Cornucopia?

Aktuellt

Mina e-noveller nu som ljudböcker på Storytel

Mina tre e-noveller Valet, Berget och Oscar finns nu som ljudböcker på Storytel . I väntan på min nästa roman Höstregn, uppföljaren till Hös...

2016-03-31 13:19

Tesla Motors - buy the rumour, sell the queue?

Med en kö på 100 - 200 personer enbart i Täby, för att obesett boka en Tesla Model 3, kan man förstås vänta sig någon form av reaktion på börsen i Tesla Motors-aktien (NASDAQ:TSLA). Samtidigt offentliggörs inte bilen förrän klockan 20:30 amerikansk Stilla Havstid, dvs 05:301. svensk tid i morgon, långt efter börserna stängt. När det för övrigt är 1:a april i Sverige.
Dagschart Tesla Motors.
Tesla Motors rör sig generellt som den tekniktunga NASDAQ-börsens index (ej med i grafen ovan) och det finns få anledningar att tro annat om dagens utveckling.

Samtidigt bör rapporter om hur folk står på kö för att få boka en Model 3 obesett ha viss marknadspåverkan. 

Grundregeln är dock buy the rumour, sell the news (ok, buy the rumor, sell the news eftersom Tesla är en amerikansk aktie). Fast eftersom inget släpps förrän efter börsen stängt kan man fortfarande få se stigande aktiekurser idag.
Teslas Superchargerstation vid Max på Torp utanför Uddevalla i måndags klockan 15:47. You can have it in any colour you like, as long as it's blackish. En svensk Tesla Model S, fyra norska. Totalt tre lediga superchargerplatser. Man kan misstänka att med tiofaldigade försäljningssiffror för Model 3 kommer det behövas fler och större laddplatser. I övrigt har norrmännen viss humor i att alla norska elbilar har registreringsnummer som börjar på "EL". Fast vad händer när det finns mer än 99 000 norska elbilar? Är "EV" ledigt?
Sedan kan det vara dags för vinsthemtagning. Eventuell uppgång på köerna under dagen kan vara ett bra läge. De massivt ökade intäkterna och förmodade vinstresultatet från när man väl börjar leverera 500 000 Tesla Model 3 om året kommer vi inte få se av förrän 2018. Återstår att se hur världsekonomin och det allmänna börshumöret ser ut tills dess...

Så vad tror du själv - buy the rumor, sell the queue? Är klockan ställd på 05:301. så du kan följa presentationen live på Teslas hemsida?

1. Med reservation för att jag har fel om tiderna.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så lång blogginlägget är publicerat.

7 kommentarer:

 1. Svar
  1. Även EV är reserverat när EK skulle ta slut.

   Radera
 2. Kan någon förklara hur det kommer sig att "servicestationer" för lyxbilar i miljonklassen uppförs utanför billiga hamburgerhak? Ännu mer förvånande torde vara att dessa stationer dessutom visar sig ha en hög beläggningsgrad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har Uddevalla något som är speciellt mycket "finare"? (inget ont om Uddevalla men misstänker att laddstationen är främst tänkt för norska tesla ägare som vill söderut då passar det ju med en hamburgare på vägen)

   Radera
  2. För den som följer nyheterna kunde följande läsas för ett bra tag sedan.
   https://www.max.se/sv/Om-Max/Presscenter/Elbilstillverkaren-Tesla-samarbetar-med-Max/?page=0

   Radera
  3. Intressant Joakim, Max är alltså världens första klimatkompenserande restaurangföretag.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
 3. Offtopic, kan vi inte göra en poll om artikeln "POLITIKER VILL HELSTOPPA MOBIL I BIL", vad folk här tycker om det....
  Iom att jag själv använder headset så skulle jag fullständigt skita i den lagen... och telefonen sitter alltid monterad vid ratten...

  SvaraRadera