Cornucopia?

Aktuellt

Mina e-noveller nu som ljudböcker på Storytel

Mina tre e-noveller Valet, Berget och Oscar finns nu som ljudböcker på Storytel . I väntan på min nästa roman Höstregn, uppföljaren till Hös...

2016-03-21 20:32

Trump: USA ska ut ur NATO

Den republikanska presidentkandidatkandidaten Donald Trump säger nu att USA ska dra sig ur NATO. Således är det dags att börja lära sig ryska.
Nya svenska flaggan.
"Trump declared U.S. involvement in NATO may need to be significantly diminished in the coming years, breaking with nearly seven decades of consensus in Washington. "We certainly can’t afford to do this anymore," Trump said, adding later, "NATO is costing us a fortune, and yes, we’re protecting Europe with NATO, but we’re spending a lot of money.""
Så, dags att lära sig åtminstone enkla ryska repliker som "jag älskar Putin" eller "skjut inte, jag älskar Putin". Andra förslag emottages, helst med översättning.

Man ska här komma ihåg att Storbritannien överväger att lägga sina kärnvapen i malpåse och Frankrikes kärnvapen är mest ett hobbyprojekt för att visa att Frankrike inte är sämre än något annat och är ett arv från tiden då Frankrike för att ... man är fransmän gick ur NATO. Spillrorna av NATO kommer alltså ställas mot en kärnvapenmakt, utan att själva ha möjligheter att sätta upp ett trovärdigt vedergällningshot när Ryssland rullar fram sina pansararméer efter att den ryska kärnvapenskalpellen petat hål på alla försök till försvar.

Vill du turista i Baltikum eller Finland bör du passa på innan det amerikanska presidentvalet.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så lång blogginlägget är publicerat.

88 kommentarer:

 1. Förhoppningsvis har John McCain och någon av de andra vuxna i senaten synpunkter i frågan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dock, presidenten sitter på den exekutiva makten att besluta eller avstå från att sätta in amerikansk trupp. Om presidenten är emot NATO är man de facto inte medlemmar.

   Radera
  2. @Olle

   McCain är full av bra ideer:

   John McCain wants to arm Al Qaeda with with anti-tank and anti-aircraft weapons
   https://www.youtube.com/watch?v=x2F2r_Gvdes

   Radera
  3. @Cornucopia

   Donald Trump ett Putintroll? Ha ha ha.

   Radera
  4. Tänk att många svar hade ironiska toner när det skrevs om detta i början på året (mars)... Får väl hoppas att Putin iaf avstår ifrån kärnvapen när han börjar rulla in över Europa.

   Radera
 2. Nu kommer jag säkert att anklagas för att vara putinist, SD, el dyl, inget av vilket stämmer, men om jag vore amerikansk president skulle jag också kunna tänka att: "om européerna vill skydda sig mot ryssen så får de väl stå för det själva, pengar har de ju. Jag kan inte se något skäl till att amerikanska skattebetalare skall stå för den kostnaden. Inte heller kan jag se något skäl till att amerikanska soldater skall dö för att försvara länder som högst uppenbart inte vill försvara sig själva." Visa mig gärna felet i resonemanget.
  /Ulf

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om USA vore helt isolerat land kanske så? Men de handlar rätt mycket med Europa så jag tror det faller redan där. Och vidare, om man drar det hela bara en liten bit till: om Europa skulle falla för Putin, skulle hans makt och vapenarsenal blir oerhört mycket större och USA, ja, vad skulle de kunna sätta mot Putin + Ex-Europa?

   Jag tror inte USA klarar sig utan ett fritt Europa.

   Radera
  2. Jag är motståndare till Nato, vill inte att Sverige ska gå med. Däremot så tycker jag att USA potentiella beslut att gå ur Nato är fult mot resten av medlemmarna.

   Varför? Well, Nato har under lång tid skyddat USA's intressen. Inte bara tvärtom. USA har haft militärbaser över hela världen som gjort att USA kan utöva sin makt globalt för att få fram policies så som man önskar i diverse länder.

   Det är knappast så som Trump får det att låta, att Nato varit ett välgörenhetsprojekt ifrån USA till EU.

   Så ja... Att gå med i Nato är ingenting som jag själv önskar. Men när man väl är medlem så kan det få väldigt stora konsekvenser att dra sig ur. Andra länder har byggt hela sitt försvar baserat på informationen om alliansen.

   Radera
  3. USA behövs i Nato, USA behövs för att försvara Europa mot Putin, men visst har du, och Trump, en poäng. Med undantag av Polen, Baltikum och kanske ett par länder till så har vi här i Europa fortsatt nedrustningen trots det allt mer allvarliga hotet från Ryssland. Det är dags att vi börjar ta ansvar för vårt försvar, det behövs en kraftig förstärkning av försvarsbudgeten i alla europeiska länder.

   Radera
  4. Den största anledningen Ryssland blir något hot mot Europeiska länder är USAs agressiva beteende och europeiska allierade länders medlöperi.

   Vinner Trump kommer nog det bli rätt tyst från Natoanhängarna och ryssarna kan ägna sig åt att fixa sin ekonomi genom ökad handel med EU som de velat sedan muren föll.

   En önskan som delas av t ex Tyskland:

   Germany Wants Russian Sanctions Lifted To Safeguard Economy And Continue Trade Relationship With Moscow
   http://www.ibtimes.com/germany-wants-russian-sanctions-lifted-safeguard-economy-continue-trade-relationship-1997080

   Radera
  5. Ha, ha, ha, tack för dagens skratt: "ryssarna kan ägna sig åt att fixa sin ekonomi genom ökad handel med EU som de velat sedan muren föll".

   Om Ryssland hade brytt sig alls om sin ekonomi, och hade varit det minsta intresserade av fredliga relationer med EU/Nato, istället för att satsa alla resurser på militär upprustning, så kunde hela Europa varit nästan helt demilitariserat nu.

   Radera
  6. Sanktioner omöjligör detta det är därför Tyskland också vill ha bort dem det skadar tyskland med.

   Ryssarnas största problem är ekonomin inget annat. Vad skulle putin ha för intresse av att skjuta sina egna kunder?

   Om ni Natopropagandister tar några djupa andetag, lugna er panik och börja syresätta hjärnan kanske ni börja dra lite mer logiska slutsatser.

   Radera
  7. Jaha, så de sanktioner som infördes mot Ryssland 2014, efter ockupationen av Krim och krigföringen i Ukraina, omöjliggjorde att Ryssland efter kalla krigets slut 1989 istället för fortsatt konflikt skulle kunna valt en fredlig väg istället? Har sanktionerna lyckats med detta genom att använda en tidsmaskin, eller vadå?

   Radera
  8. Ryssarna har ingen anledning att attackera varken EU eller Sverige. De har däremot haft sin medelhavsflotta stationerad på Krim ett bra tag så där handlade det om sina geopolitiska intressen. Det betyder inte att de håller på att invadera Europa som är kunder till deras gas - det vore idiotiskt.

   https://en.wikipedia.org/wiki/Sevastopol#Under_the_Russian_Empire

   Radera
  9. Tack för de kloka svaren från er båda!

   Radera
 3. Det går år helvete med väst.

  SvaraRadera
 4. Trump har rätt. Det egna folket först. Det får väl vi också lära oss. Tror jag hellre lever under en rysk ockupation än en muslimsk när jag tänker efter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du vet om att det finns mer muslimer i Ryssland än i Sverige, va?

   Radera
  2. Skillnaden är att där finns det troligtvis mer kontroll på muslimerna. Här är det vilda västern. Har du varit inne i en förort eller t-banan? Det trycks informationstext på arabiska överallt. Ni är så stolta över ert ryggradlöshet at ni lär er andra språk istället för att tvinga de nya invånarna att lära sig svenska. Så om du är nu ryggradslös, varför inte börja med ryska med?

   Radera
  3. FN flyktingkonvention
   Artikel 2 - Allmänna skyldigheter
   Varje flykting har gentemot det land, varest
   han befinner sig, skyldigheter främst innebä-
   rande, att han skall ställa sig till efterrättelse
   gällande lagar och föreskrifter ävensom anstalter,
   som vidtagas för upprätthållande av
   den allmänna ordningen.

   Radera
  4. Bomber, skjutningar, mord, misshandel, våldtäkter och och allmänt ohyfs i badhallar och boenden räknas inte. Att polisen för utländska medier talar om kollaps, räknas inte. Men det blir bättre på sikt...

   Radera
  5. Bra talat Alex, stora delar av Stockholm börjar bli hemskt... Som att åka till Marocko eller annat valfritt MENA land.
   Stockholm idag vs 20 år sen är som natt och dag.

   Radera
  6. Vart är det ni egentligen vistas då? Bevis kanske?

   Radera
  7. Jag är övertygad om att allt eländen är små gulliga trädgårdstomtars fel. Därför skriver om det i alla typer av inlägg. Skönt att ha koll på läget!

   Radera
  8. Husby, Tensta Rinkeby,Fittja, Södertälje, Hallunda, senast jag var där (husby ett år sen, Hallunda för någon månad sen) kände jag mig som om jag var utomlands. Skulle vilka klassa även kistan galleria efter kontorstid som också "utomlandskänsla".

   Radera
  9. Jag vet inte var ni bor men jag är uppvuxen i Stockholm söder om söder och är lite drygt 40 år med vänner i områden i allt från Östermalm till Hallunda, rör mig ute även utanför "kontors tid", skulle vilja påstå att jag har bra koll jämför med många andra hur det är i Stockholm.

   Radera
  10. Jag jobbar i Kista. Kista centrum är ett rövhål. Går igenom till och från men skulle aldrig handla där. Blir alltid lika förvånad över mängden av "folk" som hänger där på dagtid synbarligen utan sysselsättning. Utanför entreerna drivor med fimpar, allmänt skitigt och de sedvanliga zigernarna som tigger. Skillnaden mot Nacka Forum(där jag gärna handlar) är markant. Man kan säga att det är en stor kulturell skillnad till det bättre. Och aldrig några tiggare. Snyggt och rent och helt överallt. Som det skall vara i Sverige.

   Radera
  11. Ett kärnkraftverk har blivit stängt i Skåne. Ersatt med Öresundsverket som släpper ut lika CO2 som 700000 bilar per år. Så CO2 är inget problem. Uppenbarligen. Gissa var gasen kommer ifrån?

   Radera
  12. Hoho, vem vill leva under en ockupation ? Canada here we come !

   Radera
  13. Canada är bra. Har jobbat där. En bra kombination av Sverige och USA. Och med en tuff Immigration som inte släpper in patrask i onödan.

   Radera
 5. Trump har rätt. Det egna folket först. Det får väl vi också lära oss. Tror jag hellre lever under en rysk ockupation än en muslimsk när jag tänker efter.

  SvaraRadera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 7. Gäller att kämpa emot Putin. Bästa sättet är att snarast minska vårt behov av allt fossilt. Besparingar och andra drivmedel. Koleldningen på Östermalm är en skam.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vem eldar på kol på Östermalm?

   Jag tror att bästa sättet att kämpa emot Putin är att skicka "bästa tjejgänget" att tjata på karln. Han har ju bevisat att han inte riktigt klarar av brudar (Pussy Riot).

   Radera
  2. Kraftvärmeverket som Fortum driver får tydligen elda kol i ett antal år till.

   Lotta led detta "bästa tjejgänget" mot öster! Ni ska alla få medaljer och hyllas för insatsen.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  3. Bättre än rysk olja och gas iaf. Tack vare de inkompetenta hycklarna så gör de oss istället mer beroende av rysk gas... och förmodligen oljan också.

   Radera
  4. De flesta kraftvärmeverk går i huvudsak på trä eller sopor. Svensk användning av fossilgas sker bara i söder och väster. 2019 ska Volvo personvagnar ha en elbil klar för marknaden, visserligen sent men i övrigt verkar de med när det gäller utveckling av autonoma bilar. När det gäller lastbilar håller alla på med tåg av bilar som sparar energi.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  5. Amerikansk frackad gas är inte miljövänligare, eller saudisk olja.

   The European Union is pressing the United States to lift its longstanding ban on crude oil exports through a sweeping trade and investment deal, according to a secret document from the negotiations obtained by The Washington Post.
   https://www.washingtonpost.com/blogs/wonkblog/wp/2014/07/08/could-a-trade-deal-lift-the-u-s-longstanding-ban-on-crude-oil-exports-europe-thinks-so

   Radera
 8. 1. Brexit
  2. Trump amerikansk president.
  3. USA ut ur Nato
  4. Nedläggning Nato
  5. Nedläggning EU
  6. TTIP-avtalet kollapsar
  7. NWO kollapsar
  8. Nationalstaterna suveräna
  8. Cornucopia gråter

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  2. Han är väldigt kompetent hans enda fel är att han är lite blåögd gentemot mainstream media i väst.

   Radera
  3. RB, Corny är en man med snabba kast. Han har nu bytt ut varghotet mot rysshotet. Han kan liknas vid "musen som röt".

   Radera
  4. Det scenariot kallas "end of the world" och kan jämföras med ett gigautbrott på Mount Toba. "Preppers welcome, we will need you to teach us to survive on potatoes and will power."

   Radera
 9. Bra rangordning där. Håller inte med helt, men OK då. Global warming bluffen fick gärna vara med på ett hörn. Men Trump fixar nog det också.

  SvaraRadera
 10. Jag har faktiskt också svårt att förstå varför USA ska betala för Europas försvar. Har för mig att även Ron Paul föredrar att USA skulle lämna NATO.
  Det här är ett intressant tal av Paul på Mises institute om GOP nomineringen https://www.youtube.com/watch?v=BXKG3hGCc0c

  SvaraRadera
 11. Nej,
  Det han sa var att det kostar mycket pengar för USA (som är bankrutt) att närmast ensamt stå för kostnaden att förvara Saudi, Japan, Sydkoera och Tyskland. Trump tyckte USA hade en urusel "deal" med dessa rika länder. Och så nämnde han hur mycket saudi drar in per dag även med halverat oljepris.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trump pratar inför judarna (AIPAC), kl 22.00. Live på denna länk https://www.youtube.com/watch?v=bHmINZRwiZU

   Radera
  2. Min tanke också, det handlar om att få övriga medlemmar att hosta upp mera av kostnaderna för NATO. Affärsmannen Trump är en förhandlare vars teknik är att från en styrkeposition börja med ogenerat hiskeliga utgångsbud för att få ut mesta möjliga pengar av övriga vid bordet.

   Erdogan har redan sett och lärt, vem hade för tre år sedan trott att han skulle kunna få EU att finansiera hela Turkiets militära "mur" mot Syrien, Grekland och Kurderna. President Trump kommer att kunna få andra än amerikaner att betala för allt möjligt som "vi/de" fått gratis tidigare, som t.ex skydd mot Ryssland.

   Radera
  3. Det är bättre att inte alls bli kontaktad av så kallade "beskyddare". Slutar oftast med att man är bankrutt.

   Radera
  4. USA har alltid varit bankrutt, men de tillverkar dollar utan backning från luft och låter resten av världen betala, så det är bara att trycka mer.

   "USA är skyldig centralbanker runt om i världen 3500 miljarder dollar. Vi skulle inte kunna betala tillbaka även om vi ville och det har utländska investerare insett. Kongressen har inte för avsikt att betala några skulder och underskotten kommer att fortsätta. USA tänker fortsätta att bedriva krig som andra länder i praktiken betalar. Idag finansierar Kina, Japan och OPEC-länderna USA:s krig i Mellanöstern, trots att det är ett hot mot dem."

   "- Om andra länder inte accepterar amerikanska dollar så kommer USA att se det som en krigsförklaring. Det förklarade en amerikansk finansminister personligen för mig på 70-talet. Kinesiska tjänstemän jag talat med har sagt att de sitter på dollarobligationer för att USA inte ska attackera dem med kärnvapen. Det handlar om ren militär utpressning."

   http://www.kristianstadsbladet.se/kultur/eu-gor-vad-usa-ber-dem-att-gora/

   Radera
 12. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 13. Ooops! En tesked brunt i brallan för dom som står och vässar när storebrorsan står bakom men när man ska stå för sitt ord och brorsan inte är där...

  SvaraRadera
 14. Då är äntligen Aftonbladet, Mp och vpk på samma sida som Trump. Happy end äntligen då.

  SvaraRadera
 15. Jahaja,finns det naturresurser är jänkarna av någon anledning alltid närvarande,oavsett vart på klotet,vilken slump.
  Finns en massa kul att bry sej om,exempelvis vart flera reaktorhärdar har gömt sej,eller BokoHaram/tjejgisslan och USA UK hjälpande hand...
  http://m.belfasttelegraph.co.uk/news/world-news/russia-issues-warning-over-response-to-ceasefire-violators-in-syria-34558554.html

  SvaraRadera
 16. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 17. Flaggan ser inte realistisk ut. När man har en symbol i en trikolor så är det brukligt att det ligger i ett av fälten - vilket skulle innebära att skölden skulle vara betydligt mindre...

  SvaraRadera
 18. Ok då får vi förhandla med Trump då om att få tillbaka VÅRT konfiskerade plutonium från Usa. Det borde vara steg ett.

  SvaraRadera
 19. Ok då får vi förhandla med Trump då om att få tillbaka VÅRT konfiskerade plutonium från Usa. Det borde vara steg ett.

  SvaraRadera
 20. Som boende och i perioder yrkesverksam i Tensta får jag erkänna att jag inte begriper något alls av vad du skriver om. Det finns några broschyrer om vissa välfärdstjänster översatta om du tittar in på socialkontoret men inget annat

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var inte orolig, Alex S kommer strax visa trovärdiga källor, eller ge sig ut med kameran, för att visa dig och oss andra att han har rätt i påståendet "Det trycks informationstext på arabiska överallt" vilket väl givetvis ändå inte ska tolkas bokstavligt. Jag menar, det trycks väl inte informationstexter överallt?

   Vi låter Alex S förklara och visa vad han menar.

   Radera
  2. Ja, fortsätt att ösa över med onödiga kommentarer, det är så typisk er frånvarande, när ska ni vakna ur koma? Besök valfri hyreshus på Sibeliusgången så ser du info om var och hur man slänger soporna, gå in i tvättstugan och titta på skyltningen där. Reklamen i t-banan ser ni naturligtvis inte får ni, liksom zombies tittar in i era iphones. och varför inte lite arabiska på skatteverket? http://www.skatteverket.se/download/18.133ff59513d6f9ee2eb2c7b/1365513169863/72105_arabiska.pdf och lite reklam skadar ju inte heller: https://www.flashback.org/t2667063 men fortsätt du att titta vidare i din smartfone

   Radera
  3. Det var en kommentar, och om den är onödig är upp till var och en att avgöra. Du svarade i alla fall så det är jag tacksam för! Sedan vet jag inte vilka som är de frånvarande, men det låter som att du klumpar ihop mig med nåt typiskt beteende som du tycker dig se. Det kan vara helt rätt!?

   Jag vet inte var Sibeliusgången ligger men eftersom du verkade vara insatt frågade jag dig. Alla bor inte i de Stockholmsområden du hänvisade till så det kan vara svårt att se den där reklamen/informationstexterna.

   Du skrev ju att det var informationstexter, men nu också reklam? Det är väl inte konstigt att man gör reklam på arabiska om många invånare har det som modersmål, eller? Företag vill göra pengar på alla som man kan?

   Men för att sammanfatta: man (kommunala bostadsbolaget?) har alltså information i din tvättstuga på Sibeliusgången och även i soprummet, på arabiska. (Och det görs reklam på arabiska på T-banan). Klart och bra svar! Nu vill jag att Joakim säger emot dig, att det i Tensta inte finns en enda skylt på arabiska i tvättstugan om att man exempelvis ska tömma luddfiltret på torktumlaren!

   Radera
  4. Eller, nej, de har INTE informationstext på arabiska i soprummet.

   Radera
  5. Jag trodde inte de använde i soprummen i de där områdena? Eller det kanske är det de står på arabiska? Släng soporna här, inte från balkongerna. HAhahaha.

   Radera
 21. USA har ju dragit det tyngsta lasset i NATO under väldigt lång tid och massvis med länder har ju inte ens brytt sig om sina försvarsmakter.
  Inte så konstigt att USA vill dra sig ur.

  Själv tror jag detta är ett förhandlingsutspel Trump har tidigare nämnt att han vill att USA's allierade ska betala för beskyddet då USA drar det tyngsta lasset.

  Men även om han menar allvar så är han inte ensam. Det finns en hel drös debattörer som tror att det enda sättet att få USA's allierade att satsa på sina egna försvarsmakter är att dra sig ur och låta dom ta hand om sig själva i större utsträckning !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast timingen kunde inte varit sämre.

   Radera
  2. Men den är sällan bra i såna här situationer

   Radera
  3. Fördelen med ett eget försvar är att man inte behöver delta i eller stödja Natos katastrofala krig, vilket betyder färre terrorister, färre flyktingar och färre döda civila.

   Radera
 22. Det är sant att NATO-länderna (och övriga västvärlden..) borde lita mindre på USA och satsa hårdare på sin egen andel av försvaret.
  Om en dåre som Trump får igenom detta så skulle det kunna bli resultatet.
  Vad gott som kommer av dåligt - och tvärtom - är inte alltid så självklart.

  SvaraRadera
 23. Kommer aldrig att hända, tyvärr. Det militärindustriella komplexet i USA behöver Natos härjningar i vår del av Världen för att rättfärdiga sin storlek. Allt för mycket pengar står på spel. Vapenindustrin är mycket lönsam, speciellt i USA. Varför kostar t ex det nya jaktplanet flera gånger mer än motsvarande (eller bättre) tillverkat i andra länder?

  JFK hade beslutat att minska militären strax innan han togs bort, Trump riskerar att gå samma väg om även han försöker. De som i verkligheten styr USA bakom de "valda" politikerna har en egen agenda. De har förmodligen blivit lite upprörda över att nån av deras förberedda kandidater till posten som president inte finns kvar men löser nog det också. I värsta fall låter de Hitlery bli president, hon tillhör ju deras stall och kommer att fortsätta kriga i andra länder.

  USA är ett imperium på nedgång. Fokus flyttas mot Asien. Om Europa vänder sin blick mot Asien i stället för USA kommer de att tappa inflytande här. Om Tyskland samarbetar med Ryssland så kommer de att växa sig starka tillsammans. Tyskarna är duktiga på industri och Ryssarna har råvarorna som behövs. Det här ville Putin när han kom till makten, för USA var det en mardröm. Så de måste till varje pris utmåla Ryssland som den evige fienden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra poäng där i förbifarten - den första kvinnliga presidenten (vem det än blir, nu eller senare) kommer ju sannolikt att känna sig tvingad att visa att hon kan vara minst lika tuff som en karl på det jobbet, d.v.s starta minst ett större krig någonstans i världen. Libyen med alla sina oljereserver lär ligga illa till vare sig nästa president heter Trump eller Hillary.

   Radera
  2. @pogust

   Exakt! Bra inlägg.

   Radera
 24. Det Trump säger är att amerikanska skattebetalare inte skall betala för rika länders säkerhet (Tyskland, Sydkorea, Japan) utan att de amerikanska baserna skall betalas av värdlandet.

  SvaraRadera
 25. Lite mer balanserat om hotet från Ryssland: http://anthropocene.live/2016/03/19/sapo-skrammer-med-ryssen/

  SvaraRadera
 26. Eftersom det finns stora likheter mellan putinister och de serbiska nationalisterna under balkankriget, därför rekommenderar jag att lära sig "Fader vår" på ryska. Att kunna det på serbiska har reda mitt liv flera gånger.
  https://ru.m.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D1%82%D1%87%D0%B5_%D0%BD%D0%B0%D1%88

  SvaraRadera
 27. Var i länken står det att USA ska ut ur NATO? Jag letar men kan bara hitta påståendet i Cornus rubrik. Att USA skulle behöva dra ned sina militära utgifter har var uppenbart i flera år, oavsett vilken president man har.

  SvaraRadera
 28. Förstår inte hur folk seriöst tror att Ryssland vill invadera Europa.. mycket mer lönsamt att sälja sin gas till Europa.

  SvaraRadera
 29. En nordisk union med ett starkt gemensamt försvar skulle räcka. Eu kommer troligen gå under.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frågan är vilka Nordiska länder som vill vara i Union med Sverige? Vi är Nordens syltryggar, feminizter och Politruker. Tror inte vi får vara med där heller.

   Radera
  2. Jaja tids nog kommer dagens fån till politiker FÖRHOPPNINGSVIS vara utbytta i Sverige.
   Man ska iofs aldrig underskatta Svenne Banans vana att bara trycka på snoozeknappen..

   Radera
  3. En nordisk union är inte tillräcklig. Om kanske Polen är med oss, och vi har alla kärnvapen och kryssningsmissiler för effektiv payback kan det kanske räcka, men inte annars. Du drömmer !

   Radera
 30. Japan betalar stora delar av den amerikanska truppnärvaron i utbyte mot att USA ska försvara japanerna i händelse av krig.
  - See more at: http://www.gp.se/nyheter/varlden/1.191704-amerikansk-narvaro-vacker-blandade-kanslor#sthash.LhVaaYKE.dpuf

  Artikeln är från 2009 så det kanske har ändrats sedan dess.


  SvaraRadera
  Svar
  1. Japan samt Tyskland är väl förbjudna att hålla sig med ett eget försvar?

   Radera
 31. Ser det som osannolikt att Trunp skulle beordra att dra sig ur Nato om han nu mot förmodan skulle bli president.
  Förövrigt kommer det mest svammel från den mannen.. Antingen spelar han dum för att matcha nivån på en snitt amerikan eller så är han genomkorkad på riktigt..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen som byggt upp ett storföretag är så korkad. Tvärtom så har han spelat sina kort synnerligen smart. Genom att utnyttja det växande missnöjet med det politiska systemet i USA och sänka sig till den nivå där han har störst chans att få röster har han optimerat sin kandidatur.

   Vilken politik han skulle föra som president är det nog få som vet. Förhoppningsvis är han inte insyltad med vapenmaffian och bankoligarkerna utan vill se till hela nationens bästa. Sen är frågan hur mycket han skulle kunna göra med nästan hela etablissemanget emot sig.

   Det finns många inom militären som har ledsnat på landets ständiga krigförande som slutar med att de får lämna med svansen mellan benen. Förre Nato-befälhavaren Wesley Clark ger bevis på det här. Får han tillräckligt många militärer som ställer upp bakom honom så kanske han skulle kunna förändra något.

   Radera
 32. Undrar om den korkade och populistiske mannen förstår att en sån åtgärd, om den genomförs snabbt, leder till konflikter krig och lidande helt i onödan. Den tippar om vågen utan att några fördelar kan identifieras.

  SvaraRadera
 33. Hur kan alla tycka att Putin är ett problem och hot????
  Ryssarna motarbetas med största sannolikhet just nu för den nya gas-ledningen i Östersjön. Intäkter till Ryssland mindre till Saudiarabien med allierade i arab världen som får till följd mindre ekonomiska resurser för vapen inköp från USA.
  Ryssland ett hot och att Sverige måste gå med i NATO är Amerikansk propaganda.
  Tips om man inte alls förstår vad jag menar läs allt ni kommer över om!
  - Iran 1953
  - Orsak till Arabiska våran och störtandet av Libyen
  - Läs även Confessions of an economic hit man av John Perkins
  Trött på ensidig bild i svensk media skapad av svenska politiker och journalister.

  SvaraRadera