Cornucopia?

Aktuellt

Höstregn nu förbeställbar hos Bokus och Adlibris

Min kommande techno-thriller Höstregn, den andra och avslutande delen av Höstsolserien är nu förbeställbar hos Adlibris för 189:- SEK och B...

2016-03-04 07:53

Upprekylen på börsen fortsätter

De amerikanska börserna fortsatte upp igår efter europeisk stängning, och mycket talar därför för positiv öppning i Europa om nu på morgonen. Däremot kan fredagseffekten slå till när USA öppnar på eftermiddagen.
Dagschart S&P-500.
Amerikanska S&P-500 steg 0.35% igår, varav det mesta efter europeisk stängning. I de asiatiska tidszonerna fortsätter den beskedliga uppgången, som samtidigt kan sägas tappa kraft. Nikkei går +0.32%, Hang Seng +0.62%, SSE Composite +0.16% och All Ordinaries +0.17%.

Man kan alltså inte prata om någon kraftig uppgång. Det finns som bekant en fredagseffekt på positiva veckor, där traders stänger sina positioner efter en positiv vecka, då ingen vill riskera ligga inne i marknaden över helgen. 

Och nu har veckan varit positiv, där enda röda dagen var måndagen.

Så initialt hänger kanske Europa med upp någon tiondels procent och sedan börjar vinsthemtagningarna, om inte annat när USA öppnar 15:30.

Eller så händer förstås i vanlig ordning något helt annat. Den som överlever får se.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så lång blogginlägget är publicerat.

1 kommentar:

  1. Men guld och silver sniglar sig uppåt, kan det vara så att det investeras en del i ädla metaller?

    SvaraRadera