Cornucopia?

Aktuellt

Prognos: Kraschen i Stockholms bostadsbubbla - om 90-talets nedgång upprepas

Utvecklingen för Stockholms lägenhetsprisindex speglar än så länge väldigt exakt utvecklingen för lägenhetspriserna på Östermalm under 90-ta...

2016-05-31 08:28

Fortfarande stängt pga sjukdom

Bloggen ligger fortsatt nere på grund av sjukdom. Roade mig med att plotta utvecklingen för febern klockan 21:00 - 23:10 igår, så ni kan åtminstone få en graf nu när jag i sedvanlig ordning mår något bättre på morgonen.

Avsiktligt användes här ingen febernedsättande för att testa hur högt febern kunde gå, och svaret på det var 38.4 grader innan den stabiliserades sig på 38.3. Jag kan för övrigt konstatera att 38.2 är temperaturen där jag börjar må riktigt illa.

Samplingen togs var tionde minut, och avser högsta värdet av tre mätningar i höger öra med en sk "lasertermometer". Detta var i ett sovrum med vidöppet fönster intill stickprovet, så temperaturen i rummet gick åt andra hållet.

Visar sjukdomsbilden rätt väl: konstant, men måttlig, i övrigt symptomlös feber, dvs ingen mancold, så jag slipper hosta, snuva etc. Däremot rejält huvudvärk, trötthet och allmän sjukdomskänsla, så till den grad att jag nu efter två veckor utan märkbara förbättringar inte längre orkar kötta på jobbmässigt.

Efter mätningarna ovan intogs febernedsättande kemikalier och välbehövlig sömn inträdde.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

31 kommentarer:

 1. Körtelfeber? Ger i vuxen ålder oftast inga halsbesvär som är annars är typiska för sjukdomen, utan endast feber och allmän sjukdomskänsla.

  SvaraRadera
 2. Lars igen. Du jobbar ute och kan ha drabbats av någon fästingöverförd infektion. Var uppmärksam på om symptom tilltar eller om du börjar få muskel/ledvärk eller andra skumma (neurologiska) symptom. Du kan naturligtvis ha drabbats av ngt annat. Men det du beskriver är en typisk insjuknad i Borrelia med en ev Babesia. Den senare brukar ge ganska kraftiga nattsvettningar och "low grade feber".

  Jag har personlig erfarenhet av dessa infektioner och tusentals svenskar åker till Tyskland, i den största vårdskandalen i svensk historia, för behandling om dom någonsin kommer på vad som drabbat dom.

  Svenska prover och kunskap är fullständigt värdelös i dessa fall.

  Polischefen Mats Lindström driver en blogg om ämnet, hans fru Claudia blev feldignocticerad i sju år innan hon fick hjälp. Hon har Borrelia som av olika anledningar inte syns på svenska prover. https://newsaboutdisease.wordpress.com/

  Du kan googla på borrelia och hitta massor av information. Lita inte på ngn svensk officiell information dock. För provtagning rek. arminlabs.com och igenex.com

  http://zoonos.se/
  https://www.facebook.com/groups/670961009635183/
  https://drive.google.com/file/d/0B9hqzwuTdy6kLWdQdHNIaHZTa2c/edit

  Vi hoppas att det är ngt annat men om det inte går över undersöks detta spåret verkligen.

  Detta är tillräckligt utbrett i Sverige så ni andra läsare som också känner till detta kommentera gärna under.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du inte blir bättre kan du testa att självmedicinera dig med antibiotika, om du blir bättre efter några dagar men sen sämre när kuren är slut vet du med säkerhet att det är en krånglig bakterieinfektion du kämpar mot.

   Radera
  2. Dessutom förefaller svensk läkarkår vara livrädda för borrelia. Det verkar som om det är lätt att bli utstött om man börjar hitta fall och behandla dem. Det är ju läskig, läskig antibiotika som behövs (under lång tid och dessutom i cykler) som kan behövas, och Sverige ska ju som bekant vara bäst i klassen. Hellre att folk som dör när IV AB sätts in för sent, än att stämma i bäcken, för vi ska ju vara föregångare.

   Radera
  3. Ge fan i att sprida lögner och konspirationer om kronisk borrelia. Det finns inga belägg för att det hjälper med årslånga antibiotikakurer. Det är ett cyniskt utnyttjande av sjuka människor, inget annat.

   Radera
  4. Man kan ju "googla på borrelia och få massa information". Mm. Källkritik, någon?

   Radera
  5. Visst, borrelia är en konspiration mot Sverige och dess läkarkår. Åland är inblandat säkert? De satsar ju på forskning kring fästingburna sjukdomar, antagligen pga av att de har mycket fästingar (och politiker som månar om SIN befolkning).

   Att det finns en massa strålnötter som tror att de har borrelia är en annan historia. Jag hoppas du avstår själv från AB om du får en ring efter det där fästingbetten i sommar, Sandow..

   Radera
  6. Googla och var källkritisk that is, tänkte inte att jag behövde vara så övertydlig. Börja på Pubmed om du vill. Det finns massor av belägg för att vektorburna infektioner är krångliga. Först måste man dock förstå att det finns fler infektioner än Borrelia.

   Jag behandlas av en infektionsläkare i Berlin, tror det har kostat mig ca 3000 kr så speciellt cyniskt utnyttjande vet jag inte.

   Turbekulos får man 4 antibiotika mot även i Sverige och detta under ca 12 månader. Så det är ju inte helt unheard of att man måste äta långa kurer.

   Jag drabbades av en Bartonellainfektion efter fästingbett i Västervik. Under 12 månader fick jag utslag, strior, vaskulit, synrubbningar och sjukdomskänsla. Kunde inte gå längre. Allt skulle vara psykosomataiskt enligt sv vård. Jag har varit en frisk egenföretagare i hela mitt liv. Är 37 år.

   Mot bartonella måste man äta antibiotika i ca 12-18 månader. I Sverige är dock Bartonella en övergående trivial själutläkande infektion. Ändå hittade franska forskare bakterien hos kroniskt sjuka:http://wwwnc.cdc.gov/eid/article/22/3/15-0269_article

   Vad anbelangar den vetenskapliga biten så är det så att det finns inte tillräckligt mycket forskning för att säga att evidensen är där. Däremot finns det tillräckligt för att faktiskt hjälpa människor. Jag är ett levande exempel. Pga av detta har både IDSA i USA och motsvarande i England dragit in sina riktlinjer för behandling av Borrelia. De måste nu revideras. Sverige kommer nog dit också.

   Ni får tro vad ni vill. Men är ni sjuka så undersöker man detta.

   Radera
  7. Kristofer: då håller du det för dig själv. Gå inte ut och sprid massa dynga och gör hobbydiagnoser. Nu vet jag att Lars inte är helt dum i huvet och tror på det du skriver utan vidare, men det finns de som gör det. Det vill säga sväljer hobbydiagnoser på nätet, och söker sig till diverse undergörare. Så pretty please, avbryt.

   Radera
  8. Kommentarsfältet är väl iofs till för att torgföra just åsikter - och för att ifrågasätta dem.

   Det finns uppenbarligen ett antal människor som drabbas av rätt så grava symptom och där läkarvetenskapen inte kan sätta rätt diagnos eller ens kanske lindra besvären särskilt effektivt. Givet att denna grupp inte är 100% strålkärringar måste man fråga sig vilken rätt man ska ge dem att go crazy med att testa egna behandlingar. Jag kan tänka mig att man blir rätt desperat till slut.

   Radera
  9. Jag har fått borrelia från fästingar på en ö i södra norrlands skärgård. Symptomen var begränsade till typ 0,3 graders förhöjd kroppstemperatur, försämrat minne och rodnad vid bettet.

   Besök hos doktorn (i Sverige) varade säkert 5 minuter. Lite snack och sedan visa bettet vilket gav ett direkt och konkret "det där är borrelia" och utskriven antibiotika.

   Känns oerhört konspiratoriskt.

   Radera
  10. Sandow: Du är sinnessjukt aggressiv, varför det?. Min diagnos är gjord via blodprov och tillsammans med en klinisk diagnos av en infektionsläkare i Berlin. Tyskland har ett utmärkt sjukvårdssystem hästlängder bättre än Sveriges. Allt jag säger är att svenska läkare och labb har ingen möjlighet i världen att göra denna diagnos, de är inte tillräckligt kompetenta.

   Innan jag åkte till Berlin så hade jag själv konstaterat att jag hade Bartonella genom mina symptom och google, det är inget magiskt med en läkares kunskaper, vem som helst med lite IQ kan läsa sig till dessa. Men jag kan inte skriva ut mediciner, därför till Tyskland.

   BTW alla stirrar blinda på Borrelia hela tiden, har man Bartonella svarar man inte på antibiotika för Borrelia. Så man måste förstår att det finns massa andra infektioner där ute.

   Radera
  11. @Kristoffer : Antibiotika biter inte på virus, sorry!

   Radera
  12. Nej Kirderf man tar antivirala medel mot virus, ex vis HIV. Nyhetsvärde?

   Radera
 3. Jag hade ett likande tillstånd för några år sedan. Det var en lätt hjärnhinneinflamation som gjorde att jag fick feber och huvudvärk i flera veckor. Det visade sig vara en missad Borrelia infektion som inte behandlats i tid. Det är lätt för läkarna att missa detta men ett test visar enkelt om detta är fallet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om man har tur ja. Det svenska ELISA borreliaprovet missar 30-50% av alla Borreliainfektioner, det bygger på att antikropparna kommer igång att att man smittats av "rätt" sorts Borrelia. Borrelia Myatomi tex fångas inte upp alls av provet. Om man får positivt får man en antibiotikakur på max 21 dagar. Sen skall man vara frisk. Dessvärre är det en del som inte blir det.

   Andra infektioner som man kan få idag av fästingar är Mycoplasma, Anaplasma, Bartonella, Babesia. När sedan immunförsvaret tyngs ner återaktiveras samhällsförvärvade infektioner som TWAR, EBV, Herpes m.m.

   Här kan ni se ovan nämnda polischef som driver hårt oppinionsarbete för att öka kunskapen om dessa infektioner. Utländska infektionsläkare bjuds in till Sthlm tillsammans med sv vård. Dessvärre är svenska spec fullständigt övertygade om sin egen förträfflighet.

   https://newsaboutdisease.wordpress.com/2016/05/30/inbjudan-till-ilads-konferens-i-stockholm/

   Radera
 4. Du kanske har drabbats av samma åkomma som Kapten Yossarian i Moment 22? Han hade en kronisk feber på 101 Fahrenheit vilket som av en händelse blir ca 38,3 grader konverterat till Celsius.

  Hade du varit bombflygare under andra världskriget hade du alltså kunnat sjukskriva dig på obestämd tid.

  SvaraRadera
 5. Även Toxoplasmos kan orsaka symptom liknade körtelfeber och, påstås det med något svag vetenskaplig grund för Sapiens, olika typer av psykiska störningar som misstänksamhet och även ökad riskbenägenhet och rädsla för socialism. Då immunförsvaret försvagas t.ex. då man utsätts för stress så kan latenta cystor i hjärnan aktiveras.

  Tips på självmedicering: MAO-hämmare. Någon bonde i trakten har kanske lite rörflen så kan du extrahera aktiva komponent från rötterna. (Oklart med doseringen här då halterna varierar med växtplats och säsong.) Läs dock på ordentligt(!) först så att du inte kombinerar med någon annat medicin eller mat ty kombinationseffekten kan bli extrem.

  SvaraRadera
 6. Jag hade hoppats på en längre tidserie. Jag kan tänka mig att ifall man inte är helt sängliggande att febern kan variera under dagen. T.ex. om febern stiger när man varit uppe och kämpat mot sina symtom ett tag...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut.

   Det är dock jävligt träligt att mäta temperaturen var tionde minut. En gång i timmen i så fall.

   Dock använder jag febernedsättande stora delar av tiden, så då säger inte temperaturen så mkt. Ovan lade jag mig avsiktligt i två timmar i svalkan av ett fönster utan att använda febernedsättande.

   Radera
  2. Jag har för mig att jag läst, på internet så det måste vara sant, att Ola Skinnarmo hade kontinuerlig tempmätning när han knatade till fots till Nordpolen. I det fallet en sond uppkörd där den arktiska solen aldrig lyser.

   Måste pinsammast erkänna att min egen nördfaktor tillåtit mig att tänka tanken att tillverka en dylik. Min fru anmäler däremot avvikande åsikt...

   Radera
  3. En arduino med ethernetshield, vattentät temperatursensor och lite vaselin så fixar du snabbt en programvara som publicerar online var 10e minut.

   Radera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 8. Om det gått 2 veckor med fortsatt feber och utan förbättring är det dags att gå till läkare och göra en undersökning, samt ta lite prover. Om du inte har några specifika symptom förutom febern kan det röra sig om lite vad som helst, det finns ingen mening att spekulera i brist på faktaunderlag. Du ska absolut inte prova att behandla dig själv med antibiotika, och alla spekulationer kring Borrelia känns helt menlösa i nuläget. Du behöver låta en läkare ta en ordentlig anamnes, samt göra en undersökning, för att därefter rikta in blodprovstagning och ev övriga us adekvat. Det vanligaste är en enkel virusinfektion, men det finns många andra möjliga orsaker som måste uteslutas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 9. Gissar att du menar "meningslösa" :) Så är det förstås, att lite på en höft gissa på borrelia och/eller ta antibiotika är naturligtvis obra.

  I ett lite vidare perspektiv kan man ju fråga sig varför primärvården är så pass kass i Sverige med dess extrema skatter, medan tom länder i söderut, som vi har för vana att läxa upp hur saker ska skötas, ofta klarar det så mycket bättre till lägre skatteuttag.

  SvaraRadera
 10. Med risk att få besvärjelser lästa över mig så tog det mer än 14 dar innan min borelia hade symptom som gick att härleda till borelia. Och då var det först värk i ryggen och där kunde jag inte känna om det var varmt eller kallt vatten i duschen. Det var inte förrän dom första tecknen på ansiktsförlamning som Dr Hjälplös kom på vad det var...

  SvaraRadera
 11. Sammanträffande att Johan Westerholm också har feber? Extremt konspiratorisk fråga så klart, men ändå. https://www.facebook.com/johan.westerholm1?fref=nf

  SvaraRadera