Cornucopia?

Aktuellt

Mina e-noveller nu som ljudböcker på Storytel

Mina tre e-noveller Valet, Berget och Oscar finns nu som ljudböcker på Storytel . I väntan på min nästa roman Höstregn, uppföljaren till Hös...

2016-04-19 08:36

Åsa Romson: "11:e septemberolyckorna"

Åsa Romson
Foto: Kristian Pohl / Regeringskansliet
Sveriges vice statsminister Åsa Romson satt i morse i SVT:s morgonprogram God morgon Sverige och kallade terrordåden den 11:e september för "11:e septemberolyckorna". Det handlar alltså om det värsta enskilda terrordådet i modern tid, men den som på pappret ska ta över Sverige om statsministern går bort kallar det hela för "olyckor".

Uttalandet skedde under ett desperat försök att försvara den avsatte bostadsministern, islamisten, fascistapologeten och antisemiten Mehmet Kaplan (mp).

Ni hittar det hela i God morgon Sveriges livesändning vid cirka klockan 06:50, eller om man så vill 24 minuter in i sändningen.

God morgon!

Tillägg: Åsa Romson försvarar hos Aftonbladet sitt uttalande, som tydligen var medvetet och inte en felsägning. Någon ursäkt finns inte.
"Vi fick en väldigt hård debatt kring integrationen och hur samhället växte med olika religioner sida vid sida samt den diskriminering som också kom och mycket hatkänslor mellan grupper och inte minst mot muslimska föreningar[...]Om människor nu vill tolka ett resonemang där jag pratade om hur man från muslimska organisationer i samhället var utsatt i den diskussion som kom efter 11 september-attackerna tar det återigen bort bilden från den riktiga och viktiga diskussionen"
Det viktiga är alltså att fokusera på svenska islamistiska föreningar drabbades av dålig stämning och inte att 2 996 människor mördades och över 6 000 personer skadades, för att inte tala om dessas 10 000-tals nära anhörigas trauman.

Kom ihåg att Åsa Romson twittrade om hur Paristerrordådet i höstas var negativt för det riskera störa klimatförhandlingarna i Paris. Det hela verkar allt mer systematiskt från Åsa Romsons sida.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

68 kommentarer:

 1. Åsa borde dömas till straffarbete med färgskrapa, hon har ju använt miljöfarlig bottenfärg. Åsa är rädd för verkligheten och vågar inte kalla saker och händelser vid deras rätta namn.

  SvaraRadera
 2. Man kan ju ha otur när man tänker, men de har väldigt mycket otur, de där miljöpartisterna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket otur!
   Och lite, för att inte säga obefintligt, tänk.

   Radera
  2. Gammalt ingrott tänk. Allt är USAs eller resten av västvärldens fel. Vita män i västerns länder, om Tolkien-twisten tillåts. Eftersom kompassen pekar som den gör så blir allting därefter. Lyssna på K-G Hammar, Pierre Schori eller någon valfri kvinnlig regissör som skriver i DN. Man gillar inte nödvändigtvis Kaplan eller muslimer, men självföraktet av att tillhöra samma sida som USA driver hen i den här riktningen, liksom till normkritiska vurmer, och annat som bara förbryllar och irriterar vanliga jobbare. Mona Sahlin som hängt i gänget sedan Jens med Hästens dagar kanske håller på med en omvändelse under galgen, mest för att hon inte är lika intellektuell och därmed lika intellektuellt fjättrad vid teoremet. Eller så anpassar hon sig bara till höstens vindkantring, svårt att säga med Mona. Till Löfvens försvar kan sägas att han aldrig ägnade sånt här en tanke innan han halkade in på banan.

   Radera
  3. Skepparn: per automatik krävs ganska mycket tänk för att nå den här mängden otur. Såvida man inte kan ha otur flera gånger per tänk, men det är i sådana fall för avancerad otursgenerering för att vi icke-miljöpartister ska begripa det.

   Radera
 3. Glöm inte att vi hade Parisolyckorna och Brysselolyckorna också.

  Vilken lycka att MP hade Kaplan, som kunde förklara dessa olyckor.

  /S

  SvaraRadera
  Svar
  1. För att inte tala om Ukraina,Krim och Syrien-olyckorna.

   Radera
  2. Utöyaolyckan?
   Näe, där drar hon nog gränsen ändå.

   Radera
  3. Vådaskjutningen i Babij Jar. Om vi kallar det nåt annat blir det dålig stämning i nazistpartierna och det är viktigare att de får delta i debatten och inte känner utanförskap.

   Radera
  4. Och Irak-, Afghanistan-,Libyen-, Syrienolyckorna...

   Radera
  5. Och alla olyckor som Sternligan råkade ut för...

   Radera
  6. Sternligans offers gudbarn fyller ju 70 den 30/4.
   FAN vad tiden rinner undan!

   Radera
 4. Som jag sagt tidigare - MP är ett samhällsfarligt parti med medlemmar som har en skev bild på verkligheten och de krav som finns i det moderna samhället. Inte helt fel att de får visa upp sina tillkortakommanden i regeringsställning. Det lär bli länge tills nästa gång. Är det inte dags för misstroendevotum snart ? Vad väntar ni andra riksdagsmän på egentligen ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, just ja. Ni väntar på sommaren och varma kvällar då många unga tjejer kommer att drabbas av otur och olyckliag möten på stan....

   Radera
  2. Den åtalade bar ej kalsonger, hävdar att han snubblade, gylfen gick upp och att organet då gled in i brottsoffret.

   Radera
  3. Ben, i "SnoppNSlide"-fall finns inget brottsoffer, endast en klagande motpart! :)

   Radera
 5. Deras interna jargong är givetvis sådan. Fostras man då i under flera år i en miljö där det är normalt att kalla 11 september för olyckor eller dylikt så slinker det så klart ur en titt som tätt i andra sammanhang också. När man sedan konfronteras kommer man på att man utan att tänka på det har använt sin interna jargong i ett offentligt sammanhang och då pudlar man direkt för man vet att det inte är acceptabelt att uttrycka sig så offentligt.

  Pudeln är dock inte vatten värd då hela partiet genomsyras av den här jargongen och åsikten. Det här har hänt flera gånger tidigare att politiker är så insnöade på sin interna jargong att de glömmer av sig i andra sammanhang då retoriken och uttrycken är så djupt rotade.

  Det är när dessa grodor händer som man vet var partier står på riktigt. Deras normalt väl valda och tillrättalagda ord är inte värda fusklappen de är skrivna på, de är endast fernissa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lappar?
   Gäller att ha rätt lapp.
   Se hur er statsminister hanterar dylika tingestar...

   Radera
  2. Tack D.L.
   Precis vad jag tänkte skriva.
   Tror inte Romson hittar på egna ord och liknelser utan det är så det låter när MP sitter och diskuterar tillsammans.
   Undrar dock vem eller vilka som leder diskussionerna. Kaplan är smart så det är nog inte otroligt att en stor del kommer från honom och hans meningsfränder.

   Radera
  3. Nu kommer det säkert inte att betyda någonting och de kommer säkert att kunna sitta kvar ändå. Batra/M leder ju ingen opposition så att MP kan lugnt fortsätta sina regelbundna klavertramp medan missnöjda väljare och omvärlden tittar på. Ska bli intressant vad man säger i USA om dessa "olyckor"

   Radera
  4. MP gjorde offentlig upphandling av PR-konsult/mediatränare. Oturligt nog lämnade Muslimska Brödraskapet billigaste offerten. Svårare än så är det inte...

   Radera
 6. motsatsen till lycka. bush var en olycka. olyckligt för de förolyckade. Men vi fick ju tag på de skyldiga, afghanerna och irakierna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast 17 av 19 kapare kom från Saudiarabien, endå invaderades Afghanistan och Irak.

   Radera
 7. Sveriges sämsta politiker. Hon är bedrövlig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lättare att skriva: hon är en svensk politiker.
   Täcker ju in hela företeelsen.

   Radera
 8. ÅSa Romson - 22:e mars-olyckan!

  SvaraRadera
 9. Självklart är det viktigare att fokusera på vad som hände i USA för 15 år sedan än vad som händer i Sverige nu, eller?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart var det dumt av Rompan att ta upp "olyckorna"

   Radera
  2. @iblandekonomi. Självklart är det viktigare att fokusera på vad som hände i Nazityskland för 70+ år sedan än vad som händer i Sverige nu, eller?

   Radera
 10. Den höga moraliska ilskan mot SD faller nu pladask!
  Kvinnan som påstår att det räcker med att åka T banan för att bli svensk har samtidigt inte klarat av att hålla Turkiska föreningar rena från egna medarbetare och extrema Turkar.
  Varför finns det Turkiska föreningar i ett land där alla är Svenskar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, eller varför heter inte fotbollsklubbarna i Botkyrka saker som IFK Gaziantep i exil?

   Radera
 11. Hon måste vara fullständigt rubbad, men det avslöjar hur snacket går i MP-kretsar. Hennes förtydligande att det var en olycka för Sveriges muslimer gjorde inte precis saken bättre. Men inte mycket förvånar längre efter 14 september-olyckan. Avgå, avgå, avgåååå!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. MPs innersta krets är väldigt stressad och tänker ofta fel numera. Tecken på stress.

   Radera
 12. Vad är det som låter?
  Margot Wallström som gråter!
  FN:s Säkerhetsråd, bye-bye...

  SvaraRadera
 13. Att uttalandet är hårresande är givet, och borde givetvis pudlats och betts om ursäkt för omgående. Men det förstår inte de som är mindre vetande.
  VARFÖR hon öht pratade om detta efter Kaplans avgång är märkligt i sig, för 9/11 har ju förstås ingen bäring på det som skett i närtid med en direkt olämplig minister.

  Men samtidigt om man bortser från det idiotiska ordvalet och varför hon tog upp det öht, så är/var/blev/uppstod ett stort problem för alla muslimska representanter efter 9/11. Att vara Muslim just då blev i stort sätt liktydigt med att vara terrorist, det var nog vare sig särskilt trevligt eller ledde till något positivt vare sig för hyggliga muslimer eller för världen i stort. Det är ju förstås sant.

  Men det i sak har givetvis ingen bäring på Kaplans eller Romsons beteende.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såg att herr presidentaspirant Donald Trump skall ha sagt 7/11 inför valet i New York.
   Tur för egen del att ingen spelar in ens egna utsagor...

   Radera
 14. Det kanske är dags att Miljöpartiet gör ett tillägg till sitt nuvarande namn, exempelvis Miljöpartiet Grodorna, eller Miljöpartiet Olyckorna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir ju kaka på kaka i så fall!

   Radera
  2. Skepparn, du har rätt, jag tänkte inte på det.....

   Radera
  3. De går ju redan i folkmun under namnet "De gröna khmererna" det passar fortfarande, lika oförsonliga och omänskliga som originalet. Därtill rabiata anhängare av allt grönt, vilket ju råkar vara islams färg.

   Radera
 15. Hennes uttalande beskriver väldigt bra hur de "tänker" i dessa kretsar. Godan var möjligtvis att säga vad hon tänkte och inte ljuga som de brukar. Mehmet hade ett fint lögn-tal igår inte mycket i det som var sant.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det avslöjande för hur de tänker, eller inte tänker. Jag kom att tänka på ett gammalt ordspråk som jag bara minns till hälften, något i stil med, barn talar i by som man brukar göra hemma.

   Radera
  2. Eller, "tänk på vad du säger, så du inte säger vad du tänker".

   Radera
 16. Obama vill tydligen nu sent omsider äntligen släppa 28 sidorna om 9/11, besked för ett par dagar sedan. Saudi har svarat med att ordna en finasiell världskris om detta sker, bla ta ut rubbet ur usa.

  Obama ska nu åka till Saudi.

  https://www.youtube.com/watch?v=U7k8SERB9Hg
  https://www.youtube.com/watch?v=pKugArtXXIY
  https://www.youtube.com/watch?v=e5GguXw6mGA

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, en potentiell svart svan det där.
   On Topic: Jäklar. Med tanke på just vad som pågår i USA är det äner ogenomtänkt.

   Radera
 17. Det som skrämmer mer än enstaka grodor-är att dessa miljöaktivister vill införa ett världsstyre som i klimatets namn skall bestämma över världens alla regeringar.
  http://www.svd.se/vattenfalls-forsaljning-maste-stoppas/om/vattenfall-saljer-tyska-brunkolen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Problemet är att de flörtar med islamister. Revolution som revolution tänker antagligen MP. Har diskuterat detta med en person som var aktiv socialist i Iran under 79-revolutionen. De samarbetade också med islamister, idag bakar han Capricciosa i Malmö, samarbetet gick inget vidare efter Shahen var borta.

   Radera
 18. Miljöpartiets väljare är ungefär lika (o)intelligenta som partiets företrädare. Raljerande? Javisst, men så är det. Vansinnigt trött på dessa naiva krakar som i bästa tonårsoförstånd jobbar hårt på att rasera Sverige.

  SvaraRadera
 19. Romson har med sina grodor nu väl kvalificerat sig för epitetet Riksfåne. Det är intressant att även regeringen närstående Aftonbladet, och i viss mån även mycket MP-vänliga SR/SVT ej bara bagatelliserar. På längre sikt blir det som med Kaplan, så fort hon öppnar munnen kommer allt nyhetsvärde att vara inriktad på om hon åter ska leva upp till sitt gedigna rykte som klavertrampare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mina sympatier ligger alltid hos den svage men för Romson är jag villig att omvärdera denna inställning.
   MP har en sällsynt hycklande inställning till det egna ansvaret och Romson är i detta fall ett bra exempel på en typisk miljöpartist.
   Flödet av migranter över Medelhavet går att påverka med politiska beslut-ändå liknade hon det med tyskarnas förintelseläger. Insiktsfull?

   Radera
  2. Romson är med utbildning, lön och jobb inte svag i någon meningsfull bemärkelse. Spara dina sympatier till kambodjanska gatubarn eller liknande som förtjänar det.

   Radera
  3. Romson är ett utmärkt exempel på att utbildning inte automatiskt ger bildning

   Radera
 20. Vi har så många "begåvningar" i Sverige att MP rent av kommer få röster på detta utspel.

  SvaraRadera
 21. Om man definierar olycka som något man rimligen inte kan förutse, så har Åsa Romson rätt, tekniskt sett, men man brukar se sånt ur den förolyckades perspektiv, så... Nej, Åsa gjorde ett olyckligt uttalande, men det hade man ju rimligtvis kunnat förutse, så allt faller på det. Tänk, detta är vår Vice Statsminister, huh!

  SvaraRadera
 22. Jag hoppas hon sitter kvar för bättre bojsänke för MP finns inte nu när Bostadsministern är borta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Konkurrensen är dock knivskarp!

   Radera
 23. Samtidigt så måste det vara lite problematiskt för Åsa Romson att vara apologetisk i de här frågorna. Det var ju trots allt män som gjort fel. Då kan man inte fria hur som helst.

  SvaraRadera
 24. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur kan det fortfarande vara acceptabelt att sympatisera med MP men inte med SD?

   Radera
  2. Beror väl på att svensk forskning visat att sd är neo fascistiskt medan mp bara islamistiska fascister.

   Radera
  3. Filosofisk fråga.
   Miljöpartiet vill alla väl, muslimer miljön och invandrare.
   Att de har fel kompass är då kanske inte så lätt att kritisera.
   SD har rätt kompass- detta gör att de vill hjälpa på hemmaplan och förhindra alla problem med migrationen på så sätt.
   Det ger inga pluspoäng här hemma eftersom vi inte kan se resultatet här.

   En gråtande Romson inser att hennes politik inte funkar när den % som flyr hit kommer!

   Radera
  4. Antar att en del tycker det är roligare att se en glad muslim knapprandes på sin nya Iphone i Sverige, än att se på tv att barn i flyktingläger långt borta får mat och medicin.

   Radera
  5. När det gäller ensamkommande barn så är det 1 på 100 som gäller.
   Dvs en iphoneknappande motsvarar 100 mätta barn.
   Eller rättare sagt-gråt nu inte Romson-den iphoneknappande unga mannen från Afghanistan lämnar 100 barn utan biståndshjälp.

   Radera
 25. Utan att koppla pa SD,

  Ar inte MP lite infiltrerat att radikala sunnimuslimer bade pa kommunal och statlig niva?

  Jag borjar fundera pa om inte tiden snart ar mogen for ett Islamiska Partiet Sverige for Fred och Feminism (eller nagot liknande som alla dessa grupper heter).

  Kaplan var ju nummer tre att fa foten, S har gjort sig av med en sunnimuslim och M likasa, dom maste ju ta vagen nagonstans och torde sitta och fila pa en plattform.

  Valkommen helvetet nar ett radikat sunnimuslimskt parti kommer over riksdagssparren och svenskar borjar panikrosta pa SD i ren sjalvbevarelsedrift :)

  SvaraRadera