Cornucopia?

Aktuellt

Mina e-noveller nu som ljudböcker på Storytel

Mina tre e-noveller Valet, Berget och Oscar finns nu som ljudböcker på Storytel . I väntan på min nästa roman Höstregn, uppföljaren till Hös...

2016-04-25 12:27

Analyst Group: Potentiell mångdubblare i unikt cancerbolag

Detta inlägg är reklam.

WntResearch är ett bolag som tar fram nya läkemedel för att bekämpa cancer. Det har stormat en del kring bolaget det senaste halvåret. Aktiekursen har backat med omkring 65 % sedan toppen under Q4 2015, detta trots mycket lovande in vivo- och in vitro-resultat samt en Fas 1-studie som fortlöpte utan problem. Bolaget genomför nu en nyemission för fortsatt utveckling av sina läkemedel.

WntResearch är ett svenskt biotech-bolag som utvecklar antimetastatiska läkemedel (preparat mot spridning av cancerceller). Bolaget har i dagsläget två läkemedelskandidater under utveckling: Foxy-5 och Box-5. Bolagets huvudkandidat Foxy-5 syftar till att förhindra metastasering vid prostata-, kolon- och bröstcancer. Substansen lämnade Fas 1 i september 2015 utan tecken på toxicitet, det vill säga inga betydande bieffekter. Bolaget har därför inlett en Fas 1b-studie med målet att fastslå optimal dos inför Fas 2.

WntResearch genomför mellan den 15 till 29 april en företrädesemission om cirka 22,8 miljoner kronor före emissionskostnader, med syfte att finansiera, dels alla förberedande aktiviteter för kommande Fas 2-studie under 2017, och dels stundande skifte till industriell produktion av bolagets preparat.

Bolaget har två mycket lovande läkemedelskandidater i sin portfölj som båda bygger på grundaren Tommy Anderssons forskning kring proteinet Wnt-5a och dess koppling till tumörspridning. Den data som hittills samlats in tyder på god effekt, och bolagets ledning ser med stor tillförsikt fram emot kommande Fas 2-studie med fokus på metastasering vid koloncancer, en marknad som totalt förväntas vara värd 9,4 miljarder dollar 2020. WntResearch uttalade mål är att finna en lämplig partner för fortsatt utveckling av Foxy-5 under eller efter Fas 2.

Martin Ståhl på Analyst Group säger:
”WntResearch är unikt på så sätt att hypotesen som ligger till grund för bolagets läkemedelskandidater är mycket stark samtidigt som marknadspotentialen är enorm. Detta samtidigt som både ledning och styrelse har den kompetens som krävs för att driva bolaget mot en utlicensiering eller försäljning. Jämförbara affärer har gjorts i spannet 1-2 miljarder dollar, inklusive milestone-betalningar. Med förhoppning om att bli första bolag att kommersialisera ett preparat inom det högaktuella segmentet antimetastatiska läkemedel finns således en betydande uppsida.”
Man ger tre skäl till att investera i WntResearch:

 1. Lovande prekliniska resultat för Foxy-5. Klinisk Fas 1 visade inte på några bieffekter samtidigt som vissa biologiska markörer pekade på möjliga effekter som är relevanta för att motverka metastasering.
 2. Som möjlig ”first in class” inom antimetastatiska läkemedel är potentialen mycket hög.
 3. Ledning och styrelse har omfattande erfarenhet från Life Science-branschen, vilket borgar för fortsatta framgångar.

Bolagets VD Henrik Lawaetz säger själv följande om WntResearchs potential_:
”Det är svårt att hitta andra biotech-bolag som adresserar en marknad där behovet av läkemedel är så pass stort som i vårt fall. Detta då det sällan är själva tumörtillväxten som är det direkta problemet för den sjuke utan snarare cancerns spridning, metastaseringen.”
WntResearch målsättning är att bli ”first in class” inom antimetastatiska läkemedel, dvs. bli första bolag att lansera ett preparat inom en helt ny läkemedelsklass. Kombinationsbehandlingar är idag praxis inom cancervården och WntResearch kan här bidra med en unik komponent. Detta genom att komplettera befintliga celldelningshämmande behandlingsmetoder med Foxy-5 och dess antimetastatiska egenskaper för att på så vis hejda både tumörtillväxt och -spridning.

Martin Ståhl på Analyst Group säger följande om riskerna i bolaget:
”Nås inte önskade resultat p.g.a. exempelvis förseningar kan ytterligare kapitalinjektioner krävas, något som kan undvikas vid en eventuell upfront-betalning tidigt under Fas 2. Det finns även, som vid all form av läkemedelsforskning en betydande klinisk risk, speciellt då bolaget bara har två läkemedelskandidater under utveckling. Av tillgänglig data att döma, framstår dock WntResearch utsikter som goda”
Analytikern sammanfattar med:
”Med en potentiellt revolutionerande produkt framstår WntResearch som ett intressant alternativ till andra noterade biotech-bolag inriktade mot cancerforskning. Värderingen framstår givet den stora potentialen som förhållandevis attraktiv vid en jämförelse med peers”
Mer information om emissionen finns på bolaget hemsida och hos Privata Affärer. Sista dagen att teckna sig på Avanza och Nordnet är på Torsdag.

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Analyst Group.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

12 kommentarer:

 1. Annars är troligen Alzinova nästa mångdubblare inom svensk biotech.
  Kanske nästa att ingå licensavtal med Big Pharma. Enda renodlade Alzemheimer bolag på OMX/ aktietorget. De har/hade omfattande samarbete med läkemedelsgiganter. Deras substanser har fått internationellt erkännande. Jag ser det endast som en tidsfråga innan aktien drar iväg enormt.

  Läs denna blogg om aktien.

  http://www.redeye.se/aktiebloggen/alzinova-som-en-av-huvudtalarna-med-big-pharma-pa-alzheimers-konferans-i-london

  Ett 30 miljarders big pharma avtal slöts med Heptares i slutet av mars. 2/3 av avtalet gällde Alz substanser i motsvarande prekliniska fas som Alzinova.


  Bjaentrading.blogspot.com

  SvaraRadera
 2. Detta är för alla som vill spela på lotto (fast med ganska bra odds och potentiellt bra konsekvenser för mänskligheten).


  De flesta föreningar som genomgår fas 1 kommer inte att bli läkemedel. De flesta kommer visa sig inte fungera tillräckligt bra, vara toxiska eller på annat sätt olämpliga som läkemedel. Om det händer med "Foxy-5" så går nog bolaget i konkurs. Därför bör du inte satsa pengar som du inte kan förlora. Men det är även anledningen till att du kan mångdubbla pengarna när du satsar pengarna på tidig läkemedelsprövning.

  SvaraRadera
 3. Wnt är en sk. Löparn aktie. Han hade den skrev om den från botten till topp. Den uppgången motsvarar väl 1000%.

  SvaraRadera
 4. Genomför gärna en detaljerad analys av styrelse, VD och ledning. Samt kolla vilka som står bakom bolaget "lite offshore".....finns det liknande bolag på ngn USA-börs ?

  SvaraRadera
 5. Tacka vet jag Diamyd...

  SvaraRadera
 6. Ja just det, pajasbolaget "Analyst Group". Affärsidé: Anställ ekonomistudenter i årskurs 3 för nära nollkostnad, släng in "analysen" i en brandad PDF.

  Visst, räkna lite med nyckeltal går väl bra, men tillåt mig att tvivla på att Martin Ståhl (samme "analytiker" som i denna post) vet vilket flamskyddsmedel som är teknikledande och vilka tekniska utmaningar som måste övervinnas i produktionen? http://analystgroup.se/pdf-analyses/Analystgroup.Deflamo.pdf

  SvaraRadera
 7. Själv tror jag på SpectraCure.
  http://analystgroup.se/spectracure/

  SvaraRadera
 8. "Detta inlägg är publicerat i samarbete med Analyst Group."

  Hah, nej. Detta inlägg är 100% reklam.

  SvaraRadera
 9. "Detta inlägg är publicerat i samarbete med Analyst Group."

  Hah, nej. Detta inlägg är 100% reklam.

  SvaraRadera
 10. Kreativ emission :)men varför göra det enkelt

  1 gammal aktie ger 1 uniträtt. För att teckna 1 ny unit behöver du 52 uniträtter.
  Teckningskursen för en unit är 76 SEK.

  En unit består av fyra aktier samt en teckningsoption 2016/2017.

  SvaraRadera
 11. Kom igen Cornu, du måste välja ditt sällskap. Vdn Henrik Lawaetz är konsult och själv riskinvesterare. Orförande i styrelsen har riskbakgrund i firman och sitter i styrelsen för Stockholm Corporate Finance AB. Det är för mycket finansiell styrka och för lite industriell styrka i bolagets ledning. Mest troligt skall man försöka ta en aktieposition som gör att vad som än händer så dubblar riskinvesterarna sin insats medan de nya investerarna tar smällen om bolaget stöter på patrull. Win-win liksom - för riskkapitalisten. Ser fram mot att se ditt nästa "samarbete".

  SvaraRadera
 12. jag förstår att pengarna lockar men sälj dig inte till vem som helst. lite prostitution över detta. du lurar oss lite med smygannonser, om inte annat tror vi att du har koll på företaget i fråga.

  SvaraRadera