Cornucopia?

Aktuellt

Finanskursen med hedgefondförvaltaren Karl-Mikael Syding - fem procent rabatt med Cornucopia

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Finanskursen  som erbjuder 5% i rabatt på kursavgiften om du uppger rabattkoden CORNU i samband ...

2016-04-21 07:59

Kaplans bostadspolitik: 17 möten med turkiska regeringsrepresentanter

Det har ju påtalat många gånger tidigare, men nu skriver även gammelmedia om det. "Bostadsminister" Mehmet Kaplan var aktivare när det gäller Turkiet än svensk bostadspolitik, plus att han lekte utrikesminister.
"Vissa kvinnor" - Gustav Fridolin
Foto: Riksdagen

Martin Bechler på Sydsvenskan skriver:
"Varför ska en svensk bostadsminister möta en representant för den turkiska regeringen vid 17 tillfällen? Är det för att Turkiet utgör ett föregångssamhälle i fråga om bostäder? [...] Kaplan har tidigare ifrågasatts efter att han i oktober 2014 intervjuades i den turkiska tidningen Star Gazete och där uttalade sig om det svenska erkännandet av Palestina – innan detta beslut var fattat av regeringen."
Ja, på vilket sätt är Turkiet ett föregångssamhälle i fråga om bostäder? Den frågan ställdes redan 2014. Svaret vi fick var sk Kaplanslum.

I övrigt fortsätter Miljöpartiets sk "krishantering". Gustav Fridolin satt i morse i TV och förminskade kvinnor genom att kalla de som anser det vara nedsättande att en muslim inte vill ta dem i hand för "vissa kvinnor". Han sade sig inte ha förstått att det kunde uppfattas som kränkande att vägra skaka hand med en kvinna.

Så nu vissa kvinnor hur feministiska Miljöpartiets högsta partiledning definierar feminism.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

43 kommentarer:

 1. Man kan ju undra vilka andra Yasri Kahn inte skulle skaka hand med? Homosexuella? Judar?

  Den här videon är som en dokumentär för MP folket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja sistnämnda två grupper bränner IS/DAESH på bål...

   Radera
 2. Nu får du lyfta blicken!
  Vi fick en rekordinvandring 2015 men nu är det ändrat.Vem skall hysa alla dem som inte kommer hit? Turkiet!
  På så sätt slipper vi bygga på all parkmark på Östermalm eller på Söder.
  Bra jobbat Kaplan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis !
   Bostadsministern fixar bostäder ............. i Turkiet, han har alltså gjort sitt jobb!

   Radera
 3. Ja du nu håller MP på att göra bort sig helt och hållet. Var är de andra MP medlemmerna?

  SvaraRadera
 4. Sen om Kaplan och Turkiet. Har han redovisat eller sagt i någon intevju vad han gjorde där?

  SvaraRadera
 5. Jag kan inte förstå varför vissa negrer tycker det är kränkande att jag vägrar skaka hand med dem.

  SvaraRadera
 6. Är det inte dags att gå över till att hälsa med fistbump i vilket fall som helst?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, handskakningen är mer feministisk. Man omsluter varandra där i jämförelse med fistbumpens två kolliderande fallossymboler.

   Radera
  2. Nja, fem knutna fingrar är väl mer som ett späckat juver...

   Radera
 7. Kvinnlig bilism = Kvinnlig frihet.

  Och med det menar jag att nu vore det lämpligt för MP att ompröva även sin trafikpolitik...

  SvaraRadera
 8. Dags för den lille kappvändaren Frippe att fixa skolan istället. Han ligger klart efter på den punkten. Övrigens bör han lyda mitt råd att inte öppna truten i media om han vill fortsätta som minister. Men jag är ändå glad att han klargjort att det är helt ok att diskriminera grupper i samhället man inte sympatiserar med. Eller är det bara kvinnor som man offentligt kan nedvärdera för att göra karriär i MP-land?

  SvaraRadera
 9. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 10. "Jag vet inte vad kvinnor tycker är kränkande"
  - Språkrör för Sveriges mest feministiska parti (på pappret).

  SvaraRadera
  Svar
  1. ...som de skrivit själva.

   Varför har inte Gudrun Schyman från Sveriges andra mest feministiska parti uttalat sig?

   Radera
  2. Gudrun gjorde ju misstag att ta ställning FÖR det s.k slöjupproret - hon är tvungen att ligga lågt just nu annars kommer media att frossa i den gamla bilden - och FI har väl ingen annan att skicka fram som kan formulera en logiskt sammanhållen fullständig mening.

   Radera
  3. Även Mona Sahlin har slutat uppträda i hijab.

   Radera
  4. Trots att Gudrun Schyman från diverse talarstolar och i allsköns debattprogram agiterar mot den patriarkala könsmaktsordningen så befäster hon den patriarkala könsmaktsordningen i handling, genom att ta på sig en slöja i enlighet med ”Slöjupproret”. Slöjupproret baseras på en uppdiktad vandringssägen som spreds globalt på Internet för några år sedan.

   Bakgrunden till att kvinnor enligt den patriarkala könsmaktsordningen i Arabvärlden ska bära slöja eller skyla så stora hudpartier som möjligt, är att kvinnorna är nedgraderade till sexobjekt i den muslimske mannens ögon. Skylningskravet har ingenting med alltför stark solinstrålning att göra. Skylningskravet gäller bara kvinnan, inte mannen. Den muslimske mannen anses inte kunna tygla sina sexuella drifter, när hen ser kvinnohår och nakna hudpartier hos en kvinna.

   En obeslöjad kvinna blir då i Arabvärlden synonymt med ett sexobjekt i det offentliga rummet. En beslöjad kvinna anses däremot ärbar i det offentliga rummet. Denna utveckling resulterade så småningom i den muslimska binära kvinnosynen, vilken bäst sammanfattas i ”madonna-hora-komplexet”. Detta komplex är en viktig beståndsdel i den kultur/värdegrund som många muslimer har, även här i Sverige.

   Problemet med Gudrun Schyman och hennes demonstrativa självbeslöjande, är att hon befäster Arabvärldens patriarkala binära kvinnosyn också på våra breddgrader. Hennes ehuru kulturmarxistiska handling går därigenom inte ihop med genusvetenskapens mål – ett jämlikt samhälle.

   Denna binära kvinnosynen drabbar inte bara muslimska invandrarkvinnor i Sverige, utan med stor sannolikhet också ett flertal svenska infödda kvinnor, som är vana att visa håret och stora hudpartier under varma årstider. Svenska kvinnor riskerar då att bli betraktade som horor och våldtagna av de muslimer, som inte har lärt sig vår kultur och hur vi klär oss!

   Radera
 11. Grundproblemet i sammanhanget verkar vara att man har olika måttstockar för vad som är acceptabelt för politiker med olika kulturell brakgrund. Kaplan et al har uppenbarligen kunnat göra och säga en massa som skulle få en politiker med pursvensk kulturell bakgrund att sparkas för länge sedan. Men om man missbrukar sin ställning och är allmänt misogyn så vill man ha överseende och hävdar religionsfrihet och kulturell bakgrund, för mångfald är bra. Bara det i sig är ett exempel på positiv nedlåtande särbehandling från de pursvenska i MP gentemot de som missbrukar sin ställning under dessa förevändningar, och ett flagrant nedlåtande och förkastande av huvuddelen av väljarna. Så hur MP än vänder sin enfaldiga bak så gör de fel då det är fel på deras grundteser.

  Man kan inte ha olika måttstockar för olika kulturer för ledarfigurer i samma parti. Alla måste underordna sig samma måttstock och granskas utifrån samma krav.

  SvaraRadera
 12. Bara vita män kan göra dåliga saker, alla andra har "offer poäng" att spendera på dumheter.

  ...

  SvaraRadera
 13. Om vi ska vara ärliga så har bostadsbyggandet här i Turkiet vissa drag som man skulle kunna behöva studera i Sverige... Fördelar som att man tokbygger nya bostäder gärna tämligen exklusiva höghus i många våningar (jag kan både se 20+ och 30+ våningars hus under byggnad från den villa där jag sitter. Praktiskt taget alla nya privatbyggda bostäder är ägandelägenheter. Negativt är att man tokbygger överallt och infrastrukturen hänger inte med. Inga hyreslägenheter så man får hyra i andra hand. Stadsplaneringen är ... flexibel.

  SvaraRadera
 14. Va???? Har inte Fridde och de andra svampisterna sparkats ut ur regeringen än? Och har någon sett Stefan?

  SvaraRadera
 15. Man tar sig för pannan ett antal gånger. Först tar "idioterna" i alliansregeringen och samarbetar med MP i invandringsfrågan och senare så tar "idioterna" inom socialdemokratin in Mp i regeringen! "Grodor" och medeltida värderingar hoppar ständigt ur munnarna på de s.k. "språkrören" och deras anhängare!
  Vad är det för "stollar" som röstar på Mp kan man undra, någon som vet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är de "snälla" människorna som röstar på MP, de vill väl och tror gott om alla.

   Radera
  2. Precis så!
   De goda människorna som vill alla väl.
   Omhändertagande!

   Radera
  3. Det är fina egenskaper, inget jag vill klanka ner på. Men de behöver paras med någon realist. I miljöpartiet är tyvärr de enda realisterna olika ljusskygga krafter som snarast vill använda partiet för att puffa landet i önskad riktning. Jag tror inte att muslimska fascister är den enda gruppen som utnyttjar MP för sina ändamål...

   Ofattbart nog har just MP fått vågmästarroll för båda blocken senaste tiden och därför fått sätta sin prägel svensk politik rätt länge nu. Jag tycker det märks på många sätt.

   Radera
  4. Det borde vara uppenbart för alla vid det här laget att det finns något på inleveranssidan också från representanterna från organisationer nära turkiska regimen och politisk islam. Det är väljare. De 'snälla' räcker inte till för att ge MP det röststöd man haft. Detta är ett konkret exempel på ren maktpoltik från den politiska miljörörelsen. För att få mandat för sin miljöpolitik måste man bredda sitt väljarstöd. För att göra det måste allianser skapas med andra politiska organisationer som kan gå in under MP-paraplyet. Därför lär det sitta hårt åt för Fridolin och Romson att vända sig mot delar av sina stödorganisationer och man kommer att fortsätta att slingra sig maximalt i de här frågorna.

   Radera
  5. Du menar att eftersom de är oroliga för Arktis IS så allierar de sig med Turkar som stöttar IS i Syrien-typ.

   Radera
  6. De har inte mer än 5% av rösterna och vi har mer än 15 % utlandsfödda i landet. Det är ganska uppenbart vart deras riktiga stöd kommer från....

   Radera
 16. Med tanke på den utbredda korruptionen i Turkiet så är det läge att detaljgranska Kaplans förehavande. Det är säkert skickligt dolt med olika bulvaner men han lär säkert ha utnyttjat sin ställning för gynna sina affärskontakter och sig själv. Hoppas det finns journalister som gräver i detta.

  SvaraRadera
 17. Kan i Sverige ej vara kränkande att vägra skaka hand med kvinnor. Tvärtom, att kräva det av en anställd med kundkontakt är krär 30 00nkande och ge0 i skadestånd åt handhälsningsfobikern. http://www.expressen.se/gt/vagrade-skaka-hand--far-30-000-i-skadestand/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte klokt att han fick skadestånd. Det handlar ju om svenskt kulturellt uppförande och etikett. Hur ska de kunna integreras om de inte kan beröra folk. Vilka arbetsplatser kan de egentligen jobba på?

   Detta respektlösa uppträdande kan och får aldrig accepteras i Sverige. Punkt!

   Radera
  2. Kommer även ihåg handskakningsbråket med Carl Hamilton 2008, som sedan blev utfryst pga detta.

   http://www.expressen.se/nyheter/hamilton-i-storbrak-med-svts-muslimska-programledare/

   Nu verkar det vara OK att ifrågasätta detta. Det var på tiden.

   Radera
  3. – Jag tycker illa om det. Jag förstår inte det. För mig är människors lika värde på riktigt och då tar jag både kvinnor och män i hand.

   Sagt av Stefan Löfven idag.

   Oj Oj Oj. Nästan i nivå med Carl Hamilton.

   Radera
  4. Flygande spaghettimonstret förbjuder oss att röra verktyg och andra arbetsredskap. Kanske vore idé att hänvisa till det när man som snickare vägrar plocka upp hammaren och jobba. Tänk vilka skadestånd för diskriminering man skulle kunna få...

   Radera
 18. Det finns ju faktiskt de som beklagar Kaplans avgång. Om du använder blodtryckssänkande medicin så kan det vara motiverat att ta en tablett innan du läser nedanstående artikel, för säkerhets skull. Den intervjuade personen vill bland annat "att det också blir förbjudet att kritisera muslimer", sista meningen i artikeln.

  http://www.smalanningen.se/article/han-jamfor-israel-med-hitler/

  SvaraRadera
  Svar
  1. I hans kretsar är det nog så snacket går, och då blir man helt oförstående till kritiken mot Kaplan.
   Det existerar flera parallella samhällen i sverige.

   Radera
  2. Jaha , och ? Jag jämför också Israel med Tyskland före/under 2:a världskriget.
   Jag kan t o m gå ännu längre och säga att Israel är den bortskämda illegitima barnet som förstör livet för miljontals människor. Tog du illa upp ?

   Radera
 19. I Turkiet finns de stora flyktingläger. För att kunna ha en generös flyktingpolitik måste det finnas bostäder för flyktingar. Därför är det fullständigt logiskt att Kaplan - i egenskap av just bostadsminister - besökte Turkiet. Hur skaffa tak över huvudet till folk som inte kan betala hyran?

  SvaraRadera
 20. I närapå ett decennium har det varit åtillåtet att säga vad som gäller i Sverige. I höstas fick höra att det finns inget som svenskt. Den dagen hängde jag upp en svensk flagga på fasaden hemma. Den har hängt där sedan dess. Men idag, 21 april 2016 sa Stefan Löwen vad som gäller i Sverige. Här hälsar man och tar både kvinnor och män i hand. Det tycker jag han ska en eloge för. Något har hänt. Kanske har vi passerar botten!

  SvaraRadera
 21. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 22. Islamisten Mehmets många s.k. bostadsresor till Turkiet sedan hösten 2014, är nog snarare en täckmantel för hans delaktighet i den stora sunnimuslimska invandringen till Sverige.

  SvaraRadera
 23. Dem enda som inte trivdes med Kaplan som minister var kurder och sionisterna. Låt mannen göra sitt jobb , turkiskt byggnadssätt och bostadsbyggande går på export vilket inte svenkt byggande gör , han kanske kollade upp möjligheten för liknande byggande i Sverige ? http://www.toki.gov.tr/

  Om svensken inte tycker om att göra affär med turkar får dem väl göra affär med kurder. Svensken gick på kurdens banan och halkade. Skall lobba för att Turkiet inte bör vara Ericsson's största kund , inte köpa Scania och Volvo Lastvagnar.
  Kanske blir en femtekolonnare i Sverige såsom gullkurden är för Turkiet utomlands.

  SvaraRadera