Cornucopia?

Aktuellt

Mina e-noveller nu som ljudböcker på Storytel

Mina tre e-noveller Valet, Berget och Oscar finns nu som ljudböcker på Storytel . I väntan på min nästa roman Höstregn, uppföljaren till Hös...

2016-03-24 08:23

OMXS30 på väg ner igen

OMXS30 är på väg ner igen efter att upprekylen tagit upp index till motståndsområdet runt 1400. Den nedåtgående trenden fortsätter alltså återigen.
Dagschart OMXS30
För att irritera kalenderbitare skriver jag att OMXS30 gått -5.43% i år, och utelämnar helt avsiktligt utdelningar så dessa individer kan bli extra kränkta. Tydligen klarar de inte själva av att justera för utdelningar, som oavsett inte är speciellt höga och inte tar upp OMXS30 på plus, speciellt som man köpt in sig med utdelningar under upprekylen och därmed istället får ökad nedförsbacke när nedgången fortsätter...

Att återinvestera utdelningar är nämligen ett dubbeleggat svärd och slår negativt vid börsnedgång, då utdelningarna bättre skulle placeras i likvider.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så lång blogginlägget är publicerat.

2 kommentarer:

  1. Det har inte betalats ut särskilt mycket utdelningar ännu. Det var synd att vi fick upprekylen, läget vore betydligt mer intressant om vi hade varit kvar omkring ~1250 under utdelningssäsongen. Vet inte om det spelar någon större roll på lite sikt dock, börsen är inte direkt billig men jag tror inte vi kommer se ett jätteras heller. Ner till 1250 igen vore fint, kanske återinvestera utdelningarna vid den tidpunkten.

    SvaraRadera
  2. OMXS30 är per definition utan utdelningar. Vill man ha OMX30 med utdelningar tittar man på SIX30RX.

    SvaraRadera