Cornucopia?

Aktuellt

Mina e-noveller nu som ljudböcker på Storytel

Mina tre e-noveller Valet, Berget och Oscar finns nu som ljudböcker på Storytel . I väntan på min nästa roman Höstregn, uppföljaren till Hös...

2016-03-07 13:49

Norrköpings Tidningar bekräftar uppgifterna om rikspolischefens uttalanden

Norrköpings Tidningar (NT) bekräftar på ledarplats att rikspolischefen Dan Eliasson sade sig inte ha en aning om vem som ska leda vid terrorincidenter - Polismyndigheten eller Försvarsmakten.
Rikspolischef Dan Eliasson

NT:s uppgifter är inget nytt för bloggläsarna, utan upprepar det jag skrev förra veckan. Däremot har NT i god ordning bekräftat uppgifterna och skriver nu att de finns från flera håll. Jag refereras inte, vilket är okej, eftersom det handlade om uppgifter till mig och jag alltså inte var ursprungskällan, även om jag var den första som skrev om det medialt.
"Enligt uppgift från flera oberoende källor nämnde rikspolischefen under framträdandet ett antal saker som är värda att notera. [...] Än mer anmärkningsvärt är dock uttalandet att han var ”oklar” över vem, polisen eller försvarsmakten, som hade befälet när polis och militär samverkar. Om det verkligen är så, det finns flera källor på Eliassons uttalande, är det oroväckande."
Eftersom en del, gärna lite högre polisledning eller från politiskt/ideologiskt håll, ifrågasatt mina uppgifter drar vi väl detta ett var till. Mitt ursprungsinlägg hittas här.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så lång blogginlägget är publicerat.

15 kommentarer:

 1. Trackrecordet från mig-verket och försäkringskassan stämmer väl med fortsättningen.
  "Spyan R291 Eliasson" borde givetvis ersättas snarast möjligt.

  SvaraRadera
 2. Antisvenska opatriotiska människor - så enkelt är det.
  En patriot ser sitt folk som sitt barn och gör det som krävs för att rädda det om det kommer i nöd. De svenska kulturmarxisternas agerande under tsunamikatastrofen är ett praktexempel på när människor som endast bedriver politisk verksamhet för sin egen skull regerar. Invandringspolitiken är naturligtvis en följd av samma antisvenska anda.
  Eliasson visar med sin okunskap sitt ointresse för det som är viktigt för svenskarna. Tänk bara när han ömmade mer för en vuxen 15-årig mördare än för offret. Han trodde nog han gjorde det som det kulturmarxistiska etablissemang som han är en del av önskade.
  Många tycker nog att okunskapen är förvånande men förstår inte att det bara är toppen på ett berg av förakt för svenskarna och en politiskt korruption som nu eroderar grundvalarna för svenskarna och svenska statens existens.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bla bla bla bla. Du låter som en skiva som hakat upp sig. Klipp dig och skaffa dig ett jobb.

   Radera
  2. Och vad är du själv? - du pekar på relevanta fel men vill inte ta diskussion om vad de beror på utan försöker på kulturmarxistiskt skolmanér slå mot min person.
   Jag ser framtiden an med både bävan och tillförsikt. Med bävan för jag tror det slutar mycket illa, med tillförsikt eftersom diskursen under det senaste 12 månaderna förflyttats i riktning mot verkligheten. När skall det går upp för Cornu?

   Radera
  3. RB - vad menar du med "kulturmarxistiskt"? Jag har svårt att se att etablissemanget skulle vara marxistiskt.

   Radera
  4. Alla som inte tycker som RB (dvs röstar på SD och hyllar Putin) är kulturmarxister och antipatrioter. Svårt att ta RB på allvar.

   Radera
  5. För att undvika begreppsförvirring kan man ju använda "förtäckt marxism" eller bara "marxism". Marxisterna från 70-talet har då de insett kapitalismens förträfflighet bytt spår och har bytt ut "kapitalet" mot "patriarkatet" , och på senare tid "vita heterosexuella män". Förklaringen är dock fortfarande en så kallad "funktionsförklaring" även om den utvecklats med en tidig Foucoult. Att kalla dessa strukturella och kollektivistiska förklaringsmodeller för marxism (om än i ny skepnad) borde inte vara alltför kontroversiellt. För att förtydliga: alla människor skall ha samma rättigheter och skyldigheter (oavsett kön, sexuell läggning, hudfärg, åsikter osv). Att man hävdar det påståendet implicerar dock inte med nödvändighet att man godtar metafysiska förklaringsmodeller som marxism (oavhängigt om man röstar på SD eller är Putinkramare.

   Radera
  6. Signaturen RB ska, trots spott och spe från fosterlandshatande element i bloggosfären, ha en eloge för att han poängterar den destruktiva kulturmarxistiska grundsynen hos Sjuklöverns/etablissemangets PK-botar. Dan Eliasson är en av dessa PK-botar, vars främsta merit till det högsta jobbet inom polisen, uppenbarligen inte är att han kan polisyrket från grunden, utan hans twittrande hat mot J. Åkesson.

   Definition:
   Cultural Marxism refers to a school or offshoot of Marxism that analyses culture as the deciding factor in posited oppression, rather than the economic factors that Karl Marx emphasized. An outgrowth of Western Marxism (especially Antonio Gramsci and the Frankfurt School) and finding popularity in the 1960s as cultural studies, Cultural Marxism argues that oppressive power structures exist within traditional cultural artifacts Western society like capitalism, nationalism, Christianity, the nuclear family, gender, race, or cultural identity; and that the goal of Cultural Marxism is to use Marx's methods (e.g., dialectic materialism) within academia to expose and challenge such "capitalist hegemony".

   Den insikt marxisten bittert fick erfara tidigt 1900-tal, var att nationalism och arbetarnas fosterlandskärlek var starkare än parollen ”arbetare i alla länder förenen eder”.

   Kulturmarxistens förhållande till marxisten:
   samma hat, olika hatobjekt.

   I hens kamp för att förstöra den svenska nationalstaten, och allt det goda som den står för, brukar kulturmarxisten, så ock Dan Eliasson, selektivt referera till den svenska översättningsgrodan ”alla människors lika värde” av den engelska förlagan av Förenta Nationernas deklaration om de mänskliga rättigheterna ”All human beings are born free and equal in dignity and rights.” från 1948.

   Skulle kulturmarxisten agera logiskt [sic. osannolikt], så skulle hen också göra hätska utfall mot alla de försäkringsbolag och pensionsbolag som värderar människor olika utifrån ålder.

   Skulle kulturmarxisten agera logiskt [sic. osannolikt], så skulle hen också göra hätska utfall mot de läkare som slentrianmässigt ger unga människor i arbetsför ålder förtur framför gamla människor till tidig cancerdiagnos och dyra sjukdomsbehandlingar.

   Skulle kulturmarxisten agera logiskt [sic. osannolikt], så skulle hen också anse och ivrigt försvara åsikten att hens nära familjemedlemmar och Anders Behring Breivik är lika mycket värda.

   Radera
  7. Förenta Nationernas deklaration om de mänskliga rättigheterna ”All human beings are born free and equal in dignity and rights.” från 1948.


   Det måste man väl läsa som att dignity and rights är samma vid födslen för alla, dvs arvssynden är avskaffad. Därefter bör man behandlas som man gjort sig förtjänt av!

   Radera
 3. F.d. justitieminister Beatrice Ask var helt lyrisk när sossarna utnämnde Dan Eliasson till rikspolichef i november 2014.
  Bara som en liten uppfriskande påminnelse.
  Ask..det vimlar av inkompetens inom vissa områden,tyvärr får dessa femfemmor ofta bestämma en hel del.
  Spyan har merparten inom kåren emot sej,måste kännas lite speciellt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Beatrice "gredelina kuvert" Ask, ja det finns sopor på många ställen i det offentliga!

   Radera
 4. En polischef som spyr på delar av Svenska folket har visat sin kompetens. Speciellt om den spyan avlämnas i motvind!

  SvaraRadera
 5. Nu har väl inte rikspolischefen en direkt operativt befattning, utan det finns väl några nivåer lägre ned. Där finns med all säkerhet både kompetens och utklarade ordervägen vid det här laget. Om han nu saknar detaljkunskap om detta, bör han väl svara på ett annat sätt. Frågan är ju inte helt okomplicerad heller rent juridiskt.

  SvaraRadera
 6. Terrorister kan man finna rätt högt upp i herarkin-nu senast Turkiets utpressning mot EU.
  Pengar-dubbelt upp
  EU anslutning-snabbspår

  Annars släpper vi lös strömmen av flyktingar.

  SvaraRadera
 7. Hahaha, Dan lilla gubben. Finns det inget genuscertifierat dagis där han kan få bli lekpappa istället?

  SvaraRadera