Cornucopia?

Aktuellt

Extra Revolut-kort som säkerhet på restaurang - få 200 kronor om du blir kund

Detta inlägg innehåller reklamlänkar för Revolut. Om du som tecknar dig för ett Revolut-kort via denna länk får du som ny kund 200:- SEK i...

2016-04-14 13:53

Missa TV-licensen: AVGÅ! - Ät middag med högerextrem fascistisk mördarorganisation: ÄSCH!

"Kungen borde anmäla Belarbi för förtal för att blivit jämförd med Mehmet Kaplan." - jag
Miljöpartiet fascisternas bostadsminister Mehmet Kaplan har fortsatt prioritera den svenska bostadsmarknaden. Denna gång genom att äta middag tillsammans med den högerextrema turkiska mördarorganisationen Grå vargarnas ledning. När alliansregeringens första ministrar inte betalade TV-licens fick de avgå, men bryta bröd med vad som måste sägas vara högerextrema terrorister istället för att lösa svensk bostadskris är tydligen helt okej. AVGÅ ALLA!
Miljöpartiet fascisternas bostadsminister Mehmet Kaplan.
Foto: Kristian Pohl / Regeringskansliet
Det är Bonnier/Expressen som lägger fram fotobevis på hur Mehmet Kaplan äter middag med ledningen från Grå Vargarna, som är ansvariga för runt 700 mord och bland annat försökt mörda påven. Mer om den organisationen kan ni läsa på Wikipedia.

Mehmet Kaplan (mp), som egentligen ska lösa den svenska bostadskrisen, ägnar sig alltså istället åt att fraterniera med högerextrema fascistiska turkar från det land Turkiet vilket han tydligen flytt från för att söka skydd. Men oroa er inte, för Bert Karlsson har kanske ätit lunch med kungen säger Kaplans pressekreterare till Expressen:
"Det finns massor av tillställningar, du kan ju säkert hitta kungen på samma bild som en knäppskalle för att han varit på en representativ middag. Han har säkert käkat middag med Bert Karlsson och sen när Bert Karlsson säger rasistiska uttalanden så ringer du ju inte kungen och frågar vad han tycker om det"
Här kallar alltså pressekreteraren Hakim Belarbi Bert Karlsson för en knäppskalle och jämför honom med ledningen för en högerextrem fascistisk massmördande organisation. Och jämför Mehmet Kaplan med Kungen.

Bert Karlsson meddelar dock att detta nu blir ett advokatärende och nog ska klassas som förtal. Ja, det kan man ju milt sagt säga. Kungen borde anmäla Belarbi för förtal för att blivit jämförd med Mehmet Kaplan. Sorry, Mehmet, man kan vara emot arvsmonarki, men kungen är ärligt talat i en helt annan liga än dig.

När alliansregeringens initiala ministrar visat sig missat betala TV-licens fick de avgå. Mona Sahlin1. fick avgå för att inte hållit koll på kvitton ("köpt Toblerone"). Mehmet Kaplan (mp) kan på inget sätt sitta kvar efter detta. Gör han det är Miljöpartiet att betrakta som ett högerextremt fascistiskt parti, som stöder massmord och terrorism.

Att Mehmet Kaplan är inkompetent visste vi sedan tidigare. Nu vet vi också att hans pressekreterare är det. AVGÅ ALLA!

1. Sahlin var förstås en kvinna och Mehmet Kaplan är en man, så då är det okej tydligen.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

107 kommentarer:

 1. Om inte MP hamnar under 4%-spärren nästa val ger jag upp hoppet för demokratin.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Menar du att du hållit ut så här länge?

   Radera
  2. Jag är väl naiv antar jag?

   Radera
  3. Deponera denna pajas till närmaste båthamn
   Och sänk han
   Ta hela Vänsterpacket och Miljöfasisterna med i samma hamn
   Skit va arg jag blir

   Radera
 2. Svensken knyter sin hand extra hårt i fickan idag, och imorgon är en ny dag...

  SvaraRadera
 3. Och istället för politik sysselsätter sig journalisterna/väljarna med sådant här trams, eftersom politik är lite svårt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad menar du med trams?
   Tycker du att detta inte är allvarligt?

   Radera
  2. Det tramsiga i sammanhanget är väl att Kaplan sitter på nån middag med en rasistisk terrorist och inte gör sitt jobb.

   Radera
  3. Precis. Han borde på sin höjd ha tid med en springande lunch med tanke på bostadskrisen. Att betala Kaplan ministerlön är som att kasta pengarna i sjön.

   Radera
  4. Precis. Han borde på sin höjd ha tid med en springande lunch med tanke på bostadskrisen. Att betala Kaplan ministerlön är som att kasta pengarna i sjön.

   Radera
  5. Är de här lama reaktionerna det ända ni har fastän det sitter en turkisk fascist i er regering? Sverige sjunker.

   Radera
  6. Det "ända" som sjunker är medel-iq så fort du kommenterar.

   Radera
  7. wikstrom, din åsikter och resonemang är oftast av ett slag jag skulle urinera på. Men här har du istället satt huvudet på spiken. Du har fullkomligt rätt i att det är väldigt lama reaktioner på det här.

   Men det är å andra sidan samma poäng som Cornu har, wtf toblerone och tv-avgift? Vi snackar samhällsförstöring på en helt annan nivå när det handlar om fascistiska aktörer.

   Hallå Sverige?? HALLÅ?

   Radera
  8. Verkar vettigt, men varför begränsa dig till hans åskter och resonemang?

   Radera
 4. Problemet är att Kaplan är muslim. PK-etablisemanget har bestämt att alla muslimer är rasifierade till svarta (aka negrer). Då de svarta alltid är förtryckta och det alltid är rätt av förtryckta att göra uppror så är det inget fel när muslimer tillgriper våld. Kaplan är alltså inte åtkomlig för kritik få han representerar alla svarta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men det finns en rangordning. Grå vargarna förtrycker t ex kurder som ju är en mer utsatt folkgrupp, och då är det inte OK ju.

   Radera
  2. Men det är inte ovanligt att rasifierade personer likt i din beskrivning ovan får stå till svars för förbrytelser utförda av individer i hela folkgruppen. ("muslimer tillgriper våld" => Kaplan ska kritiseras)

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
 5. Har han varit i kontakt med Turkiets regim?
  En regim som stöttat IS!

  Åt han fläskkött? Då är allt förlåtet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är kaplan måhända den svarta svanen?

   Radera
 6. Han kanske kom fel, förresten? Han skulle kanske på konsert med bandet Grey Wolves, men hamnade istället på en tillställning med organisationen Grey Wolves? Jag ser ett Björn Rosengren-försvar ta form här, dvs "Det var rökigt i lokalen, jag såg inte stripporna". Typ.

  Det var nåt sånt här han var ute efter istället:

  https://www.youtube.com/watch?v=L9UeGcbGGkQ

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bilderna talar sitt tydliga språk.
   Dom var relativt få runt bordet, ingen rök i lokalen. Förvisso skitigt på borden men det tillhör väl det klientelet.. Avgår han inte har vi allvarliga säkerhetsproblem i regeringen..

   Radera
 7. Att anordna en demonstration kostar ca 200 kr i demonstrationstillstånd. I brist på annat så skulle någon kunna göra detta, kanske på måndag, kl 1830 på Sergeltorg eller så ? Bjuda in sina närmaste 3 000 facebookvänner och be dem ta med sig några 10-tals kompisar. Bostadspolitiken är en katastrof och Mehmet ... festar med de sina som om inget har hänt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kostar det verkligen 200kr för ett tillstånd? Det verkar märkligt då man ju har rätt att demonstrera ändå. Det uppmuntrar ju inte folk att söka tillstånd precis...

   Radera
 8. miljöpartister gillar ju inte vargjakt, han trodde nog att de var representanter för en rovdjursstödförening.

  SvaraRadera
 9. Det här är inte okej, Mehmet! Hur står det egentligen till med den berömda väääärdegrunden? Det här är bara ännu ett bevis på hur Sverige förfallit. Sen kan Löfven gaffla om att siffrorna pekar åt rätt håll hur mycket hen vill.

  SvaraRadera
 10. sen hade väl mehmets andra kompis varit litet okamratlig mot armenier, så där i allmänhet...

  SvaraRadera
 11. Det luktar pajasjournalistik lång väg. Ge mig en bild där de är uppenbart chummy tillsammans så ska jag gladeligen ändra uppfattning men det enda som finns är detta https://i.imgsafe.org/ae41c0e.jpg (faci-turkar närmast, kaplan längst bort i bilden)

  Så han sitter uppenbarligen vid samma bord men de verkar inte ha något samröre alls? Det går ju knappast att bevisa att han ens var medveten om att de fanns i lokalen av materialet att döma. Svagt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu fattar jag ännu mindre? Vem är det på bilden förutom Kaplan? För det är ju inet en av de två herrar som figurerar i Expressens scoop, det kan jag se även utan glasögon. Ser ut att ha en Socialdemokraterna-pin på sig. Farlig typ?

   Radera
  2. Vänta nu här, är det en bild från samma middag uppladdad av miljöpartiet?

   Så MP kvittrar upp en bild där Kaplan sitter 20 cm från en Sosse vid ett bord där det sitter två skummisar 4 stolar bort? På vilket sätt bevisar det att Kaplan har uppmärksammat skummisarna och borde känt igen dem och lämnat lokalen i protest? Han sitter ju inte och livligt diskuterar turkiga dödsfacistgrejer med skummisarna så vitt jag fattar - på de bilder jag sett tittar de inte ens åt varandras håll (dödsturkarna och ministern) utan hela mediestormen rör att han befinner sig under samma tak som fel personer. Jaha.

   Han verkar ju chummy med sossen i fråga iaf.

   Radera
  3. Ah, ytterligare en variant på Skogsturken. Dödsturken!

   Radera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  5. Det skulle vara ganska otroligt om en sådan som Kaplan inte vet vem som är vem i den Turkiska diasporan i Sverige. Eller vem som fraterniserar med vem. Han har nog ganska klart för sig vilka deltagarna blir när han blir inbjuden av en förening.

   Nu verkar man försöka lägga fokus på de där Vargarna, när det var Turkiska riksförbundet som höll rasist och folkmordstalet. Så uppskattat av ordföranden att han översatte talet och la ut det på Facebook med acklamation. Varför har inte ordföranden avgått? Det handlar om en sen länge etablerad och "välintegrerad" diasporaförening, inga asylrookies precis som ännu inte förstått vilken värdegrund som gäller här.

   Radera
  6. Cornu idiotförklarar sig iomed att skriva 20cm och länka en bild på två skäggiga män i kostym. Kanske svartsjuk för att han själv inte har 20cm eller fjun för den delen.

   Radera
  7. Cornu idiotförklarar sig iomed att skriva 20cm och länka en bild på två skäggiga män i kostym. Kanske svartsjuk för att han själv inte har 20cm eller fjun för den delen.

   Radera
  8. Jag orkar knappt men vi tar detta en runda till för att förtydliga.

   1. Här är alltså bilden som "bevisar" att Kaplan skulle gnugga armbåge med två obehagliga personer (där det alltså inte framgår att de öht haft något utbyte under middagen, då de inte sitter tillsammans och inte verkar konversera alls): http://www.svtstatic.se/cms-image/cachable_image/1460627007/nyheter/inrikes/article7817408.svt/alternates/extralarge/kaplan-middag-jpg

   2. Denna bilden länkar Cornucopia till och säger "de sitter 20 cm från varandra": https://twitter.com/Ungraren/status/720598734233604096
   Vem det är på bilden (förutom Kaplan) vet jag inte men det är uppenbarligen varken Barbaros Leylani eller Ilhan Senturk. Och det är de två herrarna detta gäller. Så grattis till att du är ute och cyklar.

   Varför är det ingen som reagerar på att middagen på bilden ägde rum sommaren 2015 och den ena av idioterna, Barbaros Leylani, inte hade skanderat "Död åt de armenska hundarna!" då? Han gjorde detta förra lördagen (dvs våren 2016). Vi ålägger alltså en person att be om ursäkt för att han för ett år sedan befann sig i samma lokal som en person som gjorde bort sig offentligt för ett par dagar sedan. Wtf? Missförstå mig rätt, Barbaros Leylani var helt säkert ett stort rövhål redan sommaren 2015 men det skulle inte rendera några rubriker att vår bostadsminister befann sig i samma lokal som honom innan lördagen 9 april 2016.


   Men det roligaste i sammanhanget är ändå hur ofta Cornucopia svingar uttrycket "nyttig idiot" om personer som omedvetet sprider okända krafters propaganda genom att svälja och sprida vidare desinformation utan att tänka kritiskt eller faktagranska. Och så visar det sig att du själv kör noll faktakoll och sprider tex twitterprofilen "Ungrarens" desinformation i den här historien.
   Stort grattis till att vara en nyttig idiot Lars Wilderäng. Hur känns det att stå på andra sidan av skranket?

   Radera
  9. Om bilden togs nu eller förra året kvittar väl? Det är ledningen för en organisation som funnits i decennier som är avbildade med Kaplan, inte någon som gjort bort sig eller vad du nu yrar om.
   Att en svensk minister sitter vid samma bord som dessa och därmed ger dem legitimitet är en stor skandal, kanske inte i dina ögon men hos de flesta tänkande personer.

   Radera
  10. Hur tänker du då? Jag har aldrig tidigare sett någon krisrubrik runt Turkiska riksföreningen. Jag menar att senaste tidens skandalösa uttalande från deras (fd) vice ordf har påverkat nyhetsvärdet i allra högsta grad. Som redan påpekats så har dessa bilder varit kända i månader (varit publicerade på bla flashback), tror du verkligen det är en slump att de dyker upp i "mainstream" media ett par dagar efter "död åt de armenska hundarna"? Och då pratar vi altså om bilder som togs för nästan ett år sedan. Jag ska rita upp hela bilden för dig med de stora kritorna: nyhetsvärdet fanns inte innan lördagen den 9 april 2016. Och det är fullständigt rimligt att anta att Kaplan inte kände till att Barbarossa Leyani ansåg att armenier = hundar som ska dödas för ett år sedan.

   Tänkande människor. Pyttsan.

   Radera
  11. Fast nu var det väl inte Turkiska riksföreningen som var det kontroversiella här utan Grå vargarna, som har varit aktiva många år?

   Radera
  12. @K24
   Det var Turkarnas riksförening som utlöste detta, det var de som orerade som fascister om Blut und Boden och att åter ta upp Turkens gamla folkmordstraditioner. Viceordföranden påstod sig ha talat fritt ur hjärtat och förstod inte alls vad som var problemet med detta. Ordföranden vidimerade på Facebook att detta var något föreningen stod för och att vicen hade talat i föreningens namn.

   "Tack till herr Barbaros som talade i det turkiska riksförbundets namn och alla turkiska föreningar"

   Att det sen fanns en del Grå vargar i åhörarskaran är i sig närmast en bisak. Mycket märkligt att Turkföreningen går närmast skottfria och det låtsas som om detta var EN individs "misstag" och fokus flyttas till Kaplan, vargarna och islamistgänget. Hur är Kaplans relation med riksföreningen som faktiskt var de som stod för ett flagrant fascistiskt HMF? Och som det utspelade sig gav det inte intryck av att vara något udda i den föreningen.
   Det hela upptäcktes troligen av en slump då någon Kurd råkade få korn på detta. Svensk media skulle nog inte hittat det då troligen få kan turkiska bland dem.

   Radera
  13. http://www.svt.se/nyheter/inrikes/svt-nyheter-avslojar-kaplan-har-traffat-islamister-vid-flera-tillfallen

   "Men på ett inspelat tal på ett evenemang anordnat av Milli Görüs är tongången en annan.

   I slutet av koran-läsningstävlingen säger ministern:

   – Vi måste verkligen tacka de som ligger bakom ett sådant här fint evenemang. De förtjänar verkligen ett tack, sade Mehmet Kaplan då."

   Nu börjar det likna nåt!

   Min poäng är att om man ska anklaga någon för klandervärt beteende så får man se till att lägga upp tydliga bevis. Att någon befinner sig på samma middag är otydligt och väldigt lätt att bortförklara. Inspelade citat där personen hyllar tvivelaktiga organisationer är tvärtom tydligt och helt omöjligt att mitigera.

   Hoppas Kaplan får gå. Han kan ta resten av MP med sig på väg ut.

   Radera
  14. Oavsett vad man tycker om Kaplans kontakter och prioriteringar, kan man ändå konstatera att det för bostadspolitiken är rätt ointressant om det sitter en (s) eller (mp)-minister som bostadsminister. Regeringens påverkan på bostadsområdet sker mestadels från finansdepartementet i form av budgetsatsningar, och bostadsministern kan egentligen bara kasta upp lite lösa bollar och hoppas att något kanske blir anammat eller åtminstone uppmärksammat. Dessutom är numera bostadsministern en minister utan portfölj, det finns inget bostadsdepartement, så den rent exekutiva rollen blir om möjligt ännu mindre.

   Radera
 12. Alla vet att alla miljöpartister vill väl. Klappa kaniner och lövbombar på nätet. Sen att de inte är förmögna att knyta sina skor eller addera 2 och 2 är en annan femma. Jag känner lukten av rasism i texten. Mehmet kommer greja dethär, helt övertygad.

  SvaraRadera
 13. "Det är Bonnier/Expressen som lägger fram fotobevis på hur Mehmet Kaplan äter middag med ledningen från Grå Vargarna, som är ansvariga för runt 700 mord och bland annat försökt mörda påven."

  Samma foto med samma info fanns på Flashback för två månader sedan och publicerades av alternativmedia (Nyheter Idag) några timmar före Expressen och nyheter24.

  SvaraRadera
 14. Media driver med oss!
  Varför skulle en middag med okända gäster vara problematiskt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var det EXPO som avslöjade den högerextrema kopplingen? de brukar ju vara alertast när det gäller SD!

   Radera
 15. Det här bekräftar det många redan vet: nämligen att nästan alla de människor ur etniska minoriteter som kommit hit till Sverige, har sin lojalitet och intressen hos den egna etniska gruppen och sina ursprungsländer.
  När blir vi svenskar?!?!!!! När ska ni börja behandla oss som svenskar?!?! Pftttt!!!
  Det bekräftar också vad statistiken säger: nämligen att 5% eller färre av de som kommer hit är flyktingar enligt FN:s definition. Resten är humbug.

  SvaraRadera
  Svar
  1. och "alla" har dubbla medborgarskap, om nu Sverige skulle hamna i skarpt läge vilket pass kommer då att bli populärt hos dessa? Hur många kommer villigt att ställa upp och försvara det nya hemlandet? Det troliga är väl att då blir det strömhopp hem till det riktiga hemlandet.

   Radera
 16. Ett rejält snedsteg kan man lugnt säga. Förutom detta är Kaplan den bästa minister Sverige haft, han fattar inga beslut av någon betydelse och befinner sig hela tiden utanför Sveriges gränser. Flera borde ta efter, både ministrar och andra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ligger en hel del i det. Ford var favoritpresident hos Counterpunch grabbarna, han hade kanske inte åstadkommit något speciellt men just därför den som ställt till det minst.

   Radera
  2. Ford var vänsterhänt.
   Osäkert dock om han hade en Ford Edsel i ovala rummet...

   Radera
 17. De är snarare nynazistiska eftersom de eftersträvar den rasrena turkiska nationen. Ska tydligen ha översatt meni kampf till turkiska och distribuerat översättningen.

  SvaraRadera
 18. Så fick han ett nålstick från partikollegan Bah Kuhnke:
  "– Jag tycker att det är ytterst olämpligt att vi statsråd finns i sammanhang där extremister också finns"

  Och det ska hon tala om som anlitar de rasprofilerande extremisterna i rättviseförmedlingen eller vad den nu heter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon borde ha sagt: där andra extremister etc.

   Radera
 19. Jag har länge undrat hur MP fortfarande kan ligga över 4%, men nu börjar jag förstå, tokislamister! För det kan ju inte vara personer som är miljövänner då MP måste ses som miljöns fiende no1.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De som röstar på Miljöpartiet gör det för att namnet låter bra, vem är emot miljön?

   En stor del av befolkningen är så klent utrustade under mössan att de bara klarar av att läsa de första orden i partinamnen och röstar därefter:

   Socialdemo... - Bra! Socialen ger mig pengar utan att jag behöver göra något.
   Centerpart - Center var väl någon gammal äcklig kola - går bort.
   Kristdemokr - Kristna som tror på gud - Fetbort!
   Folkpartiet - Vad då folk? vet inte vad de vill bort.
   Moderata samlagspartiet - Låter bra, jag vill ligga mer.
   Sverigedemo - Bra vi bor ju i Sverige.

   Radera
 20. Nu tycker jag om miljöpartiet! Som en modern variant av Charles Manson och hans nazi-hippies.

  Härligt jobbat Stoffe å iblandekonomi å osv med att bortförklara det hele. Kämpa på kamrater, ni har trovärdigheten på er sida, glöm aldrig det!

  SvaraRadera
 21. Var kommer denna aversion gentemot Kaplan ifrån Cornucopia? Han verkar ju ha ganska likartad analys som du när det gäller synen på Bostadsbubblan, ränteavdrag etc. Han vill väl sänka ränteavdragen t.ex.? Dags för att granska hans politik och inte hans person? /Mats Öhlén

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kaplan har inte bedrivit någon politik förutom att han hade en idé som fick nidnamnet kaplanslum. Han har mest fraterniserat med AKP och sina islamistiska vänner.

   Radera
  2. Likartad syn. Tillåt mig hånle. Han är ju för fan bostadsminister, han kan köra upp sin syn i arslet när han ändå bara sitter på det. Dvs då han inte är i Turkiet, vad han nu fan gör där hela tiden. Handling, action, aktivitet, dådkraft. Löven och hans patetiska anhang måste bort. Förbannade borgerlighet som hycklar och saknar ryggrad.

   Radera
 22. Jag har för all del inte mycket till övers för Kaplan, men vad är egentligen problemet med att äta middag någonstans i närheten av några skumma typer? Det betyder ju på inget vis att han delar deras skumma åsikter.

  "Guilt by association" har använts för att jaga SD:are och alla som har minsta samröre med dem i många år nu. Det var fånigt då, och det är lika fånigt även när udden är riktad mot en miljöpartist.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får hoppas att det framkommer värre försyndelser i samband med det här, så att drevet faktiskt tjänar ett syfte. Det skulle inte förvåna mig ett dugg om Kaplan har några riktiga skelett i garderoben - men det som hittills framkommit om den här middagen verkar harmlöst.

   Radera
  2. Jag håller helt med, om Kaplan har några riktiga ruttna skelett i garderoben så får vi hoppas att de grävs fram.
   Som bostadsminister har han åstadkommit absolut noll, så det skulle inte vara en förlust om han fick gå.

   Radera
  3. Håller också med helt.
   Vad är det för idiotisk debatt. Jag har inget till övers för Kaplan, men "guilt by ascociation" är inte snyggt.

   Självklart måste man både kunna diskutera, vara i samma rum som, och äta mat med personer som man inte har samma åsikter som. Herregud, finns det inget viktigare att debattera.

   Radera
  4. 1. Han har enligt uppgift haft samkväm med en antidemokrat, inte en folkpartist eller vänsterpartist. Det ÄR skillnad på åsikter och åsikter, gränsen går vid huruvida man ställer upp på mänskliga rättigheter och demokrati eller inte.

   2. I vissa fall kan man kanske som företrädare för Sverige TVINGAS skaka hand med nån vars åsikter är kassa. Kanske Kim Jong-Un, eller nåt. Men var Kaplan tvungen att hänga med den här killen? Eller var det ett val att göra det? Om det var ett val, vilka fördelar och nackdelar vägde han?

   Jag tycker ni har fel, det finns en del att debattera här.

   Radera
  5. Ja det finns en del att debattera. Men i stort håller jag inte riktigt med dig. Jag tycker inte att incidier räcker, det måste komma något konkret. Det är alldeles för enkelt att som inbjuden gäst på en middag påstå att man inte visste vilka som mer var inbjudna eller kände igen eventuella extremister som satt en bit bort. Det håller inte.

   Börjar dock krypa fram en del annat smuts nu som är av lite mer konkret karaktär, och att döma av andra ministrars reaktioner och hastiga fördömanden så är Kaplan inte alls populär på sin arbetsplats. Man är kanske beredd att ta den prestigeförlust en sparkad minister innebär, det skulle nog i så fall säga det mesta om honom...

   Verkar inte alls otroligt att han får avgå, vilket så klart inte vore en förlust för någon.

   Radera
  6. @Ben

   Jag tycker alltid man ska kunna prata med alla om allt. Självklart ska man kunna diskutera saker med männsikor som inte har samma "värdegrund" eller samma syn på demokrati. Finns inget att vinna på att kleta "guilt by ascociation" på någon. Bara man är tydlig med vad man själv står för i ord och handling.

   Radera
  7. @Stoffe: Nej DÄR kan du väl iofs ha nån slags poäng. Men då bör man titta på formerna för evenemanget. Om det t ex hängde jättestora hakkorsflaggor på väggarna kan man ju inte hävda att man inte visste vad det var för nåt. Björn Rosengren körde ju den typen av försvar efter porrklubbsbesöket, "det var så rökigt att jag inte såg stripporna".

   @connyt:

   Där har du också en poäng. Men som jag skrev innan tycker jag det beror på formerna under vilka man möts. Att gå på nazistmöten är inte OK för en minister, att diskutera med en enskild nazist i nåt annat sammanhang kan vara OK. Som statsråd finns det en risk att man legitimerar vissa saker bara genom sin blotta närvaro och därför bör man vara oerhört försiktig även om det är mer inofficiella sammanhang. Frågan blir då varför han var där, hur nödvändigt det var, och varför Kaplan valde att gå dit.

   Radera
  8. @connyt: Så mitt svar är:

   NEJ, man kan inte ALLTID prata med alla om allt. För en minister måste det ske under rätt former. Det ingår i jobbet att noga välja dessa former och kan man inte det, så är man inkompetent.

   Radera
  9. @Ben
   Håller med dig. Formen/tillfället spelar också roll. Absolut.

   Dock tycker jag att det i detta fallet var OK (eller möjligen ett mycket lindrigt "fel"). De bara råkade vara inbjudna samtidigt av 3:e part i ett samamnhang som var tämligen oskyldigt.

   Radera
 23. Hanif Bali uttrycker det ganska bra på Twitter: "Mehmet Kaplans omdöme är så dåligt att Ilhan Senturk nu kommer behöva be om ursäkt för att han åt middag med Kaplan."

  SvaraRadera
 24. Hanif Bali uttrycker det ganska bra på Twitter: "Mehmet Kaplans omdöme är så dåligt att Ilhan Senturk nu kommer behöva be om ursäkt för att han åt middag med Kaplan."

  SvaraRadera
 25. Sverige är under kolonisering och Mehmet är ju en så uppenbar trojansk häst att det nästan är pinsamt.
  Vilket parti är lättast att ta sig fram i? Var kan en knasboll som Mehmet bäst slinka in och upp i rang??
  I Mp har givetvis denne islamistiske turk hittat en svag punkt, här blir han inkvoterad på en räkmacka och sen rätt in i regeringen!
  Eller är det nån som på fullaste allvar tror att Mehmet Kaplan bryr sig om döda sälar och Co2 utsläpp hahaha
  Den som är uppmärksam har väl redan tidigare lagt märke till att M K bedriver minst lika mycket politik i Turkiet som i Sverige.

  Skicka ut honom! Först ut ur vår riksdag och sen hem till Turkiet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mp gröna färg symboliserar väl numera islam.

   Radera
 26. "Erik" tycker att vi ska deportera en svensk medborgare och minister till Turkiet. Kommentaren är inte bara hatisk och illvillig. Den är imbecill. Dags att börja rensa kommentatorsfälten ifrån näthatare Cornucopia? /Mats Öhlén

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad? Ska vi rensa kommentarsfältet från näthatare Cornucopia?

   Radera
  2. Vi kan kompromissa, och låna ut Kaplan till Turkiet på obestämd tid.

   Radera
  3. ÄR det inte ganska uppenbart att han ser sig mer som turk än svensk??? Vem är det som är hatisk?
   Kaplan hör ju uppenbart hemma mer hos sina turkiska hatkumpaner än i Sverige, är det hatiskt att påpeka det?

   Radera
  4. Vem är det som är imbecill? Näthat? Ok du tycker det är helt i sin ordning med en SVENSK minister som har sin lojalitet i sitt hemland HOS Islamofascister???
   Vem är det som är imbecill???
   Ifall han nu har dubbla medborgarskap är det ju lämpligare han baserar sig i Turkiet ärligt talat!
   Han har tidigare jämfört jihadister med frivilliga i finska vinterkriget. Med mera.

   Radera
 27. Vad är det för bugg som gör att så många inlägg dubbelpostas?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mobiltelefoner. Posta, sedan tryck på ladda om, så postar du igen om du kör mobilvarianten.

   Radera
  2. Finns det ingen funktion för att detektera och hindra dubbel poster? Jag har sett sånt på andra bloggar...

   Radera
 28. Muslimer favoriseras i det svenska PK-etablissemanget.

  Islamisten Mehmet Kaplan sitter kvar som statsråd!

  SvaraRadera
 29. Mehmet Kaplan nämnde i Aktuellt att den "fascistoida" tillställningen var en Ramadanmiddag. Det borde väl innebära att han periodvis inte äter något under den ljusa delen av dygnet.

  Det kan i så fall delvis förklara att han periodvis inte är tillräckligt skärpt för att sköta sitt jobb som bostadsminister.

  SvaraRadera
 30. Kaplan var hal som en ål på Aktuellt men skakad och ute på hal is.
  "Jag står upp för allas lika värde ... jag är medlem i en feministisk regering!"
  Huu... vad mer krävs för att man ska vara immun mot klander om politisk tvivelaktighet? Som inte det var nog är han dessutom Miljöpartist; de goda, de högtstående som är lite förmer än andra med nobel och ädel religion som ska rädda planeten.

  Löfvens bombastiska fascistepitet som anledning till att han inte ens kan ta i Sd med tång börjar bli allt mer blankslitet. Mycket nu med Turkish connection, "ofrivillig" Edogankramare och nu även "svenska" hitlerturkar som hotar att ta upp sina folkmordstraditioner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snacka om att snärja in sig i ett spindelnät av påhitt, lögner och floskler. Som flugan i nätet kommer de nu bara kleta sig fast värre och värre ju mer de sprattlar.
   Och dessa människorna ska styra Sverige mot framtiden...

   Radera
  2. Tja, Harmageddon är också framtiden. Finns väl ingen garanti för att framtiden ska innebära något positivt? Kaplan & Co kommer kanske att passa som hand i handske när vi alla hamnar i helvetet. Och kanske vi kan komma fortare dit.

   Radera
 31. Vad är då den där företagarföreningen – TÜMSIAD - som Kaplan accepterade inbjudan från och som även bjudit in andra suspekta gäster?

  "The Menzil are a Naqshbandi-Khalidi community based in Adıyaman that quickly branched out into Ankara and Istanbul. It began to spread rapidly after the 1980 military coup, partly because of its reputation as a religious order supportive of the state. As a result, it spread across western Turkey as one of the fastest-growing religious orders in the country.
  /.../
  In the AKPgovernment, two ministers have been known to represent Menzil: Energy Minister Taner Yıldız and Health Minister Recep Akdağ. In 2005, the movement created a business association, TÜMSIAD. In a testament to the order’s clout, TÜMSIAD boasts 15,000 members, and in June 2015, TÜMSIAD leader Hasan Sert was elected to parliament as an AKP member."
  http://www.hudson.org/research/11601-the-naqshbandi-khalidi-order-and-political-islam-in-turkey

  SvaraRadera
 32. Det som är allra mest intressant precis som när haggan Maggan hamnade i blåsväder är VEM som kastat vår käre islamist framför bussen ?
  Det hela framstår mycket välregisserat och informationen har funnits länge på flashback. Ja, journalister sitter där hela dagarna.

  Men han sitter väl säkert kvar ändå. Teflonregeringen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja detta spel bakom kulisserna vore ju intressant att få veta mer om men det kan vi nog fetglömma dessvärre. Åtminstone nu medans det hela pågår.
   Nånstans kan man ju kanske ana att till och med de mest naiva dumskallarna i politiken börjar inse vartåt Sverige är på väg med den politik som förts/förs.

   Man kan säga och tycka vad man vill om Sd men rätt många av deras profetior om vart Sverige är på väg är de facto på väg att slå in.

   Radera
 33. Varför går du på Kaplans/MPs snack om dessa turkiska organisationer som "högerextrema" när det handlar om nationalister/fascister (riktiga sådana).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Menar du att "Nationalist" skulle vara ett värre epitet än "högerextrem"?

   Sen kan man väl argumentera för att "fascist" är en delmängd av "högerextrema" och att benämningen högerextrem i så fall bara är oprecis och inte felaktig.

   Men sådana detaljdiskussioner gagnar ingen. Skit i vad de kallas och granska dem för vad de är.

   Radera
  2. Finns ingen poäng med att dissikera extremistideologier på höger-vänsterskalan. Nationalsocialister till exempel är ideologiskt till vänster men kallas extremhöger och "right wing" i alla länder inklusive USA.

   Radera
  3. Svenska massmedia är väl rätt bra på att gapa och skrika om HÖGEREXTREMA överlag.
   När man först mötte rubriken om Kaplans lunchkamrater kunde man ju undra över varför i hela friden en Turkisk/svensk minister från MP skulle möta upp med högerextremister???
   Svenska journalister tror verkligen de är så oerhört mycket smartare än gemene man, allt som de ogillar visa upp ska paketeras till oigenkännlighet alternativt döljas.

   Radera
  4. Grå vargarna är inte nationalister i europeisk mening , t ex så jagar dem inte flyktingar eller andra folkslag i europeisk tradition. Likaså den Menzil orden som kom upp i kommentarerna ovan är till 60% kurdiska muslimer och många Grå vargar tillhör denna orden. Han som format rörelsen är kurd och muslim https://en.wikipedia.org/wiki/Ziya_G%C3%B6kalp

   Så när Ni jagar fascister så kolla i badrummet nästa gång.

   Radera
  5. Grå vargarna är inte nationalister i europeisk mening , t ex så jagar dem inte flyktingar eller andra folkslag i europeisk tradition. Likaså den Menzil orden som kom upp i kommentarerna ovan är till 60% kurdiska muslimer och många Grå vargar tillhör denna orden. Han som format rörelsen är kurd och muslim https://en.wikipedia.org/wiki/Ziya_G%C3%B6kalp

   Så när Ni jagar fascister så kolla i badrummet nästa gång.

   Radera
 34. Med en gammal vilsen svetsare vid rodret är jag inte alls förvånad. Det var bara en tidsfråga innan liken i Kaplans garderob skulle träda fram.
  Inte nog med att han är fullständigt inkompetent för uppgiften så är han dessutom radikal islamist.. Åker han inte ut efter detta så vete f.n vad som krävs.
  Att ha en sådan man som minister kan bara ske under Lövfens vilse "ledning"..
  Man tar sig för pannan om och om igen..

  SvaraRadera
 35. Mehmet Kaplan ljuger naturligtvis om att han inte visste vilka det var.

  Med tanke på den tid Turkietministern spenderat i Turkiet, släkt och vänner som är kvar, att han kan språket osv och mer än gärna uttalar sig i turkisk press så är hans "okunskap" ungefär lika trovärdig som om Dolph Lundgren, Malin Åkerman eller någon annan utlandssvensk skulle säga sig ovetande om SD och Jimmie Åkesson...

  SvaraRadera
 36. Här är lite intressant information angående vår käre Minister. Detta är från 2014, så hur han lyckats slingra sig igenom pressens alla granskande murvlar hela denna tid kan man ju undra ;-)
  http://www.uvell.se/2014/12/26/vad-g%C3%B6r-mehmet-kaplan--24743326

  SvaraRadera
 37. De flesta här verkar ju vara mycket insatta i Kaplans resor och hans "lojalitet" till Turkiet istället för Sverige. Flera av er verkar hävda att han i princip bor i Turkiet och endast åker till Sverige för obligatoriska regeringsmöten. Detta skulle i så fall göra honom till en oduglig bostadsminister (om det stämmer kan jag absolut hålla med).Kan någon här svara på två frågor: 1)Exakt hur många dagar har Kaplan befunnit sig i Turkiet sedan han blev bostadsminister? 2) Har han någonsin agerat på ett sätt konkret som gör att det är sannolikt att hans lojalitet ligger hos Turkiets snarare än Sveriges regering (lämnat ut hemliga dokument, infiltrerat säpo, uttalat sig emot den officiella svenska linjen och stött Turkiets om de går mot varandra)? Om någon kan ge mig svar på dessa två frågor (gärna med källa) skulle jag uppskatta detta. Ni som har så otroligt bra koll på Kaplan fixar säkert detta på någon minut bara. Tack på förhand! /Mats Öhlén

  SvaraRadera
 38. Bostads- och stadsutvecklingsminister med ansvar för it-frågor, Mehmet Kaplan, har en misslyckad akademisk karriär på KTH. 1992 påbörjade han Lantmäteriprogrammet, men tog aldrig examen. Hen är en ”drop-out”, som är en relativt vanlig merit i det svenska politiska etablissemanget. I en intervju med Fastighetsvärlden uppgav hen att den misslyckade akademiska karriären berodde på två saker: Hens engagemang i den ideella sektorn samt jobb på McDonalds. Hen gjorde dock sin praktik vid stadsplaneringskontoret i Istanbul.

  Vad som händer på det psykologiska planet, när en person med en misslyckad akademisk karriär utan akademiska examen i sitt CV, får en upphöjd position i ett pengabelönande eller på annat sätt meriterande sammanhang (= i Mehmed-fallet, sätts upp på PK-piedestalen pga av att hen tillhör den rätta sunnimuslimska minoritetsgruppen i Multikultisverige), är att hen får en grandios självuppfattning.

  Att inte följa den akademiska gången, dvs att inte slutföra akademiska studier med en akademisk examen, blir då ett beteende som präglas i hens DNA och upprepas framgent. Trots att hen brottas med en mer eller mindre gnagande olustkänsla för att inte ha lyckats ta en examen – en känsla som gör sig mer påmind när hen hamnar i situationer där fina akademiska titlar är nästan allt, så uppfattar hen dock beteendet som ett vinnande koncept. Beteendet yttrar sig bl.a. i att hen får en relativt liten respekt för att följa lagar, regler och hävdvunna normer samt översitteri och ett förakt för de svaga.

  I likhet med Mehmet Kaplan uppvisar Carl Bildt och pseudonymen Ben Dover samma psykologiska typologi.

  I PK-boten Mehmed Kaplan, med sin sunnimuslimskt Shariabejakande bakgrund och med stöd av den snabbt växande sunnimuslimska gruppen i Sverige samt uppbackad av den antipatriotiska Sjuklövern, har nationalstaten Sverige en formidabel fiende.

  SvaraRadera
 39. https://www.flashback.org/sok/mehmet%20kaplan

  SvaraRadera
 40. Det lutar åt att Kaplan kan bli en Svart Svan i svensk politik.

  SvaraRadera
 41. Här är vad som verkar vara en rätt bra sammanfattning av en del av Kaplans bravader: http://www.morpheusblogg.se/2016/04/16/dags-for-mehmet-kaplan-att-avga/#more-1848
  jag tycker att det är rätt solklart vart hans lojaliteter ligger. Trojansk häst , minus hästen.

  SvaraRadera