Cornucopia?

Aktuellt

Mina e-noveller nu som ljudböcker på Storytel

Mina tre e-noveller Valet, Berget och Oscar finns nu som ljudböcker på Storytel . I väntan på min nästa roman Höstregn, uppföljaren till Hös...

2016-04-03 14:38

Ryska försvarsministreriet står i brand

Det ryska försvarsministeriet står i brand. Återstår att se om detta likt riksdagshusbranden i Berlin 1933 kommer nyttjas av regimen. Historien upprepar sig inte, den har bara fått hicka...

Nu återstår bara vilken spin regimens nättroll får order om att köra kring denna brand. Det kommer snart visa sig vem man skyller på. NATO? Turkiet? Azerbaijan? Georgien? Ukraina? Oppositionen? HBTQ-personer? Kanske samtliga, samtidigt?


Tillägg: Varken de sedvanliga kremlinerna eller de nyttiga idioterna har en enda kommentar. Inte ens ryska propagandakanalen RT skriver en rad om att ett av landets viktigaste ministerium brinner. Slutsatsen måste vara att branden är oplanerad och man vet helt enkelt inte hur man ska hantera detta medialt. När man blir tagen på sängen står sig den ryska propaganda slätt. Vi får se om den kommer igång så småningom när man landat i hur detta ska spinnas.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

43 kommentarer:

 1. Står inget på Russia Today, så förmodligen handlar det bara om matsmältningsbesvär eller dylikt.

  SvaraRadera
 2. De sitter väl och filar på strategin just nu. Antar att det inte var planerat...

  SvaraRadera
 3. Denna veckan är det Monsanto och frimurare. Men kommer det ut på måndag är det judarnas och reptilmännens tur att vara syndabockar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kanske är han som spikade fast sig i pungen på röda torgen och eldade på dörrarna på Lubjanka som försökt sig på något större?

   Radera
  2. Ben, varför har du aldrig något vettigt att komma med ?

   Radera
  3. Vad menar du? Det ÄR frimurare som ligger bakom.

   Radera
  4. Det gläder oss alla att du till slut har hittat något meningsfullt att ägna ditt liv åt, wikstrom. Att enbart håva in royalties från National Geographics gamla foton av innanmätet i dina kalsonger måste ju bli trist i längden. Det var en false flag förresten, i tidskriften presenterades fotona som tagna i en gammal rumänsk grotta som varit tillsluten i miljoner år och orörd av människohänder; det var ju bara delvis sant kan man säga.

   Radera
  5. Det kan ha varit kvinnan i slöja som gick runt med det avhuggna barnhuvudet i Moskva och skrek att Gud är stor på det nya språket. Hon är tydligen på rymmen enligt säker källa...

   Radera
  6. Äsch, det finns flera miljoner muslimer i Moskva. Att en eller två av dem får spel är väl en statistik oundviklighet.

   Radera
  7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  8. Haha, så är det nog. Det är inte så många andra som gillar hugga huvudet av folk nuförtiden.

   Radera
 4. Försvarsministeriet har nu brunnit i flera timmar och rysstrollen/kremlinerna har inte ens kommenterat (det började brinna långt innan jag postade inlägget). Direktiv saknas, detta var oplanerat och handlingsplan saknas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Perfekt tillfälla att studera tiden det tar för "trollen" att få sina instruktioner och börja jobba. Kartlägg både troll och tidpunkt. Lite grann som när ryssen står och tittar på startbanan och beredskapsroten när två bombplan flyger nära svenskt luftområde.

   Radera
 5. Även om det så inte rör sig om något annat än kortslutning i en gammal elkabel från Sovjet-tiden, så är skulden att lägga på vita medelålders män.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu är ju inte den Ryska regimen likadan som den Svenska regimen så det kommer väl vara CIA, EU, NATO, Judarna, Muslimerna, edyl, helt enligt rutin.

   Radera
  2. Ändå var det just heterosexuella vita män som släckte skogsbranden förra året. Men ändring är på gång då iaf Södertörns brandförsvar anställer både poeter och personer som kan kommunicera på det nya språket i de oroliga förorterna.

   Radera
 6. Vi hoppas att det var där alla svenska kartor de köpt förvarades...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Isåfall kommer det ju vara vi som får skulden...

   Hela kartaffären lär ha varit en psyops för att försöka göra vanligt folk nervösa eftersom det finns väldigt litet underrättelsevärde i att köpa så många kartor däremot så går ju själva inköpet att använda för att göra vanliga Svenssons nervösa.

   Radera
  2. Du har en poäng där, att köpa papperskartor känns rätt 1950-tal.

   Radera
  3. "Du har en poäng där, att köpa papperskartor känns rätt 1950-tal."

   Inte alls. Har ni inte sätt Generation Kill? Inte ens världens största och mest väloljade militärmakt lyckas förse ens sina specialförband med batterier till sin toppmoderna utrustning... Lite papperskartor kan vara väldigt bra att ha.

   Så slipper de ju dessutom att använda GLONASS - då hamnar de ju i Norge och då blir pappa USA arg.

   Radera
 7. Det var nog bara Surkov som drog av en rejäl suring. Fast vad hade han i försvarsministeriet att göra? Och på en söndag! Mystiken, liksom röken, tätnar.
  Tyvärr ser jag från filmen att förrådet för de Högkvalitativa Kompasserna brinner, så nästa ryska expedition är dömd att installera en stormustasch i Tibet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. King Edward, att döma av det svagsinta ordbajseriet misstänker jag att ditt konto är hackat av Ben Dover.

   Vad branden anbelangar så måste man vara psykotiskt besatt av rysshat för att genast dra slutsatsen att det måste vara någon storpolitiskt orsak som ligger bakom.

   Radera
  2. Jag har absolut inte påstått att det ligger något storpolitiskt bakom. Att Surkov skulle släppa lite väder i försvarsministeriets lokaler anser jag inte kvalificerar sig som storpolitik.

   Och vem har hackat ditt konto eftersom det kommer totalt meningslösa kommentarer?

   Radera
 8. Kom igen nu Åsa-Nisse det var du som satte fyr på det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Måste vara jobbigt för dig att inte fått några direktiv om vad du ska skriva. Inte ens RT.com skriver ett ord om att landets försvarsministerium brinner.

   Radera
 9. Du har aldrig funderat på att din slutledningsförmåga kanske brister på detta område?

  Eller bevis och fakta är kanske är saker du inte bryr dig speciellt mycket om?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Beklagar att du inte har ett annat liv än att på en söndag eftermiddag hänga på en blogg du avskyr på alla punkter. Hur många kommentarer har du skrivit idag? Hoppas allt är bra annars, och att du är nöjd och lycklig.

   Radera
  2. Jag gav dig precis komplimanger för ditt förra inlägg men du börjar kalla mig rysk agent direkt, så då får du väl tåla leken?

   Ja, verbala boxningsmatcher roar mig väldigt mycket så jag är väldigt lycklig och nöjd på den fronten.

   Hoppas du själv mår bra :)

   Radera
  3. Du klarar boxningen lika bra som ett genomsnittligt neurosedynbarn mot David Hayes.

   Radera
  4. Du är inte ens med i matchen.

   Radera
  5. Nä, det är ju svårt att hålla garden uppe när man skrattar sig fördärvad åt lyteskomiken.

   Radera
  6. Ben, varför har du aldrig något vettigt att komma med ?

   Radera
  7. Ben är Cornucopia? när han vill säga saker han inte vågar stå för =)!

   Radera
 10. RT publicerade detta i morse och redigerar löpande vad jag kan se. https://www.rt.com/news/338216-fire-defense-ministry-moscow/

  SvaraRadera
 11. Det är inte tyst om det, men det verkar inte heller hypas. Lustigt nog grävde Lifenews fram någon förklaring, en dator som började brinna eller något sånt. Sen skyller man på att sista renoveringen gjordes på 1940-talet. Det man berättar påminner där lite biblioteksbranden för ett tag sedan. Även där gamla kablar och för mycket elektronik för dagens behov. Sen om det är sant är väl en annan sak. Fast förfallna hus och elledningar är inte något konspiratoriskt i sig utan beror på sedvanliga problem.
  Det finns i alla fall tid för spindoktors att jobba fram något till kvällsnyheterna på tv. Vi får väl se om man kommer skylla att datorn började brinna på elektroniktillverkarna från Väst och Sydostasien.

  SvaraRadera
 12. 20 sekunder långt reportage i statstv
  http://www.1tv.ru/news/social/305150

  SvaraRadera
 13. Verkar som Sputnik och RT vart på sedan det började. Inget om varken HBTQ eller NATO ännu... Det är ju trots allt inget nedskjutet plan inblandat. En källa i kommentarsfälten på RT talar om att den socialdemokratiske vapenvägraren varit på blixtbesök i det föredetta försvarsministeriet.

  SvaraRadera
 14. Putin får väl säga som Dorsin: "Det är bögarnas fel..."

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om integrationen får ha sin gilla gång kanske vi inte har dom att skylla på längre...

   Radera
 15. Och inte ett ord i gammelmedia..

  SvaraRadera
 16. Hoppas det var den ryska attackplanen mot Sverige som råkade brinna upp. Troligare var det en hop generalers geniknölar som glödde över ett knepigt sudoku.

  SvaraRadera
 17. "Nu återstår bara vilken spin regimens nättroll får order om att köra kring denna brand. Det kommer snart visa sig vem man skyller på. NATO? Turkiet? Azerbaijan? Georgien? Ukraina? Oppositionen? HBTQ-personer? Kanske samtliga, samtidigt?"

  Med tanke på att "Panama papers"-läckan som just uppdagas, kommer nog rysk Psyops att ha fullt upp med det för att bry sig om en brand på ett ministerium

  SvaraRadera
 18. Det är lugnt, de har råd: http://books.sipri.org/files/FS/SIPRIFS1604.pdf

  SvaraRadera