Aktuellt

Havsbaserad vindkraft olönsam - får 236 öre per kWh i subvention i blåsiga Storbritannien - dubbelt mot kärnkraftens garantier i landet

Ny havsbaserad vindkraft, av den typ som antikärnkraftslobbyn nu vill använda som halmstrå för att slippa rädda Sveriges energiförsörjning g...

2016-03-20 09:23

Publicerade Björn af Kleen och DN årets artikel redan den 20:e mars?

Idag publicerade Bonnier/DN ett journalistiskt konststycke i form av Björn af Kleens reportage Vreden på Östermalm. af Kleen har lyckats med konststycket att få ett antal kända Östermalmsprofiler att tala ut om sitt stöd för SD och sin invandringsfientlighet, inklusive fd kulturministern Adehlson Liljeroth och hennes man fd moderate partiledaren Ulf Adehlson.
Stureplan by night.
I artikeln får vi bland annat läsa hur fd kulturministern går in på Avpixlat för att få reda på om ett brott är utfört av en svensk eller någon annan - skrivs det om det på Avpixlat är det inte en svensk.

Man kan också läsa om hatet mot Fredrik Reinfeldt inom högborgerligheten. Kanske lika bäst att han fått jobb utomlands, så han kan fly landet.
"Reinfeldthatet i delar av högborgerligheten har likheter med Palmehatet, säger historikern Heléne Lööw.– Östermalm är ju en högborg för de gamla moderaterna. Reinfeldt var aldrig en av dem. När han lämnar scenen med uppmaningen på Norrmalmstorg att ”öppna era hjärtan” cementeras bilden av honom som förrädare."
Och så kommer Anders Borg, numera boende på Birger Jarlsgatan, ut och kallar invandringen för ett problem. Rent av det svåraste politiska problem som Sverige stått inför (avseende arbetsmarknaden och stora grupper invandrare i arbetslöshet framöver).
"- Men vi kan inte blunda för att det blir mer sociala spänningar. [...] Jag tycker utan tvekan att det är det svåraste politiska problem som Sverige har stått inför."
Frågan är om Sverige kan delas upp i före och efter den 20:e mars 2016? En sak är säker. Klockan är 09:23 och sociala medier har inte exploderat än, då vänstern fortfarande sover ruset av sig...

Oavsett de personliga åsikterna i frågan: Läs artikeln om vreden på Östermalm i sin långa helhet.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

66 kommentarer:

 1. Jag tror fortfarande att det var morden på IKEA som blev vattendelaren i svensk politik.
  Hur detta utvecklas år vi se....
  Men dådet på IKEA var jämförbart med ett sprängattentat vid Kabastenen...
  Eller att skjuta påven på balkongen i Rom...
  För IKEA är det sekulära svenska folkets heligaste plats.
  Och den som besudlar den platsen har gjort något allvarligt!
  Så det är den händelsen som itgör förändringen i politiken.
  Det allvarligaste angreppet på "Folkhemssjälen"!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var nog då som folket började ana...
   Media däremot, tja, artikeln kanske är som när gråben i den tecknade serien, har sprungit en bit ut från klippan stannar upp och tittar ner.

   Radera
 2. Men vänta nu, SD-sympatisörer var väl bara arga unga män i små hålor i obygden?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja enligt svensk etablerad media verkar det som att lortiga outbildade bönder och lantisar flyttat in till Östermalm.
   I artikeln använder man sig av begreppet "främlingsrädsla", vad har hänt med främlingsfientlig, jag antar att främlingsrädsla används i rika stockholmskommuner.
   I övrigt så har det varit tyst om Anne Rambergs protester att man måste ålderstesta ensammkommande, hon borde ha en hel del skit på sitt samvete.

   Radera
  2. Vänsterpressen har lyckats förminska sina politiska motståndare...

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  4. Ett tag var de lågpannade as också.

   Radera
  5. Syftet med att använda sig av begreppet "främlingsrädsla" handlar förstås om att förminska oron över den stora invandringens effekter till en irrationell rädsla för invandrare. Inte första gången journalister tar till sådana knep.

   Radera
 3. För mig är årets artikel Naturskyddsföreningens kalhyggen i Stubbhult.
  http://skogsforum.se/viewtopic.php?t=25535

  SvaraRadera
 4. Så då är man rasist när man söker nyhetsinfo/fakta på nätforum.
  Har upptäckt att dessa ofta har en mindre "omskrivande" rapportering än gamelmedia, vilket i förlängningen borde påverka förtroendet negativ.

  SvaraRadera
 5. Det är knappast förvånande att SD lockar ärkekonservativa som tycker att det var bättre förr. Bilden i artikeln på Stehag och hans kontor ger en talande bild av mental petrifiering från en svunnen tid, komplett med bordstelefon med sladd, stämplar, och en veritabel faxmaskin i bakgrunden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så man är ärkekonservativ (med negativ klang) om man vill ha ett samhälle där kvinnor vågar gå ut efter mörkrets inbrott, där polisen håller någorlunda jämna steg med brottsligheten och där statens finanser är i hyffsad balans nu och i framtiden.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  3. @Martin,
   Ja, det stämmer, jag rekommenderar boken reflektioner om den franska revolutionen av Edmund Burke.

   Radera
  4. Men som svenskar skall vi väl vara tacksamma mot revolutionärerna.
   Utan dem ej J B Bernadotte till Sverige och 201 år av fred.
   Att sedan svenskar ställer till en sagolik villervalla på egen hand kan ju inte sydlänningarna rå för...

   Radera
 6. En korrektur: Avpixlat skriver inte enbart om utländska förövare. Det är ofta etniska svenskar förekommer också. Dock så är det en överrepresentation för utlänningar eftersom Avpixlat fokuserar på händelser som vanliga medier inte vill röra vid (då förövaren har utländsk härkomst). Mycket möjligt att de har en fäbless för att gotta sig i utlänningars brott dock, men inte uteslutande.

  SvaraRadera
 7. Texten utgår helt från att oron för invandringen och det politiska missnöjet är totalt irrationellt, en sorts primal galenskap och aggressivitet som kommer fram efter för många glas sherry. Neutrala forskare (eller som det står på ett ställe, "forskare och aktivist") får kyligt kommentera och förklara tokigheterna från de lustiga gubbarna och tanterna på Östermalm.

  SvaraRadera
 8. Det var som fan! Det finns kanske hopp för det här landet trots allt.

  SvaraRadera
 9. Artikeln i sig är ganska bra, men rubriksättningen och ingressen är det vanliga tjatet från trollfabriken DN. All kritik mot invandring är "normalisering av SD". Ingångsvinkeln är alltså miljöpartiets extrema och populistiska världsbild: all kritik mot Sveriges invandringspolitik är i själva verket ett angrepp på demokratin och att bana väg för bruna, nazistiska och fascistiska mörkerkrafter. Riktigt otäcka typer. Åtminstone var det så tills regeringen i december verkade inse att det här går åt h-e och svängde 180 grader.

  SvaraRadera
 10. "Det snöar på Östermalm" skrev Gustaf Adolf Lysholm.
  Nu, äntligen, tycks det töa !
  Vad som göms i snö...
  Men att dn vågar!?
  Har bara hunnit skumma. Verkar lovande.
  Men vilka fega kräk att inte kunna säga ifrån i tid.
  Lite lustigt att det var belgisk polis som hyfsade ekvationen lite häromdagen med """svensken... """


  SvaraRadera
 11. Jag tror att bortsett från övertygade rasister, och lika övertygade mångkulturivrare, handlar inställningen till invandring, om hur trängd man känner sig, och hur olik en själv invandrargruppen är. Folk jag jobbar med har känt sig trängda i åratal, medan min privata bekantskapskrets genom val av arbete och boende, samt ekonomi med marginaler inte känt sig trängda. I den mån de haft med invandrare att göra har det varit utbildade arbetskamrater som talar hyfsad till perfekt svenska och bättre engelska än de själva gör. Med andra ord människor som i alla fall på ytan liknar dem själva.

  Paret Adehlson umgås säkert med trevliga utlänningar både i Sverige och utomlands. De har aldrig tidigare känt sig hotade, vare sig fysiskt, kulturellt eller ekonomiskt. Nu finns det plötsligt en grupp mycket främmande, sannolikt kriminella, invandrare i deras närhet, och då hamnar de i samma läge som vilken vardagsrasist som helst i fattig förort. De är fortfarande inte kulturellt eller ekonomiskt hotade, men störningen i gatubilden räcker för att de ska börja fundera på frågan.

  Bland låginkomsttagare, både svenskar och tidigare invandrargrupper är oviljan ganska kompakt mot nya invandrargrupper även om man vanligen accepterar individer ur densamma.
  Vänner av ordning, Adehlsons och Engellau, tycker sannolikt att invandrare är ok om de tar av sig turbanen och skaffar ett jobb, vilket som helst. Det blir ju inte deras eget jobb som är hotat. Så länge inte blatten är uppkäftig eller insisterar på alltför mycket egen kultur eller bor på Strandvägen med bidrag är hen välkommen. För ett pensionsmoget vårdbiträde med röda kuvertet i handen och en skuldsatt dotter utan jobb och bostad är varje jobb eller bostad som går till en invandrare ett grundskott mot den egna tryggheten. Om det dessutom dras ner på den egna verksamheten för att starta flyktingboende i kommunen så uppstår med Cornus uttryck dålig stämning. Nya jobb tillkommer visserligen på boendet, men både personal och pengar hämtas från t.ex. skola och äldrevård. Man skulle sällan eller aldrig göra något rasist-dåd på egen hand, men rösten på SD är given. Ju mer invandrargrupen breder ut sig i lokalsamhället desto fler upplever sig som trängda eller drabbade, och proteströstandet tilltar. Södertälje är ett tydligt exempel, och var så redan innan före Syrien.

  Ju större en enskild invandrargrupp är, desto värre upplevs den, mer eller mindre omedvetet, eftersom olikheterna blir tydligare exponerade, och gruppen underförstått inte kommer att låta sig assimileras. Assimilering är egentligen vad en stor majoritet av svenskarna egentligen förväntar sig av utomeuropeiska invandrare. Vi själva är ju inte speciellt intresserade av att anpassa oss i något avseende, inte som samhälle och definitivt inte på ett privat plan. Vi är dessutom, som ofta nämnts på den här bloggen, dåligt förberedda på försämringar och kriser, även små sådana. Välfärdsstaten har kanske inneburit en mängd bra saker för många medborgare och förefaller älskad av ett flertal, men de höga kraven på vad ANDRA ska ordna för MIG, och därmed enligt lag för alla som bor här, har blivit en förbannelse i nuläget.
  Genererösa villkor drar migranter till Sverige i stället för till andra länder i Europa vilka kunde erbjudit samma säkerhet om än inte samma materiella standard.
  De höga kraven på personalintensivt omhändertagande förstärker undanträngningseffekterna gentemot andra svaga grupper.
  Över tid har välfärdsstaten gjort oss oförmögna att hantera problem på egen hand, eller ens tycka att vi ska försöka.
  Med välfärdsstaten har också kommit låga krav på individen vilket innebär låga förväntningar på nyanlända. Vår inställning till brott och straff innebär också att vi inte kan snygga upp gatubilden över en natt.

  Sammantaget är vi, trots en långt starkare ekonomi än många andra länder, exceptionellt dåligt förberedda på att hantera stor migration.


  SvaraRadera
  Svar
  1. God analys. Trollfritt tänkande. Grattis!

   De svaga grupperna har sedan länge känt sig hotade, och den som är rädd famlar efter den enkla lösningen: stäng porten!
   Nu har tiden kommit till att de starkaste känner sig hotade. Som du skriver kanske inte personligen, men man ser i artikeln en nyans av rädsla att de nya inte kommer jobba med samma iver som de som redan bor här, och kanske kommer inte dessas företag inbringa samma sköna ström av inkomster längre? Det går inte att slå mynt på en som är nöjd med det lilla.

   Radera
  2. Bra skrivet, stämmer bra det.

   Radera
 12. "Oavsett de personliga åsikterna i frågan: Läs artikeln om vreden på Östermalm i sin långa helhet."

  Och Herr bloggredaktörn's personliga åsikter i frågan väntar vi fortfarande på...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför vänta på cornus åsikt?
   Räcker inte dina egna åsikter?

   Radera
  2. Tja, man kan ju tycka att en person som gör anspråk på att var den ledande bloggaren vad gäller bl.a. politik och som har så bestämda åsikter om mycket annat som hotar oss, t.ex. Ryssland, peak oil, bobubblan också borde ge luft åt sina åsikter i vad många kvalificerade bedömare nu anser vara en ödesfråga för Sverige.

   Radera
 13. "– Oscar och Hedvig Eleonora är invandrartäta stadsdelar. Bara i mitt hus: Ungern, Ryssland, Tyskland, Finland, Frankrike."

  Jan Guillou om invandringen. Jepp, det är främst fransoser vi har problem med.

  Mediaprofessorns kommentar var också intressant, det finns ingen förvanskning.

  Skulle gärna höra förklaringen till Expressenrubriken - svenskar gruppvåldtog på finlandsfärja.

  http://www.expressen.se/nyheter/flera-svenskar-gripna-for-valdtakt-pa-farja/
  Nationaliteten på de inblandade får ni googla er till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. För att inte tala om tyskar som kör BMW och dricker ljus (smaklös) eurofizz!

   "We know what goes into good beer in Ankh Morpok"

   Radera
 14. "Inga bevis för att romer begår åldringsbrott"
  Att de aldrig ger upp charaden, alla vet att det är så det förhåller sig. Leif GW blev censurerad i veckans brott som sändes i tisdag när han sa som det var, riktigt fult och taffligt bortklippt, helt uppenbart sa han det onämnbara om man tar fortsättningen i beaktande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag såg Veckans Brott då det sändes och nu såg jag om det pga kommentaren. Inga tillstymmelser till taffligt bortklippande där inte.

   Sen är det nog mindre troligt att de tiggare som Stehag refererar till lyckas med, eller ens försöker sig på, de åldringsbrott (bedrägerier) som programmet faktiskt avhandlade.

   Taffligt trollande...

   Radera
  2. Refererade till polisen som uttalade sig om åldringsbrott.

   Såg tv-sändningen av veckansbrott, möjligt att den Digitala marksändningen hackade till, ska titta en gång till på webben. Det jag såg var hur en del klipptes bort, när GW kom tillbaka pratade han om vilken utsatt grupp förövarna var och att de därför sällan dömdes till fängelse, mest skyddstillsyn och villkorligt.

   Radera
  3. Lite otydligt där kanske, GW pratade om att förövarna tillhörde en utsatt grupp men inte vilken grupp.

   Radera
  4. 38:35 in i programmet

   http://www.svtplay.se/video/7181623/veckans-brott/veckans-brott-sasong-12-avsnitt-10

   I rest my case och troll kan du vara själv.

   Radera
  5. Tydligen restar jag inte mitt case riktigt än, vill tillägga att det syns tydligt på övervakningsfilmen vid bankomaten vilken typ av folk det handlar om, i alla fall i just detta fallet.

   Radera
  6. Veckans Brott är inte direktsänt. Jag har jobbat med professionell videoredigering i flera år och tror mig känna igen "ful och tafflig" redigering. Inget av detta var något jag såg i tisdags eller finns på webben.
   Men om man vill tro tillräckligt mycket på att proffesorn sa någonting mer (och vagt koppla det till gubbarna + polisen i artikeln) så funkar det säkert...

   Radera
  7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 15. Detta är en lång och svår artikel. Det blir väldigt spännande att se hur många som verkligen har läst och förstått den. :) Och om man kan tolka den på flera olika sätt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Herr Muffins artikeln är lång för en dagstidning men knappast svår, som jag ser det. Hur den tolkas beror helt på individerna som läser artikeln.

   Fantastisk bild på den lokale SD-ledaren där han sitter på sitt kontor med många böcker från den tid för länge länge sedan när böcker helst var inbundna i skinn. Vilka böcker det är saknar betydelse för det är nyansen på skinnet som räknas.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  2. ...och om SD representanten haft sprutlackerad IKEA inredning och reaupplagor av inbundna klassiker, då hade man kunnat håna det med...

   Radera
 16. När jag läser en nyhet i gammelmedia och misstänker att de inte skriver hela sanningen så gör jag som många andra, googlar och använder sökverktyget för vad som publicerats det senaste dygnet. Påfallande ofta ser jag att det skrivits om detta på Flashback eller andra sajter. Mycket som skrivs är tyckande och gissningar men om man sållar skräpet så kan man ofta också hitta saker som visar sig stämma. Om man jämför det som gammelmedia skriver och det som visar sig vara riktigt i alternativa medier så är det svårt att komma till någon annan slutsats än att det existerar någon slags verksamhet inom gammelmedia som skulle kunna kallas för mörkläggning, propaganda, tillrättaläggning, vinkling eller något liknande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland säger "journalisterna" själva som det är..
   Expressens Ann-Charlotte-Marteus

   Eller en längre beskrivning av vad som drabbade henne..
   http://kvartal.se/artiklar/fran-censor

   Radera
  2. Ja, väldigt ful vinkling/glidning att beskriva hypotesen om medias mörkläggning som "SDs paradnummer," när det har varit en öppen publicistisk debatt om detta, med Marteus, Janne Josefsson, Madon m.fl. DN verkar helt klart sakna sjukdomsinsikt.

   Radera
  3. Kalle7 och Fredrik, jag hyser en stor beundran för Ann-Charlotte Marteus och andra journalister som vågar stå emot mobbarna i våra medier.

   Radera
  4. Men det satt dj-ligt hårt åt...

   Radera
 17. En del riktigt bra foton. Ulf Adelsohn ser t ex ut som 100% zoombie.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hulahula kjol?
   Inte med mask för nosen i alla fall vilket ju anfadern hade 15/3 1792.
   Har jag fattat rätt är ju herr Adelsson släkt med konunga mördaren.

   Radera
 18. DN är DN och Guillou är Guillou. Det är marginellt fler som röstar SD på Östermalm än på vad det görs på Södermalm.

  Widar Andersson

  "DN: s vinkel är solklar. De ”snälla” utgörs av Anne Ramberg och Jan Guillou och av en ung kvinna som hoppade av det moderata ungdomsförbundet för dess ”SD-vänlighet”. Allt som de ”dumma” säger tillrättaläggs av experter av olika slag. Det som de ”snälla” säger problematiseras eller tillrättaläggs inte alls."

  Skitjournalistik helt enkelt.

  SvaraRadera
 19. Artikeln fångar Avpixlats kärnvärde, att ligga steget före MSM när det smäller på ett potentiellt PK-rubbande sätt, har själv varit in där två gånger det sista halvåret; vid morden på IKEA och vid skolskjutningen i Trollhättan då jag misstänkte att MSM skulle vara för skitnödiga för att gå ut med korrekt information snabbt om gärningshenen var icke-PK. Det blev väl 1-1 i den matchen kan man kanske säga.

  SvaraRadera
 20. Jag tycker parets Adolfsons beskrivning av hur människor känner inför politiker och media samt invandring i stort var riktigt riktigt bra.
  Han satt ord vad de flesta (iaf som jag känner) tycker, men som man kanske är försiktig med att uttrycka.

  SvaraRadera
 21. En artikel om en lång rad människor som inte jobbat en dag i hela sitt liv, skattediare och bidragstagare som i generationer öppet visat sitt förakt för den arbetande delen av befolkningen. 'Arbetets söner, sänk deras löner' skanderar man inte så ofta numera, antagligen ersatt med 'Horst-Wessel' vars text man ju kan sen tidigare.

  Privilegiesamhället står möjligen vid sitt slut och sötebröderna kommunisten, kapitalisten och fascisten kommer att kräva 'bondeoffer' för att man tvingas bli närande istället för tärande.

  Stökigt blir det nog men i slutändan växer det förhoppningsvis fram ett äkta liberalt samhälle där var och en kan vara sin egen lyckas smed och där den enda försörjningsbörda man har är en själv eller efter eget val.

  Spännande tider, om inte annat.

  SvaraRadera
 22. DN törs väl inte rapportera från förorten?
  Jag tycker att kritiken var riktad mot media. Journalisten J Guiljo. missade grovt när han i en mening först sade de gör inte så, detta eftersom de flytt hit från länder där de brukar göra så.

  SvaraRadera
 23. Det här Fokus-reportaget skulle ha kommit för flera år sedan. Nu är det för sent. Den ickereversibla blattefieringsprocessen av svensk kultur och demografi har gått för långt. Etniska svenskar kommer inom kort bli en minoritetsgrupp i sitt eget land!! Man ska komma ihåg att ett lands främsta resurs är dess befolkning. Avgörande är hur pass väl man tar om hand och utnyttjar befolkningen, samt att alla individer stretar åt samma håll. I och med att befolkningen eroderas, eroderas också landet.

  Sverige, som på en rad olika områden är känd för att ha långa, gynnsamma kontinuiteter, såsom traditioner, värderingar, samhällelig harmoni, nationell samling, lagmoral, demografi, historia, andlighet, tidigare generationers välståndsutveckling, kommer drabbas av kontinuitetsbrott.

  Jag hoppas nymoderaten Lena Adelsohn-Liljeroth och andra moderater, som har deltagit i och legitimerat Reinfeldts Sverigedestruktiva korståg, åtminstone har dålig nattsömn. Icke heller att förglömma de medierepresentanter och bloggare, som alltför länge har applåderat den destruktiva invandringspolitiken.

  Likväl kan man inte ha förtroende för nymoderaten Anna Kinberg-Batra. Som förtroendevald för det svenska folket på 2000-talet har hen för all framtid förbrukat sitt förtroendekapital.

  Då bl.a. ca 60 gånger fler ensamkommande s.k. flyktingbarn per capita har välkomnats till Sverige jämfört med Tyskland 2015, mycket tack Löfvens torgagitation under parollen ”Refugees welcome” och hens dogmatiskt asylrättsförsvarande co-driver med det politiskt korrekta namnet Åsa Romson, är hoppet ställt till SD, då dessa i detta avseende, till skillnad från Sjuklövern, inte har ett fläckat förflutet.

  SvaraRadera
 24. En mycket bra artikel av af Kleen, som verkar ha tagit en hel del tid att få ihop. Gott så !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, två månader står det specificerat.

   Radera
 25. Det är så många människor som så djupt kommer förneka allt de sagt om den så kallade "krisen i flyktingfrågan". Krisen finns och består i att människor faktiskt flyr för sina liv. Att det bland dessa finns lycksökare utan flyktingstatus är inte svårt att räkna ut. Att det mycket väl finns grova brottslingar där, visst. Men att flyktingvågen skulle vara ett reellt hot mot allt vi byggt upp - då tycker jag inte det är mycket att skryta med det vi byggt upp.

  Flyktinghotet är ungefär lika allvarligt som judehotet var i tredje riket dvs obefintligt. De som kommer hit är driftiga (generalisering!) och vill vara en del i samhället. Visserligen ett väldigt förändrat samhälle men än sen då. Samhället förändras och väl är väl det. För fyrtiofem år sedan var det lagligt att våldta sin fru och homosexualitet var sjukligt. Det samhället drömmer sig alltså drägget tillbaka till. Nej tack.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det säger ju sig självt att om man flytt sitt hemland, korsat medelhavet på en flotte och spatserat igenom Europa så är man iaf lite driftig.
   Denhär krisen visar inte så mycket på hur ansträngt läget är som hur lata och rädda för att ta i och jobba lite vi Svenskar blivit.

   Radera
  2. Har du någon källa på att det finns en betydande opinion för återpatologisering av homosexualitet, samt legitimisering av våldtäkt i äktenskapet? Nej just det. Våldtäkt inom äktenskapet är ett nödargument, finns inget som tyder på att detta var ett reellt problem, hustrumisshandel förbjudet sen mitten av 18000 talet i Sverige.

   Radera
  3. Svenska flyktingar är så driftiga att efter 8 år har 25 % ett arbete. Om man med driftig menar det som förr kallades hederlig örsörjning.

   Radera
  4. 25%? trodde siffran låg runt 50%? , hur som helst inga farliga siffror, absolut inte bra, men tänker man på hur långt tid för Svenskar att komma ut i arbetslivet (Det tog mig själv 14 år innan jag skaffade mig ett helgjobb, och då var jag rätt ensam om det.) är inte denna siffra så chokerande. Eller när man beaktar att många av dessa personer kommer från platser där kvinnors plats traditionellt sätt är i hemmet.
   Men för all del. Sitt du och bekymra dig om närstående anarki och samhällskollaps, jag är inte den som förvägrar människor hopppet att apokalypsen sker under deras livstid. Det har inte hänt än, men statistiskt sett borde ni få rätt någon gång.

   Radera
 26. Denna artikeln kommer att gå till historen liksom talet Reinfeldt gjorde om "öppna Era hjärtan". Samtidigt kommer Austrailan 60 minutes om Rinkeby nu ut.... Det kommer att bli värre innan det blir bättre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte ett ljud om videoreportaget i svensk media. Reportaget är skrämmande. Det är ett genuint studiebesök i en svensk förort.Ett av de mer än 50 färlorade områden. Och nu har vi kanske 100 000 ytterligare personer som blir svåra att integrera som blir "muskler" för de som ockuperar Rinkeby torg. Polisen vågar inte gå in. Mest troligt har de ett avtal med busarna. Redan vid "porten" anfalls teamet av "vaktposten". Han kör på en reporter. Sen, inne på torget så anfaller maskerade busar TV-teamet. Det är tragiskt att se ett land monteras ner för att de som skall leda klarar inte av sitt jobb. Samtidigt försöker man nu hoppa på Lena Adelsohn-Liljeroth för att hon sade att media mörkar en massa saker. Först Köln, sen tafsande på flera rockfestivaler, nu detta. Hon har rätt, men det vill man inte erkänna. Regeringen måste avgå, nu. De klarar inte att leda landet i kris. Länk till den tragiska videon som nu sänds från kompis till kompis. Barn till föräldrar och föräldrar till barn. Sverige..året är 2016 och platsen är Rinkeby. En torg som inte lyder under Svensk lag, ett brohuvud för mer oro och elände. https://www.youtube.com/watch?v=42jpuXJPk0w

   Radera
 27. Nej, det finns inget episkt alls i denna artikel. Inget journalistpris där precis. En hopplöst vinklad inlaga i en trött och självcencurerande media som ingen bryr sig om imorgon.

  Det enda den lyckas med är att bekräfta att journalister, oavsett vilket gammalmedia de arbetar på, gärna vill skriva saker som gillas och delas av andra journalister.

  Den verkliga opinionen i sverige får vi nog vänta på till 2018.

  SvaraRadera
 28. Jag tycker personligen att avpixlat konstant utelämnar en viktig faktor när det gäller invandringen till Sverige.
  Men man måste nästan bo i ett hus i skogen för att inte se vad som sker i våra städer numera.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det räcker med att jobba på en bank eller universitet, ha barnen i friskola och tillbringa helgerna på IKEA eller på lantgården. Då ser man inget heller.

   Radera
 29. Nyss ifrågasatte Helin paret Axelsson Liljeroth och efterlyste ex på medias dölja de.
  Går man till avskalat så finns det en krönika där medias flitiga besök på avskalat avslöjas.

  SvaraRadera