Cornucopia?

Aktuellt

Mina e-noveller nu som ljudböcker på Storytel

Mina tre e-noveller Valet, Berget och Oscar finns nu som ljudböcker på Storytel . I väntan på min nästa roman Höstregn, uppföljaren till Hös...

2016-03-02 22:29

USA-börserna stängde upp - räkna med uppgång i morgon

De amerikanska börserna stängde på plus och upprekylen fortsätter i USA. Vi kan räkna med en inledande börsuppgång här i Europa under torsdagen om inget oförutsett inträffar.
Dagschart S&P-500.
"Husse" i USA, S&P 500-indexet, stängde på +0.41%. En beskedlig uppgång, men framför allt högre än vid tidpunkten för europeisk stängning.

Kontrasten blir större när man tänker på att OMXS30 stängde på -0.56%.

Återstår att se hur stor uppgången blir inledningsvis i morgon. OMXS30 har nu gått -4.36% sedan årsskiftet, S&P-500 -2.81%, ej justerat för dollarkursen. Guldpriset har stigit +18.92% i svenska kronor per gram guld. 

Just guldpriset är intressant. Fortsätter uppgången på det här viset kommer vi få se rekordpris på guld i svenska kronor senare under året, rent av redan inom några månader. Nu finns det inget som säger att det behöver bli så, men det är ändå intressant att notera.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så lång blogginlägget är publicerat.

3 kommentarer:

 1. All in på Fysiskt guld just nu.

  På väg att sälja av halva innehavet under senare delen av 2015 (Som köptes in 2013-2014) eftersom den korporativa ekonomiska apokalypsens svarta riddare inte riktigt lyckades att skingra riktigt alla töcken om Guldets fördärvliga existens - Så lät jag bli.

  Sitter inne med en 40% värdeökning just nu.  SvaraRadera
  Svar
  1. Grattis!
   Men som alternativ till Aktier så är din insats ickeproduktiv.
   Nollsummespel.
   Skadar ingen så länge du inte tappar tackan på foten!
   Vill tacka Cornucopia för denna positiva inledning på dagen.
   Noterar även, i positiv anda, att Syrien har fått andhämtningspaus i militärernas kamp om herraväldet i ett land som mals ner till grus, men där många byggföretagare ser möjligheter i framtiden.

   Radera
 2. Alla ögon är nu på fredagens jobbsiffra från USA. Högre löneinflation + fler arbetstillfällen kommer väcka räntespöket igen, dålig siffra väcker recessionsspöket. Frågan är om det kan bli en positiv reaktion oavsett utfall? Skulle siffrorna komma in inline betyder det också att man inte helt kan utesluta de annonserade räntehöjningarna framöver.

  Vidare har Kina i veckan redovisat de sämsta PMI-siffrorna på 4 år men "räddades" av en RRR-cut tidigare i veckan. Inför ECB:s presskonferens nästa vecka är en räntesänkning redan inprisad. Här ska man också komma ihåg att de redan utsatta europeiska bankerna tar skada av de låga räntorna, inte tvärt om som man kan tro.

  Kort sagt, det finns egentligen ingenting som talar för att vi ska vidare upp om inte Mario Draghi tar fram sin berömda "bazooka" och skjuter skarpt. I december lyckades han inte leverera och vi vet alla vad resultatet blev efter det. Om marknaden ändå bestämmer sig för att det är risk-on som gäller, och så kan det mycket väl bli, så är det inte på fundamentala faktorer. Då handlar det nog mest om att de som varit tillräckligt smarta för att sälja redan har gjort det och att de "dumma pengarna" ska in på börsen igen. Notera också att volymerna är mycket tunna, de bådar inte gott.

  SvaraRadera