Cornucopia?

Aktuellt

Mina e-noveller nu som ljudböcker på Storytel

Mina tre e-noveller Valet, Berget och Oscar finns nu som ljudböcker på Storytel . I väntan på min nästa roman Höstregn, uppföljaren till Hös...

2016-04-18 12:30

FLASH: Mehmet Kaplan avgår som bostadsminister

Enligt Stefan Löfven har Mehmet Kaplan begärt om ett entledigande från sin post som minister och Stefan Löfven har accepterat detta.

Sedan står Löfven och ljuger vilt om Kaplan och hyllar honom. Löfven önskar Kaplan "all välgång" i allt Mehmet Kaplan kommer göra framöver, dvs Löfven stöder allt Kaplan kommer göra framöver.

Per Bolund (mp) blir tillförordnad bostadsminister, IT-minister blir Mikael Damberg.

Löfven hävdar att man hade gjort en mycket diger genomgång av "alla eventualliteter" när man utsåg Kaplan till bostadsminister. Detta visar alltså på extremt stor inkompetens från Löfvens sida, då det fanns omfattande kritik, t ex från socialdemokraten Nalin Pekgul, mot islamisten och antifeministen Mehmet Kaplan innan han blev minister.

Löfven har alltså inte tagit någon som helst hänsyn till tidigare kritik. Från i torsdags ska han tydligen upptäckt tidigare kritik. Innan dess hade vår statsminister alltså noll koll på att han hade en islamist, fascist och antifeminist i regeringen. Detta väcker en del frågor kring vad mer Löfven inte har koll på.

Kaplan står också och ljuger vilt på presskonferensen, med tanke på att han motsäger helt det han sagt och gjort tidigare (dvs hans dokumenterade antifeminism, islamism, antidemokrati mm) - t ex kallar han tydligen att bjuda in dokumenterade antisemiter till riksdagen för "arbete mot antisemitism". Sedan tar han på sig äran för det ökande byggande, trots att samtliga de avslutade projekten startades under alliansen. 

Nybyggandet i storstadsområdena gick dock ner under 2015 jämfört med 2014, så om det är "ökat byggande" är Mehmet Kaplan dubbelt inkompetent - han har både misslyckats med politiken och kan inte ens ta till sig enkel statistik.
Påbörjade lägenheter i flerbostadshus föll i storstäderna under Kaplans 2015.

AVGÅ ALLA!
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

45 kommentarer:

 1. Per Bolund är alltså mest känd för att ha propagerat för att alla Sthlms förskolor ska ha minst en genuspedagog.

  Jag lämnar det utan kommentar så kan ni diskutera huruvida det är en förbättring det här.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Istället för portvakter som man hade förr ska alltså varje ny bostadsfastighet istället utrustas med en genuspedagog?

   Radera
  2. Och trots det så framstår han som ev av de mer sansade Mp ministrarna!

   Radera
  3. När telningen har gjort på sig ända upp på ryggen, då blir det genuspedagogen som får rycka ut.
   Det är viktigt att lära barnet att det är arbetsuppgifter som denna som man ger till genuspedagoger.

   Radera
  4. Jag trodde att han var mest känd för att påpeka att Förbifarten är det största infrastrukturprojektet sedan Göta Kanal. (Vilket jag faktiskt tycker att han har en poäng med.)

   Radera
 2. Det är ett slags tvärtomspråk man ägnar sig åt. Ju mer avgående ministrar hyllas desto sämre har de varit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så när Löfven (förhoppningsvis) avgår så kommer han hyllas i sin egen gala.

   Radera
 3. Regeringens Turk avgår.
  Regeringens Muslim avgår
  Regeringens bostadsminister avgår.
  Det blev en skandal för mycket.
  Men det som skrämmer mig är att våra Turkiska invandrare tar med sig konflikterna hit i organisationer som stödjs av oss skattebetalare.

  SvaraRadera
 4. Vem kommer att ta över efter Kaplan på längre sikt då?

  SvaraRadera
 5. Han skall fortsätta vara aktiv i sitt parti, vad roligt för Mp.

  Hoppas att detta nu ger lägre takhöjd för islamister i alla partier.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han får gärna vara jätteaktiv i Mp för min del, det partiet behöver bli bra mycket mindre.

   Radera
 6. Varför försöker han inte rädda taburetten med en pudel, han verkar ju ha fått chansen?

  Finns det mer vi inte vet?

  Eller är han något så unikt som en politiker med integritet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han förefaller ha varit mycket aktiv inom sina intresseområden så det borde finnas mer som vi inte vet.

   Radera
  2. En looser, Kaplan kan ju inte gärna göra en pudel, hundar är ju orena djur enligt den islamska läran.

   Radera
 7. Kaplan har varit en tillgång för borgerligheten, med tiden av närmast Romsonsk klass. Kommer att sakna honom.

  Å andra sidan kan han komma in i riksdagen om han öppnar eget med rätt partiprogram och hygglig finansiering. Att han tvingas avgå visar ju bara på strukturell diskriminering. Hans väljare kan förmodligen överse med att han är av han-kön.

  SvaraRadera
 8. Bra för Sverige.
  Mehmet Kaplans främsta bedrift var att han var så dålig så t.om. Löfven såg bra ut i jämförelse.

  SvaraRadera
 9. Har extremt svårt att se att Kaplan skulle vara facist. Om du bygger det omdömet på att han befunnit sig i samma lokal som en facist så här du inte mycket att gå på.

  Dock är han inte en politiker som kommer vara saknad av någon så det var ju goda nyheter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu vad det ju inte så att han bara råkade befinna sig där. Han gav legitimitet och stöd till en fascistorganisation genom att delta på deras middag. Och det här var ingen engångshändelse, han har också kallat Israel för nazister, bjudit in kända antisemiter till regeringen, och uttalat stöd för de som åker ner och ansluter sig till ISIS-terroristerna genom att jämföra dem med de svenska frivilliga som åkte till Finland under Vinterkriget.

   Radera
  2. Det var dock inte facisternas middag. Det var en fest med 50-talet inbjudna där en av de andra gästerna tillhör nån mupporganisation som kallas grå vargarna i Sverige. Det är inte på något sätt bevisat i fakta att han visste att denna personen var inbjuden, att personen befann sig i lokalen eller ens vem det var.

   Radera
  3. Nä. Det är dock sånt man bör kolla om man är minister, av flera skäl:

   1. Man kan bli mördad om man befinner sig på fel ställe och är minister, vilket framgått med all önskvärd tydlighet åtminstone 2 ggr.
   2. Man har anställda som kan utföra sådana sysslor som att kolla upp gästlistor,
   3. Man riskerar, som sagt ovan, att legitimera både det ena och det andra om man hamnar på fel ställe.

   Även om vi tror på historien om att "jag visste inte att det var en porrklubb" a la Björn Rosengren så är det förbannat oskickligt gjort.

   Radera
  4. Även "Jag visste inte att hon var död konstapeln, jag trodde bara att hon var från Sundsvall" faller väl in här, under oskickliga beteenden?

   Radera
  5. Att vid ett tillfälle vara på en stor middag ihop med en idiot (företrädare för fascistisk terrorgrupp, om man ska vara petig) är en sak. Men han har haft ett omfattande sammarbete med Milli Görüs som han vägrar att ta avstånd från. Dom är en konservativ islamistisk grupp som inte har värderingar lämpliga för en svensk minister.

   Radera
  6. Grå vargarna är en patriotisk och nationalistisk grupp , en av ideologins grundare (1900 talets början) är en kurd https://pbs.twimg.com/media/B0vuJY2IMAAopVO.jpg:large , folkvalda partiet med samma grunder MHP är grundad av Alparslan Turkes vars svärson och fasters man är kurder , de övriga folkslagen i partiet har jag inte ens tagit upp. Sverigekontoret delade samma lokalar med grekiska föreningen i Rinkeby i flera år , vet ej hur det ligger till nu (aldrig varit på nån av dem).

   När det kommer till Milli Görus är de dem som tog upp demokratiseringen efter undantagstillstånden på 90-talet med Erbakan , senare avsatt genom kupp. Väljarna består av driftiga arbetsamma muslimer ur alla folkslag främst turkar och kurder. Nuvarande AKP har samma flitighet och moralpolitik som dem.

   Menzil orden som ordnade middagen är ledd av en kurdisk religiös man och har störst anhängare av de olika ordnarna. De är opolitiska men anhängarna stödjer de styrande AKP på grund av deras moralpolitik samt satsningar på sjukvård , skola och infrastruktur.

   Så nu får ni en funderare på hur en "högerextrem" "kurdhatare" får plats på en iftar middag anordnad av en kurdisk ledd orden.

   De enda som baktalat de ovan i tidning som "experter" är marxistiska kurder och fascistiska väpnade kurder med mer liv på sina samveten än Grå vargarna (kan kollas upp med vilken opolitisk aktiv kurd eller turk som helst).
   De som har kraftig protesterat och hotat med att ta till våld för att inte släppa in fler syrier är inte Grå vargarna utan oftast uttalade vänster marxistiska kurder och aleviter , anti-flykting protesterna har varit våldsamma.
   Israel och dess pennriddare (månne första gången skrivet så ?) har haft som ambition att straffa Kaplan sen hans ärliga uppfattning att Israel är som nazi-Tyskland (eller nåt i den stilen) och tror nog att många i världen tycker så.


   Radera
 10. Det var ju fint av Löfven att acceptera vår islaministers avgång efter att han "begärt entledigande", storstilat, verkligen förtroendeingivande. Vi har alltså en statsminister som inte ens med rak rygg kan säga att islaministern fått sparken? Jävla syltrygg!

  SvaraRadera
 11. Bra, ut med islamistaset!

  SvaraRadera
 12. Kaplan kickad och Uppsala Nya Tidning, som ligger hack i häl på DN vad gäller PK, och inte velat ta i SD med tång och menade att Kent Ekeroth var ondskan personifierad. De slår nu stort upp en debattartikel av Ekeroth om krav på mer polis.
  Det svänger fort nu

  SvaraRadera
 13. Enligt senaste Sentio har nu Mp 4,6%.
  Sämsta sedan 2005.
  Denna undersökning innan Kaplanaffären...

  Apropå absolut ingenting: 61 år sedan Albert Einstein dog.
  Var och en har ju sin tideräkning, liksom.

  SvaraRadera
 14. Inte en dag för tidigt. Frågan man ställer sig är.
  Hur i h-lvete tänkte Löfven när han tillsatte posten med denna extremist?
  Känns fortfarande mycket skrämmande med dagens regeringssammansättning..

  Hur mycket känslig info har fått fötter till Kaplans islamistiska nätverk?

  SvaraRadera
 15. En pajas mindre. Alltid något.

  SvaraRadera
 16. Men du har bara statistik från de 3 storstadslänen. Det kanske byggs jättemycket i Bräkne Hoby, Orsa, Lindesberg och Filipstad (t.ex.) Eller så bygger Kaplan själv en friggebod på sin tomt - där det tidigare inte fanns någon. Då går byggandet upp från 0 till 1 st hus. Och vad blir det för ökningstakt? Grizzilioner %

  (Det kan ju också vara så att Kaplan mest tänkte på byggandet i Turkiet - där det kanske byggs hundkojor.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där islam härskar?

   Radera
  2. Ja. Än är inte den siste armenien död.

   Radera
 17. Vi får de politiker vi förtjänar. Det vill säga vita medelålders män utan risktagande. Passar in på mig och jag hade nog kunnat göra ett lika dåligt jobb som de vi fått kommer att göra. Det viktigaste är att inte träffa någon, inte säga något och inte göra något. Bara då går man fri.

  SvaraRadera
 18. Avgång på en måndag - det är ju rent taffligt - vet den här regeringen inte ens som något så grundläggande som att politiska avgångar skall annonseras på en fredag eftermiddag när de flesta journalister är på väg hem för helgen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligheten gjorde väl sig påmind igen? När man märkte stämningen förra veckan och farten på det hela skulle man haft svårt att hänga kvar en vecka till. Jag tror att detta bondeoffer skedde för att gjuta olja på vågorna. Fortsätter drevet och historiska undersökningar under veckan kan det bli värre för Löfven.

   Stora frågan nu är vad drevet ska göra med Fridolin och Romson, de har ju båda stort och opåverkat förtroende för honom.

   Löfven menade vid presskonferensen att Kaplan lyckats då "vi bygger som aldrig förr "eller hur han uttryckte det. Så det är alla andras fel. Surprise!

   Radera
 19. Man måste inse att Kaplan bara är toppen på ett isberg. Det behövs en ordentlig genomlysning av andra personer med inflytande i både S och MP och deras kopplingar till islamism. Jag talar då inte enbart och sittande ministrar, utan även om personer i "kulisserna".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Synd att McCarthy är död. Vi skulle behöva ett riktig genuint angiverisystem, eller?

   Radera
 20. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 21. Riktigt dålig tajming med tanke på bostadskrisen. Det behövs kontinuitet och någon som är insatt i frågan och kan ta tag i den på allvar. Kaplan må ha varit kontroversiell men han är som bostadsminister betraktat knappast mer misslyckad än någon av foliehattarna innan honom. Någon som tror att det kommer att bli bättre nu, med en ny minister som behöver x antal månader på sig att sätta sig in i frågan?

  Inte jag i alla fall.

  SvaraRadera
 22. Riktigt dålig tajming med tanke på bostadskrisen. Det behövs kontinuitet och någon som är insatt i frågan och kan ta tag i den på allvar. Kaplan må ha varit kontroversiell men han är som bostadsminister betraktat knappast mer misslyckad än någon av foliehattarna innan honom. Någon som tror att det kommer att bli bättre nu, med en ny minister som behöver x antal månader på sig att sätta sig in i frågan?

  Inte jag i alla fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det spelar ingen som helst roll vem som är bostadsminister, eftersom inget parti är villiga att göra det enda som kan lösa bostadskrisen. Det behövs en total avreglering, så att marknaden får en chans att fungera som den ska, och anpassa utbudet efter efterfrågan. Bostadskrisen är resultatet av hyresregleringen, och alla andra politiska regleringar som omöjliggör en fungerande bostadsmarknad.

   Radera