Aktuellt

Andra världskrigets tre slutdatum i Europa

Andra världskriget slutade med Nazitysklands ovillkorliga kapitulation i princip på tre olika datum i Europa. Minst känt är antagligen den...

2016-04-18 13:08

Analys: Löfven är islamist, antisemit, fascist och antifeminist OCH INKOMPETENT

En kort analys av Mehmet Kaplans avgång. Statsminister Stefan Löfven sade sig inte finna något som helst fel med Mehmet Kaplans ageranden och samarbeten, samt att han noggrant utretts innan han blev minister. Slutsatsen är alltså att Löfven stöder Kaplan, som är en islamist, antisemit, fascist och antifeminist utifrån hans ageranden och samarbeten. Löfven är också inkompetent och varken han eller Kaplan ångrar något.
Oduglig och svag.
Foto: Kristian Pohl / Regeringskansliet

Löfven vägrade ta ställning mot Kaplan, utan hyllade istället honom. Att ministern avgick var för att "den samlade bedömningen" var att mediauppmärksamheten skadade regeringen. Och det var enbart Kaplan själv som tog detta beslut, även om Löfven sedan sade sig hålla med om detta.

Löfven stöder alltså att Kaplan käkar middag med fascister, umgås med islamister, är en aktiv segregerande antifeminist (=islamist) sedan tidigare och en antisemit (=bland annat bjudit in en dokumenterad antisemit till riksdagen).

Kaplan ska likt alla ministrar noggrant utretts innan han utsågs till minister. Enda möjligheten är därmed att Löven a) stöder allt Kaplan hittat på före han blev minister och b) är inkompetent. De mediauppgifter som funnits kring Kaplan sedan åtminstone 2009 har Löfven nämligen helt missat och upptäckte först i torsdags. 

Löfven är oduglig som statsminister och borde avgå. Enda goda omdömet han hade var att tvärt avbryta presskonferensen och springa och gömma sig när frågorna blev för jobbiga. Antagligen stod det någon presschef och drog med handflatan över strupen för att Löfven skulle fatta att det var dags att springa iväg med svansen mellan benen.

Löfven stödde helt Kaplan och vägrade säga att Kaplan gjort det minsta fel. Beskedet var också att om inte Kaplan själv begärt det hade han varit kvar som bostadsminister. Varken Löfven eller Kaplan ångrar något och medger inga som helst fel. De förstår helt enkelt inte vad de gjort fel någon av dem.

Den andra saken är att Miljöpartiet alltså fortsätter stöda islamism, antifeminism och antisemitism, genom att inte sparka ut Kaplan ur partiet. Ingen är förstås överraskad.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

49 kommentarer:

 1. Alltså handflatan över strupen syftar numera på halalslakt, som ju sker på detta sätt (avskärning av strupe och inget stick). Löfvén var alltså sen till lunchen och inget annat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror handen över nacken är mer PK...

   Radera
 2. Intressant citat av Kaplan idag: "Offentliga uppdrag får man inte ta för högtidligt, men med de egna värderingarna är det en annan sak."

  ??

  Hur kan detta vara kompatibelt över huvudtaget med socialdemokrati till exempel? Det är ju ett hårresande uttalande, som förklarar ett och annat vad gäller prioriteringar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl bra och klarställande att både han och MP inte anser att Kaplan aldrig någonsin gjort något fel. Då vet vi vad de egentligen menar med demokrati : islamism som i Turiet med förförljelse av avvikande från den sanna salafistiska vägen som judar, kurder och armenier. Och att Löfven egetligen inte har några synpunkter på sådant så länge det inte kommer ut i media.

   Radera
 3. Ojoj ... Hårda ord från mr Besserwisser himself.

  Personligen tycker jag nog "oskyldig tills motsatsen bevisats" borde gälla.

  Det är mycket möjligt att Mehmet Kaplan har samröre med diverse extrema islamistiska, högerextremistiska och djävulsdyrkande organisationer och personer. Men en bild där han sitter X säten ifrån dessa personer på en middag är i sig ganska svagt som bevis.

  Att han år 2009 velat uttrycka att israeliska staten särbehandlar palestinier kan ju heller knappast vara ett vidare anmärkningsvärt påstående. Däremot klumpig parallell med nazi-tyskland. Men som vanligt agerar du nyttig idiot åt Israel och överdriver betydelsen.

  Desto mer anmärkningsvärt att han satt med i styrelsen för husbymoskén och är direkt ansvarig för förskingringen av en massa pengar där. Otroligt att han inte blev avsatt i den vändan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det mest hårresande är väl att dessa grupper finns i exil här i vårt land!

   Radera
  2. De har ju tagit hit striden också. MSM missade helt turkar mot kurder vid Sergels torg. Väntar bara på 30000 ensamkommande Armenier nu...

   Radera
 4. Löfvén avhandlar det hela kort och relativt sakligt trots allt. Klipper banden utan att bli småaktig eller hämndlysten.
  Fridolin och Romson däremot… de gifter sig med Kaplan efter att han har blivit sparkad. Det är ingen måtta på hur demokratisk, anti-antisemitisk och feministisk han är.
  Stort misstag. När man går all-in på det viset i en liknande situation är det för att använda sin prestige och förtroende för att tvinga fram ett annat beslut. De gör det efteråt. För en gång skull kanske man får använda Schlaugs favorituttryck om 65-åriga f d partiledare som har kohandlat och intrigerat i 30 år: Naiv.

  SvaraRadera
 5. Och eftersom Löfvéns mamma har setts äta middag med honom är hon också islamsit!

  Blir lite väl larvigt med "guilt by ascosiation" i flera steg...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Löfvén har inte någon stor skuld i detta. Vid regeringsbildningen är det partierna som föreslår statsråd till de poster de har förhandlat fram. Ansvaret faller därmed hårdare på Miljöpartiet. Därmed är ju hanteringen totalkass, och närmast komisk när olika statsråd börjar ta avstånd ifrån varandra. Regeringens ledning är helt klart enormt svag, annars skulle inte statsråd häva ur sig massa saker om varandra.

   Radera
  2. Löfven är statsminister, dvs. har ett förtroendeuppdrag. Därmed ställs det mycket högre krav på honom, än på random privatpersoner som du och jag. Visst, man kan relativisera det hela och skylla på byråkratiska teknikaliteter och principer, men ska vi bygga ett vettigt demokratiskt samhälle förutsätter det att vi kan kräva ansvar av våra (icke ansiktslösa) företrädare. För övrigt anser jag att skit ska ha skit (och att Karthago bör förstöras).

   Radera
  3. KE24: mp må komma med förslag, men det är statsministern som utser ministrar och ingen annan. Han har helt enkelt brustit i omdöme...

   Radera
  4. enligt konstitutionen ja, men i en flerpartiregering kommer i praktiken kandidaterna utses av partierna.
   Sedan kan man ju konstatera att Kaplan varit riksdagsledamot i många år, och ansågs antagligen säker.

   Radera
  5. "Statsminister Stefan Löfven sade sig inte finna något som helst fel med Mehmet Kaplans ageranden och samarbeten, samt att han noggrant utretts innan han blev minister."

   Mot bakgrund av detta torde det ha stått klart att Kaplan inte var något bra val och att han skulle vara en tidsinställd bomb att brisera närhelst media börjar granska honom.

   Att då bara blint gå på vad ett litet mini-parti föreslår verkar vara bristande omdöme. Lägg därtill att han framställts som en bra förhandlare, borde han då inte förhandlat bort ett uppenbart olämpligt förslag?

   Radera
 6. Och moderaterna hade Abdirisak Waberi i försvarsutskottet. Vad är det som gör att media som driver på politiker vaknat just nu? F.R fick ha sin islamist i fred.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stor skillnad.
   I Riksdagen sitter det personer utifrån valresultatet. Det innebär att det i utskotten går att hitta personer som baserar sin politiska agenda på marxism till exempel, eller på sina etniska och genetiska villfarelser. De representerar ett politiskt parti.
   Regeringen med statsråden representerar Sverige. Där är det inte hållbart att ha extremister med.

   Radera
  2. Media tog inte ens upp Abdirisak Waberis uttalanden. Han sa det han sa på SVT sedan helt tyst i msm media.

   Idag så hade han åkt ut direkt. Media börjar vakna.

   Radera
  3. Och när media vaknar så smått (skippar agendan) så går SD bakåt i opinionen. PK-agendan är SD:s bästa vän.

   Radera
 7. Det torde numera ha gått upp för många att den nuvarande regeringen endast omfattar två ministrar som är vuxna sina uppgifter: 1) Försvarsminister Peter Hultkvist, 2) Inrikesminister Anders Ygeman.

  Extraordinärt inkompetenta (utöver Kaplan då)är: 1) Löfven, 2) Wallström, 3) Romson, 4) Fridolin. På tur att kasta in handduken får man hoppas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dagens asgarv på lista nummer två! Kan inte annat än skratta.

   Radera
  2. En vapenvägrare till försvarsminister... bara i Sverige...

   Radera
 8. Men detta är ju inget annat än konsekvenserna av att vi har en ökande andel muslimer i vår befolkning i landet.

  Förstår inte svenska folket att detta ÄR de facto mångkultur???
  Tror svenska folket att detta blir sista gången nån med Mehmets idéer vill ta sig in i maktens boningar???
  Finns det några gränser för hur naiv en befolkning får lov att vara. Nånstans måste det väl ändå finnas nån slags förankring i verkligheten, dvs INTE den verklighet Svenne Banan matas med av den rödgröna journalistkåren.

  Ska folk med Mehmets åsikter förbjudas i framtiden så kommer det vara en rätt stor andel av befolkningen som ställs totalt utanför demokratin.
  Den som tror detta är nonsens eller överdrivet skulle jag vilja kalla för lika naiv som de som påstod att vi aldrig skulle få några som helst problem i Sverige med jihadkrigare och så vidare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är totalt nonsens det du skriver.
   Kaplan får inte sparken på grund av att han är muslim, utan därför att han inte delar regeringens grundläggande värderingar. Sverige har religionsfrihet som bekant. Om det skulle vara förbjudet att vara religiös skulle KD och halva folkpartiet diskvalificeras också.

   Radera
  2. Nonsens? Ok det har sagts rätt länge att åh nej Islam i Sverige för verkligen inga problem med sig.
   Mehmet Kaplan och alla andra islamister är LIVS LEVANDE bevis för att detta inte är nåt NONSENS!
   Tycker du att den islamism vi idag har i Sverige är NONSENS?
   Terrorister uppvuxna i Sverige, villiga att självmordsbomba mha tryckkokarbomber med stålkulor. Är det nonsens?
   Det är ju valfritt att sticka huvudet i sanden. Du kanske till och med är en sån som ersatt ordet problem med det käcka "utmaning"???

   Radera
  3. Han menar inte muslimer utan islamister. En ökad mängd muslimer i befolkningen kommer också leda till en ökad mängd islamister i befolkningen och då även bland de folkvalda.

   Folk på alla sidor blandar tyvärr ihop islamism och islam och det gör att islamister kan flyga lite under radarn då kritiken i många fall riktas fel eller inkorrekt avfärdas som rasism mot islam.

   Vi är ju väldigt sekulära och har låg tolerans mot överreligiösa människor i allmänhet och i synnerhet inom politiken. KD har väl ett fåtal knäppgökar men överlag känns dom inte speciellt religiösa ändå.

   Radera
  4. Jag ser inte riktigt logiken här. Det bor en halv miljon muslimer i Sverige, mer eller mindre religiösa. Synen på dem kan knappast ändras på grund av en enda persons antisemitiska uttalanden. Religionsfrihet måste innebära att man inte blir sorterad i grupper utifrån religiositet, vilket var det misstag (mp) gjorde när det utsåg Kaplan.

   Radera
  5. Har du hört om judarna i Malmö? Det finns några antisemiter där... tom Obama skickade dit en löpare för att kolla läget.

   Radera
  6. Ja, och det är en skam för landet. Förmodligen blir Malmö inom kort den enda storstaden i Västeuropa som i vår tid gjort en liknande etnisk rensning. Totalt vidrigt och en stor skam att poltikerna låter det ske.
   Men det är inget bra skäl att göra samma misstag om igen.

   Radera
  7. Vilken förlovad tur att det bara finns en antisimitisk islamist och som då av en ren händelse råkar vara muslim, och som nu inte sitter i regeringen längre. Tack för klargörandet herr storpotät, vilken vänsterblaska skriver du för i ditt vanliga jobb?

   Radera
  8. Islam och demokrati är oförenliga.

   Radera
 9. Jag har inget till övers för Kaplan och det är bra att han lämnar.

  Men - det är väldigt märkligt att kalla honom islamist, antisemit, fascist och antifeminist baserat på "guilt by ascociation" eller på saker han möjligen kan ha sagt i andra sammanhang om man verkligen hårdvinklar det.

  Han säger tydligt vad han står för, då tycker jag han skall ses som "oskyldig" till motsatsen bevisas av ord och handling.

  Om med "handling" menar jag inte att fångas på bild 10 meter från en högerextremist.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 10. Enligt rådande PK-normer så bör väl regeringen bestå av enbart EU-migranter, Homosexuella, Muslimer, SUV-ägare och Vänster-Journalister ? Helst bara kvinnor.

  SvaraRadera
 11. Särartsislamism - där går alltså gränsen för vad S kan tolerera från en minster våren 2016.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De kan nog tolerera även det, fakta i Kapalangate varit kända sen länge. Vad de inte kan tolerera är mediedrev.

   Oktober 2014 fanns dessa fakta - islamisterna infiltrerar MP - som SVT i dag presenterade som färskt avslöjande i deras grävverksamhet. I direktsändningen från Löfvens insats i Kaplangate i dag medger de att uppgifterna funnits sen länge på nätet men urskuldar sig med att det var så oerhört komplext och komplicerat att det tagit tills nu att reda ut uppgifterna. Har kockorna stannat och blommorna vissnat hos SVT?

   Radera
 12. Fridolin i TV4:
  "jag betvivlar inte en sekund att Mehmet Kaplan är en demokrat och humanist jag har jobbat med honom i tjugo år"

  Alltså sen lille Gustav var tolv år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Underskatta aldrig en Miljöpartist!

   Radera
  2. Tillsammans har de väl drivit tillbaka klockan ungefär 20 år vad gäller energiproduktion och skattenivåer i Sverige. Det kanske var det han syftade på?

   Radera
  3. Har han spelat fotboll med Nacka Skoglund också?
   Märkligt folk, de offentliga!
   De tycks ha svårt att ens snudda vid vad som kan vara troligt..

   Radera
  4. Som sagt. Underskatta aldrig en miljöpartist!

   Ledningen stöttar fortfarande Kaplan. Jag tror inte det här är färdigt än. Konsekvenserna inom MP har inte blåst över.

   Man frågar sig inte varför han varit så mycket i Turkiet. Att undersöka bostadspolitik i Turkiet kan ju inte vara allt. Han har troligtvis drivit en egen utrikespolitik i knät på Erdogan. Och den linjen är inte i takt med vad MP säger.

   Radera
  5. Fridolin är ju trots allt miljöpartiets posterboy som höll tal på kongressen redan som 12-åring. Så 20 stämmer säker. Frågan är hur samarbetet såg ut mellan 24-åriga Kaplan och 12-åriga Fridolin? I övrigt undrar jag var miljöpartisterna finns som försvarar Kaplan och ger en annan bild av mannen. Jag känner duktiga MPare som tycker han är kompetent och seriös, men på vilket sätt har jag inte lyckats förstå.

   Radera
  6. Fridolin och Romson har ju gått ut i kväll och gett Kaplan sitt stöd. Kaplan som i sin tur umgås med företrädare tätt sammanfogade med Erdogan.
   Ett parti som sagt att kvinnor ska vara underställda män och arbetar för en mer konservativ islamistisk politik.

   Radera
 13. Intressant att ett rejält drev, inkl gammelmedia som deltagare, äntligen riktades mot en miljöpartist, journalisternas gulle-gull-parti. Det blev nog en chock, både för mp-språkrören, men framförallt för Kaplan själv, det grävdes och kastades i ansiktet på honom, Löfven teg i en vecka, men tvingades inse att Kaplan måste droppas. Hopppas drevet nu fokuseras på bakpotatisen Löfven, han borde rimligen ha vetat om det mesta ang Kaplan, det som nu aktiverats har varit känt länge, men negligerats eller förtigits.

  SvaraRadera
 14. Angående din artikel om den Svarta svanens ankomst 13/4. Det här är bara början.

  SvaraRadera
 15. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Relativisering av Förintelsen brukar nog anses vara antisemitism, jo.

   Radera
 16. Det värsta är väl att vi 2016 har ministrar som bygger sin världsbild på en låtsaskompis.

  SvaraRadera
 17. Löfven är ett stolpskott av rang... Råder ingen tvivel om det..

  SvaraRadera
 18. Fel Löfevn ärinte dum eller något annat. Så här gick det till tror jag : SD hotade med misstroendevotum, och det sulle sätta både S och M på pottkanten, M kan ej stödja SD. Löfven erbjöd sig att rädda M:s ansikte mot något annat. T ex att M låter Löfven omformulera migrationsöverenskommelsen från i höstas. Så funar det i politiken . Det hela är ju ejbaserat på några nyheter, Kaplsns övertramp är sedan år tillbaka dokumenterade i alternativmedia, men förstås förminskade i MSM.

  SvaraRadera