget är korrekt.
  " Enligt Expressen betalades 60.000 kronor in på kontot dagen efter att tidningen intervjuat Mona Sahlin"

  Hon ville nog bara vara snäll mot en god vän helt enkelt. Undra varför banken läckte intyget?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja antar att dessförinnan dök pengarna bara upp från ingenstans.
   Eller ja kanske ett oredovisat konto från Dubai, eler liknande?

   Radera
  2. "Varför banken läckte"? Som jag förstår det : Livvakten ville handla lägenhet, blev ej godkänd av föreningen pga låg inkomst, Mona skrev intyg och Livvakten överklagade beslutet till tingsrätten. Då blev intyget offentligt. En alldeles ovanligt korkad livvakt. Regel nummer ett är att aldrig lämna pappersspår, vilket Mona väl förstår, för man gissar att intyget knappast är diariefört.

   Radera
 4. Jag fattar inte den där räkneövningen. Banklån beräknas utifrån lönekostnad?

  Eller är det bara de där sista 18 som är felaktiga? Banken lånar ut pengar till snubbe som har 43 i lön + 60 papp svart? (Och oss har de trackat med att man ska uppge var pengarna på kontot kommer ifrån - för att undvika penningtvätt.)

  Det kanske är så Sahlin kan betala 60 papp ur egen ficka: genom sitt arbete med extremism har hon goda kontakter så att hon kan fixa deg. Lever inte extremism-organisationer på svarta pengar från knark och vapen? (konspirationsteori!)

  SvaraRadera
 5. Det märkliga är att man verkar ha gjort så lite för att MOTVERKA jihadister och rekrytering av dessa. Man har varit ganska slapp med att sätta ner foten helt enkelt. Först så var tydligen strategin att man skulle curla lite med hemvändande jihadister: förtur i bostadskön (och man syftade inte på förtur till en etta bakom lås och bom).

  Vilka lagar har man egentligen stiftat/ändrat för att motverka detta? Det verkar som att man inte har det alls. Det tragiska är att endel är lagar som nästan borde ha stiftats i och med avskaffandet av värnplikten - mig veterligen är det inte olagligt att ta värvning i främmande krigsmakt ens om sverige är i direkt krig med denna (innan var kanske tanken att man hindrade detta genom att man därmed måste desertera först).

  Det kan iofs finnas legitima skäl till att ta värvning i främmande krigsmakt , men dessa borde ju gå att undanta rätt lätt i en lag. Som legitima skäl kan jag tänka mig att utländsk medborgare ansluter till sitt lands krigsmakt. Tänker man frivilliga under finska vinterkriget så ställer det till det - man kan tänka sig att regeringen skulle kunna sanktionera sånt, men då tar man officiellt ställning i konflikten och riskerar dras in i den. Eventuellt så kan man behöva se över reglerna för permanent uppehållstillstånd och medborgarskap för att förhindra problem.

  När det gäller asyl så torde det ju vara uppenbart att man inte kan resa tillbaks till sitt ursprungsland eller något land med liknande statsskick - har man sökt sig en tillflyktsort i sverige och (frivilligt) reser tillbaks till det man flyr från så kan man ju ifrågasätta skyddsbehovet. Här kan det vara praktiskt ifall de som (bara) har asyl inte har svenskt medborgarskap - om behovet av asyl upphör så får man skicka tillbaks dem.

  Att man inte verkar ha vidtagit någon åtgärd mot värvning till IS som såvitt jag kan se redan är olagligt (även om straffet inte är speciellt hårt):

  "12 § Om någon utan regeringens tillstånd här i riket värvar folk till främmande krigstjänst eller därmed jämförlig tjänst eller förmår folk att olovligen begiva sig ur riket för att taga sådan tjänst, dömes för olovlig värvning till böter eller fängelse i högst sex månader eller, om riket var i krig, till fängelse i högst två år. Lag (1974:565)."

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ungefär samma straffsats som osant intygande.

   Radera
  2. @Anonym 11:03
   "Det kan iofs finnas legitima skäl till att ta värvning i främmande krigsmakt , men dessa borde ju gå att undanta rätt lätt i en lag."

   Under bordet har det svenska politiska etablissemanget väl snarare uppmuntrat svenska medborgare från det militärt allianslösa konungariket Sverige att ta värvning i främmande makts krigsmakt, inom ramen för smyganpassningen till Nato. Det vore då förmodligen en juridisk klurig uppgift att klara ut rågången mellan de främmande makterna Nato/CIA å ena sidan, och sunnimuslimska militanta organisationer/nätverk å andra sidan. Båda är de facto aggressiva främmande makter.

   Jag tillhör den gamla skolan. Det svenska medborgarskapet borde också inbegripa värnplikt, vilket borgar för att man får en mer respektfull inställning till Sverige och andra människor. Sedan anser jag också att invandrare ska kunna mista sitt svenska medborgarskap, om de inte sköter sig eller har fått det på falska premisser. Men nu snackar jag utopier.

   Realiteten är att det fina gamla Sverige drivs mot en failed state; en grogrund för våldsbejakande extremism. EU och Schengensamarbetet samt vårt utökade militära samarbete med en av Arabvärldens mest hatade länder – USA – gör sitt till. Det svenska politiska etablissemanget, Sjuklövern, genomsyras av fosterlandsförräderi och dold islamism högt upp i partiledningen, och har alltför länge applåderat den destruktiva massinvandringen. Sverige har därför i en EU-jämförelse per capita fått ett extremt stort tillskott på lågutbildade sunnimuslimer med relativt höga födelsetal. Detta tillskott breddar rekryteringsbasen för muslimsk radikalisering, jihadism och terrorism på svensk botten i dagens samhällsklimat.

   Radera
  3. Ja tänk vilket juridiskt dilemma om nån tar värvning i en nato-armé som t ex den norska eller den danska. Och vilket landsförräderi det vore.

   Radera
  4. När det gäller NATO-anpassningen så vet jag inte i vilken omfattning folk faktiskt tar värvning i NATOs krigsmakt (i den mån sådan existerar öht). Notera att ta värvning i svensk krigsmakt som sedan deltar i internationella operationer (tillsammans med NATO-länders krigsmakter).

   I vilket fall som helst om svenska medborgare tar värvning i norska eller danska armén så vore det också förbjudet (med mindre än att det explicit tilläts att ta värvning i just dem).

   När det gäller medborgarskap så är det (generellt) inte förenligt med mänskliga rättigheterna att återkalla det, jag tycker att Sverige skall respektera mänskliga rättigheterna i detta avseende. Inte sköta sig? Varför skall inte "svenska" svenska medborgare inte omfattas av samma regler? Vad tror du folk får medborgarskap på för grunder? Hur skulle dessa grunder kunna visa sig vara felaktiga? Även om det kanske kan förekomma så tror jag det är tämligen ovanligt.

   Radera
  5. Förresten, om det fanns nån gång som man uppmuntrade till värvning utomlands var det på den gamla territorialförsvarstiden. Det kunde ju ses som kompetenshöjande för den svenska krigsmakten att få tillbaka nån som t ex tjänstgjort i Främlingslegionen eller vart som helst.

   Radera
  6. @Anonym 06:38

   Svensk säkerhetspolitik av idag styrs av den sinnesjuka Långtbortistandoktrinen, den proklamerade eviga fredens tid i vårt närområde samt av ett önskvärt Natomedlemskap. De antipatriotiska, globalistiska virrhjärnorna bakom den tillämpade Långbortistandoktrinen säger att konungariket Sveriges territorium skyddas bäst genom att Sverige bedriver anfallskrig under friktionsfritt Natobefäl på muslimsk botten. En långt gången parademokratisk smyganpassning till Nato har därför genomförts under ca 25 års tid. Följaktligen har det en gång så kraftfulla svenska totalförsvaret, som utarbetades av skärpta, fosterlandsälskande hjärnor, på ologiska grunder lagts i ruiner.

   Virrhjärnorna vet att de just nu inte har stöd för sitt efterlängtade Natomedlemskap, vare sig i Riksdagen eller hos allmogen. Men de spelar på att få stöd för Natomedlemskapet inom en snar framtid. För att då implementera Natomedlemskapet i praktiken så smidigt som möjligt, enligt dessa virrhjärnor, så räcker det inte enbart med att stora kontingenter svenska soldater på olika befattningar utbildas i Natoakademier under fredstid.

   Svensk militär bör då om möjligt också delta i skarpa Natooperationer för att få praktisk erfarenhet av Natos krigföring och av det militära ledarskapet. Från virrhjärnornas synvinkel, vore det då önskvärt om svensk militär under en kortare tid tog värvning i Natos krigsmakt, för att få praktiska erfarenheter av den framtida, förmenta krigsorganisationen. Därav mitt:

   ” Under bordet har det svenska politiska etablissemanget väl snarare uppmuntrat svenska medborgare från det militärt allianslösa konungariket Sverige att ta värvning i främmande makts krigsmakt, inom ramen för smyganpassningen till Nato.”

   Svenskt medborgarskap eller permanent uppehållstillstånd (PUT) har givits på tvivelaktiga grunder, t.ex.:
   * korrupt tjänsteman på Migrationsverket har sålt svenskt medborgarskap (PUT) till betalande invandrare. PUT kan inte att återkallas enligt svensk lag.
   * medborgarskap har tilldelats en stor grupp invandrare utan flyktingskäl, i en allmän amnesti.
   * ca 95 % av invandrarna har inte haft några pass eller id-handlingar när de söker asyl i Sverige.
   * så kallade apatiska, sondmatade flyktingbarn har ”mirakulöst?” tillfrisknat så snart de, plus familjemedlemmar, har fått PUT. ”Apatiska flyktingbarn” är endast ett svenskt fenomen, och uppenbarligen optimerat efter svenska PUT-regler.
   * man har inte fått ifrågasätta s.k. ensamkommande flyktingbarns uppgivna ålder. Invandrare som är klassade som flyktingbarn får per automatik ta hit sina föräldrar och anhöriga efter att de ”mirakulöst?” har uppstått. Dessa får då PUT.

   Kriminella invandrare borde bli av med det svenska medborgarskapet, eftersom de demonstrerar med önskvärd tydlighet att de inte vill uppfylla Sveriges rikes lag. ”Med lag ska land byggas.”

   Eftersom det svenska medborgarskapet så ofta delas ute på falska grunder, så får hederliga svenskar utomlands skämmas för sitt medborgarskap. Så var det inte förr i tiden. Då kände man stolthet att vara svensk.

   Lögn och fusk, är förmodligen de bästa redskapen en invandrare ska i verktygslådan för att dupera svenska godtrogna tjänstemän och öka chanserna att komma in i Sverige.

   Det är ingen mänsklig rättighet att få svenskt PUT genom lögn, hävdar jag.

   Radera
  7. Så du likställer att ta värvning i svensk krigsmakt med att ta värvning i främmande krigsmakt...

   När det gäller medborgarskapsfrågan så verkar du när du skall ge exempel på att medborgarskap har beviljats på felaktiga grunder genomgående gett exempel på PUT som ges på felaktiga grunder. Jag tycker att mycket av din argumentation faller - det finns inget hinder för att återkalla PUT under vissa omständigheter.

   OM det nu (mot förmodan) skulle förekomma att medborgarskap beviljas på felaktiga grunder så borde man i stället bättra på processen så att de inte beviljas på felaktiga grunder. Notera att de flesta grunder för att bevilja medborgarskap är möjliga att känna till när medborgarskap beviljas (och de fall där de inte är det bedömer jag som tämligen ovanliga).

   Radera
  8. Jag är ingen anhängare av den globalt verkande militära expeditionskåren under Natoflagg – IO-14. Jag vill ha ett riktigt territorialförsvar. Med territorium åsyftas konungariket Sverige.

   Tjänstemän på Migrationsverket som ger ut svenska medborgarskap till utländska brottslingar. Ett beviljat medborgarskap kan inte återkallas:
   http://www.aftonbladet.se/nyheter/article10207733.ab

   Radera
  9. @Anonym 11:51
   PUT leder ofelbart till svenskt medborgarskap efter några år i *-listan i min kommentar 03:23, om inte invandraren blir fälld för ett grovt brott, eller om det dyker upp en ID-handling som vederlägger invandrarens uppdiktade identitet. Jag kan inte se hur PUT ska kunna återkallas, eller om det finns något lagrum för återkallande, i punktlistan. Kan du?

   Jag står fast vid att invandrare, som har fått svensk medborgarskap, som är kriminella och därmed med önskvärd tydlighet inte vill respektera Sverige och Sveriges lagar, ska kunna bli av med sitt svenska medborgarskap. Som det är nu så har det svenska medborgarskapet blivit besudlat och har dålig klang tack vare den destruktiva massinvandringen. T.ex. när MSM ska presentera ”en kriminell handling” utfört av en invandrare, brukar de ofta förskönande inleda med – en svensk medborgare misstänks för att ha utfört ”en kriminell handling”.

   Dessutom är många svenska pass, både stulna, s.k. borttappade och förfalskade, i omlopp i grovt kriminella kretsar i många länder, Svenska pass är numera viktiga redskap i kriminella, nationsöverskridande verksamheter, tack vare den svenska destruktiva massinvandringspolitiken.

   Radera
  10. PUT kan t.ex. återkallas enligt 7 eller 8a kap utlänningslagen.

   Exemplet du visar på rör sig om två fall av medborgarskap som utfärdats på felaktiga grunder - vore detta ett större problem så antar jag att man kan bättra på processen så att medborgarskap inte så lätt utfärdas på felaktiga grunder. Avsikten med medborgarskap är att det är oåterkallerligt (såvida personen inte har dubbla), därför kan det vara bra ifall man inte delar ut dem så lättvindigt. Detta är en viktig skillnad mellan PUT och medborgarskap...

   Angående svenska medborgare som blir kriminella - varför skall ditt förslag bara gälla "utlänningar"?

   Radera
  11. @Anonym 18:56

   Jaså! Du hävdar att det bara ”rör sig om två fall av medborgarskap som utfärdats på felaktiga grunder” i Sverige. Du verkar vara väldigt godtrogen och tror förmodligen allt gott om varenda asylsökande.

   Du har sagt i samband med min punktlista, inklusive fallen med de ”Apatiska flyktingbarn”:
   ” Jag tycker att mycket av din argumentation faller - det finns inget hinder för att återkalla PUT under vissa omständigheter.

   Rätta mig då jag uppenbarligen har fel om de apatiska flyktingbarnen och förklara varför min argumentering faller i följande utsaga:

   Efter några år får invandrare, som tidigare har fått PUT i samband med att de på felaktiga grunder (bl.a. redovisade i den länkade SVD-artikeln) har klassats som apatiska flyktingbarn eller klassats som föräldrar till apatiska flyktingbarn, automatiskt svenskt medborgarskap under förutsättning att de inte har brutit mot ”7 eller 8a kap utlänningslagen”.

   http://www.svd.se/apatiska-barn-ofta-inte-sjuka


   ”Angående svenska medborgare som blir kriminella - varför skall ditt förslag bara gälla "utlänningar"?”

   Jaså! Likhet inför lagen är väl en princip du skriver under på, så därför borde du inte ha några problem med:

   Både infödda och invandrare med svenskt medborgarskap som begår kriminella handlingar och blir lagförda, ska bli föremål för prövning av sitt nuvarande medborgarskap, och därefter förvisas till medborgarskap enligt födelselandet.

   Radera
 6. Detta ligger helt i linje vad jag förväntar mig av en svensk politiker, brukade ogilla Mona skarpt, men bryr mig inte längre, hon är inte sämre än lille frippolin eller svetsarn, eller varför inte båtmålarromsås. Sverige är redan kört.

  SvaraRadera
 7. IS anses inte vara nån främmande krigsmakt utan en terroristorganisation. I det fallet gäller en lag från 2003. Det kan dock vara egalt, ty det är bevisen som är det svåra om folk reser iväg och begår brott. Det gäller såväl främmande krigsmakt som terrorism som pedofiler i Thailand tyvärr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det står "eller därmed jämförlig tjänst" vilket skulle kunna omfatta även en terrororganisation som IS. Kanske behöver lagen omformuleras så att det är klart att det gäller även om det inte rör sig en krigstjänst som inte står under en erkänd stat (eller du kanske syftade på lagen som saknades).

   En poäng här är att det blir mycket lättare att bevisa att de anslutit till IS och deltagit i träning eller strid än att bevisa att de faktiskt haft ihjäl någon (eller gjort något annat som är straffbart).

   Bevisfrågan borde inte vara något större problem ifall det sker i ett någorlunda vettigt land, i de fallen är det heller ingen större fråga då man får anta att de ändå straffas i det landet.

   Men även med bevisfrågan besvärlig så är det ändå rimligt att man faktiskt poängterar det i lag att beteendet är brottsligt.

   Radera
  2. Folk tar ju sällan värvning i "vettiga länder". Det ligger ju liksom i sakens natur. Och så kan man väl alltid ljuga om att man tog värvning som polis eller brandman eller nåt annat civilt.

   Radera
 8. Jag har hela tiden trott att hon skulle ta plats som svensk representant i FN:s säkerhetsråd.

  Hon fick ju inte ILO-jobbet. I likhet med säkerhetsrådsnomineringen, drev den svenska regeringen också ILO-nomineringen av Sahlin hårt.

  SvaraRadera
 9. Sahlin sitter även i styrelsen för Systembolaget, förmodligen för sin enastående kompetens inom området. För det kan ju inte vara så att gamla politiker delar på bra betalda statliga jobb. Och för 110 000 kr kan man ju vara lite extra social, och klippa lite sött med ögonfransarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mona Sahlin lär ju även sitta i styrelsen till Expo som har kopplingar till Researchgruppen. Ett antal tidningar har anlitat sistnämnda organisation till att leta fram snaskigheter om personer på högerkanten. Kanske hon numera har kontakter så hon kan tysta ner eventuella oegentligheter, men detta är spekulationer från min sida.

   Jag tror att det var f.d. försvarsministern Erik Krönmark som myntade uttrycket, "ofta låter det värre när man drar ut foten ur klaveret än när man trampar i det". Hon kanske har tagit intryck av detta, vi får se hur hon lyckas.

   Radera
 10. "Alla är bra på något."

  Frågan är dock vad Fridolin och Romson är bra på (eller för den delen någon annan i MP)?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åja, Lilla Fridolf och Fröken Romsås gör ju ett utmärkt arbete med att decimera vattenmelonerna till ingenting och drar de komatosa Såssarna med sig i fallet.

   Jag håller tummarna för att de ska få sitta kvar.

   Radera
 11. Hon kanske kan skriva ut utredningen redan nu och ta sig till konferensen Palestinians in Europe, där ett par svenska riksdagsledamöter ska redovisa hur de lyckas med det tuffa uppdraget att göra Malmö judefritt och socialisera med den supertrevliga Sheikh Ekrima Sa’id Sabri. Borde ju gå att hitta några extremister att drämma utredningar i huvudet på där.
  Hillevi uppges redan träna på "jag visste inte..."-harangen. Bäst att ha det klart redan innan, så det kommer naturligt.

  SvaraRadera
 12. Monopolmedia visar sitt ointresse genom att inte använda sina vanliga journalistiska grävmetoder. Om de ej velat skydda Mona hade de väl hyrt samma gangsterhackare de hade för att spåra Åkessons spelskulder till att kolla Monas transaktioner. Somlig privatinformation har ett större allmänintresse än annan.

  SvaraRadera
 13. Ett högst väntat inlägg från cornu! Tror du att en insatsbil löser allt? Din tro på hårda åtgärder är rätt så naiv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "mer effektiv mot våldsbejakande extremister än en pappersrapport"

   Innan rapporten blir offentlig är det nog en korrekt bedömning av bloggaren

   Radera
 14. Vad som helst kan hända - skall vi gissa att både Sahlin och Romson slår sig ihop med Gudrun Schyman och att Fi blir nästa största rödgröna parti i nästa val!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Största ja. Men fortfarande under procenten får vi hoppas...

   Radera
 15. Jag tycker det är märkligt att en person ur ”Leibstandarte SS Mona Sahlin”, som därmed också har svurit Sahlineden, ska bo i en tiomiljonerslägenhet på Solsidan och glänsa runt i en Audi. Han borde vara inkvarterad i en kasern eller barack på betydligt kortare avstånd från Mona Sahlins residens.

  SvaraRadera
 16. Det ska bli intressant och se om hon blir dömd för osant intygande.
  Jag har noterat att det är rätt vanligt med osanna intyg i Sverige, tex inom byggbranchen. Jag tror inte att hon kommer dömas för just ingenting alls.

  SvaraRadera
 17. Mona Sahlin är baske mig en fifflare!

  Som bonus till allt annat så har väl livvakten gissningsvis kunnat förhandla sig till lägre ränta på bostadslånen i kraft av sin höga månadsintäkt.

  SvaraRadera