Cornucopia?

Aktuellt

Mina e-noveller nu som ljudböcker på Storytel

Mina tre e-noveller Valet, Berget och Oscar finns nu som ljudböcker på Storytel . I väntan på min nästa roman Höstregn, uppföljaren till Hös...

2016-04-21 13:09

SSU vill ha körkort för att få ha sex

"Och ja, vi ska ha fullständiga examinationer på detta, med möjlighet att få allt från A till F i betyg. Utan godkänt får du inte ha sex. [...]Ett körkort för att ligga ska finnas av exakt samma anledning som att folk med vapenlicens låser in sina vapen så inte barnen kommer åt dem. Ska deras frihet att bära vapen vara inskränkt, så ska deras frihet att gå bananas med sin sexuella inkompetens vara det." - K. Larsson, SSU Uppland i Dagens Arena, "Inför körkort för att få ligga"
SSU Uppland sätter ny innebörd på begreppet ligga i Uppsala (nåja, vi har väl alla legat i Lund, Uppsala vet jag dock ej) och föreslår på blodigt allvar att det ska införas körkort för att få ha sex. Eller specifikt för att "ligga", om man ska tro rubriken.
En plats för de som ligger i Uppsala.
Med några år på nacken så finns det ju fler anatomiska positioner att ha sex på än att ligga, men sådant får man förhoppningsvis lära sig på körskoleundervisningen. Rubriksättningen med ligga avfärdas härmed som ungdomligt oförstånd och bortses från.

Det är väl inte så mycket att säga om själva debattinlägget, men denna socialistiska problematik väcker ett antal frågetecken.

1. Mänskliga rättigheter
Gäller inte mänskliga rättigheter längre. Det får inte förekomma några inskränkningar i folks möjlighet till fortplantning om man ska tro FN:s deklaration om mänskliga rättigheter. Det är möjligt att dagens ungdomars sexualundervisning brister, men ikan man säga att får man inte ligga så kan man inte heller få barn. I och för sig så säger FN:s deklaration att alla har rätt att gifta sig och bilda familj, så det sägs ju inte uttryckligen att man har rätt att ha sex. Men detta behöver utredas.

2. Körskolor
Körkort har ju både en praktisk och en teoretisk del.

Hur är det tänkt att den praktiska undervisningen ska gå till? Med rådande lagstiftning är det ju olagligt att betala någon för sexuella tjänster, så ska all undervisning ske pro bono, eller ska lagstiftningen liberaliseras först?

3. Uppkörning
När man kör upp den praktiska biten blir det ytterligare frågeställningar. Hur många uppkörningar ska  körkortsexaminatorn klara per dag? Det är ju också så att det finns olika sexuella läggningar - ska en examinator behärska samtliga dessa och har man rätt att vägra examinering om examinatorn har fel kön?

Vad säger facket?

Tillägg 3b. Övningskörning
Ska det vara tillåtet med privat övningskörning? Från 16 års ålder? Vad för krav krävs det av handledaren vid privat övningskörning? Behöver det skyltas upp med Övningskör medan det pågår?

4. Körkortsnivåer
För fordonskörkort finns följande nivåer AM, A1, A2, A, B, BE, C1, C, C1E, CE, D1, D, D1E och DE. Det är rimligt att motsvarande görs även för detta nya körkort. Hur har SSU tänkt sig detta?

Ett förslag nedan.

AM - Med detta körkort får man ha sex med sig själv, sk självbefläckelse.
A1 - Grovhångel utan sk ankomst.
A2 - Grovhångel med petting och ankomstmöjligheter.
A - Oralsex.
B - Klassisk "ligga", dvs vaginal omslutning av penis.
BE - Här får man ha släp, dvs ytterligare fordon inblandat, dvs gruppsex (tre eller fler).
C - Tung, avancerad sex. Vi lämnar exakt vad detta innebär som en övning åt läsarna.
CE - Tung, avancerad sex i grupp.
D - Här får man köra andra mot betalning.
DE - Som D men i grupp.

5. Körkortskontroll
Som bekant är förtroende bra, kontroll bättre.

Kagstiftning utan resurser för kontroll är som bekant meningslös. Kort sagt bör man införa någon form av övervakning. Man kan tänka sig körkameror i sovrum och andra utrymmen där myndigheterna förväntar sig mycket körande. Dessa ska förstås inte vara aktiverade hela tiden, utan bara ibland. Detta för att inte kränka personlig integritet, men ändå kunna övervaka att ingen B-körkortsinnehavare kör C-sex eller något annat man inte är behörig för.

I övrigt måste förstås polisen ha rätt att kontrollera att personer som kör har körkort, så de kan avbryta och eventuellt bötfälla olovlig körning. Är det dock tillåtet att på privat mark köra utan körkort, eller gäller det inte bara på allmän plats? I så fall behöver polisen beredas tillgång till de privata utrymmen där det kan köras.

6. Översynsmyndighet
Ärligt talat så ligger svenska folket antagligen rätt mycket. Jag tror att det kan bli rätt betungande för befintliga myndigheter att övervaka körkorten. Antagligen behövs det en ny myndighet. Jag lämnar namnet på den myndigheten som en övning åt läsarna.

Sammanfattning

Förslaget från SSU Uppland är lovvärt, men samtidigt bristfälligt, som man ser på ovanstående punkter. Det behövs tillsättas en ordentlig utredning känner jag spontant, så man kan lägga fram ett seriöst detaljerat förslag. Den nuvarande debattinlagan lämnar allt för många frågetecken för att kunna tas på allvar.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

57 kommentarer:

 1. Antar att det ska vara som med vapenlicenser, att man måste vara aktiv utövare och deltagare i tävlingar för att få körkortet, och att det måste förnyas med jämna mellanrum.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Drar du parallellen till vapenlicenser så är vi väl ett antal med så pass grova kalibrar att vi får söka hos inspektionen för strategiska produkter istället.

   Radera
  2. Finns det då herr, dam och mixed-klasser?

   Radera
  3. Ta det lungnt, tids nog får du visa upp dina bölder och åderbråck.

   Radera
  4. Ben Dover: Antar att det ska till en organinspektion och att utbildning och tillstånd klassas efter det organ man innehar, så behöver du tillstånd för ditt "tunga lok" kanske du inte har möjlighet att kombinera dig med någon som har "smalspårvägstunnel".... typ..

   Radera
  5. Får man inte skjuta fritt med lösa skott?

   Radera
  6. ErikG, påminner mycket om Kama Sutra där männen delas in i harmän, tjurmän och hästmän, och kvinnorna likaledes i rådjur, märr och elefant....fast det visste du väl redan

   Radera
 2. Körkort eller licens för att få vara politiker känns på något sätt mer aktuellt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lärare: fordras visst 0.1 högskoleprovet.
   För politiker måste nog en minusskala till.
   Tyvärr inget skämt från min sida.

   Radera
 3. Jag tror att man bara ligger långt fram här. Det börjar ju nu komma alltmer välutvecklade sexrobotar. Skulle kunna kompletters med motjuckssensor för uppfyllande av godkännadekriterier.

  http://feber.se/pryl/art/172975/roxxxy__en_sexrobot_fr_50_000_/

  SvaraRadera
 4. Saknar tidelag, nekrofili och sex med SSU:are i listan.
  Nej just det, bara tidelag och nekrofili saknas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Assange testade sex med SSU:are, det gick sådär.
   Hm, saknas kanske en bokstav i körkortet K som i kamikazesex?

   Radera
  2. Jo, men där var det ju trippelt besvärligt.
   Gotländsk socialist kvinna, tillika prästdotter ( fast inom statskyrkan...)
   Han frågade ej mig till råds.

   Radera
  3. Stadskyrkan kan vara besvärligare än vissa frikyrkor.
   En del fria trossamfund har större betoning på fri än andra.

   Radera
  4. Kommer Kristdemokrater fortfarande att få dra trossatser på offentlig plats?

   Radera
 5. Känns även rimligt att det precis om för C körkort och högre behörigheter idag krävs en hälsokontroll. Har man fyllt 45 år och ska ta C körkort eller förnya det gamla så krävs det till och med ett läkarintyg. Samma upplägg känns helt rimligt även för det nya sexkörkortet. "Avancerat sex" låter iaf i min fantasi minst lika farligt som att framför en lastbil på 25000 kg.

  SvaraRadera
 6. För mig kändes det lite som han förespråkade en slags prima nocta variant?
  Den nya adeln som lyser igenom kanske?

  SvaraRadera
 7. För mig kändes det lite som han förespråkade en slags prima nocta variant?
  Den nya adeln som lyser igenom kanske?

  SvaraRadera
 8. Det hjälper inte med körkort!
  Ibland ändras det till högertrafik.
  Typiskt när det gäller mig: då först började jag - vänstra.

  Träna på mörkerkörning givetvis obligatoriskt.
  Halkkörning?
  Fast här gäller väl att först när det är bekräftat halt får du köra.

  SvaraRadera
 9. Jag ställer mig positiv till ett begränsat sexliv för SSU/Grön ungdom. Minskade fortplantningsmöjligheter där skulle på lite längre sikt ge mycket positiva effekter för Sverige.

  SvaraRadera
 10. Haha..... @Ben dover: Började nästan gapskratta på jobbet. Borde vara NSFW på inlägget.

  SvaraRadera
 11. Efter mycket plåga och identifikation så har jag valt att inta en neutral och humoristisk syn på hela debaclet. Egentligen är ju hela debattinlägget roligt. Just att det är menat på allvar är det som gör det hela kul.

  Jag önskar hon kunde ge ett seminarium på ämnet så man fick chansen att ställa ett par frågor. Speciellt hur de hade tänkt att lösa uppkörningen är ju intressant.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vissa anatomikunskaper fordras ju...

   Radera
 12. Saknar också klargöranden om vad som gäller om man har sex i berusat tillstånd (aka pattfylla)?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske kan skylla på misstag.
   Full, mörkt och trodde det var geten/kamelen.

   Radera
 13. Vore ju tråkigt om körskolor måste jobba pro bono. Pro boner kan däremot vara en fördel.

  SvaraRadera
 14. Om happy ending är obligatoriskt, bra kondition?

  SvaraRadera
 15. Historiskt sett har det ju redan funnits ett körkort en gång i tiden, ett som den unga socialiströrelsens pionjärer kämpade mycket hårt för att avskaffa. Jag tänker på äktenskap, i dess äldre historiska betydelse...

  SvaraRadera
 16. Tja, lite märkligt formulerat sätt att återinföra protitution men nyspråket inom dagens politik har ju inga gränser längre.

  SvaraRadera
 17. Skulle detta genomföras tror jag att SSUarna kommer att ha försvunnit inom ett par generationer. Jag röstar för.

  SvaraRadera
 18. Skjuter man fel så blir d kastartion.

  SvaraRadera
 19. Notera att ingen ungdomsorganisation, vad jag vet, har föreslagit körkort med vidhängande lämplighetstest för föräldrar. De är mer fokuserade på hur och med vem man har sex än vad sexet egentligen är till för.
  Antar att ungdomen inte tänker på följderna av sexet förrän det är försent. Men jag skulle påstå att det är viktigare att rensa ut dåliga föräldrar än dåliga älskare. Med bättre och mer lämpade föräldrar kanske man på sikt kan slippa alla korkade utspel från de politiska ungdomsorganisationerna.

  SvaraRadera
 20. Debattinlägget i Dagens Arena är ju som gjort för att skoja med, men jag kan faktiskt se en seriös sida också. Om hon hade bytt ut de sista tre styckena mot en argumentation att det skulle behövas mer/bättre sexualundervisning i skolan (utan den form av examen hon förespråkar) så skulle det vara ett halvlyckat inlägg i den frågan.

  SvaraRadera
 21. Allt det här måste ju börja tidigare i skolan - helst i första förberedande. När det sedan enbart undervisas på biologilektionerna, så blir det lätt väldigt animaliskt. Jämför med Italien, där sorterar gastronomin under kulturdepartementet, i sverige under Livsmedelsverket - så torrt och enkelspåringt!. 6ualundervisningen bör ju även ske under religionskunskap så att det kristna kärleksbudskapet agape kommer med. Teckningslektionerna är ju också väl lämpade. Och naturligtvis gymnastiklektionen med hoppa bock, knipövningar och akrobatiska positioner. Samt hur man använder kondom i förebyggande syffe.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sexualundervisning på gymnastiklektionerna? Gäller det även vid simundervisning på könsseparerade badhus?

   Radera
  2. Regelverket är väl inte på plats ännu, så man får väl tills vidare luta sig mot närmast liggande sjömanspraxis om förbud mot kränkande av ruskprick i allmän farled.

   Radera
 22. Som vanligt handlar det väl om ett ensidigt kvinnligt perspektiv, så möjligheten att bötfälla när det går för fort vägs rimligen mot risken för liggfylleri eftersom det sistnämnda av rent fysiologiska anledningar brukar tilltala kvinnan mer än mannen.

  SvaraRadera
 23. Angående övervakningskameror: skall de också användas för att bötfälla fortkörningar? Blir du färdig snabbare än fyra sekunder har du kört på tok för fort och blöt av med körkortet...

  SvaraRadera
 24. Tror det varit bättre att liberalisera vapenlagen.

  SvaraRadera
 25. "Ska deras frihet att bära vapen vara inskränkt, så ska deras frihet att gå bananas med sin sexuella inkompetens vara det."

  Det är inte bara så att hon raljerar över absurditeten att vår frihet att skaffa vapen är inskränkt på av staten?

  SvaraRadera
 26. SSU skulle behöva visa upp sin licens för UPPMÄRKSAMHETSHORANDE!!!

  SvaraRadera
 27. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 28. Jag tycker att man skall införa "körkort" för att få bli politiker. Om man skall in i riksdagen skall man minst samtala med 5 psykologer och möta samma krav på stresstålighet och informationsbearbetning som en jaktpilot, eller varför in köpa astronaut-test av NASA. Då skulle de bli lite ordning å¨våra politiker, istället som nu är de antingen barn till proffspolitiker eller misslyckats med sin examen så att de inte får det jobb de tänkt och faller tillbaks på att de kan snacka strunt utan att någon orkar säga emot.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns redan: för att bli politiker man skall prata med minst fem pampar, kräva samma stresstålighet och "informationsbearbetnin" som en stridspilot (besitter). Informationbearbetning är inom citationstecken för att det som kommer från en politiker är inte så mycket information.

   Notera "polit" i "politiker" är ett anagram av "pilot", betyder att det är polit fast nästan bakochfram, tvärtom. Ganska givet hur det blir med kraven då...

   Radera
 29. Taskigt för dom som kuggar. Tjejen som måste ligga upp 10-20 ggr för att få sitt liggtillstånd. Ligginspektören ursäktar att hon kuggade på oralsexet och måste göra om.

  killen som inte har något flyt med tjejer kuggar frivilligt gång efter gång och ligga upp med den kvinnliga ligginspektören gång på gång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. SSU får nog ompröva förbudet mot prostitution. Legalisera det i stället. Man måste ju uppmuntra ungdomarna och det är ju en förträfflig möjlighet till träning.

   Radera
 30. Det gäller nog att raska på om Hultquist ska hinna få in detta i värdlandsavtalet. Det ger onekligen en del nya insikter om vad det kommer att innebära att vara värdland. Med tanke på TTIP och IDS så är det nog också i elfte timmen om staten ska undvika att få processa om uteblivna intäkter för sexindustrientreprenörer som orsakats av nya regulatoriska krav på behörighet.

  SvaraRadera
 31. Skratta ni - sexuallagstiftningskunskap kan komma som ett nytt delprov på högskoleprovet redan under den här mandatperioden om alla intresserade parter samtycker...

  SvaraRadera
 32. Tänk vilka synergieffekter det kan bli när Uber och Tinder slås ihop.

  SvaraRadera
 33. Fler förslag:

  Rösträttskörkort
  Barnkörkort
  Alkoholkörkort
  Banklånskörkort
  Kollektivtrafikskörkort

  Fyll gärna på med fler förslag!

  SvaraRadera
 34. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inlägg med privatpersoners namn raderat.

   Radera
  2. Ok nu blir det mängder med länkar här för att visa min tes:

   Johnny Bode och Tom Zacharias (bägge är döda) räknas till de stora ekivoka underhållarna i modern svensk tid (1960-1970talen) och kan alltså klassas som en del av offentligheten för den som är inne i underground-porrsoundtracket från den tiden:

   https://sv.wikipedia.org/wiki/Johnny_Bode

   https://sv.wikipedia.org/wiki/Tom_Zacharias

   Tom Zacharias var främst känd för Belinda:
   http://www.sunkit.com/belinda-med-tom-zacharias/

   Johnny Bode (kleptoman, mytoman, skrev kupletter med Gösta Ekman d.ä. tills han bestal och pantsatte dennes bordssilver, hade underbar sångröst, nazistkollaboratör i ockuperade Norge, snuskförfattare och dito musiker) finns det flera böcker skrivet om men den här av Ingemar Norlén är ruggigt bra:
   http://www.bokus.com/bok/9789172035638/jakten-pa-johnny-bode/


   I princip samtliga av deras låtar finns ute på youtube:
   https://www.youtube.com/watch?v=j_aSsd9_URY&list=PLFFC2483FEE07C896
   Bordellmammas visor (sålt i över 100 000 ex på postorder efter släppet 1968)

   Belinda och Belindas döttrar av Tom Zacharias finns med givetvis, i länken den kanske mest kända "Snälla pappa":
   https://www.youtube.com/watch?v=FhuO0cPg8jU


   Visst kan du stryka referensen till dem om du vill, jag tänker mig att de flesta förstår referenserna till dessa stora svenska snuskviseherrar

   Radera
 35. Inget körkort blir olovlig körning

  SvaraRadera