Cornucopia?

Aktuellt

Mina e-noveller nu som ljudböcker på Storytel

Mina tre e-noveller Valet, Berget och Oscar finns nu som ljudböcker på Storytel . I väntan på min nästa roman Höstregn, uppföljaren till Hös...

2016-05-29 19:58

Hunnit med lite bokresearch

Även om jag var sjuk vid tillfället har jag klarat av lite bokresearch i veckan som gått. I veckan träffade jag en av världens ledande och mest välrenommerade experter inom personskydd, som en del av researchen inför Höstsol. Förhoppningen är att jag ska kunna ge en skildring av personskyddsyrket som har sin förankring i verkligheten.

Personskydd, eller som det i folkmun kallas: livvakter, är förstås betydligt mer komplicerat än man kanske tänker på intialt. 

Så även om en författare råkar vara sjuk så dyker det ibland upp datum i kalendern, som helt inte kan bokas om. Exempelvis möjligheten att över en bit mat någonstans i Svealand träffa och intervjua en av världens mest välrenommerade och ledande experter inom just personskydd, på besök i Sverige, samt erhålla vederbörandes kursmaterial - de delar man kan sätta i tryck, mycket finns av förklarliga skäl inte i text utan kan bara förmedlas muntligt eller som en del av tillhörande utbildningar och kurser.

Jag fick mer material och uppslag än vad som behövs till Höstsol och dess uppföljare, där en karaktär kommer jobba inom just dignitary protection services. Kanske värt att ägna en separat bokserie åt någon gång i framtiden? Jag kan på rak arm komma på minst ett halvt dussin uppslag för sådana böcker.

Det hålls kurser för organisationer såväl som individer, och personer som tror sig vilja ge sig in i personskyddsbranschen har ett sådant utbildningstillfälle här i Sverige i år. Klarar man inte av att ta reda på mer om detta på egen hand är man knappast lämpad för yrket eller the scandinavian method, som vinner allt mer mark internationellt. Vem vet, en dag kanske metoden rent av kommer användas av Säpo här i Sverige även om det inte är lika coolt att jobba inom personskydd om man inte syns. Att jobba inom personskydd handlar i första hand om att jobba med hjärnan och inget annat.

Som skönlitterär författare är ens yrke att ljuga, till skillnad mot författaren av facklitteratur. Och alla lögner är som mest trovärdiga om de är förankrade i verkligheten, sk research. Fast ibland överträffar verkligheten dikten så till den grad att man får tona ner lite, för att verka trovärdig.

Högen av litteratur till researchen för Höstsol växer och växer. Här hittas exempelvis redan stridsvagnsreglementena för kompani samt grupp- och pluton. Har även en diger lista av мат att berika språket med.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

5 kommentarer:

 1. Spännande! Men låt febern gå ur i lugn och ro först, innan du sätter igång igen... Krya på dig.

  SvaraRadera
 2. Håller med ISTOK, läg ner nu, annars drar det bara ut på tiden innan du är i drift igen. Har du vaccinerat dej mot TBE? Kan ge dylika symtom. Skaffa en riktig läkare. Skippa de vanliga vårdcentralerna! Sköt om dej!

  SvaraRadera
 3. Skulle du kunna tänka dig att utveckla vad The Scandinavian method är, google är inte helt tydlig vid en snabb och lat sökning Ole Henriksen's Seven Day Skin Care Program: The Scandinavian Method For A Radiant Complexion

  SvaraRadera
  Svar
  1. http://www.isaacademy.com/main/

   Efter några minuters egen research på Google så tror jag det handlar om det där. "The Scandinavian method" gissar jag är "branschens" benämning på deras metodik. Eller nått.

   Radera
  2. Tack Daniel. Verkar stämma bättre än norskens hudtips!

   Radera