Cornucopia?

Aktuellt

Säkerhetsfunktionerna i Revolut - skaffa kort och få 200 kronor

Detta inlägg är reklam för Revolut . Om du använder denna länk för att registrera dig för ett konto och kort får du 200:- SEK insatt på ditt...

2016-04-19 20:17

OMXS30 över 1400

Stockholmsbörsens storbolagsindex OMXS30 stängde över motståndet på 1400. Det bådar för en möjlig fortsatt uppgång och kanske rent av att index kan ligga på plus i år, om än bara för en kort period.
Dagschart OMXS30
Nu ska man inte ta exakt 1400 som hugget i sten, utan motståndet ligger i ett område runt 1400. Så dagens uppgång betyder inte nödvändigtvis fortsatt uppgång. Jämför med spiken i mars. Men den kortsiktiga trenden i index är positiv sedan några dagar (vilket den iofs även var i mars innan index toppade ur).

Avgörande är om index orkar upp över förra toppen från mars, vilket kan innebära en trendvändning.

I övrigt gick oljeaktierna starkt under dagen. Exempelvis steg norska DNO med +9.55% och Black Pearl med +4.00%. Det visar sig nämligen att oljepriset stiger snabbt nu, trots OPEC:s misslyckande att komma överens om att dra ner på produktionen.

Överlag positiv stämning på marknaderna. Säkert ett tecken på tjurfälla och dags för vinsthemtagningar...
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

6 kommentarer:

 1. De gamla barbariska metallerna guld och silver är också lite intressanta i dagsläget,kanske en fluke..

  SvaraRadera
 2. "Sell in May and go away."

  Funkar förvånandsvärt väl.

  SvaraRadera
 3. ATH på ISK:t nu, och det kan ju aldrig vara bra. Det mesta av utdelningssäsongen är avklarat för min del. Nu blir det intressant att se Q1-rapporterna, men som vanligt -- ska man inte sälja på 10-20 år så är dags/vecko-variationerna inte särskilt upphetsande.

  SvaraRadera
 4. Dax att skapa en kassa för att vara på säkra sidan.
  Oljeaktier går bra när oljepriset åter stiger. Även Ryska aktier stiger bra. Oljan och kanske förväntningar inför avskaffandet av sanktionerna? Rubeln stärks.
  Rysskräcken lägger sig?

  SvaraRadera
 5. KÖP, sälj på 1484 (kan revideras och uppdateras)

  SvaraRadera
 6. Finns det bevis för att index har olika "motstånd"? Det borde i så fall vara så att index spenderar mer tid strax över olika jämna tal, likt hur små politiska partier tenderar att ligga strax över 4%. Är det så? Vad ger i så fall sådana beteenden? När det gäller enskilda värdepapper vore det kanske begripligt, men index är ju bara ett genomsnitt.

  SvaraRadera