Cornucopia?

Aktuellt

Mina e-noveller nu som ljudböcker på Storytel

Mina tre e-noveller Valet, Berget och Oscar finns nu som ljudböcker på Storytel . I väntan på min nästa roman Höstregn, uppföljaren till Hös...

2016-05-27 19:19

Fredagsmys: Luftfartsverket säger visst att det är Telia

Dags för lite härligt fredagmys. Och vi fortsätter väl med att påtala att flygledningshaveriet handlade om Telia, vilket är precis vad Luftfartsverket också säger. Åtminstone enligt SVT, som till skillnad mot Aftonbladet inte försöker sprida rykten om främmande makt.

Litar ni normalt inte på Aftonbladet som nyhetskälla för seriös journalistik, så ska ni inte heller göra det i det här fallet.

Detta skriver SVT att Luftfartsverket GD säger:
"Luftfartsverket bekräftar att fel i Telias system orsakade flygstoppet förra veckan. Men låter sig inte nöja med det. – Vid varje händelse i vårt system gör vi en fullständig utredning och går till botten med varje delmoment , säger generaldirektör Olle Sundin."
Specifikt säger man att DET INTE ÄR ETT SABOTAGE. Så sluta yra om Putin. 
"Det viktigaste jag fick veta var att händelserna inte berodde på något sabotage, att rutinerna följts och att det aldrig varit någon fara för säkerheten. Dessutom fick jag veta att man fortsätter utreda händelserna för att det här inte ska kunna inträffa igen, sade infrastrukturministern till SVT efter mötet."
Jag står fast vid det jag påtalat tidigare. Är det sabotage och främmande makt så får jag reda på det via kontakter. Skriver jag att det är Putin så är det Putin. Denna gång skriver jag för sjuttonde gången att det inte är Putin.

Sedan kan ni välja att lita på Aftonbladet eller mig. Det sitter inte en ryss bakom varje buske. Slappna av lite och lär er något av den ryska sagan om Peter och vargen. Spara Putin-ropen till när det är Putin.

Trevligt fredagsmys på er ändå. 
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

9 kommentarer:

 1. Det är i och för sig ganska lätt att tro på Telias inkompetens.
  Det här med nätneutralitet har de fått om bakfoten helt. Man släpper fram Facebook men stoppar flygtrafik.

  SvaraRadera
 2. Bra då reservsystemen funkar, taskigt då 'reservhjulet' är tomt på luft

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ändå otrevligare då rent av följebilens alla reservhjul är lufttomma

   Radera
 3. Tycker ändå det är bra att tanken kring t.ex. Putin väcks. Där ett tag var nog en del rätt småskrajsna. Det väcker ju liv i NATO-frågan på nytt.

  SvaraRadera
 4. Annars är det ju praktiskt att kunna skylla på en yttre fiende varje gång något centralt i landet fallerar. Fungerar bra i många andra länder.

  SvaraRadera
 5. Nu är det problem igen på Arlanda med ett It-system. Men var lugna, Telia tar snart på sig skulden.

  SvaraRadera
 6. Tänkte precis säga samma sak, dom här "datorhaverierna" börjar bli lite allt för frekventa. Att använda Telia som syndabock fungerar bra när det händer någon gång per år. Nu har det hänt tre gånger på snart ett år. Jag utesluter inte främmande makt, snarare tvärtom.

  SvaraRadera
 7. Rapporteras om att skatteverket har haft problem hela dagen med sina E-tjänster. Ett sammanträffande?

  SvaraRadera
 8. Jag tror haverierna förklaras som en konsekvens av nyliberal vinstmaximering i avreglerade viktiga samhällsfunktioner. Dvs kostnadsminimering inom sektorerna underhåll, säkerhetstänkande, kvalitetsarbete, långsiktighet och kundnytta.

  SvaraRadera