Cornucopia?

Aktuellt

Mina e-noveller nu som ljudböcker på Storytel

Mina tre e-noveller Valet, Berget och Oscar finns nu som ljudböcker på Storytel . I väntan på min nästa roman Höstregn, uppföljaren till Hös...

2016-04-01 17:18

Fredagsmys: Vårkänslor

Dags för lite härligt icke-ironiskt fredagsmys. Det är vår i luften. Så här följer väl lite enkla vårbilder som fredagsmys. 

I skrivande stund (10:43) rapporterar min väderstation (Netatmo om någon undrar) att det redan är 8.3 grader ute i skuggan av vårsolen. Då hävdar envist SMHI att det bara ska vara fyra grader så här dags.

Hörde att det tydligen var snö i Stockholm.

Annars är våren i full gång här i de gamla upproriska fogdehatande hembrännande skattesmitargränstrakterna mellan Danmark och Sverige. Livets årliga cykel starar om från början.
Blommor och bin. Biet utpekat med en pil.
Så riktigt trevligt fredagsmys på er. Krama den där speciella och alldeles särskilda personen sådär extra och länge som bara Bamse och Brummelisa annars kan. Om inte annat för att minska risken för prostatacancer.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så lång blogginlägget är publicerat.

9 kommentarer:

 1. Är det väderleksrapportsajterna som konstant rapporterar lägre siffror än vad vi medborgare ser på våra egna mätare? Eller är det termometertillverkarna som alltid lägger till c:a +3°C som något slags säkerhetsmarginal? Med tanke på att det numera ingår i den miljökyrkliga statsreligionen att förmedla budskapet om global uppvärmning skulle man kunna förvänta sig högre siffror från prognosmakarna - men det kanske finns en inofficell motståndsrörelse som har infiltrerat SMHI & Co? :-P

  SvaraRadera
 2. Underbart gött väder med hälsningar från Värmland

  SvaraRadera
 3. Ingen snö i Sthlm, för här skiner solen, och det är vår med tillhörande ystra vårattribut. Vägsand och gummipartiklar från bildäck blästrar ögonvitorna runt gathörnen och fastnar i näsan så att man snyter brunt när de första allergiska pollenreaktionerna slår till, och man med svullna ögon snörvlande blickar ut över den solglittrande fjärden... Vackert!

  SvaraRadera
 4. Jag har plockat första fästingen på katten, det är ett vårtecken. Har också sett humla och fjäril.

  SvaraRadera
 5. "Det tar en livstid att få ihop till en sommar" Enligt Harry Martinsson
  Kanske samma gäller våren?
  Helt sant: Tysk/Belgiskagränstrakterna idag.
  Snö vid vägkanten och ett i vart fall ett fält helt snötäckt.
  Nä, inga vårkänslor.
  Men isfritt på Rhen. Mycket trafik.

  SvaraRadera
 6. Årets första lamm kom idag.

  SvaraRadera
 7. Soligt som f-n men fortfarande bra kallt. Vintergäcken snart överblommade och gräset börjar bli grönt igen (är det inte skitmycket mossa i år förresten?) Grannens får har lammat nästan alla nu. Det är vår på gång men något hindrar fortfarande. Nya löparskor inhandlade men inte provats än. Snart.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Löparskorna premiärkörda. 5.42/km rätt OK för att vara första repan för säsongen. Men våren..? Kom igen då!

   Radera
 8. En och annan gata utan grus, ett säkert vårtecken i huvudstaden! Annars tycker jag det alltid är kallare i Stockholm än på många ställen, beror väl på vattnet antar jag.

  SvaraRadera