Cornucopia?

Aktuellt

Mina e-noveller nu som ljudböcker på Storytel

Mina tre e-noveller Valet, Berget och Oscar finns nu som ljudböcker på Storytel . I väntan på min nästa roman Höstregn, uppföljaren till Hös...

2016-04-26 08:47

Säpo i stabsläge och ubåtsjaktövning avbruten

God morgon! Säpo har gått in i stabsläge för att utreda ett möjligt terrorhot mot Sverige. Marinens ubåtsjaktövning har avbrutits och verkar övergått i en sk underrättelseoperation sedan man antagligen upptäckt något som inte tillhörde övningen. Annars är det en vanlig tisdag.
HMS Härnösand

Att Säpo går in i stabsläge är inget ovanligt och terrorhotnivån är inte ens höjd än så lnge. Det betyder att det än så länge inte finns något konkret hot. För en fyra i terrorhotnivå kan man nog förenklat säga att det finns uppgifter om ett planerat dåd i närtid och eventuellt vilka som avser att genomföra dådet. En femma innebär att man i princip vet tid och geografisk plats någorlunda ("Stockholm"), och i fallet Stockholm skulle det innebära att man stänger ner allt - evenemang, kollektivtrafik mm.

Nu har Säpo inte höjt terrorhotnivån till en fyra, så det finns inget specifikt, men underrättelseoperationen som stabsläget innebär kan förstås utmynna i en förhöjd nivå.


Chefen för den kurdiska motsvarigheten till FBI, general Hasan Nuri Amin, säger följande om de bortklemade IS-återvändare som Sverige erbjuder bostad och andra förmåner:
"Jag har pratat med Säpo och träffat dem. Vi har berättat för dem hur farlig denna grupp är och att det kommer att bli väldigt blodigt och väldigt sorgligt om de inte ingriper så fort som möjligt. De 150 räcker för att förstöra hela Sverige. Ni måste omedelbart ingripa mot dem, i lagens namn."
Totalt ska det handla om ca 600 man som IS ska låtit "återvända" till Europa, specifikt för att föra kriget till väst. 150 av dessa finns eventuellt i Sverige. Fast Sverige ska inte gjort något officiellt, trots dessa varningar.

På söndag är det vänsterns och kommunisternas stora högtidsdag 1:a maj, vars folksamlingar förstås kan vara utmärkta terrormål. Förhoppningsvis blir det dock bara de sedvanliga protesterna mot regeringens politik. Eller ska man protestera och demonstrera mot den maktlösa oppositionen?

Försvarsmaktens ubåtsjaktövning ska ha avbrutits sedan man upptäckt något ospecificerat, som inte hörde hemma i övningen. Istället blev det väl någon form av underrättelseoperation, dvs ubåtsjakt. Det behöver dock inte varit inomskärs, utan upptäckten kan skett längre ut på svenskt territorialvatten. Det är t ex fullt normalt att svenska ubåtar ligger i en skärm utanför ett inomskärs område, där man bedriver ubåtsjakt, och dessa ubåtar kan upptäckt något längre ut. Full rimligt att Ryssland ligger och signal- och ljudspanar mot svenska övningar, för att skaffa sig information om förmågor och signaturer på de enskilda fartygen. Detta särskilt när det gäller Visbyklassens korvetter, som civilt maskerar sina signaturer.

Då svensk ubåtsjaktsförmåga är så låg volymmässigt som den är, behöver förstås en övning avbrytas om man hittar något på annat håll. Det fanns ett tag viss öppen information i sammanhanget, t ex vart ubåtsräddningsfartyget Belos tog vägen via MarineTraffic.com.

En alternativ förklaring kan vara att en svensk ubåt drabbades av problem utanför övningsområdet, vilket fick Belos att ta sin svängom som säkerhetsåtgärd. Utan ubåtsräddningsfartyg på plats får man rimligtvis inte öva mot svensk ubåt inomskärs utan pausade övningen till Belos kunde återvända. 

Det kan också varit ett grannlands ubåt utanför territorialvattengränsen, som sände ett nödanrop vilket Sverige svarade på och av samma anledningar fick avbryta ubåtsjaktövningen när Belos behövde avvika.

Så vilka gynnas av dessa uppgifter? Naturligtvis Miljöpartiet, då fokus tas bort från deras inkompetens och "krishantering".
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

70 kommentarer:

 1. Så miljöpartiet har alltså placerat en ubåt utanför den svenska kusten för att avleda uppmärksamheten från sig själva? Eller kanske för att avbryta den miljöfarliga militära verksamheten inomskärs. Begränsning av kemikalieutsläpp i Östersjön ligger ju som bekant Åsa Romson varmt om hjärtat.
  Terrorhotet handlar nog helt enkelt om att några alldeles vanliga miljöpartistiska förtroendevalda har rest från sina respektive valkretsar i kalifatet för att delta på Miljöpartiets kongress. Inget att oroa sig för alls.

  SvaraRadera
 2. Utanför fönstret gick en räv just förbi. Man kan ju undra om detta inte bör försätta alla djur i högsta beredskap.
  Terrorhotet gäller Stockholm-kanske ett tullhus som är hotat?

  Noterar att vi importerar konflikter från MÖ. Kurderna ogillar IS och Turkar. Nalin Pekul får utrymme i TV för sin kritik mot dem som inte tydligt ogillar dem hon ogillar. Hon framförde sitt budskap på ett tydligt sätt-tills hon föreslog en IS satsning hos SD. Då ser man allt rasa för hennes argumentation-hon är bara PK!

  SvaraRadera
 3. "Enligt uppgift" så ska den Irakiska säkerhetstjänsten tipsat om att 7-8 IS-män tagit sig till Sverige för att utföra ett terrordåd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns redan tusentals här. Vad skulle 8 till göra för skillnad?

   Radera
  2. Precis min undran,varför dessa lustiga utspel.
   Kanske blir det lättare sådana här händelser när man låter folk utan id handlingar massinvandra.
   Blir väl ett kärnkraftverk som förstamål,bara att promenera in o spränga och massakrera.

   Radera
 4. Okontrollerad invandring till Europa är ett ett stort säkerhetshot enligt Obama. Såg inte mycket om denna varning i svensk media, eller? I trojaner per capita är vi nog överlägset världsledande.

  http://dailycaller.com/2016/04/22/obama-uncontrolled-migration-into-europe-is-major-national-security-issue-video/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, skicka tillbaka trojanerna från där de kom! Skit samma att stan ligger i ruiner sedan 1500 år. Trojanerna får dessutom skylla sig själv för deras lidande. Muckar man med Sparta får man stå sitt kast.

   Radera
  2. Är rätt skeptisk till den typen av påståenden. ALla ledare och en övervägande majoritet av utförarna i terrordåden i Bryssels och Paris (och även vår svensk idiotbombare i Sthlm) var födda eller åtminstone uppväxta i Europa. De kunde röra sig fritt pga EU-medborgarskap.

   Radera
  3. Så de kom inte från Troja då? Inte nån av dem? Jag menar, jag skulle också kunna bli rätt bitter om spartaner förstörde min stad över en kvinna.

   Radera
  4. Klippet verkar ju enligt beskrivningen inte heller handla om att det kommer en massa "trojaner" utan om det käbbel och de samhälleliga påfrestningar som det stora inflädet av flyktingar har medfört. Så jag vet inte riktigt var Maria får grund till det där snacket om trojaner öht.

   Radera
  5. Samhälleliga påfrestningar och trojaner är skäl nog att anta försiktighet. Speciellt nu när det snart kommer mer info (28 pages) om vilka som låg bakom 9-11 och att det är samma krafter som ligger bakom mkt av det som hänt i europa, infiltrering av länder och partier.

   Radera
  6. Är det Bilderbergzionazikonspirationen du tänker på, eller ödlemännen från yttre rymden? Rösterna i vägguttaget?

   Radera
  7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  8. Nej nej, varken Kalle Anka eller bilderbergare pekas ut. De som läst ”28 pages” är bara ett dussin senatorer. Lyssna på vad de säger så får du en hint. Och Obama ska enligt eget uttalande släppa hemligstämpeln, men återstår att se... dagarna efter uttalandet åkte han till Saudi sedan till England.

   Radera
  9. Men Maria, 11 september är ju överstökat. Krigen i Afghanistan och Irak är över och de besegrades, eller du kanske menar att man inte kan bekämpa denna typ av terrorism med krigshandlingar.

   Radera
  10. Överstökat? Godhet lönas inte alltid med godhet, det gäller nu att vi hjälps åt att försöka förstå vad som händer och varför? Orsak och verkan.

   Radera
  11. Jaha, du menar Saudiarabien? Det där har vi vetat sedan 2002.

   https://en.wikipedia.org/wiki/The_Golden_Chain

   Radera
  12. https://www.youtube.com/watch?v=ItE28oeMnas
   Lyssna speciellt runt 1.15 in.

   För några veckor sedan innan 60 minutes tog tag i detta så var det ingen i media som tog i detta, helt tyst. Nu skriver alla (i usa). Flockbetende. Vi kan tacka trump för att ha lyft frågan innan 60 minutes.


   Vi måste hjälpas åt för att förstå vad som händer och inte köra gröna ödlor argument.

   Radera
  13. Läs länken jag postade tidigare, är det Al-Qaedas förhållande till Saudiarabien som redovisas på de 28 sidorna så är det långt, långt ifrån en nyhet. T ex jag kände till detta år 2002 och många andra svenskar också. Det har inget med Trump eller 60 minutes att göra.

   Radera
  14. Rykten har funnits sedan dag 1, ja. Om det funnits bevis som visats för amerikanska folket så skulle inte saudis kungahus funnits kvar, hela landet skulle vara jämnat med marken.

   Men dokumenten pekar tydligen ut vissa personer specifikt. Bla kungen själv. Tom inblandning av ambassaden och dess personal.

   Radera
  15. Argh, vad du svamlar. Läs t ex länken jag skickade eller för den delen andra underrättelsekällor. Det är betydligt mer än "rykten".

   Den kung som regerade 2001 var kung Fahd, sen avverkade dom Abdullah och nu är det kung Salman. Vilket av dem menar du var inblandad?

   Radera
  16. Du tror inte att svensk säkerhetstjänst och militär hade viss koll på Al-Qaeda eftersom de uppenbarligen opererade på Balkan och var ett potentiellt hot mot svensk militär och civil personal där? "Rykten", pft.

   Radera
  17. Men det är detta som är skandalen Ben. Om t.o.m rapporten kommit fram till att det var Saudi men den hemligstämplades och sammarbetet med landet fortsatte som inget hade hänt. Bush rökte cigarr med kungen och höll hand. Och så gav man sig på Irak på falska grunder som destabiliserade hela regionen. Minns ni hur Hans Blix framställdes i amerikansk media, jag bodde där då...

   Men det är bra att sign Ben visste allt 2002. Så ingen mening att älta destabiliseringen av mellanöstern öht.

   Radera
  18. Jag undrar varför Erik envisas med att dra in Sparta i det här. Mykene ledde koalitionen. Rätt skall vara rätt.

   Nulli secundus

   Radera
  19. Som sagt den som har en halv hjärna och tillgång till internet listade ut det ändå.

   Sökningen "Al-Qaeda linked to Saudi Arabia" ger t ex ca 10 MILJONER träffar på internet.

   Sökningen "Saudi arabia helped Bin Laden" ger 1,7 miljoner.

   "Saudi arabia helped 9/11 hijackers" ger 600 000.

   Jättekul att du äntligen upptäckt detta men det är helt uppenbart inte nyheter.

   Radera
  20. Ska ringa Obama och säga åt honom att inte släppa 9-11 dokumenten. Varför kommer Obama att fråga, jo för Ben som skriver på en blogg som heter Cornucopia har listat ut allt som står i rapporten redan 2002. Och för att Ben listade ut detta 2002 så är Usa:s sammarbete med Saudi ingen skandal.

   Radera
  21. Jag ska ringa år 2002 och be dom spärra in dig för stöld, du har ju uppenbarligen stulit deras nyheter.

   Radera
  22. Jag ringde år 2002, dom orkar inte bry sig men de rekommenderade att jag ringer 08-6595604.

   Radera
  23. Tycker bara detta gör skandalen ännu större. Tänk att USA fortsatte sin kompisrelation med Saudi efter att Ben Dover från Sverige redan år 2002 löst the case och pekat ut Saudi som the bad guy.

   Radera
  24. Svar på vem som är Palmemördaren är väl inte heller något som skulle intressera Ben eftersom han förmodligen löste fallet redan 1987.

   Och om mördaren dessutom (för att dra en parallel) skulle vara bästa kompis med Lisbet Palme, så skulle detta inte heller vara en nyhet eftersom Ben löste fallet 1987.

   Radera
  25. Börjar nästan tro att mindcontroll är på riktigt när vissa ämnen tas upp.

   Radera
  26. Breaking news! Dinosaurierna utdöda! Däggdjuren tar över! Mvh Maria.

   PS. Det är inte mind control, alla är bara smartare än dig. DS.

   Radera
  27. Mig veterligen finns det inget Bilderberg-reptiliansk-konspiratoriskt kring "28 pages" utan det följs med legitimt intresse i USA. Obama frågades ut av Charlie Rose kring dem i förra veckan, det kan knappast bli mer "establishment-on-establishment": https://charlierose.com/videos/26938

   Radera
  28. Nåja, Alex Jones är smartare än The Ben, han löste t.o.m fallet innan attacken. I drömmen enligt egen utsago. Men nu handlar det inte om hur tidigt Ben löste WTC, JFK eller Palmemordet.

   Radera
  29. Unknown, visst är det ett legitimt intresse, och speciellt varför man inte har ställt ansvariga inför rätta, om man nu haft info.

   Radera
  30. Så då kan vi rangordna IQ i fallande ordning:

   Alex Jones
   Ben Dover
   Miljöpartister
   Sniglar
   Alger
   En hundskit som legat i solen 2 veckor
   Grundämnen
   Vacuum
   Maria.

   Radera
  31. Tack Ben. Trevlig.

   Radera
  32. I maim to please, monomotapa.

   Radera
  33. 28 hemliga sidor sidor om WTC attacken ska nu förmodligen släppas enligt Obama. En viktig händelse med tanke på vad som hände och följdförloppen som kostat hundratusentals liv och otroligt mycket pengar. Ben:s reaktion på att ämnet tas upp följer klassiskt mönster.

   1) Skrika ödla och bilderbergare
   2) Skrika att det inte har någon betydelse för alla kände till allt sedan tidigare.

   Vad är detta för argument? Är det ett tecken på att Ben har ett högt IQ som han själv hävdar?

   Radera
  34. Eh, var hävdar jag att jag har "ett högt IQ"? Du ljuger väl inte nu igen, Maria?

   Radera
  35. Ben, det finns ingen anledning till att vara otrevlig mot Maria. Skall det här inte vara ett ställe där man kan diskutera intressanta omvärldshändelser, som kollegorna på eftermiddagsfikat inte bryr sig om eller förstår? Oavsett huruvida "välkänd" Saudi-länken var sedan tidigare så är det ju 28 pages en intressant händelse av sig själv. Om ngn är intresserad av Obamas respons så finns den vid 24:47 här: https://charlierose.com/videos/26938. I övrigt en intressant intervju om Obamas säkerhets- och utrikespolitik.

   Radera
  36. Näe man ska ju egentligen vara snäll mot svagsinta, men även svagsinta bör hålla sig till sanningen. Vem är du, Marias gode man?

   Radera
  37. Vad är sanningen Ben? Att du har ett lågt IQ eller vad syftar du på?

   Radera
  38. Tack Россия BICEP, exakt så borde det vara.

   Radera
  39. Jag ställde en fråga till dig, Maria. Vill du vara så vänlig och besvara den först?

   Radera
  40. Off topic,men Palme blev skjuten av sin fru.
   Detta pga att han ville inte dö av sin hivsmitta,barmhärtighetsmord alltså.
   Jodå!
   Flashback har alltid svar.
   😀

   Radera
  41. Är frågan var du hävdar att du har "ett högt IQ" ?

   Svar: Ingenstans. Mellan Alex Jones och miljöpartister kan vara exempelvis 70, vad vet jag.

   Så jag ber om ursäkt där.

   Radera
  42. Ebbe Carlsson (Stay behind i sverige) dog i aids. Olof och Ebbe delade tydligen hotellrum ibland vilket män inte brukar göra så ofta. Med att Lisbet skulle vara mördaren är väl dock långsökt.

   Radera
  43. Angående Palme och HIV. Om jag inte minns fel sa obducenten något i stil med att lösningen på palmemordet finns i obduktionsprotokollet. Därefter blev obducenten smutskastad och senare tog han och hans fru tog livet av sig på samma dag. Långt senare släpptes hemligstämpeln utan att man hittade något speciellt.

   När det gäller palmemordet kan man annars lyssna på vad Robert Gustavsson säger. Talande för hur utredningen skötts, förmodligen med flit.
   https://www.youtube.com/watch?v=37mJ5NX7R0Q

   Radera
  44. "Olof och Ebbe delade tydligen hotellrum ibland vilket män inte brukar göra så ofta."

   Lustigt nog delar jag nästan alltid hotellrum med andra män när jag är ute och reser med polare. Jag kanske är homosexuell utan att veta om det? Inget fel i det, men att dela hotellrum innebär inte i min värld att man har sex, utan mer att man är för snål för att boka varsitt.

   @Nulli Secundus: Nu är du en sån där whatabautist. Varje gång nån tar upp Sparta så kommer det in någon som säger "Men kolla på Mykene". Jag skulle kunna erkänna att du har rätt, men sån´t sysslar inte jag med ;-)

   Radera
 5. Iraks Säk-tjänst samarbetar med Ryssland, GRU och FSB har under en längre tid agerat stöd för جهاز المخابرات الوطني العراقي och kan med fog sägas ha infiltrerat organisationen. Så det finns en risk att det blåses rysk rök rätt upp i rökan hos Moder Svea

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaså. I själva verket visar ju sig IS vara grundat av gamla FSB/GRU-utbildade irakiska säkerhetsmän, medan kurdernas säkerhetstjänst är utbildad av USA.

   IS arkitekt var utbildad av Ryssland och använder KGB:s gamla metoder.

   http://cornucopia.cornubot.se/2015/11/is-arkitekt-sa-byggdes-terrorstaten.html

   Radera
  2. IS är IS och INIS är INIS. Du får väl kort och gott uppdatera dig gällande INIS. Om det inte är Så att du menar att det är kurdiska säk-tjänsten som lämnat informationen till Säkerhetspolisen?

   Radera
  3. En del IS krigare är utbildade på Svenska Dagis!

   Radera
  4. ...och JAG är utbildad på svenskt dagis.. *guilty by association*

   Radera
 6. Kanske bara Romson som är ute med båten? Och 7-8 IS-idioter ytterligare, gör väl varken till eller från i detta land? Kanske ägnat att flytta fokus från Wallströms nya bravader?

  SvaraRadera
 7. Nu kan allt hända, Gusten Violin ansluter sig till Daesh, kapar regeringsplanet och kraschar det fulltankat i ett tyskt brunkolskraftverk. "'Allah Akbar...", vrålar han i cockpit vid kraschen. Tyskland åberopar artikel fem och NATO svarar med att besätta Gotland och placera ett Patriot batteri där som skydd mot vidare Svensk aggression. Statskuppen blir fullständig när svensk militär proklamerar undantagstillstånd och upplöser regeringen. Partiledaren för SD begär understöd från Ryssland som genast lovar att undsätta demokratin i Sverige. En rysk expeditionsstyrka strävar ut från Kaliningrad och i Murmansk sätter pansarkolonnerna sig i rörelse...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där har du en bra start på en spännande bok,fortsätt gärna!

   Radera
  2. Lo Abrahamson, professor i teoretisk fysik vid Ångströmlaboratoriet tittar gillande på doktoranden My's ända när hon lämnar hans tjänsterum. Det är inget fel på hennes artikel men Lo gillar doktorander som underdånigt rättar minsta sak han anmärker på och i kväll kommer My att vara extra tillmötesgående för att få honom på gott humör. Det blir ofta mycket att anmärka på. Lo lutar sig tillbaka i en dagdröm men störs abrupt när Sergev kommer inrusande. "Det är något konstigt med CERN-data från Tier3" - gapar Lo's postdoc. Svärande kastar sig Lo ur stolen där skållhett kaffe gjort en stor fläck i grenen. CERN-data har varit helknas ända sedan terroristattacken mot kolkraftverket som orsakade strömavbrott och störningar i hela det kontinentaleuropeiska elkraftnätet.

   Lo ska just säga åt Sergev att köra om sina beräkningar då telefonen ringer, "Marc", "Mad Marc" visar nummerpresentationen. Lo börjar nu med ena handen famla efter webläsarens sökruta på arXiv.org för att få fram Marc's nyaste artikel. Den andra handen skakar fram en paracetamoltablett och tecknar därefter till Sergev efter ett glas vatten. "Vad är klockan i Princeton? sover mänskan aldrig?" - Lo skummar raskt abstract, ..opublicerde 17 TeV data från Large Hardon Collider...strängteori, Lo's område'...stabila maskhål...utan tvekan en spekulativ artikel på en energinivåer inte är officiellt möjliga. "Hur i helvete kan Max ha hunnit publicera så snabbt?" - Lo vinkar åt Sergev att stanna kvar och lyfter luren på tredje signalen. "Vad kan vi göra för er Professor Teglund?" - svarar Lo med ett tillkämpat leende.

   Radera
 8. Inte ett helt omöjlig scenario...

  SvaraRadera
 9. Eurovision Song Contest i Sthlm borde vara ett intressant mål, (final 14 maj). Rent symboliskt att slå till mot dekadenta bög-Europa. Miljöpartisten Erdogan har ju dragit tillbaka Turkiets deltagande pga att ESC inte ställt upp på "vissa krav" på tävlingen. IS har väl utfärdat en fatwa mot flyktingar till Europa och att då slå till med inresta mot just Sverige skulle ju kunna vara desto mer symboliskt laddat. Sverige är ju även ett bra tillfälle då vi antagligen anses vara och faktiskt även är mycket dåligt förberedda. Paris attackerna så tror jag även att de försökte tas sig in på arenan. IS är ju trots allt mediehoror så vi får väl se om Åsa Romson får anledning att börja tala om "ESC-olyckorna".

  SvaraRadera
 10. Lövet har släppt en bomb på kansliets toalett för icke binära. Stanken är outhärdlig för alla utom Frille. SÄPO är på väg enligt SVD.

  SvaraRadera
 11. Kanske befogat då att ståkukpartiet liberalerna nu föreslagit en höjning av försvarsanslagen med 10 miljarder..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett kvartals anslag för de afghanska ungdomarna... inte så mycket alltså. Ett par hundra tusen arbetsår för en skattebetalande sjuksköterska.

   Radera
  2. Ungdomarna är ju våran framtid sägs det,med dessa ungdomar får uttrycket en liten twist.
   Ähh,lägg ner lite sjukhus och äldreomsorg kombinerat med ytterligare massiva konfiskationer av svenneslavarna så är det löst för några år.
   Sedan blir det bra,bla biodlare ska lyfta landet.
   Sedan är ju 90% av de nya färdigutbildade och redo att jobba,alla har väl handlat av en driftig somalier?
   Nääh..skojar ju bara.

   Radera
 12. Jag tror inte på slumpen. Sverige/Stockholm anordnar ESC i år. ESC rankas som "europas största tv-sändning" och ränkar med ca 200 miljoner tittare.

  Ett ganska så uppenbart mål.

  SvaraRadera