Cornucopia?

Aktuellt

Mina e-noveller nu som ljudböcker på Storytel

Mina tre e-noveller Valet, Berget och Oscar finns nu som ljudböcker på Storytel . I väntan på min nästa roman Höstregn, uppföljaren till Hös...

2016-04-22 09:34

"Dejoniserad juice"

Jag drack nyss dejoniserad juice till frukost. Genuint inköpt på Urban Deli vid Nytorget på SoFo. Ja, go' vänner. Jag är i Stockholm. I mörkrets hjärta - inte bara Södermalm, utan självaste SoFo.
Urban Deli, Nytorget SoFo, torsdag klockan 22:07
Ja, så kan författarens och bloggarens hårda liv se ut. Ena dagen upp till knäna i lera på Kråks skjutfält. Andra dagen handlar man dejoniserad juice på Urban Deli.

Under dagen har jag en del möten att klara av, och är nu på väg med mina apostlahästar mot Gärdet, så jag slänger ut det här inlägget än så länge. Konstaterar att SoFo-looken fredag morgon är alkislooken. Kan ha att göra med en miljöpartistisk baksmälla, vad vet jag. 

Kan åtminstone teasa er med att fredagsmyset kommer avhandla det fenomenala nattlivet på det så attraktiva SoFo en torsdag kväll. Detta efter att ha blivit utskälld för att ha varit på fel plats förra gången jag försökte reda ut varför man vill bo på Södermalm. Den här gången gjorde jag Nytorget och omkringliggande kvarter osäkra. Södermalm kommer aldrig vara det samma igen.

Men mer om det senare. Nu behöver jag dra vidare från någon Espresso House (WiFi!!) i backen ner mot Slussen. Ha en genuint riktigt cool fredag. Jag hade coola fredagar före det var coolt.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

23 kommentarer:

 1. Om en cool fredag är att slava några timmar på ett kontor, sedan åka hem och leka med 3d-illustration, och avsluta kvällen med lite the Division, så kommer min fredag vara jäkligt cool..

  SvaraRadera
 2. Miljöpartisterna förefaller dricka något slags demoniserad juice...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har funnit miljöpartiets förbannelse: Det går som det går för miljöpartisterna för att de dricker demoniserad juice på Urban Deli! Du kan skrota svampteorin, Cornu!

   Radera
 3. Dejoniserad juice. Ja, det är väl samma sak som "evigt stigande brf priser i Toholms innerstad", dvs ytterligare en bluff man kan slå i en korkad hipster . Antar de får klippa sig och raka sig och kavla upp armarna vid nästa räntehöjning.
  Winter IS coming (to bostadspriserna)
  (eller Hard Rain, grym bok att ha in lurarna för övrigt, Seveneves...)

  För övrigt vill jag tacka bostadsbubblam för den har gett mig så mycket.

  SvaraRadera
 4. Se upp när du passerar Slussen.
  Förr plats för knivfinnare-nu en tummelplats för byggare/rivare.

  SvaraRadera
 5. Urban Deli?
  Kom in i matchen nu Cornu, det är Joe & the Juice som gäller!

  https://vimeo.com/128085256

  SvaraRadera
 6. Kan någon med kemikunskaper förklara vad dejoniserad juice är eller påstås vara?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänkte precis fråga det samma. Jag som är en pensionerad företagare har aldrig upptäckt det fina med dejoniserad juice, så något har man gått miste om i livet.

   Radera
  2. Undrar också vad det kan vara. Juice påstått utan fria radikaler, dvs extra nyttig?

   Radera
  3. Gissar att man tillsatt någon kemikalie. Socker är vanlig utfyllnad förutom det riskabla diväteoxid i det mesta för inre bruk - allt för att synas vara mer nyttigheter.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  4. Öhh, som jag förstår det är alla salter i lösning joner av beståndsdelarna. Exempelvis vanligt salt i lösning blir joner Na+ och Cl-. Så tolkningen av dejoniserad juice skulle kunna vara att den är avsaltad.

   Radera
  5. Batterivatten brukar vara avjoniserat. När man avsaltar havsvatten tillsätter man vissa salter så att vattnet skall bli drickbart.

   Radera
  6. Det är helt naturlig fruktjuice som bahandlats med olika kemiska metoder för att separera ut allt utom olika sockerarter för att uppnå en produkt helt utan smak och lukt. Man gör det med överskottsjuice och det går t ex till färdigmatindustrin som sockrar sina produkter med det. Kunde inte i min vildaste fantasi föreställa mig att det finns vuxna människor som både dricker och betalar för sådant.

   Radera
 7. Du ska bege dig till omnipollo vid Slussen (typ götgatsbacken). Där hittar du alla MP:are som anser att SoFo är mainstream och man minsann att mango-öl är "the bomb". Onekligen intressant klientel där.


  ... Och har du tur får du träffa en de. kommunaltjänsteman med, ryktet går att man sover någonstans där i krokarna ;-)

  SvaraRadera
 8. Johan,
  Jag tycker att avjoniserad låter mindre direktöversatt från engelska, men hur som helst bör det betyda att det inte finns några salter i vätskan.

  SvaraRadera
 9. Jag hade avjonat vatten i kylaren på bilen istället för destillerat för frun kunde få tag på det på jobbet.

  Jag tolkar det som att de tagit juice-extraktet och spätt ut det med avjonat vatten.

  För mig låter det som sämre än riktig juice då man tappar salterna men alltid lurar det någon.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Juate, låter mer rimligt.

   Radera
 10. Samtidigt fortsätter (mp):s sönderfall. Som tidigare konstaterat så går det fort när signalen om fritt villebråd har ljudit. Partiledningen är tack vare sin astronomiskt idiotiska hantering av Kaplan-situationen lame ducks, och kan bara se sitt redan lilla förtroende eroderas bort utan att ens kunna verka som partiledare eller påverka situationen i någon påfallande grad.
  Ingen återvändo finns normalt sett när det har gått så långt. Det här förstår givetvis en gammal politisk räv som f d språkröret Birger Schlaug. Istället för att rycka ut till en hopplös räddningsaktion för att försöka rädda språkrören, varför han nu skulle ha gjort det?, valde han att dra partiledningen genom en mangel.Tanken bakom är väl att det är bättre att dra av plåstret snabbt så att läkningen och nybygget kan starta snabbare. Antagligen rätt tänkt. Inom någon vecka kommer diskussionen komma igång om ny partiledning, om inte förr så när Stefan Löfvén gör någon rockad i regeringen som missgynnar (mp).

  SvaraRadera
 11. Urban Deli vid Nytorget? Jo, det är ju bekant! Där finns allt möjligt förment "hälsosamt" till hutlösa priser. Jag har varit inne där och tittat och det skulle aldrig falla mig in att handla något där med de priser de har.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Till och med vodkan är nyttig på Urban har jag bestämt för mig.

   Radera
 12. Söders höjder
  22/4 för några år sedan
  Skrev matten i Realen.
  ( Jo, tack! Riktigt hyggligt, faktiskt...)
  Katarina Real - numer International Engelsk skola eller vad den nu kan heta.
  Enda skola jag har gillat någorlunda.
  Herr bloggaren skulle ju se den svenska filmen "Ove" för en tid sedan.
  Filmfigurens hustru gick ju i den skolan, lustigt nog.
  fast då kallades den ett tag Teaterhögskola.

  SvaraRadera
 13. Demoniserad juice
  https://pbs.twimg.com/media/CUucUmXUAAAmSKo.jpg:large

  SvaraRadera
 14. Det låter onekligen coolt med kontrasten mellan skjutfältet och chillandet i SoFo. Kanske herr bloggaren skulle avlägga ett besök i självaste Mörkrets Hjärta, Södertörns högskola också?

  SvaraRadera