Cornucopia?

Aktuellt

Boksigneringar: Stockholm, Vänersborg, Skövde, Kungsbacka, Göteborg

Dags för lite boksigneringar nu i julhandeln. I år blir det signeringar i Stockholm, Vänersborg, Skövde, Kungsbacka och Göteborg. Datum enli...

2016-04-30 20:40

Lavrov: Sex dödade och fjorton sårade är "utan våld"

"När Sovjetunionen försvann genomförde de sina folkomröstningar och de fick ”gå i fred”, ingen hotade dem. Det gjordes inga försök att behålla Baltikum med våld, trots att det fanns olika åsikter i den frågan."  - Rysslands utrikesminister Lavrov till Bonnier/DN
Andris Slapins minnessten. Foto: Peters J. Vecrumba CC BY 2.5
En av de direkta och enkelt påvisbara lögnerna som Rysslands utrikesminister Lavrov spydde ur sig i DN:s intervju var att man lät Baltikum gå utan våld. I verkligheten dödades sex letter och fjorton sårades när Sovjetunionen med våld försökte stoppa frigörelsen.

Om detta kan man läsa på Wikipedia, som sammanfattar:
"After attacks by the Soviet OMON on Riga in early January, the government called on people to build barricades for protection of possible targets (mainly in the capital city of Riga and nearby Ulbroka, as well as Kuldīga and Liepāja). Six people were killed in further attacks, several were wounded in shootings or beaten by OMON. Most victims were shot during the Soviet attack on the Latvian Ministry of the Interior on January 20."
Den sovjetiska militären genomförde också sk false flag-operationer tidigare, där man sprängde bomber för att få en ursäkt att ingripa militärt, vilket man också medgett. Återigen Wikipedia:
"The pro-Soviet forces tried to provoke violence and seize power in Latvia. A series of bombings occurred in December 1990, Marshal of the Soviet Union Dmitry Yazov admitted that the military was responsible for the first four bombings, perpetrators of the other bombings remain unknown."
Nu har vi en definition på Lavrovs "utan våld". Värt att komma ihåg när Kremls sändebud pratar fred. Eller för den delen "ej i krig i Ukraina". Några tusen dödade är helt enkelt för lite för att räknas med ryska mått mätt. Så försöker man ju också dölja sina egna förluster.

Bloggrannen En mensans betraktelser har lite egna foton från Riga när det begav sig, inklusive bilder på de dödade och blommorna framför deras minnesbilder.

Nu när kremlinerna och Putins kuddbitare sätter igång i kommentarsfältet nedan kan det vara värt att först läsa Bonnier/DN:s färska artikel där Säpo påtalar att ryska agenter agerar i Sverige just nu för att påverka mot värdlandsavtalet och NATO-medlemskap.
"Säpo uppger för DN att Ryssland ligger bakom en del av den kritiska debatten om värdlandsavtalet. Den enhet på Säpo som framför allt bevakar rysk verksamhet i Sverige är kontraspionaget. Dess chefsanalytiker Wilhelm Unge säger att man vid flera tillfällen sett rysk aktivitet riktad mot värdlandsavtalet."
Kom alltså ihåg att alla som försvarar Kreml, Putin, Ryssland och talar mot NATO och världlandsavtalet, även på plats här i Sverige, kan vara ryska agenter.

Att Ryssland aktivt arbetar mot det svenska värdlandsavtalet och mot svenskt medlemskap i NATO, inklusive Lavrovs uttryckliga militära hot i DN-intervjun, är ett mycket gott skäl för svenskt medlemskap. Och nej, NATO kryper inte närmare för att Sverige går med - Sverige är inte ens granne med Ryssland.

NATO är en ömsesidig försvarsallians, där inget land kan tvingas att göra något de inte vill och beslut tas genom konsensus. Allt annat är lögner som har sitt ursprung i Kreml.

Nedan lite "utan våld" från Litauen och Vilnius. Titta t ex 1:30 och framåt för lite "utan våld" och "ingen skottlossning". Fjorton obeväpnade civila mördades när TV-huset stormades i januari 1991.

Mer lögner från kremlins, betalda agenter och svansen av nyttiga kuddbitare (och ja, ryska OMON stavas HOMO baklänges) följer i kommentarsfältet nedan:
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

65 kommentarer:

 1. Suveränt skrivet. Inga luckor för trollen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Något som gör mig förundrad är att den Ryska statsledningen försöker hota och skrämma Sverige att inte gå med i Nato när det effektivaste hade varit att inte lyfta ett finger i vår riktning. Kan det vara så att de känner ett så starkt inre behov att hävda sig att de inte orkar vara taktiska?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Putin söker som envåldshärskae en extern fiende att hänga upp sin nära förestående exekution på. Man kan säga att det är tradition i den branschen. Putins ofrånkomliga frånfälle är ca 12 månader i framtiden, vilket sammanfaller väl med Sveriges dito.

   Radera
  2. Hela grejen med att "vidta åtgärder" verkar löjlig med tanke på att man ju betraktat Sverige som de fakto medlem av NATO sen länge. Det handlar alltså bara om budskapet, men om det är självhävdelse, rättfärdigande, påverkan för att få nån annan att ändra fokus/distraktion, ...

   Radera
 4. Den 19-20 jan 1990, mördade "Röda Armén" ca 130 civila, och sårade hundratals civila, i Baku (Azerbajdzjan).

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Svarta_januari

  SvaraRadera
 5. "Det är argument om en nordisk kärnvapenfri zon, neutralitetspolitik och att Sverige ska vara en oberoende röst i världen, säger en initierad källa i regeringskansliet till DN." Citatet kommer DN-artikeln som Lars hänvisar till, sista meningen, och som ges som exempel som rysk påverkan på svensk opinion.

  Är det fler än jag som får associationer till Olof Palme och socialdemokraternas politik på 80-talet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett tillägg till ovanstående:

   I DN 28 februari i år argumenterar Pierre Schori för en kärnvapenfri Zon i Olof Palmes anda.

   I samma tidning 30 april varnar SÄPO för ryskinfluerade argument som en kärnvapenfri zon.

   Lite kittlande kan jag tycka.

   http://www.dn.se/debatt/fullfolj-palmes-oavslutade-kamp-for-karnvapenfrihet/

   http://www.dn.se/nyheter/sverige/sapo-ryska-agenter-motarbetar-pa-svensk-mark/

   Radera
 6. Det är inte bara Finland som skulle välkomna ett svenskt NATO-medlemskap, det skulle även gynna Baltikum, se artikel.

  https://www.hbl.fi/artikel/forskare-natomedlemskap-skulle-gillas-av-de-baltiska-landerna/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Majoriteten av det finska folket välkomnar säkert inte ett svenskt NATO- medlemskap då ett finskt medlemskap inte har majoritet hos det finska folket. Det finska folket är i det fallet betydligt klokare än många av de invalda politikerna på högerflanken.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  3. Ja, och även Ryssland, USA och Danmark skulle välkomna ett svenskt NATO-medlemskap. De enda som inte verkar vilja är Sverige självt, men varför ska vi få bestämma.

   Radera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rysstroll som publicerar direkta lögner raderat.

   Norden är en kärnvapenfri zon. NATO innebär inte kärnvapen. NATO är inte "alliera sig med en stormakt" utan med 28 demokratier.

   Trollögner kommer raderas.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  3. Varför får vi inte se lögnerna?

   Radera
  4. Det är väl kul med trollen och deras ofta absurda försök att vilseleda och desinformera! Cornu, Du har inte monopol på förmågan att genomskåda dem ...

   Radera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rysstroll upprepar sig.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  3. Och lögnerna fortsätter.

   Radera
 9. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Censur är just vad du som rysstroll gillar, så jag låter dig smaka på hur det är hemma i Ryssland.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  3. Om du är svensk ska du tituleras quisling och femtekolonnare.

   Radera
  4. Cornu , jag trodde vi hade åsiktsfrihet och demokrati i Sverige , vad menar du med quisling och femtekolonnare ?
   Sverige är beskyddare av quislingar och femtekolonnare , läs PKK och andra revolutionsromantiker , vågar du ta en fight mot dem ?

   Radera
  5. Unknown, det råder åsiktsfrihet och demokrati i Sverige. Du får tycka, tänka och uttrycka dig bäst du vill. Däremot har, t.ex., den som drivern en rätt att radera precis vilken kommentar den vill då det inte är en offentlig arena.

   Radera
  6. Unknown, det råder åsiktsfrihet och demokrati i Sverige. Du får tycka, tänka och uttrycka dig bäst du vill. Däremot har, t.ex., den som drivern en rätt att radera precis vilken kommentar den vill då det inte är en offentlig arena.

   Radera
 10. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rysstrollet medger att hen ljuger och säger "åsikter är inte sanning", dvs medger att vederbörande skriver lögner genom att kalla dem "åsikter". De är dock hämtade ur skolboken för rysstroll.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  3. Från och med nu kommer jag tagga alla kommentarer från John Mynona som "spam", så de tids nog automatraderas av Google.

   Radera
  4. Grattis! Känner att det kan höja nivån på den här bloggen högst substantiellt. Mycket av energin går här åt till att blabba med idioter på deras villkor när det gäller viktiga saker. Och som du vet, man har nackdel när man debatterar med idioter på deras hometurf.

   Radera
  5. Det är oerhört svårt att gå segrande ur en diskussion med en intelligent människa. Mot en idiot är det omöjligt. Kan ha varit Bill Murray som sa nåt liknande, minns ej.

   Radera
 11. Och rysstroll som vill ha "rent spel". Publicera under eget namn, komplett med adress och telefonnummer. Om ni nu är svenskar och står för yttrandefrihet och era åsikter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns faktiskt sådana också. I samband med MH-17 tragedin var en Sven-Erik Nilsson mycket aktiv med att sprida rysk desinformation och annat på Wisemans blogg (extra roligt när ryssarna bytte fot och desavouerade honom). Han är en fysisk person, boende i Luleåtrakten och verksam som lärare (åtminstone då).

   Radera
 12. Men...när den amerikanska hegemonin hotas lite i kanten drar man sig inte för att invadera länder och understödja statskupper, du kankse kan skriva lite om det så vi kan få lite jämförelse mtrl.

  SvaraRadera
  Svar
  1. T ex Lettland och Ukraina är europeiska länder som ligger relativt nära oss. Det spelar faktiskt mindre roll för vårt eget vidkommande vad USA och t ex Kina hittar på i Afrika och Asien. Även om amerikansk utrikespolitik kan vara klandervärd.

   Radera
  2. Öh, den amerikanska hegemonin? Nu får du nog ta och förklara vad du menar. Betänk att det är i huvudsak idioter som läser här, så du måste vara extra tydlig och pedagogisk för att nå fram, David.

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
 13. Att du ena stunden säger att vi är granna pga kaliningrad o andra att vi inte är det... jaja

  SvaraRadera
  Svar
  1. På vilket sätt kommer NATO närmare Königsberg om Sverige blir medlem i NATO, när Polen och Litauen redan är med i NATO?

   För övrigt gillar ju kremliner att hänvisa till historiskt ägande. Königsberg har alltid varit preussiskt, så hela exklaven bör återlämnas till Tyskland.

   Radera
  2. Om man inte lämnar tillbaka Königsbergexklaven till Tyskland så faller hela argumentationen kring Krim och Ukraina.

   Radera
  3. Alltså att du ens nämner Königsberg är så... inte upphetsande... men uppfyllande på så många plan. Eulers bevis, sedermera riktade grafer... Alltså jag blir helt tårögd i hänförelse. Så vackert!

   Radera
  4. "...Sverige är inte ens granne med Ryssland." Du har tidigare sagt att vi är grannar med ryssen pga köningsberg. Det är denna ombytlighet som förvånar mig. Jag säger inte emot något annat av det du nämner... för övrigt bör ryssland styckas upp i olika länder för fred och säkerhwt i restan av världen.

   Radera
 14. Kreml är smarta, de har helt riktigt identifierat Sverige som den svaga länken. De vet att finnarna inte allt för gärna går med i NATO ifall inte Sverige går med för finnarnas position som utpost i öst utan annan landförbindelse till NATO än Norge i norr skulle bli ännu mer utsatt än finnarnas position i dag utanför NATO. Ifall Sverige går med i NATO, då går också finnarna, för finnarnas position skulle bli ännu mer utsatt som en buffer mellan ett Skandinavien i NATO och Ryssland, dessutom är Baltikum viktigt för finnarna. Har någon undrat varför finnarna handlar flyg mm från USA istället för från t.ex. Sverige ? Ryssarna är smarta också på så vis att de utövar påtryckningar som nu senast i form av Lavrovs uttalande mot Sverige, för de vet hur veliga svenskarna är medan allt för direkta påtryckningar mot finnarna med största sannolikhet skulle få finnarna att slå bakut och dra vissa slutsatser i form av en medlemsansökan i NATO utan Sverige .....Finns det en enda politiker i Sverige som skulle ha stake att ge samma order som Fälldin i tiden, dvs "Håll gränsen" ? Sedan är ju regeringen i Helsingfors oavsett partifärg alltid medveten om att man inte kan lita på Stockholm, traditionellt har ju Sverige alltid slagits till sista finnen innan Sverige kastat in handduken ....

  SvaraRadera
 15. Nädu! Nato är inte längre någon utpräglad försvarsorganisation efter murens fall. Det har med önskvärd tydlighet visats i Kosovokriget 1998-99. Nato gick in där utan FN-mandat.

  Utan att förringa det allvarliga i att så många människor dog i de kollapsande WTC-skyskraporna, så var det direkt löjligt av Nato att anfalla Afghanistan under förevändningen att det var självförsvar från USA:s sida. Usama bin-Laden, som hölls för ansvarig för 11 september-attentaten, var ju saudiarabier. Det fanns, mig veterligt, inga afghaner med bland terroristerna som var ombord på planen 11 september. De Natounderställda styrkorna var sedan kvar i Afghanistan långt efter att Usama blev dödad, varför man kan fråga sig vilket det verkliga skälet till den militära närvaron i Afghanistan var. Var följande tabell, rörande den årliga åkerarealen [hektar] med opiumvallmo i Afghanistan, anledningen (enligt UNODC):

  2001_____8000
  2002____74000
  2003____80000
  2004___131000
  2005___104000
  2006___165000
  2007___193000
  2008___157000
  2009___123000
  2010___123000
  2011___131000
  2012___154000
  2013___209000

  Nato är de facto en angreppsorganisation, som av vissa är tänkt att kriga på FN-mandat för mänskliga rättigheter.

  Globalt verkande energi- och finansaktörer vill dock använda Nato till att kontrollera världens energi- och naturresurser samt hänsynslöst försvara petrodollarn. Totalt sett, behöver Natoländerna importera fossil energi. Ryssland har överskott på fossil energi. Ryssland kan tänkas också besitta fossila energireserver, som ännu inte är exploaterade. Här tror jag skon klämmer vad gäller den aggressiva russofobiska propagandan som Natos spyupps via diverse bloggar, västerländsk MSM et cetera bedriver.

  Sedan stöder faktagranskarna på Der Spiegel Lavrovs uttalande att det var en statskupp i Ukraina februari 2014. Därmed torpederar Der Spiegel det svenska journalistiska lågvattenmärket tillika gängse uppfattning i svensk MSM.
  http://www.spiegel.de/politik/ausland/ukraine-faktencheck-putin-und-der-legitime-praesident-a-957238.html

  Då Libyens Muammar Kadaffi ville inför gulddinar som handelsvaluta för olja, och därigenom hota petrodollarn, så undertecknade han sin dödsdom. Nato och CIA blev därför djupt involverade i det libyska inbördeskriget 2011. I slutskedet av kriget upptäckte de en fordonskolonn utanför Sirte, som de misstänkte innehöll Kadaffi, varför man bombade mot denna fordonskolonn från en drönare. Därefter tipsades libyska rebeller om målet, så att de kunde utföra mordet på den libyska presidenten.

  Kom ihåg, det finns ingen Stormakt god för ett litet land som Sverige! Varken Stormakt blå, Stormakt gul, Stormakt röd eller i en historisk tillbakablick, Stormakt brun, är någon Stormakt god. Stormakter tänker främst på sig själva och kommer alltid köra över små länder som Sverige om det kniper. Därför är det idiotiskt av Sverige att först nedrusta sitt territorialförsvar och därefter utsorka sin säkerhetspolitik till Stormakt blå, via Värdlandsavtalet.

  Det är förståeligt att Baltikum har tecknat Natomedlemskap. För Sveriges del är det riktiga att upprusta territorialförsvaret och säga nej till både Natomedlemskap och Värdlandsavtal. Vad ett Natomedlemskap innebär fick vi en försmak om i samband med Afghanistanäventyret.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Gruelse

   för att citera Lars: "Kom alltså ihåg...och talar mot NATO och världlandsavtalet, även på plats här i Sverige, kan vara ryska agenter."

   Då måste du vara en rysk agent.
   Ditt inlägg bevisar detta till fullo anser jag!

   Kan inte hjälpas, men Lars har sin egen mainstreamagenda, han måste tvivelsutan vara en amerikansk agent enligt samma logik.

   Trevlig 1:a Maj

   Obs.: spår av nötter kan förekomma i mitt inlägg...

   Radera
  2. "Verkliga skäl" kan lätt förklaras med helt vanlig mänsklig dumhet. Glöm inte att stora organisationer, liksom företag, agerar utifrån en helt psykopatisk agenda och beslutsprocess.

   Radera
  3. Bra sammanfattat Gruelse!
   De som förordar Nato-medlemskap är de största nyttiga idioterna i vårt samhälle idag.
   Under kalla kriget kan jag förstå att vissa ville gå med i Nato, men med all fakta idag är det ju fullständigt hål i huvudet att driva denna agenda.

   Radera
  4. Bra argumenterat Gruelse! Får tillämpa lite Goodwin här..
   Vad gjorde de allierade kvar så länge trots att Hitler begått självmord, han var ju dessutom från österrike?
   Tratt.

   Radera
  5. Att gruelse är rysk agent är lika troligt som att vänstertrafiken gör comeback i Sverige innan midsommar.
   Anfalla Afghanistan för att öka heroinproduktionen... Tänker inte ens fråga efter någon logik här.
   Bin Lade var ju i princip förvisad från Saudiarabien vid den här tiden, och efter dåden gavs en ju fristad för inte bara honom utan även hans arme i Afghanistan. Hade varit lite konstigt att anfalla Saudiarabien i det läget.

   Men petrodollar blabla Bilderberg, chemtrail och elallergiker, så levde de lyckliga i alla sina dagar.

   Radera
  6. Det är väl inte direkt nån nyhet att CIA t ex använder lite okonventionella metoder att finansiera sin sponsring av diverse terrorgrupper. Det ser illa ut inför hemmaopinionen att redovisa, så lite vallmoodling på sidan om är ett bättre alternativ....

   Vi lever i en tid av mediakrigsföring där allt som skrivs kan vara avsett att påverka mer än att redovisa fakta. Vad jag saknar här är det faktum att USA lägger 10 ggr mer på sin krigsindustri än Ryssland gör. Att det förhållandet inte avspeglar sig i mediapåverkan finner jag högst osannolikt. NSA och liknande organisationer vet vad vi skriver här och på andra ställen, är det nån som tror att Ryssland har de resurserna? Hatkampanjen mot Ryssland har vissa logiska brister...

   Radera
  7. Grundproblemet är ju inte militärutgifterna, utan att Ryssland av någon anledning inte lyckas alliera sig med någon. Varför drar sig de länder som har störst erfarenhet av den ryska fantastiska politiken undan, såsom baltstaterna och Finland exempelvis?

   Radera
 16. Jag stöder allt du skrivit Gruelse.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och då blir det ju sant, precis som om du tror på gud och imaginära vänner som blir verkliga för dig bara genom att du tror.

   Radera
  2. En ann är så god som enannan.

   Radera
  3. Wikstrom, du håller alltså med om att USA attackerade Afghanistan för att öka heroinproduktionen.
   Jag har uppenbart överskattat dig tidigare.

   Radera
  4. King24, om målet var det som du anger vet jag faktiskt inte men att CIA finansierar sin verksamhet genom dessa produkter odlade i Afganistan äro allom bekant.

   Radera
 17. Frågan är om Putin hinner hävda Rysslands storhet genom vapenmakt innan han störtas i en statskupp, trots sin egen skyddsstyrka är han inte oåtkomlig, stridigheter i de egna leden kan göra att han får brottom och gör misstag framöver.
  Vi lever i en orolig och våldsam tid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mojje. Tvivlar du på Corny, enligt denna USA- trollare har Putin redan hävdat sin storhet genom vapenmakt.

   Radera
 18. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera