Cornucopia?

Aktuellt

Mina e-noveller nu som ljudböcker på Storytel

Mina tre e-noveller Valet, Berget och Oscar finns nu som ljudböcker på Storytel . I väntan på min nästa roman Höstregn, uppföljaren till Hös...

2016-05-25 07:40

De nationella socialisterna stöder nu värdlandsavtalet

I ett utfall av kognitiv dissonans för de nationella socialisternas putinisttroll på Internet, så anger den enligt dem själva alltid ej trovärdiga nyhetskällan Schibsted/Aftonbladet att den nationellt socialistiska partiledare Jimmie Åkesson (sd) säger att man inte kommer rösta med kommunisterna för att stoppa värdlandsavtalet med våra demokratiska grannar som Danmark och Norge. Därmed kommer värdlandsavtalet att införas och saker som var övande militär personal ska betala skatt och huruvida de kan få svensk akutvård och de kör ner i diket är därmed utrett en gång för alla.

Flera nationellt socialistiska väljare har tjatat på mig att jag måste skriva att partiet ändrat sig, efter att ha belyst deras samarbete med kommunisterna tidigare. Tydligen anser de i detta fall att Aftonbladet är en trovärdig nyhetskälla, medan de i samtliga andra fall anser att Aftonbladet alltid har fel och i själva verket är Satan själv. 

Tydligen existerar det någon form av schism bland de nationella socialisterna, ungefär som konflikten mellan SS och SA. Samtliga nationella socialister säger sig inte vilja samarbeta med demokratiska grannar som Danmark och Norge, men några avser inte att stoppa ett sådant samarbete och piskar igenom det som partilinjen. I praktiken stöder alltså partiet värdlandsavtalet och NATO, men säger av populistiska skäl något annat.

De nationella socialisterna har bara ett mål och det är att stoppa invandringen från utpekade specifika kulturer och etniciteter, som de anser vara lägre stående än den svenska etniciteten, sk rasism, och genom att låtsas driva en populistisk försvarspolitik hoppas man få fler väljare, så man kan genomföra en sådan nationellt socialistisk politik.

Försvarsfrågan kommer alltid komma i sista hand för Sverigedemokraterna och är bara ett sätt att locka till sig väljare. De kommer i 100% av fallen backa i försvarspolitiken om de så istället bara kan stoppa en enda invandrare från att korsa den svenska gränsen.

Dock är en majoritet av Sverigedemokraternas väljare positiva till ett fullt NATO-medlemskap. I januari stödde 46% av partiets väljare fullt medlemskap i NATO, medan 45% var emot. Övriga 9% fick inte tag på mamma och visste därför inte hur de skulle svara. Man kan gissa att partiledningen fick bruna kalsonger (bokstavligt, inte de bildligt bruna kalsongerna de redan hade) när de insåg att de kommer tappa väljare om de arbetar mot värdlandsavtalet.

Och nej, ni kan skriva "om du skriver på det viset så slutar jag läsa din blogg" bäst ni vill. Jag låter mig inte den redaktionella linjen påverkas av sådana "hot" utan kommer tvärt om bara köra hårdare på linjen. 

Nu välkomnar vi att värdlandsavtalet med NATO (som är en försvarsallians där alla medlemmar har veto), vilket gör att man slipper långa byråkratiska förhandlingar varje gång Norge och Danmark ska öva tillsammans med Sverige.

Putinisttrollen och de nationella socialisterna går i taket i kommentarsfältet nedan. Till er säger jag: Dra åt helvete era patetiska misslyckade människor. Klipp er och skaffa er jobb istället för att gå Kremls ärenden. Försök nu reda ut hur ni ska gå från att hylla Sverigedemokraternas stoppande av världlandsavtalet till att hylla deras genomsläppande av avtalet.

Den internationella socialisten Stefan Löfvén (s) avser enligt mediauppgifter idag ombilda sin grupp av praktikanter. Diskutera i små grupper.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

74 kommentarer:

 1. "Försvarsfrågan kommer alltid komma i sista hand för Sverigedemokraterna och är bara ett sätt att locka till sig väljare" gäller inte det samtliga partier i Sverige? ;)

  SvaraRadera
 2. Att utslaget skulle bli så här var givet. Sverige existerar inte längre som en suverän stat. Så EU-medlemskapet från 1995 är en kulturell smärtsam omvandling av Sverige från en fd stormakt till en nordlig koloni i Europa. En process som stoppades av Gustav Wasa och som åter fortsatte när Finland gick upp i den nya stormakten Ryssland. Ryska revolutionen bromsade bara denna historiska utveckling sådär 150 år och sedan tar detta fart igen... Men valet att ingå i spritbältet eller att ingå i vinbältet kommer nog att fortgå även framledes...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ryssland är ingen stormakt. Möjligtvis en regional stormakt. Precis som Israel och Nordkorea kan de dock hota sin omvärld med kärnvapen. Deras ekonomi är i paritet med Italiens.

   Radera
  2. Ja, du berättar ju hur läget är... Nu.
   Inte vad som skett. Eller kan ske...
   Utan bomben så är naturligtvis ryssarna sålda. Enorma arealer. Enorma naturtillgångar och en relativt litn befolkning. Självklart... Utan bomben är de körda...

   Radera
  3. Medianinkomsten pekar neråt, befolkningsutvecklingen pekar neråt. Det mesta utom försvarsutgifterna och kyrkbyggena är i avtagande.

   Visst kan Ryssland ta några steg framåt, men för en modernisering krävs precis samma sak som förra gången - nämligen att de avrättar tsaren och hans bojarer.

   Radera
  4. Typ så här är det:

   http://www.rferl.org/content/russia-medvedev-crimea-visit-no-money-social-media-pensioner/27754644.html

   "Tyvärr, pengarna är slut, men eh, ha det gött, nu ska jag hänga i mitt Sotjipalats."

   Radera
  5. Hmm.. Den gamla kusinkonflikten mellan Sverige och Ryssen tycks vara som vanligt. En vikande befolkning och alkholproblem. Men vi har ju löst detta genom immigration. Det tycks inte ryssen göra... Än.

   Radera
  6. Du menar att bolsjevikerna bidrog till Rysslands modernisering? Heil Lenin?

   Radera
  7. Som Soltjsenitzyn sade. Den kommunistiska revolutionen drev Ryssland. Bakåt i 75 år och det tar lika lång tid att vända utvecklingen...

   Radera
  8. Ryssland har naturligtvis en stor potential, som tyvärr aldrig kommer att realiseras tack vare statsstödd korruption och en kultur som hyllar starke män. Hade de varit som vi hade de haft 4ggr nuvarande BNP. Till och med Gorbatjov ville att Ryssland skulle bli mer som oss. "Soviet leader Mikhail Gorbachev sought to move the USSR in a similar direction to the Nordic system". Och nu har vi den där Amerikanske presidentaspiranten Bernie Sanders som säger samma sak om USA. Tyvärr verkar de inte fatta att de måste decentralisera rejält, och införa en kultur med förtroende som genomsyrar varje hörn av samhället, för att det skall funka. En process som tar en mansålder eller så.

   Radera
  9. För att gå igenom samma agrara process som i västeuropa har ryssarna sedan 2012 ett investeringsprogram för småskaligt jordbruk. Ungefär samma taktik som vi hade på 1930-talet. En seg kulturförändring som tydligen måste ske i en "biologiskt" given linje....

   Radera
  10. Ja, otvivelaktigt är det ju så att kommunisterna byggde upp industrin, t ex. Det får man se som en modernisering från det agrarsamhälle som rådde tidigare.

   Radera
  11. För att lyckas måste Ryssland även börja respektera och garantera äganderätten. Inget kapitalistiskt system kan fungera utan det. Sen måste populisterna sluta att vara så populistiska och ta ansvar, sluta gnälla på omvärlden för deras egna misstag.

   Radera
  12. Kan Ryssland få bukt med sin egen skit, vodkamissbruk, kvinnoförakt, oligarker, maffia, korruption och maktfullkomliga ledare lokalt, regionalt och nationellt, så har landet alla förutsättningar att bli en stormakt igen. De har otroliga tillgångar i landet, kan odla mat (potatis) åt alla. Egentligen har Ryssland historiskt enbart haft avsikt att kontrollera grannländer, lite som en buffert. Men som sagt, bara att hålla sams och jobba, bort med skit och korruptionen så har landet potential.

   Radera
  13. "Respektera äganderätten"... Låter komiskt i svenska öron. Gör man det här?
   Och en stormakt har väl alltid intresset att exploatera de som man kan...
   Jag tycker diskussionn om Ryssland är som diskussionn om Vietnamkriget i min ungdom. Att rikta blicken så långt bort som möjligt för att slippa ta i våra egna problem...

   Radera
  14. Jaså? Här där jag sitter i södra änden av landet så vill jag minnas att jag har närmare till Kaliningrad än till Stockholm, faktiskt.

   Radera
 3. En bra approach att höja intresset hos SD måste vara att peka på alla illegala beväpnade invandrare som kommer vid en invasion ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske borde någon berätta för dem att 6.5% av alla ryssar är aktiva praktiserande muslimer och antalet agnostiska muslimer (vilket inte kan tillåtas från andra länder enligt de nationella socialisterna) är mångfaldigt fler. Har för mig att Ryssland är en av världens länder med mest muslimer.

   Radera
  2. Vi kan alla minnas Medvedevs uttalande om att Ryssland är en del av den muslimska världen. Och han ljuger ju som bekant aldrig.

   Radera
  3. +1

   Kognitiv dissonans för de nationella socialisternas Putinkramande, kort sagt.

   Radera
  4. Den konflikten. Att hysa en nykaxig muslimsk befolkning som då är Rysslands situation gör ju att intresset för Sverige och ett bråk i väster med EU är mindre lockande än något annat. Att EU har intressen i Ukraina är givet, om det är själva problemet, då ett inlemmande av Ukraina i EUs jordbrtukspolitik skulle förändra mycket. Redan idag går utvecklingen mot att Ukraina blir en Monsantokoloni och med TTIP blir det än klarare...

   Radera
  5. Framför allt verkar ju Ukraina ha intresse i EU, inte tvärtom. Det var ju trots allt därför Maidan körde igång.

   Ryssland har för övrigt också intressen i EU. Hela Londons fastighetsmarknad är ju bara en enorm tvättmaskin för oligarkpengar.

   Radera
  6. Eller, skrev jag "oligarker". Jag menade ju "Rysslands regering". Eller menade jag "ryska maffian"?

   Eller jag menade nog alla tre samtidigt.

   Radera
  7. Ytligt sett kan det se ut så...
   Men kolla Bryssels jordbruksbudget och fundera på vad det skulle innebära om man slapp lägga pengar på jordbrukspolitiken...
   Vilket kan bli resultatet om Ukraina blir EUs kornbod istället för den ryska kornboden... (Konflikten inom Ukraina tycks hela tiden återgå till Stalinstidens 5-8 miljoner dödade ukrainare... Och tolkningen av detta.

   Radera
  8. Fast enligt EU:s statistik handlar vi redan flerfalt mer "agricultural products" av Ukraina än av Ryssland.

   Radera
  9. Hmm.. EU har alltid varit ett importområde. Om Ukraina blir en del av EUs politiska område så blir det kanske även ett överskott av jordbruksprodukter. Svensk brödspannmål brukar vara ukrainsk, t.ex...

   Radera
 4. SVÄRJE SKA VA ALIANSFRITT I EN ALIANS MÄ FINNLAND!!! Ynf ynf.

  /Mvh Mikael Jansson, SD.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "ynf, ynf", jaså du tittade också i sådana tidningar i din ungdom!

   Radera
 5. Här nedan är en artikel som beskriver ett bra försvarssamarbete med Finland, vilket måste glädja alla Sverigedemokrater. Jag undrar varför det ska vara så svårt för dem att acceptera ett bra försvarssamarbete med NATO.

  https://www.hbl.fi/artikel/forsvarsminister-niinisto-bekantade-sig-med-ubat-i-sverige/

  SvaraRadera
 6. Hänger den numera allt mer aggressiva stilen från landsförrädarbloggaren Wilderäng samman med otrohetsaffären det skrivs om på andra håll? Jag gissar att så är fallet.

  SvaraRadera
 7. Personangrepp (så som att skriva om otrohetsaffär som du just gjorde) är väl mest för folk som inte håller med men saknar förmågan att argumentera emot i sak. Ett rätt avslöjande knep.

  I själva verket är bloggens tonläge mot rasister och nationalister oförändrat, vilket tyder på att om någon skriver om en otrohetsaffär så är det något som hittats på. Där hjärnan tar slut tar nävarna, eller på internet - de låga påhoppen, vid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det inte personangrepp det bloggaren vräker ur sig, menar du? Wilderäng sätter tonen. Ingen skrev om otrohetsaffärer innan han själv började bete sig som en bebis.

   Radera
  2. Nej, blogginlägget är faktiskt helt fritt från personangrepp. Däremot sänkte du dig ett snäpp till genom att rättfärdiga ditt personangrepp med att påstå att han började.

   Utmaning: hur gör man, efter att i princip ha sagt det var inte jag, det var han också, som Gustav just gjorde, för att sänka nivån på argumentationen ytterligare? Finns det något mer Gustav kan göra för att förstärka bilden av att han saknar argument?

   Radera
  3. Wilderäng kallar Sverigedemokrater för nazister. Detta är själva basen i alla hans inlägg om värdlandsavtalet. Du menar att detta inte är personangrepp. Har du ens läst dyngan han skriver? En person som kallar hundratusentals hederliga svenskar för nazister får finna sig i att få mothugg.

   Radera
  4. Helt fritt från personangrepp?
   Läste du ett annat blogginlägg?
   'Övriga 9% fick inte tag på mamma och visste därför inte hur de skulle svara'
   Nu att kalla SD nazister är hyperboliskt i min mening, men inte falskt - Att insinuera att all som inte vet hur man ska tycka i en komplex fråga är barn, Är väldigt låg ton.

   Radera
  5. Att kalla sverigedemokraterna för ett nationalistiskt socialistiskt parti är det inte särskilt svårt att argumentera för, eftersom de utmålar sig som folkhemsnostalgiska (socialism) och sverigevänner (nationalister). Detta är det helt i sin ordning att argumentera emot, Cornucopia verkar dessutom gilla debatt, men mothugg i form av personangrepp visar bara att debattören inte har några argument, som Gustav så tydligt visar.

   Att raljera över att folk inte kan ta ställning i en enkät utan väljer alternativet "vet ej" är väl möjligen inte så roligt, men det är inte ens nära att vara ett personangrepp. Det är ju mycket tydligt ett angrepp på folks svårigheter att ta ställning, vilket ju var precis vad de som angripits i det här fallet har haft svårt med. Om det är rimligt eller inte att ha svårt att ta ställning i den aktuella frågan är en helt annan diskussion.

   Radera
  6. Personangrepp måste alltså vara falska för att vara personangrepp? Då så. Har jag skrivit något falskt ovan?

   Radera
  7. Jag har inte skrivit att personangrepp måste vara falska för att räknas som personangrepp. Ett personangrepp är ett angrepp på någons person, till skillnad från ett angrepp på vad en person tycker eller gör. Att anklaga Cornucopia för att bidra till en låg debattnivå är inget personangrepp, men att antyda att debattnivån kommer sig av en otrohetsaffär är ett personangrepp. Att som jag gör nu, övertydligt förklara en självklarhet för dig, Gustav, som om du var efterbliven, skulle kunna uppfattas som ett personangrepp. Det ber jag i så fall om ursäkt för, det är inte meningen.

   Jag försöker komma på var du hittar strået i min text som du bygger din halmgubbe av, men jag lyckas faktiskt inte. Skulle du vilja förtydliga var i texten jag påstår att personangrepp måste vara falska för att vara personangrepp?

   Radera
  8. Jspr, du lägger väldigt mycket tid på att märka ord och ingen tid alls på att kommentera bloggarens sinnestillstånd och påstådda otrohetsaffärer.

   Radera
  9. Hr Putin har ju knullat runt med nån gymnast, menar du att annekteringen av Krim mm står att finna i Putins privatliv också? Eller är privatlivets inflytande på professionalismen begränsad till Hr Wilderäng?

   Radera
  10. Fel Gustav, jag ägnar rätt mycket text, inte tid, åt att påpeka på vilka vis ditt sätt argumentera är undermålig. För att komma fram till det har jag knappast behövt hemfalla åt ordmärkeri.

   Jag noterar också att du fortsätter att dra upp saker som har med privatlivet att göra snarare än sakfrågan, och drar därmed den möjligen felaktiga slutsatsen att ditt mål är att detta skall synas vid sökningar på bloggen och bidra till att i nazistkretsar befästa en nedlåtande bild av Cornucopia. För att inte ytterligare bidra till det så får detta bli min sista kommentar.

   Radera
  11. Anklagar man på lösa grunder folk för att vara rasister och landsförrädare får man finna sig i att själv kallas familjeförrädare. Är det förresten värre att förråda sin familj eller sitt land?

   Radera
 8. Hela idén att det är landsförräderi att inte hata Ryssland och ryssar är ju bara så tröttsam..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det mycket svårt att skilja på begreppen Putin, Ryssland och ryssar? Rasistkortet ekar så ihåligt här.

   Radera
  2. Sverigedemokrater och putinister är ju inte så begåvade. Så de tolkar min användning av ordet Kreml som att jag avser Ryssland och ryssar. Det är som att säga att Rosenbad är Sverige och svenskarna. Not very bright.

   Radera
  3. Landsförräderiet ligger i att man ser en annan nations intresse som viktigare än sitt eget lands intresse. Om man dillar om ryska intressesfärer som en anledning till att inte protestera, agera och se över sina säkerhetsgarantier när Ryssland hotar och ingriper militärt mot grannländer samt hotar vårt eget land, då är man i alla fall i mina ögon en femtekolonnare. Även om man kallar sig själv nationalist eller patriot.

   Radera
 9. Det kan förresten i sammanhanget kanske vara intressant att Mateusz Piskorski gripits av polsk polis och sitter häktad. Nynazist sedan 1990-talet, organiserade "valövervakning" på Krim. Kopplingar till en mängd höger- och vänsterextrema rörelser runt om i Europa som t ex Lega Nord.

  Och, verkar det som, avlönad av ryssen. Vilket väl polsk polis hittat bevis för. Hur som helst en ganska bra representant för det pro-Putinistiska slödder som skräpar ner Europa.

  SvaraRadera
 10. DU, bland andra, är medskyldig till att vårt land blivit infiltrerat av främmande makt, medskyldig till att de kunnat organisera sig ordentligt och att alla som protesterat mot detta blivit bortskrämda eller stigmatiserade.

  DU, bland andra, är medskyldig till att ett visst parti har tvingats tillsätta olämpliga person då urvalet kraftigt decimerats på grund av ovan nämnda stigmatisering.

  DU, bland andra, är medskyldig till att det här landet galopperar mot kollapsande samhällsfunktioner och ekonomiskt haveri.

  Men det fattar du fan inte ens! Din Pajas!

  Du hånar istället de enda som har en plan ut ur eländet, då du istället borde skämmas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad har SD för plan menar du?

   Radera
  2. SD:s plan är väl ungefär:

   Steg 1. Ut med packet!!!

   Steg 2. ???

   Steg 3. PROFIT!!!

   Radera
 11. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 12. "Klipp er och skaffa er jobb istället för att gå Kremls ärenden. "

  Endel kanske redan har gjort det - alla kanske inte är så kallade nyttiga idioter?

  SvaraRadera
 13. Sverigedemokraterna kommer inte att stödja vänsterns försök att skjuta upp beslutet om värdlandsavtalet. Däremot kommer vi att rösta för vår egen linje i voteringen, som innebär avslag på hela avtalet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kommer detta att åtföljas av en ny komedisk "motivering" av den där Jansson, eller kommer ni att hålla gimpen bakom lås och bom i fortsättningen för att han inte ska skämma ut er?

   Radera
  2. Det skulle jag kunna svara på, men eftersom du gillar att uttrycka dig som ett rövhål så tänker jag behandla dig som ett och skita i dig.

   Radera
  3. Kom igen nu, Jimmie var åtminstone lite innovativ med sitt "rövhatt". Dina dussinförolämpningar tråkar ut mig. Jimmie var iofs också trist så länge han var ett fetto så det kanske är där skon klämmer avseende dig också?

   Radera
  4. Ben tillhör också en av de medskyldiga till vårt samhälles förfall, och han fattar inte heller det, precis som Cornu.

   Radera
  5. Vem röstade du på då, Ben?

   Var inte det partiet med på att "öppna gränsernas politik", allas lika värde och all den andra jäkla smörjan som innebär att precis vilken oidentifierad individ som helst, med precis vilken bakgrund som helst, kan komma hit och bli försörjd av våra skattepengar?

   Och alla dina inlägg här som sprider en massa osann skit om det enda partiet som INTE vill ha det så, det gör dig medskyldig. Inse det.

   Radera
  6. Aha, så allt man behöver göra för att vara en godkänd patriot enligt dig är att rösta rätt 1 gång vart fjärde år? Jävla soff-aktivist.

   Vad, exakt, är det som är osant som jag har sagt?

   Radera
 14. Jag röstade på SD förra valet, men jag är medlem i Kristna Värdepartiet. Jag ser det inte som landsförräderi att inte stödja värdlandsavtalet. Jag ser det däremot som förräderi att inte förespråka ett starkt svenskt försvar i det här läget. Det är där vi måste börja. Sedan när vi har rustat upp så kan vi börja diskutera Nato-medlemskap eller inte Nato-medlemskap. Att i detta läget slänga sig i famnen på Obama eller kanske till och med Trump är idioti. Gå aldrig med i en kampsportarförening som saknar regler om du inte har musklerna till det. Ryssland kör med prison style.

  Med vänlig hälsning Roger Klang

  SvaraRadera
 15. Haha, ibland är du riktigt rolig, Lars. "Den internationella socialisten Stefan Löfvén (s) avser enligt mediauppgifter idag ombilda sin grupp av praktikanter. Diskutera i små grupper." Blev det några sandkakor då? Hursomhelst, jag gillar ibland det du skriver, blir tillfälligtvis skitarg men det går oftast över. Tycker i sällsynta fall att du skulle gömma dig under den sten du kom ifrån, men en sak är jag helt och alltid överens med mig själv om; sluta aldrig skriva böcker. Väntar oerhört mycket på Stjärndamm, kan det inte bli "slutetavjuli" snart....

  SvaraRadera
 16. Invektiven skjuter från Cornus penna.
  Sakfrågan är väl att den misstro som SD har mot Nato och värdlandsavtalet som de tänkte rösta emot inte skulle ge ett års fördröjning som de hade trott utan blott nån vecka.
  Ändrade uppgifter om detta ger dem underlag för ändrad röstning.

  Men det är den officiella versionen och kanske inte den som råder i Knallebygden?

  SvaraRadera
 17. Eftersom Värdlandsavtalet är så luddigt skrivet och det tillkommer hemliga avtalstexter, så tyder det på kognitiv dissonans om hen tror att Värdlandsavtalet bara handlar om juridiska aspekter vid militärt samövande med Danmark och Norge.

  I Värdlandsavtalet, som nu Regeringen och Alliansen klubbade igenom, mellan det militärt alliansfria konungariket Sverige och Nato, ingår följande enligt bilaga 9 i propositionen 2015/16:152 :

  ”INTRODUCTION

  The Government of the Kingdom of Sweden as well as the Headquarters, supreme Allied Commander Transformation (HQ SACT) and the Supreme Headquarters Allied Powers Europe (SHPE), hereinafter referred to as the Participants:


  HAVING REGARD to the concept of deploying NATO forces and coalition forces under NATO command and control to or through the territory of the Kingdom of Sweden during periods of peace, crisis, emergency, and conflict in support of NATO military activities;”

  Med Värdlandsavtalet får nu det krigiska, konfliktskapande, energiimportberoende Natolandet USA smidig tillgång till inte minst Luleås flygplats så att de kan sätta press på det energiexporterande Rysslands energi- och naturresurser, och samtidigt bli servade av svenskar.

  Om hen tror att Nato bara är en försvarsallians, lider hen av kognitiv dissonans. Hen kan då fråga sig vad Nato gjorde i Kosovo/Serbien 1999, Afghanistan 2001 och Libyen 2011. Vilka Natoländer angrep Serbien? 15 av 19 flygkapare elfte september var saudiaraber inte afghaner. Libyen har olja. De som har följt med världspolitiken inser att Nato de facto är ”Globocop”, ty i samtliga dessa fall leddes de militära angreppen av Nato.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eh, fast både i värdlandsavtalet och existerande ramverk för Pfp så kan ju utländska trupper komma hit efter inbjudan.

   T ex hölls ju övningen "Loyal Arrow" bl a på F 21 i Luleå:

   https://en.wikipedia.org/wiki/Loyal_Arrow

   I ljuset av detta så ter sig din skrivning:

   Med Värdlandsavtalet får nu det krigiska, konfliktskapande, energiimportberoende Natolandet USA smidig tillgång till inte minst Luleås flygplats så att de kan sätta press på det energiexporterande Rysslands energi- och naturresurser, och samtidigt bli servade av svenskar.

   ganska felaktig. De får varken mer eller mindre tillgång, de har både före och efter värdlandsavtalet tillgång efter inbjudan av Sverige.

   Vem som servade flygplanen under Loyal Arrow vet jag inte, men det skulle förvåna mig om svenska flygplanstekniker är särskilt väl bekanta med tyska, turkiska och amerikanska flygplan.

   Och oavsett det torde ju Finland, som beslutat att underteckna ett likadant avtal, ha nån flygbas som ligger närmare Ryssland än Luleå?

   Radera
  2. @Ben Dover 07:50

   Om du ifrågasätter och anmärker på ”smidig tillgång” då underkänner du Cornus:
   ”Därmed kommer värdlandsavtalet att införas och saker som var övande militär personal ska betala skatt och huruvida de kan få svensk akutvård och de kör ner i diket är därmed utrett en gång för alla.” Hur ska du ha det?

   Nu är det så, vilket visar sig i de länder där USA etablerar militära baser, att infödingar servar dessa amerikanska baser med allehanda tjänster. Det är hål i huvvet om man tror att servicepersonal endast innefattar flygplanstekniker vid militära flygbaser.

   Radera
  3. Jaha, du snubblar dig som vanligt igenom det svenska språket som en nyanländ afghansk mongoloid. OK, förlåt att jag störde i Legobygget. Återgå.

   Radera
 18. Hela den svenska politikerkåren, ett fåtal individer undantagna, verkar gå Kremls ärenden. T.ex. Wallström som anser det vara en fråga om lokalt självbestämmande att hyra ut Slite hamn till Putins hantlangare.

  SvaraRadera
 19. Promenad en runda på stan idag. I varje hörn satt det en Tiggare, mötte en massa spökplumpar, såg flera gäng av 30-åriga flykting-barn, ... Why ??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du bor i fel stad, flytta dit du slipper se sådant, det finns fortfarande opåverkade små samhällen kvar, små delar av det Sverige vi hade förut.

   Det börjar bli uppdelat nu, politikerna försöker fortfarande blanda olja och vatten men det fungerar inte i det långa loppet.

   Människan föredrar att bo med likasinnade och det kan de aldrig ändra på.

   Radera
  2. Vad är en spökplump?

   Radera
  3. En spökplump är skämtsamt för en raketforskare.

   Radera
 20. NATO!
  http://m.journal-neo.org/2016/05/23/when-will-the-world-be-free-of-the-nato-beast/

  SvaraRadera