Cornucopia?

Aktuellt

Prognos: Kraschen i Stockholms bostadsbubbla - om 90-talets nedgång upprepas

Utvecklingen för Stockholms lägenhetsprisindex speglar än så länge väldigt exakt utvecklingen för lägenhetspriserna på Östermalm under 90-ta...

2016-05-23 14:58

I fablernas land: Inuti den ryska dockan...

Copyright (c) 2016 I fablernas land (TwitterFacebook). Återpublicerad med stöd av cc-licens.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

19 kommentarer:

 1. Naturligtvis bör även de båda partiledarna på bilden gå att ta isär och därinne hittar man Stalin&Hitler.

  (eller egentligen Molotov och Ribbentrop men ingen jävel känner väl igen dem).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Plockar man isär Reinfeldt och Löfven så hittar man George Soros och Zbignew Brzezinski.

   Radera
 2. Välfunnet! Måste spridas brett

  SvaraRadera
 3. Saknar vår statsminister där. För övrigt har Sverige nu (inofficiellt) visat sitt stöd för Mugabe inför det kommande 'valet' i Zimbabwe genom ett besök på hög partinivå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. News for you: mugabe ställer inte upp i ryska presidentvalet...

   Radera
  2. Ur partiprogrammet "Vi socialdemokrater står upp för alla människors lika värde och kan aldrig tolerera rasism och främlingsfientlighet"

   Så åker man dit och smörjer Mugabe för en röst till säkerhetsrådet.
   Så j-a billigt.....

   Radera
 4. Usch o fy för att vara ett neutralt land, tacka vet jag militärallians med mönsterlandet Turkiet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det känns tryggt att världsfreden vilar i händerna på Erdogan..
   Undrar om inte NATO bittert ångrar att de tog med det opålitliga skitlandet.

   Men det spelar ingen roll, snart har ju Turkiet tvingat sig med i EU med hjälp av hot om överbelastningsattacker bestående av flyktingar.

   Radera
 5. Söta gubbar de där två, hissa regnbågsflaggan så blir de glada.

  SvaraRadera
 6. Apologetiskt måhända men varför ingå i en allians som konstaterat inte kan få fram dem brandkårsstyrkor som skulle behövas utifall goa glada gröna gubbar kommer på oväntat besök?

  Nato backar upp med småpotatis rent styrkemässigt om nu Ryssland faktisk skulle köra hybridkriget igen. Mot Sverige lär det inte behövas då det räcker med att låta politikerna göra vad dem gör samtidigt som de försöker låtsas om som att "flyktingkrisen" var något tillfälligt och effekterna tillfälliga. Dubbelt önsketänkande då strömmen fortsätter men trycket avtagit och vi fortfarande inte har någon plan för hur fan människorna ska komma till nytta? De kanske kan ta en tur igenom militären och sedan göra karriär i näringslivet? Nej, tiderna jar tydligen förändrats.

  Sverige slår knut på sig själva och monterar ned allt som är av verklig funktion. Detta lyxfällebeteende behöver ändras och politiker, s k ledare och människor på förtroendeposter och uppdrag behöver sljta leka politik och axla ansvar.

  Att ingå i Nato är för mig skit i samma vi kommer att ha samma trupper att använda när/om det smäller. Nato är kosmetika och storpolitik. Helt ok om man åtminstone skötte landet väl. Vilket man inte gör. Landet först, när landet går att försvara med egna trupper/förmågor kan man ingå i en allians eller inte.

  Risken är att man ännu mer släpper ansvaret för landet när Nato för iklä sig rollen som Någon Annan som alltid är den som ska fixa något i Sverige.

  SvaraRadera
 7. Festligt att flera kommentatorer blandar ihop det faktum att vi skriver ett värdlandsavtal med NATO med att vi blir medlemmar i NATO.

  SvaraRadera
  Svar
  1. One Night Stand, KK eller fast förhållande - Statsbudget blir knullad i samtliga varianter...

   Radera
  2. Blir steget längre eller kortare till ett fullvärdigt medlemskap
   om vi redan har ett värdlandsavtal?

   Radera
  3. Svenska folket vill ju inte bli medlemmar i Nato. Vi har ju nu i flera årtionden dragits in smygvägen mer och mer i alliansen.
   Det fanns en intressant artikel i Svd om hur USA leder Nato in i massvis med dåliga märkliga krig av ekonomiska intressen.
   Borde vi åtminstone inte ha nån slags demokratisk förankring om detta?
   Känns ju rätt fånigt att direkt bara dänga till med att Sd och V skulle vara Putins hantlangare när alternativet Nato är bankirerna och finansvärldens.

   Radera
 8. Under andra världskriget var Sverige en ”spioncentral”, idag talar vi om Sverige som en ”terroristcentral”.
  Om Sverige närmar sig NATO finns då en överhängande risk att Sverige blir ett legitimt mål för islamistiska terrorattacker? Idag ser vi en hemsk utveckling i Sverige med en ökad instabilitet inom nationen gränser på grund av den förda invandrings-/flykting politiken.
  Ryssens bedömning av Sverige borde vara i fokus! Sverige, ett land under förfall, en potent risk!
  En slutsats är att ryssen använder sig av artikel xx självförsvar och tar Gotland som en buffertzon.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi blir också "legitimt" om vi slutar äger terroristcentral. Tycker du att man mot bakgrund av det skall fortsätta vara terroristcentral?

   Radera
  2. Förstår ej ditt svammel..
   Du skriver bara halva meningar.. språkförbistring?!

   Radera
 9. "Återpublicerad med stöd av cc-licens."
  Är det säkert att du inte tjänar några pengar på denna blogg?

  SvaraRadera