Aktuellt

Slovakien: Sputnik V-vaccinet som levererades var inte det som använts i de påstådda studierna

AFP rapporterar att EU-landet Slovakien laboratorietestat de doser av det ryska påstådda vaccinet Sputnik V man köpt in i två miljoner doser...

2016-03-20 19:41

VAB:ar eller VOB:ar du?

Angående helgens diskurs kring kvotering av vård av sjukt barn (VAB) så kan vi ju se hur det ser ut för läsarna.

Tar du ut VAB eller arbetar du hemma när barn är sjuka (VOB)? Eller tar du aldrig hand om barnen när de är sjuka? Svara nedan vilket du gör mest - VAB eller VOB.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

12 kommentarer:

 1. Min tidigare kommentar/observation om att VOB är populärt verkar backas upp av enkäten just nu. Och det är ju hur bra som helst. En win-win situation för både arbetsgivare och arbetstagare. Varför slösa tid på att vabba när man kan vobba och samtidigt få något gjort. Vi gräver inte gropar längre. Man kan ta ansvar själv för att få något gjort utan att bossen ser över axeln hela tiden. Det är faktiskt verklig progress.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En annan observation är att om man jobbar hemifrån utan störande inslag kan man i optimala fall vara flera gånger så effektiv och produktiv som om man sitter i ett kontorslandskap. Har själv några gånger valt att jobba hemifrån av just den anledningen. Om man måste göra något som kräver fullständig oavbruten koncentration och flow så är det bäst att isolera sig från omvärlden.

   Radera
  2. Stryper Du det sjuka barnet först?

   Radera
 2. Min kommentar till statistiken. När det begavs sig för mig/oss så tog var jag hemma ca 7 mån med varje barn och var 100 % tjänstledig men tog ca 40 % ersättning då vi klarade oss på den arbetandes lön. Anledningen var att hustruns arbetsgivare krävde uttag av föräldradagar (vårdyrke) men inte privata arbetsgivaren. Säkert vanligt och leder till felaktig statistik.

  SvaraRadera
 3. VAB gäller för barn upp till 12-år men även den yngre tonåringen behöver viss tillsyn vid sjukdom, leder säkert till VOB också.

  SvaraRadera
 4. Jag (man) valde VAB eftersom VOB är stort sätt omöjligt med ett 2-årig eller/och en 4-årig. Vägrar göra de zombies bakom en platta för att jag ska jobba. Istället ser jag det som en möjlighet att umgås mer med barnen.
  I framtiden kommer jag försöka att delvis VOB:a när det gäller viktiga möte annars får det vara.
  Min fru ser det på samma sätt. Vi delar VAB/VOB beroende på vad som krävs hemma och på jobbet i det stundet. Ekonomin är sekundärt även om jag tjänar dubbel så mycket som henne.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är dom sjuka är väl TV/platta utmärkt? Inte så att man åker till leklandet...

   Radera
  2. :)
   Oftast är de sjuka tillräckligt för att inte gå till förskolan men inte tillräckligt för att ligga däckad på soffan eller sängen. Om det blir det så är det som du beskriver med TV/platta.

   Radera
 5. Skulle aldrig funka för mig att Vobba.

  Jobbar som Systemutvecklare och skulle knappt få något gjort med ständiga avbrott.

  Dock så har jag själv varit sjuk och då tagit en karensdag och kört barnet till dagis och det verkar vara rätt ovanligt. Vet också att dagispersonal inte tycker om det men lagen är på min sida.

  SvaraRadera
 6. Möjligheten att man dumpar dem på statlig uppfostringsanstalt saknas;)

  SvaraRadera
 7. Inget alternativ för om mamman inte har arbete utan sköter hemmet?

  SvaraRadera
 8. Inget alternativ för om mamman inte har arbete utan sköter hemmet?

  SvaraRadera