Cornucopia?

Aktuellt

Mina e-noveller nu som ljudböcker på Storytel

Mina tre e-noveller Valet, Berget och Oscar finns nu som ljudböcker på Storytel . I väntan på min nästa roman Höstregn, uppföljaren till Hös...

2016-04-05 07:47

Uppföljning Tesla-aktien

En kort morgonuppföljning på gårdagens utveckling för Tesla Motors (NASDAQ:TSLA) på börsen efter lanseringen av Model 3. Tesla Motors steg för andra dagen på raken och under måndagen i motsats till NASDAQ-börsen, som föll.
Dagschart Tesla Motors. Logaritmisk skala.
Uppgångarna på fredagen skedde under den högsta omsättningen för aktien sedan augusti 2014 och omsättningen på måndagen var också hög. Fredagens uppgång var i linje med hela NASDAQ-börsen, men NASDAQ Composite föll 0.46% under gårdagen medan Tesla steg 3.96%.

Man kan nog tolka lanseringen av Model 3 som positivt mottagen av finansmarknaden.

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

5 kommentarer:

 1. Varför läser jag lite här o där att teslan kommer kosta under 300k? Syftar dom på att det är i USA samt efter deras statliga subventioner?

  Hade för övrigt varit kul om miljömupparna på allvar hade visat att dom vill ha en fossilfri flotta, typ genom att ta bort momsen helt på rena elbilar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Antar (lata?) folk helt enkelt tar 35.000 USD och konverterar till ~285.000 kr OCH ignorerar skatt och moms (precis som alla rika och kända i Panama Papers-skiten hehe)

   Tänk om miljöpartiet hade något med miljön att göra, eller positiv inverkan på miljön... det hade varit något :)

   Radera
 2. Synd att man inte kan lägga in bilder.
  Tre klistermärken på en båt jag såg.

  Atomkraft - NEJ TACK
  Vindkraft - NEJ TACK
  Elbilar - JA TACK

  SvaraRadera
 3. Alex jag kan ge ett delsvar på sista stycket. Beslut i riksdagen sker under stor press från olika grupper. En mycket viktig grupp är bilindustrin. De flesta inom bilindustrin talar utåt positivt om elbilar men agerar helt annorlunda. Dessutom kräver demokratin att man kompromissar och kohandlar. För en del är skatter viktigast att hantera och för andra är lagstiftning om sjukvård helt avgörande samt sedan finns det de som snöat in på öppettider för viss service.

  Min uppfattning är att utvecklingen går så snabbt nu att Sverige antingen hör till ledarna, som Norge, med elbilar eller hamnar efter och därmed förlorar än fler arbetstillfällen och även fortsätter vara starkt beroende av fossil energi.

  Har sedan förra veckan Tesla men är inte säker på att just Tesla kommer att klara sig mot andra som satsar på elbilar. Just nu +7,93%.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, lobbying förekommer ju tydligen i hela världen tyvärr.
   Det kommer bli ändring när Volvo tar fram en ren elbil...
   Inte för att jag har bra inblick där men hört ryktesvägen att dom tänker åt det hållet, är väl först då man kan se en skattelättnad, för i dagsläget gynnar den väl inte Sverige rent ekonomiskt.

   En annan stor fråga är om elbilarna kommer slå igenom på riktigt inom två år. Iom renault, chevrolet/opel, bmw med flera är på g. Vad kommer isf hända med de traditionella dieslarna? Kommer de rasa i värde? Tänkte köpa en V90CC när den kommer, undrar om det är så smart.

   Radera