Aktuellt

Andra världskrigets tre slutdatum i Europa

Andra världskriget slutade med Nazitysklands ovillkorliga kapitulation i princip på tre olika datum i Europa. Minst känt är antagligen den...

2016-05-14 09:30

Glöm aldrig terrorismen i Ådalen 1931!

Detta är en ompostning av förra årets inlägg efter att jag nu på morgonen kräktes lite i min mun över alla okritiska hyllningar av kommunistisk terrorism och  ynchmobb som vällde in via sociala medier. Läs även inlägget om Ådalsmyten att svensk militär inte fått sättas in mot civilbefolkning. Kommunisterna och vänstern ägnar sig likt extremhögern åt historierevisionism.

Idag är det tydligen 85 år sedan militären tvingades skjuta varningsskott i marken när en lynchmobb på 3000 - 4000 kommunister och fackaktiva terrorister var på väg för att lyncha fria arbetare. Det är en tid att minnas och tacksamt komma ihåg hur ett frö till en kommunistisk revolution, som skulle kastat in Sverige i femtio år av misär1., stoppades i sin linda.

Lynchmobben hissar upp en fri
arbetare ur lastrummet på fartyget Milos.
Bakgrunden, som förtigs av socialister och kommunister, och mörkas i svenska skolböcker, är att facket, uppviglade av kommunister (avlönade av Sovjetunionen), lynchade, misshandlade och kidnappade fria arbetare i Ådalen.
"Under de senaste dygnen ha på vissa ställen i Ådalen härskat ett veritabelt pöbelvälde, underblåst av kommunisternas uppviglingsarbete. Myndigheterna ha praktiskt taget stått maktlösa, och polisen har med korslagda armar sett hur de uppretade folkmassorna på det grymmaste misshandlat en del arbetsvilliga, huru de stormat deras fartyg och under de mest uppseendeväckande former förgått sig mot de arbetsvilliga, som sönderslagna och blodiga, med bakbundna händer, tvingades att marschera framför kommunisternas demonstrationståg - allt medan polisen maktlös stod och tittade på." - Svenska Dagbladet 1931-05-15
Polisen fick till slut förstärkning av militären, men tio soldater och 20 hästar skadades av lynchmobbens upprepade anfall.

När de ca 60 soldater som skyddade fria arbetare från ytterligare lynchningar sköt varningsskott, pressade lynchmobbens 3000 - 4000 starka pöbel de i främsta ledet vidare rakt in i militärens varningsskott.

Låt oss aldrig glömma fackets lynchmobb i Ådalen, och hur 60 man stod mot 4000 kommunister och kan ha stoppat en kommunistisk revolution i Sverige. Och ägna de dödade stackars personer som den Moskvafinansierade lynchmobben tryckte framför sig en tanke.

Tillägg: Här har vi en bra sammanställning som bland annat visar att både LO och socialdemokraterna hela tiden tog avstånd från det kommunistiska revolutionsförsöket i Ådalen.
"Partiledaren Per Albin Hansson tog avstånd från upploppen och var tydlig med att de kommunistiska provokatörerna delade skuld för tragedin med arbetsgivarna och statsmakten. [...]Varken Per Albin Hansson eller LO:s ordförande deltog på offrens begravning. [...] År 1934 vägrade LO att uppföra ett monument över de som dödats, med ordföranden Edvard Johanssons motivering ”att dessa avlidna fallit offer för en Sillén-kommunistisk konspiration.” [...] Det var inte förrän efter valförlusten 1976 som Socialdemokraterna började exploatera Ådalen 1931 i egna syften. Nu var det bortglömt att Socialdemokraterna inte entydigt stod på demonstranternas sida. För nu var de onda borgarna tillbaka, ni vet de som brukade skjuta oss innan vi lyckades kämpa till oss makten."
1. Eller ännu längre tids misär. Det är bara att titta på majoriteten av Ryssland eller Vitryssland, så ser man hur Sverige kunde sett ut idag om kommunisterna genomfört en revolution.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

24 kommentarer:

 1. Jag plockar fram chipsen och lutar mig tillbaka. Detta vill jag inte missa.

  SvaraRadera
 2. Låter som en konspirationsteori.
  Jag har inte läst om det på SVT/TT/AP så kan inte stämma.
  Varför förnekar du att Hitler gasade judar och att vi har besökt månen?
  Kanske var det Aliens, små grå män som uppviglade 4000 man...

  Ta av foliehatten.

  SvaraRadera
 3. Ja, Sovjet var ju mycket aktiv i Sverige vid den tidpunkten, bla för att importera duglig arbetskraft att bygga det nya paradiset med, vilket kirunasvenskarna och deras tragiska öden är ett lysande exempel på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, låter som Sverige idag. Vi importerar så mycket arbetskraft att vi garanterat får ett paradis på sikt enligt ledande politiker.

   Radera
 4. 1931 i Ådalen
  Valfritt miljonprogramsområde 2016

  Mobbar som jobbar.
  "allt medan polisen maktlös stod och tittade på"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skillnaden är att då var det styrt av någon, dvs planerat.
   Idag sker det bara som en ren slump...har jag hört.

   Radera
  2. Det är väl ingen slump att så många väljer Sverige. Vi tackar S, M, MP, VPK, FP, C och KD för det nya spännande Sverige.

   Radera
  3. En väsentlig skillnad är att Mobbar som JOBBAR ej finns i dagens invandraghetton, majoriteten, 67 % är bidragsförsörjda i minst 15 år.

   Radera
 5. Apropå alternativa historierelateringar har AB en ledare idag som avslöjar mycket intressanta saker som vi inte öppet har vågat debattera. Bland annat är flyktingvågen en myt som spridd genom Breiviks manifest har gått och blivit mainstream. Samma konspirationsteorier som nu säger att muslimer flyr sina länder och kommer till Europa i stora antal fanns 1870-1914 om en judisk våg (intressant med tanke på att det finns ca 20 miljoner judar i världen) och 1950 om katolikerna. Ni vet, de där papisterna som invaderade Europa på 50-talet.
  Riktig läsfest för oss som vill förkovra oss.

  SvaraRadera
 6. Nu när foliehatten är på... Från de åren har vi också mordet och plundringen av Kruger.

  Kruger var sveriges största skogsägare, bla SCA. Värderades av Stenbeck till typ noll.

  Kruger hade också Boliden, värderades till typ noll.

  Bara Boliden var ett eller två år senare efter konkursen en av sveriges högst värderade företag om jag minns rätt.


  Fortfarande hyperkänsligt men läs Nikola Majstrovics som har tagit fram en bok fylld av gamla dokument.

  SvaraRadera
 7. Du ägnar dig åt förargelseväckande beteende nu Lars. Det finns nu levande personer, vars fäder blev skjutna i Ådalen. Täppas Fogelberg gjorde ett gäng med nedslag i verkligheten kring 1990 som han kallade "på tur med Täppas". I programmet om Kramfors ramlar han på en expedit på en matvaruaffär i staden vars far omkom. "Jag var tre år, min mamma hade fyra barn.. det är inte roligt". Håna inte dessa offer i onödan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. På vilket sätt är detta ett hån?

   Och ägna de dödade stackars personer som den Moskvafinansierade lynchmobben tryckte framför sig en tanke.

   Radera
  2. Det Lars skriver stämmer så om du blir förargad så kan du rikta dig mot de som vilseledde arbetarna samt de som indiktrinerade dig.

   Radera
 8. Sanning och/eller manipulation? Historie(be)skrivningen tar en del patent på; skygglappen på vänsterögat bör kanske tas bort så att det klarnar något...

  SvaraRadera
 9. Mästerlig beskrivning ! +1

  SvaraRadera
 10. Jag menar att din beskrivning av demonstranterna med ordet "lynchmobb" är anakronistisk och felaktigt demoniserande . Lynchmobb avser en mobb som dödar offren medelst hängning. Dagen före hade mobben attackerat strejkbrytarna och gett dem stryk. Slagsmål var en mycket mera vanlig metod att lösa konflikter i 1930-talets arbetarklass som växt upp med agan. Riktiga män visste också gränserna för våld på ett annat sätt än dagens huliganer. Så att dra slutsatsen/antyda att strejkbrytarna svävade i livsfara är dåligt underbyggd. Därför tycker jag att skjutandet var klar nödvärnsexcess. Den skyldige var naturligtvis landshövdingen som beordade en militär lösning och beordrade möjligt användande av urskillningslöst massdödande som hämnd i en konflikt av en typ som nästan aldrig ledde till dödande i dåtidens Sverige.

  Men att senare tiders sossar av annan kaliber samvetslöst utnyttjar historieförfalskning i Ådalen-tragedin och många andra fall är bara ett av många fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det den så kallade lynchmobben gjorde om de misshandlade strejkbrytare var alltså inte illa nog för att avbrytas medelst våld ( som dessvärre gick över i dödande).

   Båda sidor är givetvis skyldiga i detta men man ska aldrig glömma att kommunism och inte minst syndikalism direkt uppmuntrar till våldsamma revolutioner.

   Kommunismen har mördat ofattbara 100 miljoner! Tack till statsmakterna att vi slapp detta j-la röda mörker i Sverige. (Än så länge!)

   Stort tack till Lars för att han står upp för sanningen runt detta!

   Radera
  2. Du läser dåligt . Har ej sagt att det varit fel att använda våld mot mobben för att avbryta våld mot strejkbrytare , vilket också skedde dagen innan. Den aktuella händelsen var emmellertid kallt skjutande enligt landshövdingens order med två ksp med skarp ammunition mot en obeväpnad folkmassa som denna dag enbart gjort sig skyldiga till ohörsamhet och ej till våld. Det är bland annat exakt sådant som låg bakom de kommunistiska mördarbandens miljontals dödade som du ju nu därmed försvarar.

   Radera
  3. Alltså en mobb på 3-4 tusen personer som dessutom brukar våld mot strejkbrytare är ju rent livsfarlig.
   Kanhända att folk på den tiden var mer vana vid att använda milt våld MEN en mobb som är så pass stor kan absolut få sitt eget liv.
   Jag tycker absolut det hela var på väg att gå totalt överstyr, med fara för livet antagligen både för militär, polis och strejkbrytarna.
   Dessutom var nog målet med protesterna delvis att få till stånd en kommunistisk revolution.
   Som jag förstår det stannade inte denna mobb på 3-4 tusen personer och hotade därmed återigen bryta ut i våld. Inte minst mot de till antalet få militärerna.
   Som du skriver så var väl användandet av våld kanske mer accepterat både bland folket men även från statsmakten.
   Ådalen 31 är givetvis en tragedi men båda sidor har sin del i skulden.

   Radera
 11. Man ska inte ta hänsyn till känslor framför fakta, står fakta mot känslor så ska fakta vinna i 100% av fallen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt, och fakta är att den socialdemokratiska regeringens befallningshavare beordrade massmord som tillåtet medel för att stoppa ohörsamhet hos obeväpnade arbetare. Att den tidens sossar i alla fall hade anständigheten att skämmas och försökte skademinimera på alla sätt. Och att senare tiders socialdemokrater ej skäms för att med historieförfalskning för egen del profitera på denna tragedi.

   Radera
  2. Det gör ont att inte lyda lagen, så enkelt är det.

   Lagen beordrade halt, mobben lydde inte, lagen tar till metoder för att tillse att lagen lyds.

   Gör som länsman säger, så gör det inte ont.
   Hur svårt skall det vara?

   Radera
 12. Även bombdådet mot fartyget Amalthea (1 död, 23 skadade) brukar ju framställas positivt i svenska media. Proggrörelsens eget skivbolag döptes t ex till Amalthea. Smakfullt.

  SvaraRadera
 13. Helt fantastiskt hur vissa nassar tror sig kunna skriva om historien. Ådalen är så förbannat väldokumenterat att du som skrivit detta dynga helt enkelt ter dig hysteriskt rolig vore det inte för den odemokratiska hyllningen av osanning och revision av faktiska händelser som vem som helst med vett och utbildning med lätthet kan inhämta fakta om. Och jag kan bespara er högervridna låg IQade drönare med det som nu följer .... "Du ditt förbannade vänster bla bla bla, ta din förbanade orättvisa historiebeskrivning och vidriga-bla-bla-bla-vänstern och den kommunistiska bla bla argt-argt-aj-faaan-va-vi-vill-slå-dig-du, din-dumma, dumma-bla-bla!"

  ja ..ni vet ju hur ni låter enligt alla era fashionabla fascistiska högröd-fejsade försök till att ivrigt bemöta min mera verklighets baserade kommentar. ;)

  SvaraRadera