Cornucopia?

Aktuellt

Mina e-noveller nu som ljudböcker på Storytel

Mina tre e-noveller Valet, Berget och Oscar finns nu som ljudböcker på Storytel . I väntan på min nästa roman Höstregn, uppföljaren till Hös...

2016-05-07 12:38

Livvaktsbild


Föreläste för Mensa igår. Alltid trevligt. Förra gången var runt samma tidpunkt 2013 på föreningens årsmöte i Jönköping. Den här gången hade man årsmöte i Göteborg och jag blev inbjuden att köra en författarföreläsning.

Tydligen får man en personlig livvakt om man föreläser för Mensa. Alla likheter med eventuella aktuella nyheter kring Mona Sahlin är rent slumpmässiga. Jag vill inte heller kommentera eventuell hotbild.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

24 kommentarer:

 1. Ja den pojkkroppen kan behöva en vakt eller fler. :-)

  SvaraRadera
 2. Känns lite ineffektivt att ha högklackat när man är livvakt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon kan säkert brotta ner Lars ändå, om han blir oregerlig och behöver avhysas.

   Radera
  2. Effektivt när man hoppar på någon ...

   Radera
 3. Aha, samma livvakt som du hade i Ferrarin i fredagsmyset för ett tag sen. Så praktiskt! :-D

  SvaraRadera
 4. Säker på att det inte är en sån där personlig assistent som kommunen betalar?

  SvaraRadera
 5. Tycker gott du kunde dubblat hennes månadslön ur egen ficka. Alla har rätt till ett drägligt boende.

  SvaraRadera
 6. Vad har hon under blusen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men herre, kan du inte bara acceptera att även kvinnor också kan. Jag skulle gärna bli nerbrottad vilken dag som helst av henne. Manschauvinist!

   Radera
  2. Jo, men är det är nog lite Modesty Blaise över henne, när jag tänker efter. Först tänkte jag att hon kanske var en terrorist, för jag skymtar bomber under blusen.

   Radera
  3. Mmmm... Modesty Blaise....

   Radera
 7. Mensalivvakter klarar inte ens mänsklighetens största fiende, dumheten.

  SvaraRadera
 8. Hur är könsfördelningen i Mensa? Hittar ingen info om det på hemsidan, däremot, så står det att den yngsta medlemmen i Sverige är 6 år och den äldsta 83 år. Har de regelbundna tester för att säkerställa att IQ-nivån inte sjunkit på någon medlem? Demens t.ex. kan ställa till det rätt ordentligt i hjärnan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant frågeställningen, hur ser könsfördelningen ut för människor med IQ högre än 148?

   Radera
  2. Det borde granskas... klarar de en granskning av t.ex Aftonbladet gällande mångkultur och HBTQ? Är det en jämn socioekonomisk för delning? Vad gör de för inkluderingen av Alla? Vad har de för färg på sina åsikter om de som inte klarar inträdet i klubben? Anar en nyans av brunt här...

   Radera
  3. Könsfördelningen för extremister är att män leder stort, både till vänster och till höger på klockkurvan. Och det finns naturligtvis en bra Darwinistisk förklaring till det, fast den kan vara lite långsökt.

   Man kan även notera att många människor använder droger för att förflytta sig vänsterut på kurvan. Kanske det är så att det inte är så trevligt längst ute till höger, och att det hela är självreglerande i någon mening.

   Radera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  5. Noterar att Sigma Society tillhandahåller IQ-test för endast €500 under väldigt fria tyglar:

   "Det finns ingen tidsbegränsning och det finns inga begränsningar vad gäller användning av böcker, räknedosor, mjukvaror, hammare, tänger eller något annat verktyg."

   Radera
  6. Sjunkbomben, Mensa mäter vad jag vet efter Wechslerskalan, dvs tar emot medlemmar med 131+ i uppmätt IQ, eller topp 2% av befolkningen.

   Eftersom det finns olika skalor är det bättre att tala om 98:e eller 99:e percentilen istället för en viss IQ.

   Vad gäller könsfördelningen så upplever jag att den jämnats ut sedan 2013. Då var det kanske 60% män och 40% kvinnor på årsträffen. Nu var min uppfattning att det var 50% män och 50% kvinnor bland deltagarna. Det säger kanske inget om hur många som är medlemmar i Mensa, men könsfördelningen verkar jämn mellan de som åkte till årsträffen, iaf när jag var där.

   Radera
 9. Hårt liv som kändisförfattare. Behöver livvakt för att fredas från groupies på Mensas möte. :)

  SvaraRadera
 10. Ahh,spegelglasögon inomhus,såå coolt och framförallt nödvändigt.
  Proffsigt!
  Men skulle inte glasögonen varit lite större ändå?

  SvaraRadera
 11. "Livvakt" - eh? Skulle mer gissa på Domina. Det pågår antagligen någon "slave duty" som vi inte ser pga kläder.

  SvaraRadera
 12. Oss lurar du inte- Livvakt med högklackat ? En av de mest vanliga åtgärderna vid hot eller anfall är faktiskt att skyndsamt förflytta sig själv och klienten till bättre skydd och "keep on moving". Högklackat motverkar detta rejält. Så det är nog en Mensa-domina som du ser på bild. "Slav - räkna ut PI med 18 decimaler och skriv svaret på din rumpa - NU "

  SvaraRadera