Cornucopia?

Aktuellt

Mina e-noveller nu som ljudböcker på Storytel

Mina tre e-noveller Valet, Berget och Oscar finns nu som ljudböcker på Storytel . I väntan på min nästa roman Höstregn, uppföljaren till Hös...

2016-04-15 14:20

Låt MittBolån förhandla ner din ränta!

Detta inlägg är reklam.

En kort påminnelse om att ni kan använda min annonsör MittBolån för att få hjälp att förhandla ner räntan. Det tar någon minut att fylla i uppgifterna, är gratis och sedan kontaktar tjänsten er.

Prova gärna tjänsten omgående. Att fylla i uppgifterna tar bara någon minut, och sedan blir du kostnadsfritt kontaktat inom ett dygn.

Tjänsten är enkel, man får svar inom 24 timmar, det är kostnadsfritt och din förfrågan hanteras av en personlig handläggare. Man erbjuder även lån inom alla segment - både premiumkunder, vanliga kunder eller de med betalningsanmärkningar. Du kan använda tjänsten både för nytt lån, omläggning av befintliga lån eller bara för att skaffa dig ett lånelöfte.

Mitt Bolån är fristående och oberoende och förhandlar din ränta åt dig. I genomsnitt har man ordnat en ränta om 1.49% åt kunderna, men eftersom det är snittet finns det många kunder som fått avsevärt lägre ränta än så. Det finns inte heller några förpliktelser, så är man inte nöjd med erbjudandet behöver man förstås inte heller acceptera det.

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Mitt Bolån.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

2 kommentarer:

 1. Avtalet på mina bolån gick just ut. Senaste räntenivån var 1,01% på SEB. Sedan inföll listränta 2%. D.v.s. kostnaden steg med 100%. Efter ett möte så gick räntan ner till 1,65%, och kunde gå ner ytterligare till 1,44% om man överförde all pensionsfonder till SEB. Noteras att SBAB har ungefär den räntan, utan krav om att spela bort ens pensionspengar.

  Tydligen så var förra avtalet baserat på vad SEB behövde för intäkt på den säkerhet som gavs och de lån de måste ta, medan den nya är ett återfall till vilda västern. Den imbecilla handläggaren på SEB lät sig inte bekymras över att andra som exempelvis SBAB ligger bra mycket lägre. Utan den nuvarande bedömningen görs enbart utefter en förenklad modell där endast belåningsgraden avgör risken för banken.

  Tydligen så ville inte de andra bankerna följa SEBs initiativ för två år sedan utan behöll den mer lukrativa rabatten istället för att lägga på hur mycket de måste få in för att det skall bli lönsamt. Uppenbarligen skiljer det mellan de två modellerna ca 1%. Alltså rena rånet av "folket". Skillnaden i de två modellerna bli extra tydlig om räntan stiger flera procent, exempelvis till 5% med en rabatt på 0,3% ger det miljardvinster innan de stackars låntagarna hinner reagera, medan den andra modellen skulle fortfarande bara ha lagt på vad som banken behöver för vinst. Mellanskillnaden mellan in och ut, medan den andra närmar sig ocker. Jag utgår från att alla bankchefer spelar intensiv fickpingis hela dagarna. Jag menar, hur mycket mer upphetsande kan det bli?

  Har tidigare haft en bra relation med SEB i 40 år, men nu byter jag bank för lånen. Det jag behåller på SEB är det som de inte tjänar några pengar på utan bara är en kostnad för dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att rösta med "fötterna" borde fler göra,själva har vi nu sagt upp tre shb kort när dessa gick från 0 till 300 kr per år,handläggaren lät inte glad och försökte med "allt".
   Dessutom får man sällan kontoutdrag vid automaten,servicen med kvitton har dom dragit med på.(många äldre vill ha kvitto,och det är väl den gruppen som nyttjar bankomaten mest,jävligt lågt av dessa girigbukar.)

   Radera