Cornucopia?

Aktuellt

Mina e-noveller nu som ljudböcker på Storytel

Mina tre e-noveller Valet, Berget och Oscar finns nu som ljudböcker på Storytel . I väntan på min nästa roman Höstregn, uppföljaren till Hös...

2016-05-08 16:02

Inofficiella varningar om terrorhot mot Eurovisionsfestivalen

Enligt uppgifter till mig från flera håll finns det en terrorhotbild mot Eurovisionsfestivalen. Ta det för vad det är, dvs uppgifter från flera håll.

Uppgifterna handlar om att olika aktörer tar mycket allvarligt på en hotbild mot Eurovisionsschlagerfestivalen nästa helg. Jag har fått information och olika slags överskottsinformation kring detta från flera håll. För att inte röja källor kan jag inte gå in på närmare detaljer. Det kan förstås handla om helt normalt förfarande inför ett arrangemang med så pass hög profil.

Till saken hör att svenska myndigheter knappast vågar höja terrorhotnivån tillbaka till fyra, eller rent av fem, med hänvisningar till musikfestivalen. I så fall skulle man nämligen behöva ställa in evenemanget.

Finalen har en enorm uppmärksamhet hos många av de berörda länderna och är ett mycket kraftfullt symboliskt mål att slå mot. På många sätt kan tävligen enligt en del parter sägas representera västvärldens dekadens. Att slå till mot livesändningen skulle ha ett enormt symbolvärde.

Jag skulle undvika Stockholm city om det går under festivaldagarna och om man måste besöka centrum, se till att hålla koll på nödutgångar och andra alternativa flyktvägar.

Som vanligt hoppas vi alla att inget händer och att eventuella preventiva åtgärder får effekt.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

38 kommentarer:

 1. Jag passerade festivalområdet i dag under en promenad, och kan berätta att det är långt fler vakter i omgivningen än man"normalt" kan förvänta sig för ett evenemang, bland annat 6 st ute på cykelbanan mot Nynäsvägen. Nu hör det till att 2 st av dem satt och scrollade på sina smartphones vilket jag råkar veta, INTE är tillåtet, trots att man inte har något "konstruktivt" att göra.

  SvaraRadera
 2. Terroristerna har skaffat drönare som ska användas kamikazestyle. En stor spränger hål på ägget efter kommer en svärm med mindre och flyger in genom bräschen, alla i svärmen har 1kg sprängdeg under buken. En andra våg finns som reserv för att attackera räddningstjänst och polis.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur många handgranater kan en drönare bära?

   Radera
 3. Om du vill gå runt o vara rädd, begränsa ditt liv pga puckon. Annars, lev dit liv o om det är din tur så är det bara så och inget att göra med det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inshallah

   Radera
  2. Exakt! Att inrätta sitt liv efter sannolikheter som är astronomiskt små är rent vansinne.

   Radera
  3. Förmodligen kommer sannolikheten öka om trenden håller i sig. Sedan för integrationen med sig andra sätt att tänka och verka. Blir inte förvånad om Stockholm blir som Bagdad eller Kabul om ett par årtionden.

   Radera
  4. Nu kan ju svensken i allmänhet räknas som ateist, så att det skulle bli som i ökenlandet med böneutropare och minareter är ytterst osannolikt. Och många av de som flyttar därifrån till hit är redan mer eller mindre ateister, ja vissa är rent av hatiska mot pådyvlad religion enligt min erfarenhet (inget statistiskt bra underlag dock).

   Radera
  5. Ytterst osannolikt?
   Det har redan börjat 2013, däremot ytterst osannolikt att vi river en moskée.

   http://www.expressen.se/nyheter/forsta-boneutropet-i-sverige-fran-minaret/

   Radera
  6. Det som är festligt med det där är att tillståndet gäller max 60 dB vilket är betydligt tystare än en genomsnittlig dammsugare.

   Radera
  7. Dammsugare är jävligt störande dock..

   Radera
  8. 60 dB är för övrigt som när någon sitter o pratar i telefon bredvid dig på bussen. Stör mig tillräckligt för att tvinga på mig hörlurar.

   Radera
 4. Jag undviker folksamlingar med män i min ålder. För av feministerna, inkl Åsa Romson, har jag lärt mig att medelålders vita män är bland det mest suspekta som finns och står för det mesta av eländet vi ser omkring oss.

  SvaraRadera
 5. Otroligt kontraproduktivt för Islamiseringen att spränga något i det här landet, det skulle ju riskera väcka alla de naiva stackarna som inte förstår vad som pågår.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror helt allvarligt att du har en poäng där. Ifall 'de' är någorlunda strategiska låter de nog Sverige vara. Så fort något terrordåd utförs av islamister ute i Europa domineras våra media av en agenda och analys med tema "hur förhindra islamfobin", som att det vore problemet. Ett önskeläge att ha en fristad här i Europa med så urbota blind och korkad politisk och medial elit.

   Radera
 6. Varför attackera melodifestivalen?
  Det räcker väl att skicka dit Anticimex?

  SvaraRadera
 7. Det finns nästan alltid en hotbild mot så pass stora evenemang. Frågan är väl varför den är extra allvarlig denna gång.

  SvaraRadera
 8. Jag tycker det skulle vara ett naturligt mål för IS. De börjar bli desperata och ESC symboliserar all västerländsk dekadens sammanfattat på några timmar. Vet däremot inte hur de skulle kunna lyckas rent praktiskt. Kapa flygplan är nog svårt i dessa tider och att skjuta sig in blir nog svårt. En salafist bland publiken väcker nog uppmärksamhet, samma sak med en niqab-klädd kvinna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Party tricket vore ju att skicka in en hord med oskyldiga niqabklädda kvinnor, sen spelar man bara rasistislamofobkortet - sen har man kanske fri lejd in på nästa evenemang...

   Radera
 9. Daily Mirror och The Sun skriver samma sak. Även Google verkar också veta om att det finns ett hot...

  SvaraRadera
 10. Även om ett terrordåd inträffar så är sannolikheten nästan noll att en viss individ skall drabbas. Man måste vara på rätt plats och vid exakt rätt tidpunkt. Och även om man råkar vara på evenemanget vid rätt tidpunkt så är det osannolikt att man upplever mer än milt obehag och lätt panik, helt i onödan. Större chans att vinna på lotto.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du menar att ett visst svinn får man räkna med och det drabbar ändå inte dig eller någon du känner och då gör det inget?

   Radera
  2. Okej, Vi är 9.6 miljoner. Hur många har dött i terrordåd i Sverige på senare tid? Om jag inte minns helt fel är det exakt en person som dött i terrordåd, och det var förövaren själv. Det är alltså större chans att vinna 7 rätt på lotto (1 på ca 6,7miljoner) än att bli terrordödad om man ser till statistiken. Nu är dock inte bombdåd något nytt, utan det har exempelvis i Stockholm härjat inhemska terrorbombare med ganska jämna mellanrum genom historien. Tyvärr verkar det helt ha glömts bort. Går knappt att googla fram längre. Historielösheten genomsyrar dagens verklighet.

   Radera
  3. Vi är antagligen förskonade från just den sortens attacker så länge vi inte sätter käppar i hjulen för Islams utbredning eller börjar dra in bidrag till diverse Islamistiska organisationer. Det kan ju också bli attacker mot tex Lars Vilks eller liknande om de tillåts breda ut sig och bli uppmärksammade, det har vi ju sett i tex Danmark.
   Likaså om vi skickar resurser för att kriga mot IS i tex Syrien.

   Det vet regeringen redan om, därför fortsätter sannolikt den galna politiken som daltar med hemvändande mördare och tänker ge dem förtur till jobb och bostäder:
   http://norrteljetidning.se/debatt/1.2991283-fel-att-is-krigare-far-ga-fore-i-kon

   Och den där man delar ut stora summor i bidrag till diverse anti integrerande organsisationer: http://www.uvell.se/2016/04/25/follow-the-money-31793995

   Alla handgranaterna som kastas omkring eller alla skott som avlossas med skottskador som följd i många fall borde faktiskt kunna räknas som terrordåd.

   Även när blåljuspersonal attackeras om de vågar sig in på fel område.

   Åtminstone enligt denna definitionen:https://sv.wikipedia.org/wiki/Terrorism

   Radera
  4. Intressant tanke du har. Den är väldigt avvikande från den svenska allmäna synen på den enskilda personen och förlust av en enskild medborgare. I Sverige räknas alla och vi kan inte acceptera mentalt medvetna förluster av för oss okända. Men vid medelhavet har man mera synen att ett "visst svinn" kan vara acceptabelt. Det intressanta är att gränsen för synsätten går ungefär där Romerska riket hade sin utbredning som i sin tur sammanfaller med gränsen mellan Protestantismen och Katolocisimen. Det går snabbt att tänka en tanke - men att analysera varifrån den kommer och vilket stöd i samhället den har - det är en annan historia.

   Radera
 11. Sannolikheten för ett lyckat terrordåd är mycket liten, ända tills det inträffat, då var den plötsligt 100%.
  Som vanligt tigs det för att inte skrämma upp folket eller arrangörerna.

  SvaraRadera
 12. Klart att evenemangsansvariga skall informera närvarande om ev hotbild,då har man ju iaf fått ta beslutet själv.
  Vid ev angrepp så har man aktivt accepterat vad som kunnat ske,och valfrihet är ju ofta rätt bra.

  SvaraRadera
 13. Sverige fyller samma roll för terrorister com Schweiz gjort för ekonomiska brottslingar; ett politiskt obetydligt land som är bra att ha för att bunkra resurser och använda som väg in och ut ur andra länder/ekonomier.

  Det gör att t ex IS knappast skulle offra resurser på ett dåd mot svenska intressen. Varför förstöra en bra in- och urnästlingpunkt?

  Däremot vore ESC ett lysande tillfälle. Att slå i live-TV som sänds över en hel kontinent, mot representanter för hela Europa, en tävling som representerar allt radikala islamister hatar, i ett land som inte är byxat att hantera vare sig förebyggande åtgärder eller konsekvenser av ett så stort terrordåd... Ja, det skulle ur IS perspektiv vara välinvesterare resurser.

  Om jag ansvarade för säkerheten vid ESC skulle jag ha väldigt svårt att sova.

  SvaraRadera
 14. Flashback har också en intressant tråd i ämnet,läsvärda inlägg av alla de slag,"10000"var nog roligaste inlägget..

  https://www.flashback.org/t2718345

  SvaraRadera
 15. Jag leker med tanken att sannolikheten för ett terrordåd i samband med Eurovisionsschlagerfestivalen har ökat med tiotals procentenheter, när nu regeringens ytterst kompetenta samordnare mot våldsbejakande extremism har avgått.

  (Spår av ironi kan förekomma i ordmassan ovan.)

  SvaraRadera
 16. Hm, rättar mig om jag har fel men det var väl i anslutningen till säkerhetskontrollen som självmordbombarna slog till i Belgien?
  Så en slutsats vi kan göra är att en kö till en säkerhetskontroll är och förblir den mest utsatta platsen för en terrorhandling?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte riktigt rätt. Säkerhetskontrollen ligger ca 200 meter från ingången till anvångshallen. De slog till mot området kring "stora tavlan". De allra flesta som kommer in på en flygplats (iallafall äldre) går fram till tavlan för att se vilka incheckningsdiskar som är aktuella. Därför är det alltid mest folk där. Lösningen för den som vill vara säkrare är att skippa incheckat bagage. Gå in genom en liten sido-ingång och gå direkt till säkerhetskontrollen. Där ställer du dig nära bortre väggen. En bombare kommer sannolikt att gå till mitten. Se även till att ha en kevlar-platta som splitterskydd i ditt handbagage,Se till att väskan är mellan dina ben och mitten av lokalen. Den skyddar då dina ben - det är de som är mest utsatta vid en bomb - människokroppen skyddar förvånansvärt bra mot bombsplitter och fångar upp det mesta. Därför är det en handfull personer i mitten av lokalen som löper mest risk. Det är benen som blir genomborrade och sen fortsätter splittret...

   Radera
 17. Mest troligt mål IMHO: Efterfesten efter Miljöpartiets kongress om några dagar. De rättrogna som infiltrerat partiet kommer inte att vara där eftersom de inte får dricka alkohol. Övriga är sådana som är i vägen för dessa just nu.

  SvaraRadera
 18. Invasion vid Eurovision
  -XXX antal tysta bögar och desto fler mindre tysta!

  Många som åker till Skeppsbron i lederhosen och försöker få napp.
  Bra fiske även i Strömmen!

  SvaraRadera
 19. Klart det blir ett terrordåd modell större och sedan hittar man ett odetonerat bombbälte med ryska tecken och med ett ryskt pass lämpligt i närheten. NATO-medlemskapet är därefter klart.

  SvaraRadera
 20. Jag påpekade detta i tidigare tråd om när SÄPO gick in i Stabsläge även om jag kallade ESC för en symbol för det "dekadenta bög-Europa". Hur som helst så för dom som tror att Sverige inte är ett mål så är vi det i och med att vi tar emot så många flyktingar. IS vill att flyktingarna och även muslimer i Europa skall till deras kalifat. IS verkar hela tiden vilja öka polarisering osv för att folk skall "vakna upp". I Irak så satte de igång med självmordsbomber mot Shia-mål för att just driva igång en sekterisk konflikt, trots att sunni var/är i underläge där. Förutom de kristna så är det sunnimuslimerna som har förlorat mest på det jämfört med kurder och shia. Samtidigt som IS har blivit de mäktigast bland sunni. Om den strategin fortfarande gäller så bör det inte alls vara konstigt om de slår till mot ESC. Alltså inte trots att Sverige "gullar med islam" och bedriver en postmodern identitetspolitik utan på grund av.

  SvaraRadera